Jump to content

Diana Zaharia - tânăra speranţă a muzicii uşoare


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Diana Zaharia - tânăra speranţă a muzicii uşoare

La nouă ani Diana Zaharia a câştigat mai multe premii decât reuşesc solişti consacraţi să obţină în întreaga lor carieră.

Povestea fetiţei cu voce de aur a început în martie 2010, când a participat la festivalul „Ghiocelul de Argint", unde a câştigat premiul special „CB Media" al compozitorului Claudiu Bulete. O lună mai târziu mergea la festivalul „Muguri Vrânceni", unde şi-a adjudecat o menţiune. Nici participarea sa alături de grupul „Via Music" din Focşani la festivalul „Mamaia Copiiilor" în iulie 2010 nu a trecut neobservată, acesta trecându-şi în palmares locul I la interpretare. A urmat o nouă prezenţă la un festival în septembrie 2010 şi un nou premiu. La festivalul cu participare internaţională „Constelaţia necunoscută", Diana a ocupat locul III.

Selectată la „Cerbul de Aur" pentru copii

Diana şi-a propus să câştige o poziţie pe podium la fiecare festival de muzică uşoară la care participă, iar până acum talentul a adus-o în postura de a-şi împlini visul. Fetiţa de nouă ani şi-a continuat periplul prin ţară, trecându-şi în palmares alte premii. În noiembrie 2010 cântă la „Fulg de Nea", unde obţine locul I la interpretare.

O lună mai târziu, „recidivează" la festivalul „Remember", juriul acordându-i o menţiune pentru prestaţia de pe scenă. Diana Zaharia şi-a obişnuit familia şi prietenii să nu treacă o lună fără să vină acasă cu un nou premiu. În ianuarie 2011 a încântat audienţa la concursul „Minimegastar", unde a fost răsplătită cu locul II. În prezent, se pregăteşte să participe la „Cerbul de Aur" pentru copii, unde a câştigat preselecţia.

Cântă răcită

Întâmplare sau nu, la fiecare festival sau concurs la care a participat, Diana era răcită, dar cu toate acestea a reuşit să obţină de fiecare dată rezultate meritorii. „Nu am dat importanţă. Am cântat ca şi cum nu aş fi avut nimic", ne-a declarat cu modestie Diana. Visul ei este să devină o cunoscută cântăreaţă de muzică uşoară, dar cântă la fel de bine şi melodii populare. Îi place cum cântă cunoscuta interpretă Andra şi este posibil ca în viitorul apropiat să facă parte dintr-o formaţie pentru copii, un proiect realizat de solista de muzică populară Dida Agache. Ca orice copil, îi place să se distreze. „Îmi place să merg la mare, dar şi la munte", îşi lasă imaginaţia să zboare Diana. Micuţa intenţionează să urmeze Şcoala de Artă şi apoi liceul de specialitate, dar până atunci se pregăteşte intens pentru a participa şi la festivalul „Mamaia Copiilor" din 2011.

Întrebări şi răspunsuri

- La ce vârstă ai început să cânţi?

- La şapte ani am cântat la Focşani. Am mers la doamna profesoară Aurelia Vaida la un fel de testare pentru a stabili dacă am voce. Imediat după aceea m-a inclus în grupul „Via Music" din Focşani, care cântă muzică uşoară.

- Ce îţi place să faci în timpul liber?

- Stau la calculator şi mă joc sau vorbesc cu prietenii pe Mesenger. Îmi place să ascult muzică uşoară, îmi place Shakira sau Lady Gaga. Îmi place să merg la mare, dar şi drumeţiile la munte. Îmi place să mă bălăcesc în apă.

Ce îi place

Îmi place tenisul de câmp. Îmi place sinceritatea la prietenii pe care îi am. Îmi place ciocolata. Îmi place să pozez, aşa cum fac fotomodelele. Ador să mă joc în zăpadă şi să mă bulgăresc cu prietenii.

Ce nu îi place

Nu îmi place matematica. Nu îmi place când sunt certată de părinţi. Îmi displace „haosul" din casă. Urăsc să fiu răcită. Mereu răcesc înainte de festivalurile la care particip, dar nu mă afectează la cântat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Diana-Zaharia-Tanara-speranta-muzicii_0_452955158.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Diana Zaharia s-a calificat în finală la „Mamaia Copiilor”

După ce ne-a surprins în mod plăcut cu vocea sa, care depăşeşte potenţialul vârstei de 8 ani, Diana Zaharia, elevă a Şcolii nr. 26 „Ion Creangă” din Galaţi, a obţinut alte rezultate notabile. Diana a impresionat juriul Festivalului „Star Music Champion”, de la Galaţi (18 aprilie 2011), unde a obţinut locul I şi trofeul. Diana a păşit tot pe întâia treaptă a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării”, de la Brăila.

