Jump to content

Oţelul Galaţi - campioana României la fotbal


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Oţelul Galaţi, primul titlu de campioană, primul titlu pentru Moldova, prima prezenţă în LC

Echipa Oţelul Galaţi a câştigat primul titlu de campioană a României din istoria sa şi a reuşit să aducă şi primul titlu Moldovei, duminică seară, după un sezon pe care l-a dominat şi în care a avut principale adversare pe FC Timişoara şi FC Vaslui.

Oţelul Galaţi este o formaţie fondată în anul 1964. Stadionul Oțelul are o capacitate de circa 13.500 de locuri. Momentul debutului în Divizia A este semnalat în anul 1986, iar un sezon mai târziu gălățenii obțin locul 4 și dreptul de a participa în Cupa UEFA. Primul meci în cupele europene s-a jucat la 7 septembrie 1988 cu cea mai titrată echipă italiană, Juventus Torino. Gălăţenii reuşesc o victorie memorabilă, scor 1-0, însă în retur pierd cu 0-5. La finalul acelui sezon, Oţelul retrogradează, însă revine în prima ligă în 1991, fără a mai retrograda de atunci. Oţelul a participat de alte patru ori în Cupa UEFA în sezoanele 1997/1998, 1998/1999, 2004/2005 şi 2007/2008, ultima dată calificându-se din Cupa Intertoto. În vara anului 2007, Oţelul a câştigat Cupa Intertoto după ce a trecut de turcii de la Trabzonspor.

Până duminică, cea mai bună performanță a Oţelului în campionat era locul 4, care a fost obținut în 1988, 1997 și 1998.

În Cupa României, echipa a jucat finala, în anul 2004, pierdută în fața echipei Dinamo București, cu scorul de 0-2.

În actualul sezon, Oţelul Galaţi a preluat conducerea Ligii I în etapa a opta, cedând-o în etapa a XXVI-a, când primul loc a revenit echipei FC Timişoara. După o etapă, Oţelul a revenit pe primul loc, însă a fost din nou întrecută în etapele 29 şi 30. După etapa 31, gălăţenii au revenit pe primul loc, unde au rămas şi după ziua de duminică.

Oţelul Galaţi a înregistrat în cele 33 de etape din Liga I 20 de victorii, 7 remize şi 6 înfrângeri. Gălăţenii au marcat 44 de goluri şi au primit 24.

Gălăţenii ocupă locul doi într-un top al celor mai bune apărări, după Rapid, care a primit doar 22 de goluri în 33 de etape.

În urma succesului de duminică, Oţelul Galaţi va evolua direct în grupele Ligii Campionilor.

Oţelul Galaţi succede în palmares formaţiei CFR Cluj, câştigătoarea titlului anul trecut. Pentru al patrulea sezon consecutiv, titlul revine unei echipe din provincie, după CFR Cluj (2008 şi 2010) şi Unirea Urziceni (2009). Ultima campioană a României din Bucureşti a fost Dinamo, în 2007.

Însă, deşi matematic este campioană, Oţelul trebuie să aştepte şi decizia TAS privind meciul din etapa a 19-a a Ligii I cu Pandurii, câştigat cu scorul de 3-0 la "masa verde".

mediafax.ro

Dorinel Munteanu, primul titlu de campion al României ca antrenor

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, în vârstă de 42 de ani, a câştigat în premieră titlul de campion al României ca tehnician, după cele reuşite ca jucător cu Dinamo Bucureşti (1991-1992) şi Steaua Bucureşti (2004-2005). Munteanu a fost numit în funcţia de antrenor al formaţiei gălăţene la 1 iulie 2009. Din staful tehnic mai fac parte secunzii Ioan Balaur, Cătălin Ciorman, Ionel Tămăşanu şi antrenorul cu portarii Tudorel Călugăru.

Din lotul pregătit de Dorinel Munteanu fac parte 21 de fotbalişti români şi şase jucători străini, bosniacii Branko Grahovaci şi Enes Sipovici, sârbii Milan Perendija şi Bratislav Punosevaci, argentinianul Gabriel Alejandro Viglianti şi nigerianul John Ibeh.

Cei 27 de jucători din lotul Oţelului Galaţi care au câştigat titlul de campioni ai Româniri în sezonul 2010-2011 sunt următorii:

Portari: 12. Branko Grahovaci (Bosnia-Herţegovina, 28 de ani), 22. Gabriel Abraham (România, 20 de ani), 1. Cristian Gigi Brăneţ (România, 34 de ani);

Fundaşi: 31. Enes Sipovici (Bosnia-Herţegovina, 21 de ani), 3. Cornel Emilian Râpă (România, 21 de ani), 16. Cristian Sârghi (România, 25 de ani), 18. Sergiu Ioan Viorel Costin (România, 33 de ani), 20. Samoel Cojoc (România, 22 de ani), 23. Adrian Ioan Sălăgeanu (România, 28 de ani), 21. Constantin Mişelăricu (România, 22 de ani), 30. Milan Perendija (Serbia, 25 de ani), 5. Laurenţiu Petean (România, 23 de ani);

Mijlocaşi: 9. Ciprian Milea (România, 27 de ani), 14. Silviu Ilie (România, 23 de ani), 37. Gabriel Alejandro Viglianti (Argentina, 32 de ani), 8. Liviu Antal (România, 22 de ani), 7. Laurenţiu Cătălin Iorga (România, 23 de ani), 15. John Ike Ibeh (Nigeria, 25 de ani), 29. Gabriel Nicu Giurgiu (România, 29 de ani), 24. Ioan Filip (România, 22 de ani), 17. Laurenţiu Buş (România, 24 de ani), 11. Răzvan Iulian Ochiroşii (România, 22 de ani), 26. Ionuţ Neagu (România, 22 de ani), 10. Gabriel Ioan Paraschiv (România, 33 de ani);

Atacanţi: 27. Marius George Pena (România, 26 de ani), 19. Bratislav Punosevaci (Serbia, 24 de ani), 32. Csaba Borbely (România, 31 de ani).

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan: Suntem campioni, chiar dacă le place sau nu le place celor de la Timişoara

Directorul general al Oţelului Galaţi, Marius Stan, a declarat, duminică seară, că echipa sa a câştigat un titlu meritat, în urma victoriei din partida cu FC Timişoara, scor 2-1, şi a subliniat că este sigur că meciul cu Pandurii Târgu nu se va rejuca.

