Jump to content

Sindicatele din Combinat încearcă să se unească


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sindicatele din Combinat încearcă să se unească

Prevederile noului Cod al Muncii care forţează mâna sindicatelor să fuzioneze în structuri sindicale importante pentru a putea participa la negocieri ar fi putut duce la stingerea unui conflict ce durează de peste doi ani. Vechea dispută dintre Ilinca Diaconu şi Gheorghe Tiber, cei doi foşti lideri ai sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi, s-ar fi putut stinge.

Propunerea a venit din partea Ilincăi Diaconu care, după ce se pare că a fost scoasă din calculele celor de la FSS Metarom, ar fi încercat să-i ceară un armistiţiu lui Gheorghe Tiber, cel cu care se află în conflict deschis.

„După doi ani, vineri, am fost sunat de către Ilinca Diaconu, care mi-a cerut o întrevedere particulară la care să participăm fiecare cu câte un susţinător. Dumneaei cerea ca în cadrul acestei întrevederi să stabilim un armistiţiu şi să iniţiem o colaborare pe linie sindicală. I-am spus că dacă doreşte o colaborare pe linie sindicală să trateze cu membrii de sindicat, nu cu mine. Eu personal, nu am nevoie de scuze sau cine ştie ce altceva, iar membrii sindicatului sunt cei care pot lua o decizie în ceea ce priveşte colaborarea între sindicate”, ne-a declarat Tiber.

Liderul Solidarităţii a mai spus că i-a consultat pe cei din conducerea sindicatului său, iar aceştia au răspuns că o astfel de colaborare este exclusă. Ilinca Diaconu nu a putut fi contactată pentru a-şi spune propriul punct de vedere în legătură cu această posibilă împăcare.

Mişcări mici pentru marele sindicat

Aşa cum relatam în ediţiile trecute, la Combinat se fac deja mişcări pentru formarea unei structuri care să depăşească 50 de procente din numărul total al sindicaliştilor. Asta pentru că prevederile noului Cod al Muncii scot, practic, din ecuaţia negocierilor cu patronatul acele sindicate mici, de doar câteva procente. Mişcările despre care vorbeam se fac între sindicatele aflate în acest moment sub umbrela FSS Metarom.

Surse de la ArcelorMittal Galaţi susţin că sunt excluse din aceste discuţii atât sindicatul Solidaritatea, cât şi UTSL şi Forum, şi că doar aceste sindicate din FSS depăşesc jumătate din numărul de sindicalişti de la ArcelorMittal Galaţi.

În ceea ce priveşte Solidaritatea, liderul acestui sindicat anunţa încă de săptămâna trecută că principalul obiectiv în perioada aceasta va fi fuziunea sau colaborarea cu alte structuri sindicale de pe platformă. „La sfârşitul acestei săptămâni vom avea o şedinţă în cadrul sindicatului în care vom decide ce strategie trebuie aplicată în situaţia fuziunilor şi a colaborărilor. Vom trimite apoi adrese către fiecare sindicat şi vom aştepta discuţii cu liderii acestora. Dacă vor exista dificultăţi şi dacă celelalte sindicate vor refuza propunerea noastră pentru că nu doresc să discute cu mine, eu sunt gata să renunţ la funcţia de preşedinte al sindicatului”, ne-a declarat Gheorghe Tiber, care a mai spus că sindicatul pe care îl conduce are în acest moment 2.000 de membri, o cifră importantă în contextul în care după finalizarea schemei de plecări voluntare vor rămâne doar 8300 de salariaţi în Combinat, iar unii dintre salariaţi nu sunt înscrişi în niciun sindicat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

La Solidaritatea - nici împăcare, nici fuziune

Ilinca Diaconu, fost vicepreşedinte al sindicatului Solidaritatea, care încercă înfiinţarea unui nou sindicat la ArcelorMittal Galaţi, nu neagă faptul că a purtat zilele trecute o discuţie telefonică cu Gheorghe Tiber, actualul lider al Solidarităţii. Diaconu susţine însă că nu a fost discutată o fuziune cu Solidaritatea, ci doar că a încercat astfel să iniţieze un pact de neagresiune cu cel pe care îl considera principal adversar.

