Jump to content

Actul de abdicare fortata a regelui Mihai e NUL. Traiasca Regele!


George
 Share

Recommended Posts

http://cugiralba.wordpress.com/2011/01/01/parlamentul-romaniei-nu-a-aprobat-niciodata-actul-abdicarii-majestatii-sale-regele-mihai-i/

http://monarchy-ar-ro.tripod.com/pagina11.htm Punctul 6

http://www.dcnews.ro/2010/11/istoricul-filip-lucian-iorga-de-ziua-regelui-parlamentul-romaniei-nu-a-aprobat-niciodata-actul-abdicarii-majestatii-sale-regele-mihai-i/

Dupa cum dovedesc aceste site-uri este clar ca actul de abdicare fortata a regelui Mihai e NUL.

oare de ce nu putem reveni la monarhie?

Apoi mai am o intrebare. Noi poporul, noi forumistii de pe acest forum ne-am putea uni intr-un ONG care ar avea scopul sa dea in judecata acel act al abdicarii fortate ca instanta de judecata sa declare acel act NUL si sa reinstaureze monarhia?

Daca din punct de vedere legal ne-am putea uni intr-un ONG ce ar avea acest scop sincer eu as baga ceva bani in acest ONG. Pentru a strange bani pentru a demara procesul.

Link to comment
Share on other sites

Am mai gasit 2 link-uri ce demonsreaza ca actul abdicarii e NUL.

http://www.ziuaonline.ro/eveniment/abdicarea-regelui-a-fost-o-drama-nationala-si-individuala-pentru-majoritatea-romanilor.html

http://www.dcnews.ro/2010/12/30-decembrie-1947-republica-instaurata-ilegal-de-un-parlament-ilegitim-intr-o-sedinta-fara-cvorum/

Si eu doresc si sper sa revenim la monarhie.

Stiu un exemplu e Spania. Daca ei au resusit, trebuie sa reusim si noi.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Legumix, tu te-ai intrebt de ce romanii pleaca in Spania? Le e mai bine sub un rege de aceea. Sunt convins ca daca sar reinstaura Monarghia romanii plecati peste hotare majoritatea in Regatul Spaniei, vor reveni acasa si tara va prospera. Daca te-ai uita mai atent ai vedea ca tarile care acum sunt regate o duc mult mai bine deat republicile. Republica este o forma de guuvernare creata de comunisti pentru a putea fura ei cat mai mult. Iar ceea ce noi credem ca sunt partide democratice sunt tot fosti comunisti.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Lasand la o parte faptul ca avem o Constitutie care nu mai recunoaste monarhia (indiferent de nulitatea actului de abdicare al regelui), cred ca o asemenea solutie nu s-ar mai impune. Asa cum zice si Legumix, am grabi pasul de la "rau" spre "a naibii de rau" in mod inevitabil, indiferent ca vorbim de actuala sau viitoarele generatii de 'sange nobil'.. Si sa nu-ti inchipui, George, ca familiile regale de fatada nu dau la randul lor socoteala in fata celor care conduc cu adevarat.

Link to comment
Share on other sites

Legumix, tu te-ai intrebt de ce romanii pleaca in Spania? Le e mai bine sub un rege de aceea.

NU...ei pleaca la o economie de piata reala, pleaca la un respect din partea STATULUI, nu a regelui

Sunt convins ca daca sar reinstaura Monarghia romanii plecati peste hotare majoritatea in Regatul Spaniei, vor reveni acasa si tara va prospera.

AIUREA...ar creste exponential plecarile celor care muncesc, si ar veni doar "afaceristi"

Republica este o forma de guuvernare creata de comunisti pentru a putea fura ei cat mai mult.

Aristotel a formulat o distincţie clară între trei forme de guvernământ: monarhia, aristocraţia şi democraţia. În principiu, niciuna dintre aceste forme de guvernământ nu este incompatibilă cu republica. Republicile nu sunt în mod obligatoriu şi democraţii. Spre exemplu în antichitate, în republica romană, cetăţenia era negată sclavilor şi femeilor. Alt exemplu este Republica Veneţiană, o oligarhie, în care poporul era exclus de la guvernare, dar unde şeful statului era ales printr-un sistem de vot complex şi tras la sorţi între reprezentanţii nobilimii.

Iar ceea ce noi credem ca sunt partide democratice sunt tot fosti comunisti.

ASTA E PROBLEMA....fostii, care mai sunt inca m/

Edited by Legumix
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Chiar daca Regele va reveni la conducerea tarii, tot partidele politice vor guverna! Este insa singura solutie pe care o vad. M-am saturat de nenorocitii astia care de fiecare data cand ajung la guvernare nu stiu altceva decat sa dea vina pe ceilalti.

