Jump to content

Amenzi ale Gărzii de Mediu pentru gestionarea deşeurilor


dcp100168

Recommended Posts

Amenzi ale Gărzii de Mediu pentru gestionarea deşeurilor

Deşeurile pot fi foarte costisitoare! Acest lucru se poate spune ţinând cont de faptul că atât persoanele fizice, cât şi cele juridice au fost arse la buzunar de către comisarii Gărzii de Mediu Galaţi, care au constatat în urma controalelor efectuate nereguli legate de gestionarea deşeurilor.

Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu, SNIF Bucureşti a fost amendată cu 20.000 de lei pentru lipsa evidenţei stricte a producerii, transportului, valorificării şi eliminării deşeurilor.

Pe lista neagră a comisarilor Gărzii de Mediu Galaţi s-au mai aflat societăţile Rowash SRL, sancţionată cu 3.000 de lei ca urmare a faptului că nu a întocmit o evidenţă a gestiunii deşeurilor, Universal Tyres, sancţionată cu 3.000 de lei din acelaşi motiv, o firmă care se ocupă de comerţ cu încălţăminte a fost amendată cu 5.000 de lei pentru aceleaşi lipsuri.

„De asemenea, în urma controalelor efectuate de către comisarii Gărzii de Mediu a mai fost aplicată o sancţiune de 50.000 de lei societăţii Tuvall, care nu a luat măsurile necesare de salubrizare a terenului proprietate din Galaţi, deţinut pe strada Prelungirea Traian 399, fiind de asemenea aplicată o sancţiune de 3.000 de lei persoanei fizice Radu Cristian, motivul fiind cel legat de depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor biologice”, ne-a declarat şeful Gărzii de Mediu Galaţi. Acesta ne-a mai precizat că au fost aplicate sancţiuni pentru lipsa autorizaţiei de mediu atât societăţii Scopolax SRL, cât şi persoanei fizice autorizate Cîrciumaru Cristinel.

Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au demarat ample controale la nivelul întregului judeţ pentru verificarea modului de aplicare a legislaţiei privitoare la depozitarea şi gestionarea deşeurilor, un accent important punându-se pe verificarea încheierii de către primarii din mediul rural cu firme specializate a contractelor de transport a deşeurilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.