"Suntem campioni, chiar dacă le place sau nu le place celor de la Timişoara. Am sperat până în ultima clipă că putem realiza un vis, este fantastic, este o răsplată a muncii şi seriozităţii. Nu am spus că suntem cea mai valoaroasă echipă, ci am fost una din cele mai constante şi muncitoare. N-a fost confortabil să fim atacaţi, a fost un adevărat linşaj mediatic la care ne-au supus adversarele. Victoria noastră este o victorie mare, imensă, colosală şi este şi una a bunului simţ. Dacă se întâmpla ca Timişoara, ca echipă ar fi meritat, dacă ei câştigau campionatul, ar fi mers ideea că doar dacă eşti vocal, virulent şi atacând poţi câştiga şi ar fi fost mare păcat. Au tăvălit fotbalul, în loc să lase fotbaliştii şi echipele să evolueze. Transmit cu toată inima, cu sufletul, că suntem campioni, s-a terminat meciul, gata, dacă au speranţe de genul ăsta, sunt naivi", a declarat Stan la DigiSport.

Oficialul gălăţean este convins că meciul cu Pandurii Târgu Jiu, câştigat de Oţelul la masa verde, scor 3-0, nu se va rejuca: "Am fost beneficiarii unei situaţii conjuturale favorabile, am beneficiat că Pandurii n-au plătit, am luat trei puncte la masa verde, nu ni le-am dorit. Nicio decizie regulamentară nu se va întoarce, nici la TAS, nici la Haga, nici în altă parte.. Dacă TAS constată că regulamentul este greşit, poate să ceară ca în timpul cel mai scurt să facă o modificare, dar nu e cazul. Liga nu a trimis medaliile şi trofeul de campioană şi suntem supăraţi, dar probabil au vrut să întărească faptul că TAS-ul poate veni cu decizia de rejucare. Sigur nu se va rejuca".

mediafax.ro

Dorinel Munteanu: Nu mi-a fost teamă nicio clipă, nici când am fost pe locul doi

Tehnicianul Dorinel Munteanu a declarat, duminică seară, că nu s-a temut niciun moment că Oţelul Galaţi va pierde titlul de campioană a României, nici măcar atunci când echipa era pe locul doi.

"Nu mă interesează decizia TAS, câştigăm şi cu Pandurii şi gata. Am aşteptat să se termine acest campionat, a fost un stres foarte mare, toată lumea ne-a cântat prohodul chiar şi la început de campionat, dar vom investi şi noi şi nu ne vom face de ruşine. Sunt bucuros şi îmi felicit echipa şi suporterii care au fost alături de noi. Nu mi-a fost teamă nicio clipă, şi când am fost pe locul doi am ştiut că vom duce până la capăt acest campionat. Azi am obţinut o victorie meritată şi muncită. Am fost foart relaxaţi, i-am ţinut departe de tot ce s-a întâmplat în această săptămână. Pot spune cu tărie că este cea mai importantă zi din viaţa mea antrenor", a declarat Dorinel Munteanu, la DigiSport.

Munteanu a afirmat că a rămas cu un gust amar, deoarece LPF nu a trimis la Galaţi medaliile de campioni: "Am un gust amar din acest punct de vedere. Aş vrea să fie respectate şi echipele care muncesc pe teren, nu doar cele cu bani".

Dorinel Munteanu a dedicat victoria de duminică fiicei sale, care a împlinit sâmbătă 20 de ani, dar şi soţiei sale. De asemenea, el i-a mulţumit preşedintelui Marius Stan că a avut încredere în el.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Titlul câştigat de Oţelul Galaţi, sărbătorit de zeci de mii de suporteri în stradă

Primul titlu din istoria clubului Oţelul Galaţi este sărbătorit, duminică seară, de zeci de mii de suporteri pe străzile oraşului, acolo unde însoţesc autocarul în care se află jucătorii.

După încheierea meciului cu FC Timişoara, autocarul în care se aflau jucătorii a plecat de la stadion şi a mers "La păpădie", acolo unde o parte fin fani a văzut meciul pe un ecran instalat de conducătorii clubului.

Zeci de mii de suporteri se află pe străzile Galaţiului, iar unii dintr ei s-au suit pe autocarul aflat în mers. Jucătorii îşi continuă drumul spre centrul oraşului.

Reprezentatul ArcelorMittal în Consiliul de Administraţie al clubului Oţelul Galaţi, Ionel Borş, a declarat că se vor face transferuri importante dacă va fi nevoie. "Mi s-au îndeplinit ambele vise: să văd stadionul plin şi să câştigăm titlul. Suntem mândri de această echipă şi vom face transferuri importante dacă va fi nevoie", a spus Borş.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Europa se miră de performanţa Oţelului

Oţelul Galaţi a cucerit pentru prima oară titlul în România după succesul cu 2-1 în meciul disputat împotriva contracandidatei Poli Timişoara, iar acest lucru nu putea rămâne fără ecouri în Europa. Presa din Vest a rămas la fel de şocată de performanţa reuşită de trupa lui Dorinel Munteanu, consemnând totodată declinul granzilor Ligii I, Steaua şi CFR Cluj.

"Zi istorică pentru Oţelul Galaţi, care a cucerit duminică primul titlu de campioană din istorie după succesul cu 2-1 în faţa rivalei Poli Timişoara. Acesta a fost cu siguranţă cel mai important moment din istoria clubului, care mai are în palmares câte două promovări din ligile a III-a şi a II-a, dar şi o finală de Cupă a României, în 2005" - Mais Futebol (Portugalia)

"Iată cea mai improbabilă campioană a anului! Oţelul Galaţi (care, de regulă, se pronunţă cu sedilă sub litera T) a luat duminică primul titlu din istorie, depăşind echipe cu tradiţie ca Steaua sau CFR Cluj şi va participa tot pentru prima oară în Liga Campionilor. Gignac de la Marseille de abia aşteaptă să-i întâlnească" - So Foot (Franţa)

"Oţelul Galaţi este campioană pentru prima oară, iar clubul provincial va fi recompensat şi cu un loc de Liga Campionilor în sezonul următor. Formaţia din oraşul cu 300 de mii de locuitori continuă să spargă dominaţia cluburilor din Bucureşti, alături de CFR Cluj şi Unirea Urziceni" - Sport1.de (Germania)

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, 100% succes, cu localnici, fără vedete, cu salarii decente, cu cel mai mic buget din Europa fotbalistică

Oţelul Galaţi promovează un nou model de succes, aproape 100 % românesc: cum să devii campioană, în premieră, cu un buget modest, undeva la 5 milioane de euro anual, cu salarii decente, cu fotbalişti necunoscuţi făcuţi vedete pe terenul de fotbal. Probabil, dacă întrebi microbiştii români pe stradă despre numele fotbaliştilor de la Dunăre, nu vor reuşi să-ţi încropească o formulă de bază. Sau poate că nu vor fi în stare să enumere mai mult de 3-4 jucători, asta în cazul în care nu sînt din Galaţi.

Elevii lui Dorinel Munteanu sînt aproape de o mare performanţă, cîştigarea în premieră a titlului, fără a fi mari staruri. Conform clasamentului UEFA, Liga 1 ar fi pe locul 14 între campionatele europene, iar Oţelul ar fi prima echipa campioană cu cel mai mic buget! Mai mult, la începutul acestui sezon, gruparea era privită cu scepticism, nu se ştia dacă va scăpa sau nu de retrogradare! Însă, mîna forte şi calmul lui Marius Stan, abnegaţia antrenorului Dorinel Munteanu şi dorinţa de a fi cineva a fiecărui jucător au dus la un incredibil succes pentru Oţelul şi pentru Galaţi.

