Jump to content

Cine nu semnează contracte noi cu GDF rămâne fără gaze!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cine nu semnează contracte noi cu GDF rămâne fără gaze!

Obligaţia semnării noului contractul comercial cu furnizorul de gaze naturale din regiune – în cazul nostru, GDF Suez Energy România – a apărut în septembrie 2009, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a modificat contractul-cadru. Termenul limită dedicat procedurii de intrare în legalitate se apropie cu paşi repezi. Trei săptămâni mai au la dispoziţie consumatorii pentru a semna noul contract cu furnizorul, altfel rămân fără gaze. „În cazul în care până la data de 31 mai 2011 nu veţi reînnoi contractul, compania noastră va sista furnizarea gazului natural”, avertizează GDF Suez Energy România.

Noul contract de furnizare a gazelor naturale, fie el pentru persoanele fizice, pentru asociaţiile de locatari sau pentru persoanele juridice, poate fi obţinut de la sediul GDF Suez Energy România din Galaţi, strada Regiment 11 Siret (către Faleza Dunării), sau poate fi descărcat de pe internet, accesând www.gdfsuez-energy.ro. Documentul trebuie completat şi semnat în două exemplare, care vor fi expediate la sediul GDF. Ulterior, unul dintre cele două exemplare îi va fi returnat consumatorului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

In tara lu` papura-voda, se pare ca nu, Legumix. Numai la noi contractele nu se negociaza iar consumatorul e calcat in picioare ca ultima carpa: pus sa stea la cozi pentru plata facturilor, lasat sa afle despre vointa cocontractantului care detine monopolul din presa, "avertizat" de alde rahat-in-ploaie GDF-Suez ca daca nu sta la coada intr-o privinta in care oricum nu are de ales, va fi taxat (pentru redeschidere, cel putin, cu siguranta) si cate si mai cate. Insa abia astept sa vad cum o vor lua in freza, in instanta, de la cei cativa care nu vor reinnoi contractele, din diferite motive si omisiuni ale furnizorului si ale maimutoilor de ANRE.

Link to comment
Share on other sites

Insa abia astept sa vad cum o vor lua in freza, in instanta, de la cei cativa care nu vor reinnoi contractele, din diferite motive si omisiuni ale furnizorului si ale maimutoilor de ANRE.

cred ca nu vei vedea...pentru ca nu cred ca GDF/E-on/etc, au vreo reglementare legala cum au avut bancile in privinta clauzelor abuzive. Si e posibi ca judecatori dogmatici (cum sunt 50% dintre ei) sa vada doar "libertatea contractuala" si "negocierea", desi acestea nu exista in ipoteza monopolului.

si...paradoxal, se pare ca interventia FMI (privind liberalizarea pietei) sa duca la aparitia concurentei, si atunci vom vedea oferte ca la telefonia mobila.

Edited by Legumix
Link to comment
Share on other sites

Pai.. vad ca (in titlu spune ca) ANRE are un contract-cadru cu GDF. Iar daca in el nu sunt stipulate niste clauze de bun simt cum ar fi cele referitoare la reinnoirea contractului, eventual ceva limite de scor, avand in vedere ca sunt in situatie de monopol, cu atat mai usor se poate demonstra ca cel prejudiciat, dintr-o cauza sau alta, este consumatorul. Iar daca judecatorii nostri n-or fi in stare sa vada asta, poate s-or gasi altii, in ultima instanta, care sa o faca. Oricum ar fi, insa, urmarile sunt asteptate cu interes :))

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Imi poate da cineva un numar de fax de la gdf suez gaz galati?

foarte interesant dar noi, clientii sintem mereu pe dinafara, nu avem acces la nimic ci doar la asa zise citeva servicii on line strict in interesul lor.

OPC ce spune?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.