Cel mai frumos rezultat pentru Diana este însă recenta calificare pentru finala „Mamaia Copiilor”, care va avea loc între 7 şi 10 iulie 2011. Din cei 88 de copii admişi la preselecţia Mamaia 2011, Diana este unul din cei 12 calificaţi la grupa a II-a de vârstă, respectiv, 7-9 ani. „Dorul” este cântecul cu care Diana s-a calificat la renumitul festival-concurs „Mamaia Copiilor”, o piesă pe care o interpretează cu candoarea vârstei, dar şi cu o tehnică deosebită.

Diana Zaharia se pregăteşte de mai bine de un an cu Monica Măciuceanu, profesoară la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Diana Zaharia, Locul I la Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii de la Veliko Târnovo, Bulgaria

Despre talentul Dianei Zaharia scriam la începutul lunii septembrie, atunci când a participat la Festivalului Internaţional "Ceata lui Piţigoi", Galaţi, pe scena Teatrului Dramatic. Ea a interpretat atunci melodia "Dorul", ce i-a adus premiul I la categoria 5-9 ani. "Dorul" i-a adus şi premiul II la Mamaia Copiilor, vara aceasta.

De-a lungul timpului a participat la foarte multe concursuri, demonstrând de la an la an că este pe un drum bun. Amintim doar câteva premii obţinute, numărul acestora fiind considerabil: "Ghiocelul de argint", Bârlad 2011, Trofeul; "Mamaia Copiilor 2011", Locul II; "Suflet de stea", Oradea 2011, Locul III; Mini Mega Star, ediţia I, Bucureşti 2011- Locul II; "Vis de stea" Moineşti, Locul I; "Fulg de nea" Braşov, Locul I; "Armoniile Dunării" Brăila, Locul I.

De la o vreme se pare că Diana s-a hotărât să nu mai scape niciun loc de pe podium. Ea studiază canto cu profesoara Aurelia Vaida din Focşani iar la "Ceata lui Piţigoi", în afara premiului I pe care l-a obţinut, a primit şi un premiu special de la Rumi Nacheva, directorul Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii de la Veliko Târnovo (Bulgaria) şi, totodată, posibilitatea de a participa la această competiţie pe note muzicale. Diana Zaharia s-a întors la Galaţi din nou învingătoare, obţinând Locul I la festivalul din Bulgaria. O voce foarte puternică, ce te face să vibrezi, un nume de care veţi mai auzi cu siguranţă şi care se va remarca în muzica uşoară românească.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Locul I pentru Diana Zaharia la un festival internaţional

Diana Zaharia a mai urcat o treaptă pe portativul muzicii uşoare pentru copii, rezultat ilustrat de obţinerea Premiului I la Festivalul Internaţional „Steaua Carpaţilor” de la Braşov, ediţia 2011. Diana s-a confruntat la categoria de vârstă 7-10 ani cu 42 de copii din ţara noastră, dar şi din ţări precum Italia, Polonia, Turcia, Lituania, Bulgaria, Malta şi Republica Moldova.

Elevă a profesoarei Aurelia Vaida, gălăţeancă stabilită la Focşani, Diana a interpretat în limba italiană - cu o sensibilitate aparte - cântecul „Vincero, perdero”. „Am avut emoţii fiindcă acesta a fost festivalul cu cea mai mare concurenţă, la categoria mea de vârstă. Faptul că am luat primul loc a fost şi pentru mine o surpriză frumoasă şi aproape de nesperat”, ne-a spus Diana Zaharia.

Alături de mult râvnitul premiu, Diana Zaharia a primit şi patru invitaţii la tot atâtea festivaluri internaţionale de muzică uşoară pentru copii, în Polonia, Lituania, Turcia şi Bulgaria, festivaluri la care va participa în anul care vine.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Diana Zaharia a câştigat trofeul cel mare la concursul „Flori de cântec românesc”

Diana Zaharia a revenit cu trofeul Concursului Naţional de Interpretare Muzicală „Flori de cântec românesc”, de la Râmnicu Vâlcea. Aflat la a V-a ediţie, concursul a reunit în amintitul oraş, între 18-20 mai, aproximativ 90 de copii din ţară, de vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, iar glasul fermecat al gălăţencei noastre a determinat juriul să-i acorde Trofeul „Flori de cântec românesc”.