Iată un scurt istoric al eroilor de la Dunăre, campioni deja înaintea meciului cu Astra, de sîmbătă, dacă nu cumva TAS prelungeşte aşteptarea:

Portari: Grahovac, poate numărul 1 din România

Branko Grahovac (27 de ani) - Bosniacul de 1,90 de metri a mai evoluat în trecut la FK Bratstvo, FK Zeta Golubovci, FK Zeljeznicar Sarajevo, Borac Cacak. I-a costat pe dunăreni 50.000 de euro. A bifat 32 de meciuri în acest sezon, fiind cel mai bun goal-keeper al turului. A încasat doar 25 de goluri, Galaţiul avînd a doua apărare din campionat, după cea a Rapidului.

Cristi Brăneţ (34 de ani) - A fost adus de la Poli Iaşi, după retrogradarea echipei, pentru a fi un portar cu experienţă, o dublură imediată dacă se accidentează Grahovac. A mai evoluat la Dunărea Galaţi, Laminorul Roman şi FC Vaslui.

Gabriel Abraham (20 de ani) - Un tînăr crescut la Galaţi, joacă pentru Oţelul II.

Fundaşi: Copiii Dunării

Sergiu Costin (32 de ani) - Căpitanul echipei şi, alături de Paraschiv, cel mai vechi component al formaţiei. Costin este unul dintre stîlpii defensivei şi a jucat 31 de meciuri în această ediţiei, reuşind un gol. Este cel mai experimentat fotbalist al lotului, cu 291 de partide la nivelul primei divizii. A mai jucat la Gloria Bistriţa, Unirea Dej şi Olimpia Satu Mare.

Cornel Rîpă (21 de ani) - Fundaşul dreapta a bifat 32 de partide în acest sezon. Chiar a marcat o dată. A ajuns şi la prima reprezentativă. Gălăţean get-beget, Rîpă este în vizorul granzilor din Capitală, este monitorizat şi de cluburi europene.

Cristian Sîrghi (25 de ani) - Stoperul a strîns 15 meciuri şi a reuşit două goluri în ediţia 2010-2011. Şi el este un produs al fotbalului gălăţean, a mai evoluat la Politehnica din localitate, a început să cocheteze cu echipa naţională.

Adrian Sălăgeanu (28 de ani) - Fundaşul stînga al dunărenilor, originar din Carei, a mai evoluat la formaţii modeste pînă să ajungă la Galaţi. A fost la Gloria Bistriţa, Olimpia Satu Mare şi Someşul Satu Mare. A fost unul dintre oamenii importanţi ai clubului, jucînd 29 de meciuri în Liga 1 şi marcînd un gol în acest an.

Milan Perendija (25 de ani) - Sîrbul era văzut cîndva un fotbalist de mare viitor, pe vreme cînd era junior la Partizan Belgrad, dar abia la Oţelul a cunoscut succesul. A mai trecut pe la FK Vozdovac, FK Teleoptic, FK Vardar şi Rabotnicki Skopje. A bifat 22 de meciuri în această ediţie.

Samoel Cojoc (22 de ani) - Este "Bad Boy"! Se vede şi din atitudinea tînărului jucător. A întîrziat într-o noapte mai mult în oraş, alături de Antal, iar Dorinel Munteanu nu i-a iertat pe nici unul. Amendă şi cîte un loc în tribună. Cojoc este gălăţean şi a bifat 6 prezenţe în acest sezon, are 32 în total în prima ligă.

Laurenţiu Petean (23 de ani) - Gălăţean şi el, ca jumătate din defensiva Oţelului, a strîns primele 6 prezenţe în Liga 1 în acest sezon.

Constantin Mişelăricu (21 de ani) - A fost adus în iarnă de la Tulcea, încă n-a jucat în Liga 1, dar a prins lotul de 18.

Mijlocaşi: Au crescut în acest sezon

Liviu Antal (22 de ani) - A impresionat cu precădere în această primăvară, a înscris şi în "finala campionatului", cu Timişora (2-1). Este şi va fi unul dintre oamenii care dau speranţe la echipa naţională. Originar din Şimleul Silvaniei, Antal a mai evoluat la Concordia Chiajna şi la FCM Tîrgu Mureş. A fost adus pentru 60.000 de euro. Acum este cotat la circa două milioane de euro. A marcat 7 goluri în 27 de meciuri în Liga 1.

Gabriel Paraschiv (33 de ani) - A venit de la Petrolul Ploieşti în 2006 şi s-a afirmat la Galaţi, chiar dacă a mai fost dorit şi de Steaua. A revenit în urmă cu două săptămîni după accidentare şi a rezolvat meciurile cu U Craiova şi cu Braneşti. Are reuşite de efect, este un fotbalist de execuţie. A marcat 6 goluri în 26 de partide în acest sezon.

Gabriel Giurgiu (28 de ani) - Clujeanul este închizătorul perfect pentru Galaţi. A mai evoluat la Rubin Kazan, trecîndu-şi în palmares un titlu în Rusia, după care a revenit gratis la Oţelul care obţinuse 500.000 de euro din vînzarea lui. Deşi joacă defensiv, a punctat de 4 ori în 28 de partide.

Gabriel Viglianti (32 de ani) - Argentinianul din Cordoba a mai jucat la echipa locală, Racing, apoi la Bolivar. A înscris 3 goluri în 24 de meciuri. A ratat un penalty cu Gaz Metan (2-2) în minutul 90, în urmă cu două săptămîni, dar nici el, nici echipa nu au căzut după acel eveniment.

Laurenţiu Iorga (23 de ani) - Tînărul din Babadag a înscris 3 goluri în 27 de meciuri. A mai jucat doar la Granitul Babadag şi la Oţelul Galaţi II.

Laurenţiu Buş (24 de ani) - Un alt tînăr inventat la Galaţi. Chiar dacă nu este localnic, ci provine de la Cluj Napoca, Buş a oferit pasa decisivă la golul lui Pena, al victoriei, cu Timişoara. Are un gol în 8 meciuri de prima divizie, unul spectaculos, cu Branestiul (2-1).

Ionuţ Neagu (22 de ani) - Are 25 de meciuri în acest sezon, a jucat la închidere. Este un produs 100 % Oţelul Galaţi.

Silviu Ilie (23 de ani) - Alt gălăţean de succes, a reuşit două goluri importante pentru dunăreni în acest sezon, printre care unul, al victoriei, 2-1 în tur în Ştefan cel Mare, cînd Oţelul s-a instalat pe prima poziţie. A bifat 28 de meciuri în această ediţie.

