Jump to content

Ultimele dotări, contra inundaţiilor


Relu

Recommended Posts

Şi-au "tras" limuzine de lux, de mila sinistratilor!

Sefii de la Directia Ape Prut sustin ca si-au cumparat 20 de Toyota High Lux, Subaru Forester si Grand Cherokee, ca sa intervina la inundatii, in sprijinul sinistratilor din judetul Galati.

Imaginile impresionante cu sinistratii din satele galatene, familiile carora apele le-au luat in cateva minute agoniseala de-o viata, sunt argumentele forte cu care conducerea Directiei Ape Prut din Iasi isi justifica in fata opiniei publice achizitionarea unei coloane de limuzine de lux: 10 jeepuri, 4 autoutilitare si 6 autoturisme, in valoare totala

de 650.000 de euro. Marcile preferate de sefii de la "Ape Prut" le demonstreaza lipsa de scrupule: Toyota High Lux, Subaru Forester, Grand Cherokee. Din coloana fac parte si cateva Dacia Logan, dar cum pretul de achizitie este de 15.700 euro, se poate spune ca si astea sunt tot de lux. In garajul directiei a intrat si o misterioasa limuzina care a costat 77.000 de euro, despre care "cumparatorii" nu vor sa vorbeasca, dar se pare ca ar fi un Audi. O parte din cei 650.000 euro este acoperita din fonduri bugetare, cealalta cu fonduri externe. Directorul adjunct Petru Deliu a prezentat unei televiziuni iesene argumentele care au impus aceste achizitii, inundatiile din judetul Galati si riscurile viiturilor de pe Siret si Prut: "Este o investitie buna! Vreau sa va spun… Noi, anul trecut (2006 – n. red.), am avut… am facut… o activitate de aparare in judetul Galati. Am avut o viitura foarte mare, care ne-a creat niste probleme enorm de mari… si am intervenit cum am putut. La un moment dat, chiar de Pasti… s-a suprapus cu niste ploi si nu am mai putut intra decat cu un tractor", a declarat Deliu. Este o explicatie exemplara! De fapt, interventiile la lucrarile de consolidare a unor diguri nu se fac cu Grand Cherokee ori Subaru Forester, ci chiar cu tractoare sau autocamioane ca cele aflate in dotarea armatei. In cazul la care se refera Deliu, viitura de pe Prut a subrezit digul la km 3 – km 5 si km 8 – km 9, iar in zonele in care au aparut infiltratiile, au fost construite pe taluzul "uscat" al digului 30 de diguri-potcoava, care au echilibrat presiunea exercitata de apele Prutului asupra celuilalt taluz. Au lucrat acolo, timp de doua luni, peste 200 de muncitori hidro, pompieri, jandarmi si militari. La ce le-ar fi folosit limuzinele? Intrebarea este, de fapt, ce dotari le-ar fi necesare echipelor de interventie in loc de jeepuri, pentru ca in mod sigur, in timp ce isi conduc limuzinele pe drumurile patriei, sefii de la Ape Prut se gandesc la fondurile enorme ce ar fi necesare pentru reabilitarea sistemului de diguri de aparare pentru a elimina riscurile inundatiilor. Un exemplu este proiectul regularizarii raului Tecucel, care a fost depus la "Ape Iasi" in 2005, dar a fost "parcat" intr-un fiset pentru ca nu sunt bani. Suntem o tara saraca, cu "sefi de lux"! Din cauza blocarii acelui proiect, pe 5 septembrie, viitura de pe Tecucel, care a maturat municipiul Tecuci, a distrus sute de locuinte. Mii de oameni ramasi pe drumuri. Pe drumuri strabatute de limuzine de lux. Se poate spune ca la noi toata lumea e "pe drumuri".

Sursa: România Liberă, autor Ticu Ciobotaru

Doaaamneee, ... chiar nu-i ia nimeni la întrebări, ... nu-i pune nimeni să exemplifice o intervenţie cu limuzinele?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.