Jump to content

Viorel Ştefan a pierdut şefia Comisiei de buget-finanţe


 Share

Recommended Posts

Viorel Ştefan a pierdut şefia Comisiei de buget-finanţe

Social-democraţii au pierdut conducerea Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Pierderea se contorizează implicit pentru deputatul gălăţean Viorel Ştefan, înlocuit de Eugenia Barna, de la UNPR. Modificarea a fost contestată iniţial de PSD şi PNL prin retragerea de la lucrările comisiei.

Iniţial UNPR viza conducerea Comisiei de muncă şi protecţie socială din Cameră, fotoliu ocupat de un alt deputat gălăţean, liberalul Victor Paul Dobre. Acesta se arătase detaşat de perspectiva pierderii fotoliului respectiv. Cu toate acestea, liberalii au indicat în discuţii că ar trebui să preia ceva de la PSD, întrucât cei mai mulţi parlamentari UNPR provin de la PSD. Social-democraţii nu au vrut să cedeze nimic şi în cele din urmă formaţiunea politică nou formată şi-a adjudecat şefia Comisiei de buget-finanţe, printr-un artificiu. Iniţial PSD avea majoritate în acea comisie, împreună cu PNL. Prin solicitarea UNPR ca proprii parlamentari să facă parte din comisiile de specialitate, comisia în discuţie s-a lărgit, astfel încât suma mandatelor PDL şi UNPR a depăşit-o pe cea cumulată de PSD şi PNL.

PSD strigă acum că a fost nedreptăţit, prin vocea deputatului Florin Pâslaru, şi ameninţă că juriştii pregătesc deja contraatacul. Pâslaru a arătat că nu exista niciun fundament pentru această modificare întrucât nu ne aflam la începutul mandatului şi nici nu a fost cerută retragerea lui Viorel Ştefan de către partidul căruia i-a revenit conducerea comisiei. Astfel, PSD face trimitere la regulamentul de organizare şi funcţionare al Camerei Deputaţilor, arătând că acesta a fost grav încălcat.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.