John Ibeh (25 de ani) - Nigerianul a prins 8 meciuri şi un gol. În România a mai evoluat la UTA, după doi ani petrecuţi la echipe mediocre din Amtesterdam, la FC şi DWV.

Răzvan Ochiroşii (22 de ani) - E tot gălăţean şi devine campion în oraşul său. Nu a reuşit la Steaua, unde era dat ca mare speranţă în urmă cu 5 ani. A jucat mai mult în toamnă, bifînd 15 prezenţe.

Ioan Filip (22 de ani) - Fotbalistul care a crescut la FC Bihor a bifat primele minute în Liga 1 în acest an. Are 7 meciuri, a prins un culoar favorabil, fiind titular în ultimele etape. A fost achiziţionat pe o sumă modică, pe cîteva zeci de mii de euro.

Atacanţi: Pena, garantul succesului

Marius Pena (26 de ani) - A marcat 8 goluri, unul mai important decît celălalt, în 28 de partide. Cel mai cel, în "finala" cu Timişoara, reuşita victoriei. Nu a excelat pînă la Oţelul, a mai îmbrăcat tricoul celor de la FC Naţional, Rapid, Torpedo Moscova şi Concordia Chiajna. De cîte ori a înscris Pena, echipa n-a pierdut.

Bratislav Punesovac (23 de ani) - Sîrbul a fost adus de la FK Napredak Kruševac, fiind cel mai scump transfer al iernii pentru viitoarea campioană, 80.000 de euro. Încă nu s-a adaptat la Galaţi, reuşind doar un gol în 9 partide.

Csaba Borbely (31 de ani) - este unul dintre jucătorii experimentaţi la nivelul primelor două divizii. Orădeanul a mai jucat in orasul sau natal, la Astra, la Metalul Plopeni, la U Craiova, la FC National si la Bistrita. "Afară" a fost în Ungaria si in Siria. A marcat un gol in 7 meciuri in acest sezon.

niuzer.ro

Link to comment
Share on other sites

Banchet ad-hoc la complexul Viva

„N-am pregătit nimic. Vă jur!” Declaraţia îi aparţine lui Marius Stan, directorul general al Oţelului, care la conferinţa de presă dinaintea jocului cu FC Timişoara, din etapa a 33-a a Ligii I, nici nu se gândea cum va chefui în cazul unei victorii. După succesul cu bănăţenii, şeful clubului campion a organizat de pe telefon un banchet la care a curs şampanie în contul primului titlu din istorie.

„Sunt mândru de voi, chiar dacă uneori ne-am mai şi certat!”, le-a spus Stan jucătorilor la microfon, în timp ce Dorinel Munteanu le-a dat deja temă de casă: grupele Ligii Campionilor!

Căpitanul de echipă Sergiu Costin şi golgheterul Marius Pena au ţinut şi ei scurte discursuri, dar n-au lipsit felicitările country-managerului ArcelorMittal, Ionel Borş, şi nici ale prefectului Cosmin Păun.

Desfăşurată la Club Temptation, în cadrul complexului Viva, petrecerea a fost dominată de imnul-manea „Oţelul e viaţa mea”, fotbaliştii fredonând cu mare plăcere melodia, mai ales că n-au lipsit versuri de genul „Echipa din Galaţi, campioană din Carpaţi” sau „M-am născut cu noroc / La echipa campioană joc”.

Şampania a curs în valuri, şi nu neapărat de dragul clişeului, dar aşa-i stă bine unei campioane de apă dulce.

Aseară, formaţia lui Dorinel Munteanu a efectuat primul antrenament, cel de refacere, după evenimentul care practic îi schimbă destinul. Urmează ultimul meci oficial din sezonul 2010-2011, cel cu Astra Ploieşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Campioana banilor puţini

Formaţia care a cucerit Liga I e alcătuită dintr-un melanj de jucători „reşapaţi“, culeşi de prin eşaloanele inferioare, implanturi din propria pepinieră şi câţiva străini ieftini şi buni.

„Adevărul" vi-i prezintă astăzi pe „anonimii" gălăţeni care au ajuns să câştige cea de-a 93-a ediţie a campionatului intern, depăşind chiar şi performanţa reuşită de Unirea Urziceni în urmă cu două sezoane. Asta deoarece ialomiţenii au cheltuit mai mulţi bani pentru a se clasa pe locul 1. Iată cine sunt eroii Oţelului.

PORTAR

- Branko Grahovac (Bosnia, 28 de ani) - A fost adus în urmă cu un an şi jumătate, de la FK Borac Cacak, în schimbul a numai 50.000 de euro. Adoră să participe la faza ofensivă, chiar dacă Dorinel Munteanu îi cam interzice să urce în careul advers. În prima ligă din Serbia a reuşit să marcheze chiar şi din acţiune, într-o partidă cu OFK Belgrad. Salariu: 50.000 de euro / an

FUNDAŞI

- Cornel Râpă (21) - Este un produs al clubului. În copilărie a făcut lupte, dar a renunţat la 8 ani. „Eram pirpiriu, fără forţă", a povestit el. Mama sa e croitoreasă, iar tatăl instalator. Acum şase ani a făcut parte din lotul „Luceafărul", antrenat de Ianis Guda. Salariu: 36.000 de euro / an

- Cristian Sârghi (25) - A fost adus, gratis, de la Politehnica Galaţi. A fost o vreme şi manechin. Se poate lăuda chiar cu faptul că a prezentat la Milano pentru Gianfranco Ferre! Salariu: 36.000 de euro / an

- Sergiu Costin (33) - A ajuns la Galaţi odată cu Petre Grigoraş, la începutul anului 2006. Are 13 sezoane în primul eşalon, majoritatea petrecute la Gloria Bistriţa. Salariu: 60.000 de euro / an

- Milan Perendija (Serbia, 25) - A ajuns la Oţelul în vara lui 2009, de la Rabotnicki Skopje, în schimbul a 100.000 de euro. Face fotbal de la 8 ani, a jucat la juniorii lui Partizan Belgrad şi adoră muzica turbo-folk (manelele sârbilor). Salariu: 45.000 de euro / an

- Adrian Sălăgeanu (28) - A venit, gratis, din Liga a III-a, de la Someşul Satu Mare. Acum câţiva ani intrase în atenţia Rapidului, dar o hepatită l-a scos din circuit pentru un an. Salariu: 36.000 de euro / an

- Samoel Cojoc (22) - Este cel mai tatuat fotbalist din lotul gălăţenilor. A fost promovat la prima echipă, din propria pepinieră, de către Petre Grigoraş. În 2009, a suferit o operaţie la ligamentele piciorului drept, care l-a ţinut aproape un an pe tuşă. Salariu: 30.000 de euro / an

- Laurenţiu Petean (23) - Este tot un produs al centrului de copii şi juniori, dar n-a reuşit să se impună niciodată ca titular. Salariu: 20.000 de euro / an

MIJLOCAŞI

- Gabriel Viglianti (Argentina, 32) - A venit din postura de jucător liber, la începutul anului 2008, de la gruparea boliviană Bolivar La Paz. Se simte foarte bine în România, unde este însoţit de soţia Romina, de profesie logoped. Salariu: 60.000 de euro / an

- Liviu Antal (22) - Născut la Şimleu Silvaniei, în judeţul Sălaj, a plecat pe când era în clasa a cincea, să facă fotbal la Oradea. A mai trecut pe la Concordia Chiajna şi FCM Tg. Mureş înainte să ajungă la Galaţi, ca jucător liber, în vara lui 2009. Salariu: 36.000 de euro / an

- Gabriel Giurgiu (29) - A fost recuperat, gratis, de la Rubin Kazan, unde fusese cedat în 2007 tot de către Marius Stan, în schimbul a 500.000 de euro.