Aceasta a mai supus că după discuţia cu Tiber a fost contactată de către unul dintre liderii de la Solidaritatea care i-ar fi răspuns că o colaborare este exclusă. „Este adevărat că am avut o discuţie cu domnul Tiber. Această discuţie nu a fost însă decât una în care am încercat să cădem de acord în ce priveşte multele procese pe care le avem. Asta pentru că nu este normal să ne consumăm energiile prin tribunale. Cred că ar fi mai bine să îşi vadă fiecare de acţiunile sale şi să avem resursele necesare pentru a lupta pentru binele salariaţilor pe care îi reprezentăm”, ne-a declarat Ilinca Diaconu.

Amintim că, de ceva vreme sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi încearcă tot felul de strategii pentru a putea rămâne, potrivit noului cod al muncii, în cărţi, în ceea ce priveşte reprezentativitatea şi accesul la negocieri cu administraţia. Informaţii neconfirmate încă oficial arată că sindicatele aflate sub umbrela FSS Metarom de la Combinat au convenit deja în privinţa unei fuziuni pentru crearea unui sindicat care să reprezinte peste 50 la sută dintre sindicalişti. Din aceste calcule au ieşit însă Solidaritatea, UTSL şi Forum, dar şi sindicatul condus de către Ilinca Diaconu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

:))

Ţi-am dat scrisorile înapoi, varianta sindicală

Invitaţia lansată de către sindicatul Solidaritatea celorlalte formaţiuni sindicale de pe platforma siderurgică de a deschide un dialog în vederea unificării forţelor, în acord cu prevederile noului Cod al Muncii, a eşuat.

Potrivit preşedintelui sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, invitaţiile la discuţii trimise prin poştă celorlalte sindicate s-au întors aşa cum au plecat, acest lucru demonstrând practic un refuz al liderilor acestor sindicate de a avea un dialog cu cei de la Solidaritatea. „Nu am primit răspuns la niciuna dintre invitaţiile noastre. Vom discuta acest aspect într-o şedinţă şi vom vedea ce este de făcut într-o astfel de situaţie”, ne-a declarat Gheorghe Tiber, vorbind despre faptul că acest lucru complică lucrurile destul de mult.

Amintim faptul că la ArcelorMittal Galaţi, cea mai importantă unitate economică din Galaţi, există discuţii legate de fuziunea sindicatelor pentru a se forma astfel un singur sindicat reprezentativ, care să depăşească 60 la sută din numărul angajaţilor care plătesc cotizaţie pentru sindicat. Surse din interior susţin că noul sindicat ce va fi creat sub umbrela FSS ar putea păstra actuala conducere a federaţiei de pe platforma siderurgică gălăţeană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Naştere sindicală în chinuri la Combinat

Tratativele duse în ultimele săptămâni de către cei 7 lideri ai sindicatelor afiliate la FSS Metarom Galaţi în vederea înfiinţării unui singur sindicat care să aibă ca membri cel puţin jumătate plus unu din numărul siderurgiştilor au intrat pe linie moartă. Mărul discordiei îl reprezenta înfiinţarea suplimentară a unui post de vicepreşedinte, lucru care nu fusese convenit în înţelegerea iniţială dintre liderii de sindicat , şi care nu a fost acceptat de unii dintre liderii de sindicat.

