Jump to content

Un FUTURO ESPANOL


Cristinel
 Share

Recommended Posts

SCRISOARE DESCHISA PENTRU ROMANII DIN SPANIA

Stimati ROMANI din SPANIA

Ma numesc UDREA CRISTINEL , n.26.03.1970 , cu domiciliul in ROMANIA , CRAIOVA ,

str. Aleea 1 Tarancutei nr.4.

Scrisoarea mea contine o problema neobisnuita insa, din pacate, situatia disperata in care ma aflu, ma obliga sa iau masuri radicale. Va asigur ca, indiferent de raspunsul dvs., nu vom sti despre acest demers al meu decit eu si sotia mea , aici in ROMANIA .

Va rog sa percepeti si sa priviti aceasta problema intr-un mod UMANITAR si SENTIMENTAL , fiind un strigat disperat al unor cetateni romani care doresc sa-si incheie traiul pe teritoriul Statului roman.

Sint casatorit din 1992 cu ANISOARA, n.28.09.1970 , avind impreuna 2 baieti : DRAGOS IULIAN, n.02.04.1993 si ANTONIO MARIUS, n.15.01.1995.

Sintem o famlile onesta, nu am avut niciodata probleme cu legea, muncind de circa 20 de ani - eu din 1988 si sotia din 1990.

In anul 2007, in disperare de cauza , mi-am dat demisia din cadrul Politiei Comunitare CRAIOVA, venind sa muncesc in SPANIA.

Am locuit in COSLADA - MADRID, FAURA si SAGUNTO - VALENCIA , muncind in constructii civile - pe post de peon - in MADRID, OROPESA del MAR , TORRENT, BURJASSOT, VINALESA, ALBORAIA - VALENCIANA si CASPE, BELCHITE - ARAGON.

In decembrie 2008, din cauza crizei economice globale, am ramas fara loc de munca, fiind nevoit sa parasesc SPANIA si sa ma intorc in ROMANIA.

De atunci sint indragostit IREMEDIABIL si IRECUPERABIL de SPANIA .

Am realizat ce inseamna sa muncesti si sa traiesti intr-o tara dezvoltata si civilizata cum este SPANIA.

Daca esti un om integru si onest, muncind, vei avea parte de un trai decent.

In ROMANIA am avut parte numai de umilinte si dezamagiri deoarece aici domneste capitalismul salbatic !

Simtim tot mai acut, faptul ca nu mai apartinem acestui Stat ! Pina in 1989 am trait in lagarul comunist iar dupa 1990 traim in lagarul *romanist* !

Regret cit voi trai, faptul ca nu am venit in SPANIA din anii *90, in prezent sa fi fost cetateni spanioli !

Ne-am irosit cel putin 20 de ani din viata in ROMANIA si , din pacate , viata este foarte scurta ! Vrem sa ne incheiem socotelile cu acest Stat !

Noi sintem dezamagiti de Statul roman, Stat format din politicieni care nu mai au niciun respect fata de cei care i-au ales , s-au imbogatit fara masura din furtul banului public si prostesc in continuare poporul.

Pe mine m-au prostit o singura data : in 1996 cind am votat C.D. si pe C-tinescu. Am crezut atunci ca vine * Schimbarea * in ROMANIA !? A fost prima si ultima oara cind am votat in ROMANIA .

Tara, in esenta ei - istorie, traditii, folclor , cultura , spiritualitate , etc. - o vom iubi cit vom trai.

Vrem sa nu mai platim vreodata taxe Statului roman. Din pacate, in ROMANIA cea mai ascultata muzica este maneaua, cele mai citite ziare sint Click, Ciao, Can-Can si alte asemenea mizerii iar cele mai vizionate emisiuni sint cele de scandal si mahala. Asta spune multe despre poporul roman, popor care intr-o mare masura isi merita conducatorii. Este trist faptul ca multi altii sint nevoiti sa sufere acest calvar romanesc .

Cred ca aveti si dvs. cunostinta despre studiul social care releva faptul ca 42% dintre romani cred ca Soarele se roteste in jurul Pamintului - acesti cetateni voteaza politicieni - prin urmare situatia ROMANIEI nu este deloc surprinzatoare !

Mare ghinion am avut sa ne nastem in ROMANIA acestor timpuri , sa fim contemporani cu cei care care au guvernat tara in ultimul timp - ce conducatori ilustri a avut ROMANIA in trecut si ce are are in ultima perioada !!!

