Jump to content

PDL-iştii gălăţeni votează, în majoritate, cu Emil Boc


 Share

Recommended Posts

PDL-iştii gălăţeni votează, în majoritate, cu Emil Boc

Majoritatea delegaţilor din Galaţi la Convenţia Naţională a PDL vor vota cum le dictează conştiinţa, nefiind stabilit un vot imperativ. PDL Galaţi susţine toate cele trei moţiuni ale candidaţilor la şefia partidului, însă majoritatea delegaţilor care vor participa la congresul din 14 mai optează pentru Emil Boc, a declarat Mircea Toader, lider al filialei gălăţene a formaţiunii democrat-liberale. "Delegaţii noştri au propriile opinii şi pot susţine orice candidat. Se pare însă că mai mulţi sunt cei care îşi vor acorda votul pentru alegerea lui Emil Boc în funcţia de preşedinte. Nu pot spune care este numărul acestora, este doar o estimare", a spus, pentru MEDIAFAX, preşedintele PDL Galaţi, care este şi lider al grupului parlamentar al partidului din Camera Deputaţilor.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 14 mai, când se vor alege preşedintele partidului şi preşedinţii Comisiilor de integritate şi de revizie, iar în 15 mai va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, când vor fi aleşi prim-vicepreşedinţii, secretarul general, vicepreşedinţii partidului. La Convenţia Naţională vor participa 1.409 delegaţi cu drept de vot. Pentru funcţia de preşedinte al PDL candidează Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.

Link to comment
Share on other sites

Boc a câştigat din primul tur, cu 62%

Emil Boc a fost reconfirmat in functia de presedinte PDL, cu 62%, in timp ce adversarul sau, Vasile Blaga, a luat 34% din voturile celor peste 1.300 de delegati care au votat sambata la Conventia Nationala a partidului. Emil Boc a obtinut 868 de voturi, Vasile Blaga - 499, iar Theodor Paleologu - 24.

Potrivit surselor HotNews.ro, Vasile Blaga si echipa sa se vor retrage din competitia interna. Este vorba de functiile din Biroul Politic (prim-vicepresedinte, vicepresedinti si secretar general) care ar urma sa fie alese duminica. Potrivit surselor citate, Blaga doreste astfel sa-l lase pe Boc si echipa sa sa-si asume integral conducerea partidului iar in cazul unui eventual esec sa-si maximizeze sansele de a prelua, dupa alegeri, partidul.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

=))

Paleologu: Eu sunt Gaz Metan Mediaş sau, cu ajutorul dumneavoastră, Oţelul Galaţi

Candidatul la şefia PDL Theodor Paleologu a declarat, sâmbătă, la Convenţia PDL, că face parte din echipa care vine din urmă. “M-am simţit ca la un meci de fotbal între Steaua şi Dinamo. Eu sunt echipa care vine din urmă – Gaz Metan Mediaş, sau cu ajutorul dumneavoastră, Oţelul Galaţi. Am moşia la Galaţi, sunt vechi acolo”, a declarat Paleologu, adăugând că “cei care nu vor fotbal între Steaua şi Dinamo se vor îndrepta către mine”.

e-politic.ro

Link to comment
Share on other sites

Mircea Toader a rămas fără funcţie naţională

Deşi a candidat pentru două funcţii, cea de vicepreşedinte la nivel naţional şi cea de secretar executiv, liderul PDL Mircea Toader n-a prins niciuna.

Asta nu înseamnă însă că a rămas pe tuşa conducerii centrale a PDL. Fiind preşedinte de organizaţie, Toader rămâne membru în cadrul Biroului Permanent Naţional. De asemenea, va fi în continuare liderul democrat-liberalilor din Camera Deputaţilor.

Nu se poate spune că liderul democrat-liberalilor gălăţeni a fugit după doi iepuri şi nu a prins niciunul, pentru că funcţiile, potrivit statutului PDL se votează în cascadă. Cert este că pe lista „favoriţilor” lui Boc, pe care au vehiculat-o televiziunile dar şi parte dintre susţinătorii lui Vasile Blaga, nu se regăsea numele lui Mircea Toader.

Toader nu este singurul care a pierdut la vot mandatul de vicepreşedinte, la fel au păţit şi alţi lideri importanţi precum Raluca Turcan şi Sulfina Barbu. Se pare că preşedintele gălăţean nu a găsit susţinerea necesară în partid, pentru că nu se află în graţiile unuia dintre cei mai influenţi democrat-liberali: primarul Gheorghe Falcă.

Pe la colţurile partidului se vorbeşte şi de faptul că primenirea echipei de conducere a PDL ar putea aduce şi o schimbare la şefia grupului democrat-liberal din Camera Deputaţilor, lucru ce ar presupune debarcarea politicianului gălăţean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.