Salariu: 70.000 de euro / an

- Laurenţiu Iorga (23) - A ajuns la Oţelul încă de la 14 ani, după ce a renunţat să semneze cu Farul pentru că s-a simţit copleşit de costurile de cazare şi de masă din Constanţa! Salariu: 30.000 de euro / an

- Răzvan Ochiroşii (22) - A venit de la Steaua, acum un an şi jumătate, la schimb cu Jivko Jelev. Acum câţiva ani, a fost obiectul unui proces la TAS între Oţelul şi Steaua, pierdut de către gălăţeni. Răzvan a rămas repetent în liceu, în clasa a XI-a, din cauză că n-a prea dat pe la şcoală. Mama sa este casnică, iar tatăl lucrează la Combinatul Arcelor Mittal. Salariu: 50.000 de euro / an

- Ioan Filip (22) - „Închizătorul" gălăţenilor a locuit până la vârsta de 17 ani în satul bihorean Criştioru de Jos, acolo unde trebuia să se îngrijească de gospodăria părintească. A semnat cu Oţelul ca jucător liber, după ce s-a aflat timp de două săptămâni în probe. Salariu: 25.000 de euro / an

- Ionuţ Neagu (22) - Originar din comuna gălăţeană Smârdan, mijlocaşul a făcut multă vreme naveta la Galaţi cu maxi-taxiul. „Neagu este o mostră de cum trebuie să fie un jucător crescut de propriul centru de copii şi juniori: muncitor şi serios", a explicat Marius Stan. Salariu: 30.000 de euro / an

- Silviu Ilie (23) - Unul dintre veteranii lotului, în ciuda vârstei fragede. Născut şi crescut la Galaţi, joacă în prima echipă încă din toamna lui 2005. Nu-i plac deloc cluburile, are o relaţie stabilă şi-i dedică toate golurile tatălui său, decedat acum doi ani. Vine la antrenamente cu taxiul, pentru că n-a avut timp să dea examenul pentru obţinerea permisului auto. Salariu: 36.000 de euro / an

- Gabi Paraschiv (33) - A fost primul jucător transferat de Marius Stan la revenirea sa la Galaţi, directorul gălăţenilor cunoscându-l din perioada Poli Iaşi. Adus gratis, a fost folosit ca mijlocaş defensiv, ofensiv, de bandă şi atacant central, în cei cinci ani petrecuţi la Galaţi, reuşind să marcheze 34 de goluri în 153 de partide. Acum un an, a cerut să i se micşoreze salariul cu 30%, în spirit de solidaritate cu situaţia financiară precară a clubului. Salariu: 80.000 de euro / an

- John Ibeh (Nigeria, 25) - Transferat din postura de fotbalist liber la Oţelul Galaţi în ianuarie 2009. A jucat puţin în ultimul sezon, din cauza unei păcătoase accidentări care l-a ţinut pe tuşă timp de şase luni. Mijlocaşul este unul dintre puţinii tatuaţi din lotul gălăţean, însă ceea ce frapează la Ibeh este desenul inedit ce-l înfăţişează pe tatăl său. Salariu: 50.000 de euro / an

- Laurenţiu Buş (24) - Crescut la Universitatea Cluj, echipă pentru care a bifat aproape cinci sezoane, a ajuns pe malul Dunării în vara anului trecut, ca jucător liber, după ce „Şepcile Roşii" renunţaseră la el. „Gabi Giurgiu m-a ajutat enorm să mă integrez", a mărturisit Buş. Salariu: 30.000 de euro / an

ATACANŢI

- Marius Pena (26) - Unul dintre puţinii jucători pe care s-au plătit bani. A costat 70.000 de euro şi a venit de la Concordia Chiajna. Fiul fostului stelist, Gheorghe Pena, a trecut şi pe la Steaua II şi Rapid II, dar n-a făcut mulţi purici în Ghencea sau în Giuleşti. Dinu Gheorghe a renunţat la el pentru numai 6.000 de euro, cedându-l la CSM Râmnicu Vâlcea! Sala­riu: 50.000 de euro / an

- Bratislav Punosevaci (Serbia, 24) - A venit în iarnă de la Napredak Krusevac, pentru 80.000 de euro. „Am un joc bun de cap şi simt golul. Nu sunt un Ronaldinho, dar sunt un atacant care marchează", s-a autocaracterizat sârbul. Sala­riu: 36.000 de euro / an

- Csaba Borbely (31) - A prins extrem de rar echipa, dar are o poveste de viaţă interesantă. A evoluat inclusiv în Ungaria, la Ferencvaros, respectiv în Siria, la Huteen şi Al-Taliya. Salariu: 30.000 de euro / an

Şi ei fac parte din lotul campioanei

- Portari: Cristi Brăneţ (34), Gabriel Abraham (20)

- Jucători de câmp: Constantin Mişelăricu (22), Enes Sipovici (Bosnia, 21), Ciprian Milea (27)

- Robert Elek (22) a jucat două partide în turul campionatului, dar a fost împrumutat apoi la ACSMU Poli Iaşi.

Achiziţiile Oţelului

Nume Suma de transfer

Grahovac 50.000*

Perendija 100.000

Pena 70.000

Punosevaci 80.000

* Sumele sunt exprimate în euro

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Vine Holograf pentru Oţelul!

Noua campioană a României va petrece la sfârşitul acestei săptămâni în mijlocul suporterilor. Programul festivităţii, care se anunţă nemaipomenită, va fi definitivat astăzi, dar există cel puţin o certitudine: trupa Holograf va fi prezentă duminică, 22 mai, pentru a concerta în onoarea Oţelului.

Tot atunci vor fi decernate tricourile şi medaliile de campioni, roş-alb-albaştrii urmând să fie plimbaţi şi prin oraş pe o platformă descoperită.

viata-libera.ro

Spectacolul va avea loc pe Faleză, de la ora 20.00, iar participarea este evident liberă.

Link to comment
Share on other sites

Medaliile de campioni se dau la Galaţi!

Pentru a repara greşeala de a nu veni cu tricourile, medaliile şi trofeul la meciul Oţelul - FC Timişoara, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal va aduce laurii duminică după-amiază la malul Dunării.