Informaţiile furnizate de surse ne-au fost confirmate de liderul Sindicatului Metalurgistul, Radu Nelu, care nu a fost de acord cu propunerea de înfiinţare a unui post de vicepreşedinte şi care a ţinut să ne spună punctul său de vedere referitor la impasul în care au intrat discuţiile între sindicaliştii de la FSS Metarom Galaţi. „Da, este adevărat că discuţiile stagnează din cauza faptului că unii dintre lideri încalcă un concept de bază care a fost agreat în faza iniţială a discuţiilor, şi anume ca fiecare organizaţie sindicală să-şi desemneze câte un reprezentant în cadrul Biroului Executiv al noului sindicat. Din păcate, la ultimele discuţii, anumiţi lideri au susţinut introducerea în Birou, cu drept de vot, şi a d-lui Onica, prim-vicepreşedinte al FSS-METAROM Filiala Galaţi, acesta devenind astfel al doilea reprezentant al Sindicatului Siderurgistul, fapt care, din punctul meu de vedere, şi nu numai, nu poate fi acceptat. În altă ordine de idei, îmi doresc din tot sufletul să realizăm «coagularea» mişcării sindicale de pe platforma siderurgică, dar nu voi fi de acord să facem lucrul acesta doar de conjunctură, găsindu-ne prin orice «mijloc» şi «formă» posturi în conducerea noului Sindicat şi «să rezolvăm» astfel problema sindicalismului doar pentru «ziua de astăzi» sau cel târziu pentru «ziua de mâine», obligaţi fiind oarecum şi de noile prevederi legislative. Eu, personal, vreau ca prin nouă formă de organizare, mişcarea sindicală de pe Platforma ArcelorMittal Galaţi să iasă din mocirla în care s-a afundat în ultimii 10-15 ani şi, ca atare, cred că se impune o strategie şi principii care să asigure sustenabilitatea proiectului nostru de fiinţare şi funcţionare a Sindicatului unic cel puţin pe termen mediu. Şi dacă acest lucru ar presupune părăsirea chiar şi de către mine a mişcării sindicale, sunt absolut dispus să fac acest lucru”, a precizat liderul sindicatului Metalurgistul, Radu Nelu.

Potrivit informaţiilor noastre, unul dintre cei doi lideri de sindicat care ar fi dorit impunerea în structura de conducere a lui Dănuţ Onica este liderul SLIO, Gheorghe Bezman. Am încercat să luăm un punct de vedere pe marginea acestui subiect şi liderului SLIO, acesta a răspuns la telefon, dar a spus că nu poate vorbi deoarece se află într o şedinţă iar până la închiderea ediţiei nu a mai putut fi contactat.

În condiţiile în care discuţiile între liderii de sindicat afiliaţi la FSS Metarom Galaţi nu par a avea un rezultat roz până acum, rămâne de văzut dacă unii din lideri nu vor purta discuţii cu sindicaliştii de la Solidaritatea, care au lansat invitaţii la discuţii în vederea înfiinţării unui nou sindicat tuturor sindicatelor de pe platforma siderurgică, demers care până acum nu a avut ecou.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Marele sindicat din ArcelorMittal Galaţi se pierde pe drum

* Liderul Radu Nelu a anunţat că va demisiona până la sfârşitul acestei luni *

Intenţiile legate de formarea unui nou sindicat la ArcelorMittal Galaţi, sindicat care să reprezinte interesele a peste jumătate dintre siderurgişti au fost scurtcircuitate. Liderul Sindicatului Democratic Metalurgistul, Radu Nelu, i-a anunţat cu câteva zile în urmă pe cei din conducerea sindicatului pe care îl reprezintă că până la sfârşitul acestei luni va demisiona. Decizia sa este legată de eşuarea discuţiilor cu ceilalţi lideri de la FSS Metarom, implicaţi în coagularea unui nou sindicat.

Contactat telefonic, acesta a declarat că viziunea sa în ceea ce priveşte formarea grupării sindicale reprezentative este cu totul alta decât cea pe care liderii sindicatelor de la FSS încearcă să o impună, iar una dintre nemulţumirile sale vizează faptul că aceştia încearcă să îşi asigure mai întâi posturi de coordonare şi pun principiile sindicale pe un alt plan. „Este vorba despre o decizie personală care este irevocabilă. Cele întâmplate până acum m-au determinat să iau această hotărâre. Nu ştiu cum va proceda noua conducere a sindicatului pe care îl reprezint acum şi ce decizie va lua în legătură cu formarea acestei noi structuri”, ne-a declarat Radu Nelu.

În ultimele săptămâni a devenit cunoscut faptul că discuţiile dintre liderii sindicatelor afiliate la FSS Metarom sunt în impas. Motivul a fost acela că actuala conducere a FSS Metarom Galaţi ar fi impus ca din aparatul de conducere al noii structuri să facă parte Dănuţ Onica. O parte dintre lideri au dezaprobat această intenţie. Din acest moment au apărut voci care au susţinut că, pentru crearea unui sindicat solid, ar putea fi luate în calcul şi negocierile cu cei de la Solidaritatea, grupare aflată într-un conflict etern cu cei de la FSS.