Link to comment
Share on other sites

Chiar daca Regele va reveni la conducerea tarii, tot partidele politice vor guverna! Este insa singura solutie pe care o vad. M-am saturat de nenorocitii astia care de fiecare data cand ajung la guvernare nu stiu altceva decat sa dea vina pe ceilalti.

Ai dat raspunsul corect: Chiar daca Regele va reveni la conducerea tarii, tot partidele politice vor guverna!

Adica, vor da vina unele pe altele. nu se schimba maria, ci doar palaria :)) diferenta ar fi ca nu-ti mai poti arunca palaria, ca o ai legata de gat =))

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nu va mai bucurati pentru acest rege care nici limba romana nu o vorbeste cum trebuie. Au plecat in exil de lux si s-au facut ca lupta pentru Romania. Un presedinte prost il schimbi la 5 ani, dar un rege va fi chiar marioneta, de forma + ca trebuie sa-l sustinem pe el si pe familia lui. Uitati-va la Suedia, Spania, Olanda, Marea Britanie, Norvegia..... aceste monarhii sunt conduse de guvern, presedintele guvernului sau ce functii au ei pe acolo. Ati vazut la tv pe regina Beatrix a Olandei? Regele Gustaf al Suediei? Dau aia vreo lege ceva?! Nimic. Mananca banii poporului, la fel ca si presedintele nostru. Trebuie schimbati din functii oamenii nostri politici. Sistemul politic este foarte bun. Ma uit la regele Spaniei.... are de toate, nu duce lipsa de nimic, spaniolii traiesc sa zicem mult mai bine decat noi, etc. REGELE ESTE REPREZENTATIV ACUM. GATA CU MONARHIILE. CITITI ISTORIA ASCUNSA DESPRE MIHAI, SI CUM L-A ARESTAT PE ANTONESCU, un erou al ROMANIEI!

Link to comment
Share on other sites

"Nici limba romana nu o vorbeste cum trebuie."

Te asigur ca o vorbeste mult mai corect decat majoritatea romanilor "verzi".

Ati vazut la tv pe regina Beatrix a Olandei? Regele Gustaf al Suediei?

Mda. Aici e o mare problema, intradevar. E mult mai bine sa avem unul care se pricepe la toate si care e toata ziua la TV, explicand totul si dirijand totul - invatamant, sanatate, pensii, economie etc. Plus ca mai salveaza si Europa acum...

Dau aia vreo lege ceva?! Nimic

Esti intr-o mare eroare. Daca vrei un raspuns, nici presedintii nu dau legi si nici guvernele.

Trebuie schimbati din functii oamenii nostri politici. Sistemul politic este foarte bun. Ma uit la regele Spaniei.... are de toate, nu duce lipsa de nimic, spaniolii traiesc sa zicem mult mai bine decat noi, etc. REGELE ESTE REPREZENTATIV ACUM. GATA CU MONARHIILE. CITITI ISTORIA ASCUNSA DESPRE MIHAI, SI CUM L-A ARESTAT PE ANTONESCU, un erou al ROMANIEI!

Tu intelegi ce ai scris?

Link to comment
Share on other sites

Inteleg ce am scris, eu va zic doar ca Mihai a plecat in exil de lux si se facea ca lupta pentru Romania..... Nu am nevoie de un rege marioneta. Decat un rege, mai bine un presedinte!

Multumesc. Personal NU am nevoie sa-mi spuna cineva cum, cand, de ce a fost FORTAT Regele sa plece. Binenteles ca tot timpul se va gasi cineva care sa ne explice ce mare roman a fost unul, ce mare altceva a fost altul. Banuiesc ca aveti studii destul de vaste in domeniul istoriei, arhivisticii etc. pentru a va pronunta despre o persoana ca este o marioneta... Altfel, nimic special.

Link to comment
Share on other sites

Ma refer , rege marioneta, in cazul monarhiei, la fel cum este si cel al Spaniei de exemplu. ASA E MAI SIMPLU PENTRU ROMANIA SA CHELTUIASCA BANI PENTRU UN PRESEDINTE, DECAT PENTRU O FAMILIE REGALA. Fara suparare, noua nu trebuie un rege, cu atat mai mult unul ca Mihai I. Nici actuala putere nu e buna, dar si in cazul instaurarii monarhiei, ce rol are regele? La fel ca si presedintele, ba chiar si mai redus ca presedintele.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.