Jump to content

România a ieşit din recesiune, după doi ani de criză economică


dcp100168
 Share

Recommended Posts

România a ieşit din recesiune, după doi ani de criză economică

Economia României a ieşit din recesiune, după doi ani de criză economică, Produsul Intern Brut /PIB/ înregistrând creşteri două trimestre consecutive, conform datelor oficiale.

Institutul Naţional de Statistică /INS/ a anunţat vineri primele estimări privind PIB în trimestrul I 2011, care a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier).

Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2010, PIB a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier.

Acesta este al doilea trimestru de creştere economică, după ce în ultimul trimestru din 2010 a fost consemnată o creştere de 0,1% comparativ cu trimestrul anterior.

Tehnic, ieşirea din recesiune presupune creştere economică în două trimestre consecutive faţă de trimestrele precedente.

Economia României a intrat în recesiune în urmă cu doi ani, după ce a înregistrat o scădere consecutivă a PIB-ului în primul trimestru din 2009 şi în ultimul trimestru al anului 2008.

În 2010, economia României a scăzut cu 1,3%. Pentru 2011 este estimată o creştere economică de 1,5%, iar în 2012 o creştere economică de 3,5-4%.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/65143-Romania-a-iesit-din-recesiune-dupa-doi-ani-de-criza-economica.html

Ce ţi-e şi cu tehnica asta! :-?

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.