Jump to content

Elena Andrieş, medalie de aur la Mondialele de haltere pentru tineret


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Elena Andrieş, medalie de aur la Mondialele de haltere pentru tineret

Sportiva gălăţeancă Elena Andrieş a obţinut medalia de aur la stilul smuls şi două de argint, la aruncat şi total, la Campionatele Mondial de Haltere pentru tineret, competiţie care se desfăşoară la Lima, în Peru. Andrieş a concurat în cadrul categoriei 48 de kilograme. La total, Andrieş a avut aceeaşi performanţă ca ocupanta primului loc, Pei Xiong (China), pierzând aurul din cauză că a avut greutatea corporală mai mare cu 190 de grame.

"Este un rezultat meritoriu, dar este frustrant să pierzi din cauză că ai fost mai greu. Sunt totuşi trei medalii la un campionat mondial, una de aur şi două de argint. Trebuie să ţinem cont şi de contextul în care a concurat Andrieş, la o altitudine foarte ridicată şi cu o diferenţă importantă de fus orar", a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Nicoale, antrenorul principal al Centrului Naţional de Pregătire Olimpică pentru juniori.

Elena Andrieş a cucerit aurul la smuls, ridicând 74 de kilograme. La stilul aruncat, românca a ridicat 94 de kilograme, clasându-se a doua, la un kilogram, în spatele chinezoaicei Xiong Pei. Cu un total de 168 de kilograme, Andrieş s-a situat la egalitate cu sportiva din China, ultima având câştig de cauză datorită faptului că era mai uşoară cu 190 de grame.

Elena Andrieş se pregăteşte la Galaţi, în cadrul Centrului Naţional de Pregătire Olimpică pentru juniori. Ea este componentă a clubului CSM Oneşti, grupare la care s-a transferat la începutul acestui an de la CSM Dunărea Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.