În legătură cu acest aspect, liderul Solidarităţii, Gheorghe Tiber, a susţinut că a dialogat cu mai mulţi lideri şi toţi şi-au exprimat dorinţa de a discuta, dar din anumite motive au ezitat să facă acest lucru. După cum spun „unii dintre cei cu care am vorbit, în interiorul FSS Metarom există anumite disensiuni legate de numirea lui Dănuţ Onica în aparatul de conducere al viitorului sindicat care ar urma să fie înfiinţat la ArcelorMittal Galaţi. Liderii unora dintre sindicatele de la FSS nu admit această numire, iar acesta este un motiv pentru care negocierile dintre ei au intrat în impas. Solidaritatea va aştepta în continuare un semnal ferm din partea lor pentru a discuta despre înfiinţarea sindicatului”, ne declara Gheorghe Tiber săptămâna trecută.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Radu Nelu a demisionat

Liderul Sindicatului Democratic Metalurgistul de la UAF, Radu Nelu, şi-a prezentat ieri demisia din funcţia deţinută în ultimii ani de zile, făcând acest lucru în cadrul şedinţei consiliului de conducere al sindicatului.

Radu Nelu îşi exprimase încă de acum câteva săptămâni intenţia de a-şi da demisia din fruntea sindicatului, afirmând că este nemulţumit de faptul că în schema înfiinţării unui singur sindicat de către liderii celor 7 sindicate afiliate la FSS Metarom Galaţi lucrul care contează cel nai mult nu ar fi interesele membrilor de sindicat, ci împărţirea unor funcţii. Liderul de sindicat Radu Nelu a exemplificat numirea într o funcţie de conducere în schema noului sindicat a lui Dănuţ Onica, prim-vicepreşedinte al FSS Metarom Galaţi, ceea ce ar face ca din partea sindicatului Siderurgistul să fie nominalizate 2 persoane în schema de conducere. „Am rămas consecvent principiilor mele şi aşa cum am anunţat încă de acum câteva săptămâni, mi-am prezentat demisia din funcţia de lider al sindicatului Democratic Metalurgistul. Cred că activitatea sindicală trebuie să se facă pentru oameni iar aceştia să se uite bine la cine îi reprezintă şi ce fac pentru ei. În ceea ce priveşte viitorul meu, vreau să spun că sindicatul mai face parte din el”, ne-a declarat Radu Nelu.

În şedinţa de ieri a consiliului de conducere a Sindicatului Democratic Metalurgistul de la UAF s-a votat cu majoritate zdrobitoare de voturi continuarea discuţiilor cu reprezentanţii celorlalte sindicate afiliate la FSS Metarom Galaţi, în vederea înfiinţării unui sindicat care să aibă ca membri cel puţin jumătate plus unu din numărul angajaţilor Combinatului şi care să poată obţine reprezentativitate pentru a participa la negocierea Contractului Colectiv de Muncă. Până una alta, înfiinţarea noului sindicat care este de săptămâni bune tot la stadiul de discuţii şi de proiecte se pare că a făcut şi prima „victimă”, şi anume liderul de sindicat Radu Nelu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Naştere sindicală la Combinat - "Siderurgistul"

În cadrul adunării generale care a avut loc ieri, s-a stabilit noul statut al sindicatului ce se va naşte din comasarea celor 7 sindicate, denumirea noii structuri sindicale, precum şi componenţa biroului de conducere.

Potrivit surselor care au participat la adunarea generală de constituire a noului sindicat, desfăşurată departe de ochii mass-media, în sala de şedinţe a ICMRS, s-a stabilit ca noul sindicat să se numească "Siderurgistul", iar structura de conducere să fie formată dintr-un preşedinte (Gheorghe Bezman), un prim-vicepreşedinte (Cristi Eftimie) şi un secretar general (Vasile Crişan). Tot din structura de conducere fac parte 9 vicepreşedinţi, reprezentanţi de la fiecare din cele 7 sindicate de la nivelul uzinelor afiliate la FSS Metarom Galaţi.