"La Astra vom juca doar un meci amical. Deja nu mai contează pentru clasament." Declaraţia îi aparţine lui Marius Stan, directorul general al Oţelului, care n-a dorit ca festivitatea de premiere a echipei sale să aibă loc la Ploieşti, după jocul din etapa a XXXIV-a. "Am câştigat campionatul la jocul cu Timişoara, deci la Galaţi trebuie făcută premierea", adaugă şeful roş-alb-albaştrilor, care a fost asigurat de Liga Profesionistă de Fotbal că medaliile, tricourile de campioni şi trofeul vor fi decernate duminică, 22 mai, în mijlocul suporterilor gălăţeni. De fapt, weekendul va fi plin pentru amatorii de fotbal de la malul Dunării, petrecerea urmând să ţină două zile.

Festivitatea se va derula pe Faleza Superioară a bătrânului fluviu, în dreptul Parcului Viva şi conţine următoarele etape:

Sâmbătă

*între orele 15:00/17:00 - concursuri la cort, muzică de petrecere

*în intervalul 17:00/19:00 va fi urmărit meciul Astra - Oţelul pe un ecran de 7 pe 4 metri, iar concursurile şi muzica de voie bună vor continua până la 11 noaptea.

Duminică

*concursuri între 15:00 şi 17:00

*concert Spitalul de Urgenţă (17:00/18:00)

*ceremonia de premiere a echipei campioane (19:30/20:30)

*concert Holograf (20:30/21:30), apoi din nou concursuri

Între orele 18:00 şi 19:30, "oţelarii" vor fi plimbaţi prin oraş pe o platformă special amenajată!

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

UEFA laudă Oţelul

Poate cel mai titrat site despre fotbalul european, www.uefa.com, a prezentat ieri detalii despre “minunea de la Galaţi”, dedicând un amplu material echipei de fotbal Oţelul, campioana României în sezonul 2010-2011. Ştirea că FC Oţelul s-a impus pentru prima oară în istoria campionatului românesc a făcut înconjurul lumii, ziarele prestigioase de pe mapamond prezentând formaţia antrenată de Dorinel Munteanu ca fiind una dintre cele mai improbabile campioane de pe “Bătrânul Continent”. Mai jos găsiţi traducerea textului referitor la echipa noastră:

Oţelul confirmată campioana României

Cei de la FC Oţelul Galaţi au fost confirmaţi ca fiind noii campioni ai ligii româneşti, aceştia cucerind primul lor trofeu, cu o etapă înainte de finalul sezonului, sub conducerea antrenorului Dorinel Munteanu.

Mijlocaşul Gabriel Ioan Paraschiv a recunoscut: "Vom realiza ceea ce am câştigat, abia atunci când vom juca în grupele Ligii Campionilor.”

Liderul Oţelul şi-a luat un avans de patru puncte în clasament, după o victorie cu 2-1 împotriva celei de a doua clasate, FC Timişoara, în penultimul joc al sezonului. Cu toate acestea, ei nu puteau fi siguri de câştigarea titlului până astăzi, când Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat decizia de atribuire a unei victorii cu 3-0 a Oţelului, împotriva formaţiei CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, hotărând ca partida respectivă să nu mai fie reprogramată.

”Oamenii de oţel” nu au terminat niciodată mai sus de locul al cincilea în Liga I (N.R. o mică greşeală aici, fiind vorba de locul al patrulea), iar experimentatul mijlocaş Paraschiv a declarat: "Nu eşti fotbalist până nu joci în Liga Campionilor. Trebuie să nu ne facem de râs în grupe. Oricum, am meritat acest titlu."

Titlul a rămas în afara Bucureştiului pentru al patrulea sezon consecutiv, Oţelul fiind prima echipă din provincia românească Moldova care reuşeşte să ia trofeul de campioană. Succesul lor s-a bazat pe munca şi etica solidă a antrenorului Dorinel Munteanu, în trecut cel mai selecţionat jucător al naţionalei României, cu 134 apariţii, iar acum figuri ca cele ale lui Cornel Râpă, Silviu Ilie sau Adrian Sălăgeanu asigură continuitatea fiind convocaţi la reprezentativă.

dunareabatrana.com

Articolul în forma sa originală îl găsiţi AICI

Link to comment
Share on other sites

Traseul defilării de duminică a noii campioane a României

Festivitatea de premiere a noii campioane a României conţine şi o defilare a jucătorilor şi antrenorilor FC Oţelul Galaţi prin municipiu. Traseul, deja stabilit, va fi parcurs în decurs de o oră şi jumătate pe o platformă descoperită a unui camion special amenajat.

IATĂ TRASEUL: Stadionul Oţelul – strada Siderurgistilor – Inelul de rocadă – bulevardul Brăilei – Micro 19 – strada Oţelarilor – strada Stadionului – bulevardul Brăilei – prelungirea bulevardului George Coşbuc – Parcul Viva.

FC Oţelul Galaţi lansează o invitaţie suporterilor roş-alb-albaştri: pot completa alaiul EXCLUSIV cu autovehicule.

Plecarea pe traseu este programată la ora 18.00, de la stadionul Oţelul.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Clasamentul final al Ligii I

1. Oţelul Galaţi 34 21 7 6 46-25 70

2. FC Timişoara 34 17 15 2 63-38 66

3. FC Vaslui 34 18 11 5 51-27 65

4. Rapid Bucureşti 34 16 11 7 43-22 59

5. Steaua Bucureşti 34 16 9 9 44-27 57

6. Dinamo Bucureşti 34 16 8 10 68-52 56

7. Gaz Metan Mediaş 33 13 13 7 39-31 52

8. Universitatea Cluj 34 13 8 13 48-54 47

9. Astra Ploieşti 34 10 15 9 36-30 45

10. CFR Cluj 34 11 12 11 50-45 45

11. FCM Târgu Mureş 34 12 9 13 34-41 45

12. FC Braşov 34 10 13 11 34-40 43

13. Pandurii Târgu Jiu 34 9 10 15 36-46 37

14. Gloria Bistriţa 34 8 11 15 34-49 345

15. Universitatea Craiova 33 7 9 17 34-46 30

16. Victoria Brăneşti 34 5 10 19 35-61 25

17. Unirea Urziceni 34 6 7 21 23-63 25

18. Sportul Studenţesc 34 7 2 25 38-58 23

Link to comment
Share on other sites

Sărbătoarea campionilor: Cei de la Oţelul Galaţi s-au aruncat îmbrăcaţi în piscină!

Fotbaliştii de la Oţelul, alături de cei din staff-ul tehnic şi administrativ, au început încă de la prânz sărbătorirea câştigării primulului titlul de campioni din istoria fotbalului gălăţean. Echipa, reprezentanţii sponsorilor şi cei apropiaţi jucătorilor au dat startul petrecerii într-un club de la marginea oraşului.