Sint sigur ca , din nefericire , situatia ROMANIEI va fi grava multe decenii de acum incolo .

Nu ma resemnez si sper ca ajutat de dvs. sa scap din aceasta * inchisoare *. Eu am stat ca ignorantul sa lucrez pentru Statul roman . Prostia se plateste !

Multi romani vin in SPANIA ca sa munceasca si apoi sa se intoarca in tara. Altii vin pentru a comite infractiuni. Astfel de elemente trebuie eliminate din societate .

Eu vreau sa venim pentru TOTDEAUNA, sa ne stabilim PERMANENT, sa muncim si sa traim pina la capatul vietii in SPANIA, cu timpul, sa devenim cetateni spanioli, facind parte cu mindrie si onoare dintr-o natiune atit de mareata, de renume mondial .

Pentru noi , ROMANIA este un Stat unde sintem obligati si fortati sa traim , un Stat din care dorim sa plecam cit mai repede cu putinta , pentru tot restul vietii !

De aceea, va rog din suflet sa ma ajutati in privinta gasirii a 1 loc de munca in orice domeniu de activitate si in orice zona , in ideea de a lucra eu in prima faza iar dupa un timp sa reusesc sa-mi aduc si familia .

Sper ca la dvs. sa gasesc intelegere si generozitate deoarece aveti mult mai multe cunostinte decit mine , in SPANIA !

Nu voi avea liniste sufleteasca pina nu ne vom stabili DEFINITIV in SPANIA , TARA NOASTRA DE SUFLET !

Sintem nascuti in ROMANIA dar vrem sa murim in SPANIA !

Locul de munca este factorul determinant pentru indeplinirea acestui deziderat .

Ajutorul dvs. ar insemna enorm pentru noi !

Am luat legatura cu majoritatea entitatilor romanesti din SPANIA - asociatii, fundatii, institutii, mass-media, parohii, etc.- si cu forte multe persoane fizice, primind foarte putine raspunsuri, in general scrisoarea mea fiind tratata cu indiferenta si dispret de catre cei care sustin ca au ca principala menire ajutorarea conationalilor.

Din nefericire, traim intr-o lume unde primeaza ignoranta, ipocrizia, indiferenta, invidia si alte asemenea * calitati *.

Foarte multi dintre cei care au promis ca ma ajuta sau tinem legatura, nu au mai dat niciun semn de viata, spiritul de solidaritate si umanitate fiindu-le putin cunoscut si insusit.

Pina in prezent am depasit 5000 ( cinci mii ) de scrisori trimise, primind raspunsuri sub 1%.

Va asigur ca, daca ne puteti ajuta, nu va vom da niciodata vreun motiv sa regretati acest act filantropic !

Va vom ramine recunoscatori si indatorati pentru toata viata ! Stiu ca si SPANIA are probleme pe piata fortei de munca, insa ne punem mari sperante in ajutorul dvs.!

Eu si sotia nu prea am avut noroc in viata ; acum ma lupt sa ofer copiilor o viata mai buna intr-o TARA MAI BUNA !

Copiii sint fruntasi la invatatura si s-ar integra fara probleme in sistemul de invatamint spaniol .

Va trimit o fotografie pentru a va face o mica idee despre noi si un regalo musical .

Nu sintem o familie de intelectuali dar va asigur ca sintem o familie echilibrata si onesta care nu-si doreste decit sa munceasca si sa duca un trai decent intr-un STAT DE DREPT !

Telul vietii noastre este CETATENIA SPANIOLA !

Vreau sa subliniez - NU DORIM SA FIM EMIGRANTI ECONOMIC ( cum sint majoritatea celor care vin in SPANIA pentru a cistiga bani , legal ori ilegal, ci EMIGRANTI DE CETATENIE , PENTRU TOT RESTUL VIETII ( cum sint putini cei care vin cu scopul de a trai pina la sfirsitul vietii in SPANIA ) .

Va dorim multa sanatate si noroc familiilor dvs. , deasemenea multe impliniri in cariera profesionala !

i VIVA ESPANA !

http://www.megaupload.com/?d=4QJDBE03

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/NearbyHermit/?action=view&current=Picture.jpg&newest=1

http://www.megaupload.com/?d=I7SF19GK

Tel. 0040-726.433.496

Email : cristiudrea@ymail.com

post-6027-0-97534500-1305115329_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.