Noul sindicat ar urma să aibă în jur de 5.000 de membri, ceea ce ar însemna peste jumătate din numărul angajaţilor Combinatului. În aceste condiţii, dacă va exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă care va consfinţi faptul că noul sindicat are reprezentativitate conform noii legi, sindicaliştii vor putea participa la negocierea Contractului Colectiv de Muncă de la Combinat, care ar trebui să înceapă la sfârşitul acestui an.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Noul sindicat de la Combinat are 5.400 de membri

Noua structură de conducere a sindicatului Siderurgistul este formată dintr-un preşedinte, Gheorghe Bezman, un prim-vicepreşedinte, Cristi Eftimie, un secretar general, Vâsle Crişan, şi 6 vicepreşedinţi. Noul sindicat are 5.400 de membri, ceea ce înseamnă un procent de 65% din numărul de angajaţi ai Combinatului.

Vasile Crişan, liderul fostului sindicat de la UPSRS, care a fost ales zilele trecute secretarul general al sindicatului Siderurgistul, face un apel către angajaţii Combinatului care nu sunt membri de sindicat. "Fac un apel la toţi siderurgiştii care nu sunt membri de sindicat să vină să ni se alăture, adică să se înscrie în noul sindicat, pentru că având un număr şi mai mare de membri, sindicatul Siderurgistul va putea pune în inferioritate patronatul. Dorim ca noul sindicat să devină o adevărată forţă socială în Galaţi. Părerea mea este că din cauza fărâmiţării sindicatelor salariile oamenilor au rămas mici”, ne-a declarat Vasile Crişan.

Crişan a mai declarat că se vor face demersuri pentru ca noul sindicat să capete personalitate juridică şi să obţină şi reprezentativitate în condiţiile noii legi a dialogului social, pentru a putea astfel participa la negocierea contractului colectiv de muncă de la nivel de unitate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Matematică sindicală absurdă la ArcelorMittal Galaţi: 7.000 de cotizanţi, 8.000 de membri!

Sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi se laudă care mai de care cu un număr important de membri. Rapoartele publice pe care le fac în legătură cu acest lucru dau însă naştere unor noi controverse, pentru că cifrele despre care vorbesc par a contraveni realităţii. Dacă ar trebui să adunăm numărul de membri anunţat de fiecare sindicat în parte obţinem un rezultat mai mare decât numărul plătitorilor de cotizaţie sindicală de la Combinatul Siderurgic.

Numărătoarea lui Pristanda

Cu toate că reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal au refuzat să comunice cifre concrete despre numărul muncitorilor care fac parte din sindicate, există informaţii certe şi verificate care arată că din cei 8.700 de salariaţi, cât are Combinatul în acest moment, doar pentru 7.000 sunt reţinute din salarii cotizaţii pentru sindicat.

În această situaţie, dacă adunăm numărul de membri raportat zilele trecute atât de către Siderurgistul AMG (5.400), cât şi de către Solidaritatea (2.550), ajungem la 7.950, un număr mai mare decât cel al plătitorilor de cotizaţie care sunt angajaţi la ArcelorMittal Galaţi. Nu mai punem la socoteală şi faptul că, pe lângă Solidaritatea şi grupările ce au format Siderurgistul AMG, există şi alte sindicate şi grupuri sindicale mai mici, cele mai multe dintre acestea având în jur de 100 de membri.

Motivele războiului

Prevederile noii legislaţii a muncii au forţat sindicatele să se reorganizeze. Este vorba, mai precis, despre reprezentativitate. Potrivit legii poate avea acces la negocieri doar sindicatul care reuneşte peste jumătate din numărul de salariaţi dintr-o unitate. Din acest motiv, o parte dintre grupările de la Combinatul Siderurgic afiliate la FSS Metarom au fuzionat, formând o nouă structură sindicală.

Cum arătam mai sus, cei de la FSS spun că prin fuziunea mai multor sindicate s-a format o singură structură care reuneşte 5.400 de membri, asta însemnând 65 la sută dintre salariaţi.