Dineul a avut loc la Viva Club, iar primul moment extrem de apreciat de către jucători i-a aparţinut gazdei petrecerii, omul de afaceri Corneliu Istrate, care i-a premiat pe fiecare cu câte 2.000 de euro, în acordului imnului Ligii Campionilor.

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII CU JUCĂTORII OŢELULUI CARE S-AU ARUNCAT ÎMBRĂCAŢI ÎN PISCINA UNUI CLUB DIN GALAŢI

Dacă ieri, Cornel Râpă purta pentru prima dată banderola de căpitan al echipei, astăzi „treiarul" gălăţenilor a avut rol de principal animator. Fotbaliştii şi-au sărbătorit triumful aruncându-se îmbrăcaţi în piscină. Nu au lăsat pe nimeni să scape uscat, în apă ajungând şi antrenorul Dorinel Munteanu, directorul general Marius Stan, dar şi medicul Mihai Troacă alături de preparatorul fizic Ionel Tămăşanu. Totul s-a petrecut în aplauzele câtorva foşti jucători ai echipei gălăţene, din echipa care în 1988 învingea la Galaţi cu 1-0 pe Juventus Torino, în Cupa UEFA: Mario Agiu, Pui Antohi, Octavian Popescu, Viorel Angelinei, Ioan Profir - marcatorul golului din meciul cu "Juve", Eugen Ralea şi Gelu Popescu.

Marius Stan a ţinut morţis să facă o fotografie specială, alături de fostul său coechipier din '88, timişoareanul Octavian Popescu, drept „dedicaţie specială pentru Marian Iancu".

În jurul orei 16.00 petrecerea a fost suspendată, urmând să fie reluată spre seară. De la ora 18.00, echipa campioană va porni într-o defilare pe principalele artere din oraş, care este estimată să se încheie în jurul orei 19.30 pe scena amplasata în parcul de pe faleza superioară a Dunării situat pe prelungirea bulevardului George Coşbuc. Atunci este programată festivitatea de decernare a medaliilor şi a tricourilor de campioni, care va fi urmată de un concert al trupei Holograf.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Trofeul e la Galaţi

Ce bizare sunt efectele pe care fotbalul le are asupra unui oraş şi a locuitorilor săi! Străzile sunt la fel de prăfuite ca ieri, grijile nu sunt nici mai mari, nici mai mici, iar viaţa e la fel de grea pentru fiecare. Pentru fiecare dintre miile de oameni care au blocat Galaţiul în cea mai însorită zi din istoria sa. Câţiva băieţi în roşu, alb şi albastru i-au făcut pentru câteva ore să uite de toate şi să cânte până au rămas fără voce. Vă convine sau nu, vă aşteptaţi sau nu, v‑aţi obişnuit sau nu... Oţelul e campioana României!

"Frate, cum îmi stă părul ăsta!", e declaraţia de surprinzătoare cochetărie a lui Liviu Antal, în timp ce se grăbeşte spre cea mai apropiată oglindă printre zecile de oameni care vor un autograf sau o poză. E deja agitaţie şi mai sunt ore bune până când echipa va sta faţă-n faţă cu miile de fani care au umplut oraşul de la Dunăre.

În parcarea de la stadion se flutură steaguri imense ale Oţelului şi fiecare jucător e întâmpinat cu un zgomot de claxon combinat cu aplauze. Fie de la colegi, fie de la suporteri. "Dorineleeeeeeeee, campionuleeeeeee!!!". "Munti" e şi mai agitat decât pe bancă. Zâmbeşte cu greu, dar îi e imposibil să păstreze masca de dur când e înconjurat de atâta bucurie. La comanda lui se întâmplă tot în curtea Oţelului.

Autocar descoperit? Nu, TIR decopertat! "Băieţi, hai sus pe platformă şi să mergem la oameni!", dă ordin tehnicianul. Pe faleză e deja popor cât nu pot ochii să cuprindă. "A trebuit să luăm titlul noi ca să fie traficul la Galaţi aşa cum e în Bucureşti", glumesc jucătorii când aud că oraşul e paralizat peste tot.

Platforma campionilor nu seamănă cu autocarul descoperit al Barcelonei. E un TIR galben, care tremură din toate şuruburile când se strigă din zeci de piepturi: "Campioniiiiiiiii, campioniiiiiiiiiiiii, campioniiiii suntem noiii!". Nu mai e loc de epitete când "carul laureaţilor" ajunge lângă scandările miilor de oameni.

S-au logodit cu succesul

E nevoie tot de Dorinel pentru a da comanda "urcaţi pe scenă!". Se pare că nimic nu merge aici decât dacă ordonă vocea "Neamţului". Jucătorii sunt acoperiţi imediat de fumul torţelor. Galaţiul n-are cultura victoriilor mari, dar improvizaţiile ies de minune. "Ole, oleee, mulţumim Oţelulee!". Adrian Enache e maestrul ceremoniei, dar până şi el îşi scurtează discursul cât să îi lase pe băieţii de aur ai Galaţiului să primească ce e al lor: "Să vină inelele de campioniiiiiiiiiiiii pentru brazilienii României!".

Pe fiecare deget al campionilor stă inelul "la care Steaua şi Dinamo pot doar să viseze acum". Între timp, Galaţiul, cu trofeul de campion sub pat, visează şi el. La Barcelona, Milan sau Manchester. Restul pot să doarmă liniştiţi. În final, după ce şi Marius Stan şi-a primit medalia şi inelul în explozia de entuziasm general, din mâinile lui Valentin Alexandru a fost smuls trofeul oficial de campion al României şi înălţat spre cer. Fără să mai fie nevoie de la Vaslui, Timişoara, Bucureşti sau Lausanne!

UPDATE 20.30 Oţelul Galaţi a primit trofeul de campioană, moment în care mii de confetii au fost aruncate în aer, în lumina artificiilor.

UPDATE 20.15 Valentin Alexandru, trimisul LPF la eveniment, a luat cuvântul, moment în care publicul a început să huiduie, mai ales la pomenirea numelui Dumitru Dragomir, semn că nici la Galaţi cei din conducerea fotbalului românesc nu se bucură de prea multă simpatie. A început acordarea medaliilor. "N-am mai văzut o aşa atmosferă. Felicit publicul, vă transmit din partea domnului Dumitru Dragomir multă sănătate. Îl felicit pe domnul Marius Stan, pe Dorinel Munteanu - care a "pus-o" şi ca antrenor", Valentin Alexandru

UPDATE 19.58 Cum era şi normal, şi Marius Stan a primit un inel de campion. Îmbrăcat în tricoul Oţelului şi un pic apăsat de atmosfera senzaţională, Marius Stan le-a mulţumit suporterilor că au însoţit echipa în drumul spre titlu: "Suntem campioni! Vă mulţumesc!"