Diana Zaharia are 9 ani şi este elevă în clasa a III-a, la Şcoala nr. 26 ˝Ion Creangă˝ din Galaţi. La „Flori de cântec românesc”, ea a interpretat „Camilo”, o piesă din repertoriul internaţional pe care Diana a cântat-o cu mare sensibilitate. Acesta este cel de-al doilea trofeu pe care Diana Zaharia l-a obţinut în cei doi ani de cântec. În palmaresul ei, primul trofeu este de la Festivalul "Ghiocelul de argint", Bârlad - 2011. De asemenea, ea este deţinătoarea mai multor premii întâi pe care le-a dobândit prin muncă, har şi seriozitate la confruntările muzicale din ţară şi de peste hotare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gălăţeanca Diana Zaharia, premiată în Belarus

Gălăţeanca Diana Zaharia a făcut cunoscut numele Galaţiului în Belarus, de unde a revenit acasă cu un important Premiu al II-lea. Ea s-a numărat printre cei 20 de copii din tot atâtea ţări participanţi la Festivalul-concurs „Slavianski Bazaar”, desfăşurat între 16-18 iulie 2012, la Vitebsk. "Faptul că Diana a fost între preferaţii membrilor juriului nu poate decât să ne bucure”, ne-a spus Aurelia Vaida, profesoara de canto care o pregăteşte pe Diana.

Printre participanţi s-au numărat copii din Rusia, Belarus, Kazahstan, Georgia, Ucraina, Finlanda, Polonia, Italia, România şi Macedonia. În Belarus, Diana a cântat „Noi, copiii”, versuri Corina Despot, muzica Viorel Gavrilă şi piesa în limba italiană „Vincero, perdero”. „Fiecare concurent a beneficiat de scenografie adaptată în funcţie de conţinutul piesei. În general, organizarea a fost ireproşabilă, începând de la primirea participanţilor, asigurarea translatorului pentru fiecare ţară şi până la ultimele detalii legate de sonorizare", a adăugat interlocutoarea. Diana a mai obţinut, în Belarus, şi înscrierea la un festival-concurs din Spania, unde va reprezenta România şi Galaţiul.

Premiantă şi la şcoală

Diana nu este premiantă doar la muzică uşoară; ea face cinste Şcolii nr. 26 „Ion Creangă” Galaţi, fiind elevă în clasa a IV-a, învăţătoare Jenica Tănase, unde a încheiat anul cu Premiul I. Deşi n-a împlinit încă 10 ani, Diana este deţinătoarea a peste 35 de premii obţinute în ţară şi în străinătate. Palmaresul ei include şi două trofee: „Flori de cântec românesc” de la Râmnicu Vâlcea şi „Ceata lui Piţigoi” de la Galaţi. În această vară, ea a obţinut şi premiul al II-lea la Mamaia Copiilor. Rezultatul din Belarus confirmă talentul Dianei şi măiestria profesoarei Aurelia Vaida de a pune în lumină talentele.

Necazul este că fiecare participare a copiilor noştri la concursurile din străinătate, în numele ţării, se face pe cheltuiala integrală a părinţilor. Subliniem acest fapt, în ideea că cineva se va sesiza...

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Gălăţeanca Diana Zaharia a cucerit Trofeul "Lucky Kids" junior

Diana Zaharia a adăugat în palmaresul ei de interpretă de muzică uşoară Trofeul Festivalului „Lucky Kids” junior, desfăşurat între 13-14 aprilie, la Roman, judeţul Neamţ. S-au acordat două trofee, unul la juniori şi altul la categoria tineri, cel pentru juniori fiind cucerit de Diana.
Gălăţeanca s-a confruntat nu numai cu cei 35 de copii de la categoria de vârstă 9-11 ani, ci cu peste 100 de copii de la categoria junior care au participat la competiţia pe portativul muzicii uşoare de la Roman. Diana are 10 ani şi se numără printre cei mai buni elevi ai Şcolii nr. 26 din Galaţi.
Diana Zaharia se pregăteşte cu maestra Aurelia Vaida, iar Trofeul „Lucky Kids” l-a câştigat interpretând piesa "Noi, copii", compozitor Viorel Gavrilă, textier Corina Despot.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gălăţeanca Diana Zaharia - Premiul al II-lea la "Eurokids Junior"

Gălăţeanca Diana Zaharia a reprezentat România şi Galaţiul la Maiori, în Italia, la Festivalul Eurokids junior, 2013. Ea a revenit la Galaţi, cu Premiul aI II-lea pentru interpretare. Diana s-a întrecut cu 60 de participanţi din zece ţări, precum Italia, Rusia, Bulgaria, Malta, Ucraina, Republica Moldova şi altele. Elevă a profesoarei Aurelia Vaida (Focşani), Diana a interpretat piesele: "Camino" din repertoriul internaţional, şi  “Noi, copiii” - compoziţia lui Viorel Gavrilă.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.