La rândul lor, liderii de la Solidaritatea au demarat o campanie de strângere de adeziuni pentru înscrierea în sindicatul lor, campanie aflată în plină desfăşurare şi în urma căreia susţin că ar fi reuşit să adune 600 de adeziuni făcute de siderurgişti, ce se adaugă celor aproape 2.000 de membri pe care îi aveau până în prezent.

Aceste declaraţii şi raportări de membri pot fi considerate un preambul pentru un război pe cale să înceapă. Asta pentru că reprezentativitatea sindicatelor va trebui certificată în instanţă, iar lucrurile nu vor rămâne cu siguranţă aşa cum sunt acum.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sindicatul Siderurgistul AMG a obţinut personalitate juridică

Sindicatul Siderurgistul AMG (ArcelorMittal Galaţi) a obţinut personalitate juridică din partea instanţei de fond, au anunţat, marți, reprezentanţii formaţiunii. „Siderurgistul AMG a obţinut personalitate juridică printr-o sentinţă civilă pronunţată de Judecătoria Galaţi pe 11 noiembrie şi ridicată astăzi, 22 noiembrie”, a declarat secretarul sindicatului, Vasile Crişan, care e şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei. Decizia este definitivă şi executorie, dar nu şi irevocabilă, putând fi atacată la instanţa superioară.

Siderurgistul AMG, al cărui preşedinte este Gheorghe Bezman, s-a format în urma reorganizării prin comasare a şapte sindicate uzinale afiliate FSS Metarom. „Sindicatul Siderurgistul AMG înglobează Sindicatul Siderurgistul din Uzina de Laminate Plate, Sindicatul Liber şi Independent al Oţelarilor din Uzina de Oţelării Refractare, Sindicatul Liber UPSRS din Uzina de Piese de Schimb şi de la Mentenanţă, Sindicatul Democratic Metalurgistul din Uzina Aglomerare Furnale, Sindicatul Liber UPDES din Uzina de Producere şi Distribuţie a Energiei în Siderurgie, Sindicatul Liber Depou Locomotive din Uzina de Exploatare şi Transport Uzinal şi Sindicatul DME de la Direcţia Mecano-Energetică”, a spus Vasile Crişan.

Acesta susţine că noul sindicat înglobează 5.500 dintre cei peste 8.000 de salariaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, iar formaţiunea va căuta acum să obţină reprezentativitatea care să-i asigure pe viitor accesul direct la negocierile salariale. Procesul ar putea dura câteva luni. Dacă la finalul acestuia Siderurgistul AMG va deveni reprezentativ, va fi singurul sindicat care va putea negocia cu patronatul Contractul Colectiv de Muncă al unităţii, în cazul în care niciun alt sindicat nu va obţine reprezentativitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Sindicatul Siderurgistul a primit personalitate juridică

Siderurgistul, format prin comasarea sindicatelor din combinatul ArcelorMittal Galaţi afiliate federaţiei FSS Metarom, a obţinut personalitate juridică, a anunţat purtătorul de cuvânt, Vasile Crişan.

Sentinţa, pronunţată miercuri de Tribunal, este definitivă şi irevocabilă.

Liderii Siderurgistul încep acum procedurile de obţinere a reprezentativităţii, ca să poată participa la negocierile salariale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Tribunalul a constatat reprezentativitatea sindicatului Siderurgistul AMG

Sindicatul Siderurgistul AMG din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, înfiinţat după fuziunea sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, a obţinut hotărâre judecătorească de reprezentativitate la nivel de unitate în urma unei sentinţe favorabile a Tribunalului Galaţi, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al organizaţiei sindicale, Vasile Crişan. "Sentinţa este definitivă şi executorie, dar nu şi irevocabilă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Galaţi în termen de 15 zile", a declarat Crişan.

După ce hotărârea judecătorilor Tribunalului va rămâne irevocabilă, Siderurgistul AMG va deveni singurul sindicat reprezentativ din combinatul siderurgic gălăţean, având acces direct la următoarele negocieri colective din Combinat.

La negocierile curente, care au demarat în lipsa unui sindicat reprezentativ, drepturile celor 8.000 de siderurgişti sunt apărate de către liderii Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal şi de către reprezentanţii salariaţilor - lideri FSS Metarom.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.