Jump to content

Liceul “Spiru Haret” din Tecuci devine colegiu naţional


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Liceul “Spiru Haret” din Tecuci devine colegiu naţional

Liceul Teoretic “Spiru Haret” din Tecuci va implini 113 ani de existenta anul acesta, in toamna. Ca sa fie in randul standardelor actuale, inspectorii au gandit ca a venit randul schimbarii denumirii. “Am primit aprobarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, si Tineretului, semnata de dl. Daniel Petru Funeriu, prin care se specifica ca incepand cu anul scolar 2011-2012 se aproba schimbarea denumirii din Liceul Teoretic Spiru Haret in Colegiul National Spiru Haret. Practic, cu incepere din 15 septembrie a.c. cand incepe anul scolar. ”Inaugurarea va avea loc insa in data de 20 mai (vineri), la orele amiezii” a explicat directorul Ion Grecu. Sunt invitati inspectorul scolar Doru Resmerita, primarul Finkelstain, inspector Eugenia Olariu, cadre scolare remarcabile ale institutiei de-a lungul vremii.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Statut de colegiu la "Spiru Haret"

Vineri, la orele amiezii, Liceul Teoretic Spiru Haret a fost gazda liceenilor, cadrelor didactice in activitate sau pensionate, la evenimentul de redenumire a acestuia din “Liceu” in “Colegiu”.

Invitati la manifestare au fost si senatorul Laurentiu Chirvasuta, deputatii Carmen Axenie, Mircea Toader, subprefectul Daniel Tudorache, inspectori scolari Doru Resmerita, Eugenia Olariu, edilul Eduard Finkelstain, etc.

Pentru inceput un sobor de preoti a tinut slujba religioasa de primenire a lacasului cu titulatura noua, evenimentul avand loc in acesta zi deoarece institutia scolara are ales ca patron spiritual Sf. mari imparati Constantin si mama sa, Elena. Au luat cuvantul toti invitatii de seama, specificad ca este un moment de bucurie, aceasta “rebranduire” din Liceu Teoretic in Colegiu National, fiind de fapt o distinctie. Parte din musafiri au fost elevi ai liceului, subliniind ca tot ce au reusit in viata e datorita profesorilor.

Tecuciul a reusit la cei peste 40.000 locuitori sa dispuna de trei colegii, cel sarbatorit astazi ajungand in top prin munca asiduua, prestigiu si traditie. Directorul actual, Ion Grecu, in aceasta functie de 14 ani, a primit diploma de excelenta din partea celorlati directori liceali, respectiv Viorica Tiron, Lavinia Capmare, Maria Dascalu, Natalia Pricopi, alaturi de mesajul de pretuire si urarile de bun venit in galeria Colegiilor Nationale.

Eleva eminenta Gianina Druta a adus mesajul elevilor catre conducere, subliniind ca “Scoala formeaza oamenii”. Directorul adjunct Rodica Cristovici a inmanat diplome de onoare fostilor directori, fostilor profesori ai scolii, fiind impartite 33 de diplome. La final invitatii au fost poftiti sa viziteze muzeul etnografic al institutiei. Urmatorul ceas aniversar al unitatii scolare va fi de Sf. Dumitru, atunci cand Colegiul National Spiru Haret va implini 113 ani de existenta.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.