UPDATE 19.50: Marius Pena, unul dintre eroii Oţelului din acest sezon, a promis că nu se va retrage dacă va înscrie pe Camp Nou, aşa cum declarase nu cu foarte mult timp în urmă: "Să ajung să dau eu gol pe Camp Nou şi să continuăm!"

UPDATE 19.45: Gabriel Giurgiu a aflat direct de la Dan Filoti că va fi folosit titular în partida cu Bosnia. Vizibil emoţionat, jucătorul Oţelului speră să nu dezamăgească: "Mă bucur foarte multe pentrua această convocare şi sper că voi face treabă foarte bună"

UPDATE 19.40: Adrian Enache încinge publicul gălăţean, care este în extaz: "Acum se acordă 'Oscarurile' fotbaliştilor româneşti. Noi nu ne pregătim în Liga Campionilor, cum fac alţii, noi chiar suntem în Liga Campionilor"

UPDATE 19.30 A început ceremonia de decernare a inelelor de campioni, acordate de ProSport. Festivitatea este organizată pe faleza Dunării, unde mii de suporteri s-au strâns pentru a se bucura alături de favoriţii lor. Redactorul şef ProSport, Dan Filoti, le va acorda inele de campioni.

UPDATE: 19.25 Marius Stan vrea să facă aproape imposibilul. Chiar dacă ar avea doar trei luni la dispoziţie, oficialul Oţelului se gândeşte să facă la Galaţi stadion în conformitate cu normele UEFA. Stan spune însă că autorităţile locale ar trebui să dea dovadă de o mobilizare exemplară. "E o zi obositoare, dar o ducem cu mare plăcere. Va fi extrem de greu. Sper să avem ritmul chinezilor, să putem să facem un stadion competitiv pentru Champions League, dar suntem conştienţi că este extrem de greu", a spus Marius Stan din camionul descoperit

UPDATE 19.00 Jucătorii şi antrenorii fac turul oraşului într-un camion descoperit. Alături de "oţelari" se află şi cunoscutul cântăreţ Adrian Enache, un cunoscut fan al echipei lui Dorinel. "Trebuie să ne bucurăm acum, ce gânduri avem vă vom spune după 10 iunie. Nu vreau Barcelona şi Bayern Munchen în grupe. Cel mai fericit moment? După meciul cu Poli şi continuă şi acum. Jucătorii ştiu forte bine ce să facă, pentru că în sezonul următor avem un obiectiv mult mai îndrăzneţ. N-am primit mesaje de felicitare de la oamenii din fotbal, dar mă bucur că am primit de la apropiaţi", a spus plin de fericire Dorinel Munteanu.

Astăzi este mare sărbătoare la Galaţi. Fotbaliştii Oţelului vor primi inelele de campioni din partea ProSport şi medaliile şi tricourile din partea LPF. Pentru al patrulea an la rând, ProSport va oferi inelele de campioni. Anul acesta, ele vor reveni jucătorilor de la Oţelul Galaţi, câştigători în premieră ai titlului în Liga I. Decernarea inelelor va avea loc în cadrul unui spectacol grandios, care a început de la ora 15:00, pe faleza din Galaţi. Tot în cadrul acestui show, Liga Profesionistă de Fotbal va înmâna elevilor lui Dorinel Munteanu tricourile şi medaliile de campioni. În aşteptarea unui răspuns de la TAS, LPF nu a înmânat tricourile de campioni gălăţenilor duminica trecută, după victoria cu Poli, scor 2-1, în urma căreia Oţelul devenise campioană matematic.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Otelul a primit trofeul de campioana intr-o atmosfera de senzatie

Un singur lucru a contat duminica in Galati: petrecerea pentru castigarea titlului. Peste zece mii de oameni au iesit in strada pentru a asista la sarbatoarea jucatorilor lui Dorinel Munteanu, in timp ce jucatorii au facut turul orasului intr-un autocar.

Petrecerea de la Galati a inceput in jurul pranzului, cand jucatorii si conducerea, alaturi de familii, au mers la o piscina, unde s-a petrecut pe manele. Jucatorii au cantat, iar apoi s-au aruncat, de bucurie, in apa.

Spre seara, galatenii au facut turul orasului intr-un autocar decapotabil, in mai multe zone importante din oras, iar apoi pe faleza Dunarii, unde au fost intampinati de pe margine, ca intr-o competitie importanta de ciclism.

Ajunsi pe faleza Dunarii, unde a fost amplasata o scena, galatenii au fost intampinati de presedintele de onoare al clubului, Adrian Enache. Aici mai erau prezente cateva mii de spectatori.

Jucatorii au urcat pe scena si au cantat alaturi de suporteri melodia "Simply the best". Apoi, ei au trecut la mesaje catre rivali: "Sa moara Iancu de suparare, ca la Galati e sarbatoare mare!", au scandat la unison jucatrii si suporterii.

In jurul orei 20:15, pe scena a urcat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, pentru a le inmana tricourile, medaliile si trofeul pentru castigarea campionatului. "N-am vazut niciodata asa ceva, o atmosfera la fel de frumoasa ca la Galati. Felicitari si din partea domnului Dragomir!", a spus Alexandru, moment in care s-a starnit o reactie de furie din partea galatenilor, cu fluieraturi la adresa sefului Ligii.

Spiritele s-au mai calmat insa dupa ce galatenii au primit tricourile de campioni, medaliile si trofeul.

onlinesport.ro

"SALUTAŢI CAMPIOANA!"

Visul ni s-a îndeplinit până la capăt. Chiar şi cu întârziere, tricourile, medaliile de campioni şi trofeul Ligii I au sosit la Galaţi pentru FC OŢELUL GALAŢI, NOUA REGINĂ A ROMÂNIEI! Atmosfera de pe Faleza Superioară a Dunării, acolo unde s-a desfăşurat ceremonia de premiere a CAMPIONILOR, a fost realmente IN-CRE-DI-BI-LĂ!!! 10.000 de oameni au cântat într-un singur glas, au plâns de fericire la ridicarea cupei de către MINUNATA NOASTRĂ ECHIPĂ şi n-au plecat acasă până când n-au intonat celebrul refren "Ole, ole, mulţumim, Oţelule!"

În timp ce Galaţiul şi suporterii roş-alb-albaştri de pe toate meridianele erau în sărbătoare, diverse inteligenţe emanau aşa-zise ironii pe la televizor. Dacă ar fi urmărit festivitatea CAMPIOANEI ROMÂNIEI, ar fi tras învăţămintele de rigoare. Nu de puţine ori, "ultraşii" gălăţeni au scandat "Ole, ola, salutaţi CAMPIOANA!".

Ce-i drept, e prea frumos imnul UEFA Champions League ca să nu te încerce invidia.

MULŢUMIM, GALAŢI, MULŢUMIM, OŢELUL!

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

FC Oţelul Galaţi a intrat într-o binemeritată vacanţă

Jucătorii şi antrenorii FC Oţelul Galaţi au intrat de astăzi, luni, 23 mai, în vacanţa de vară, perioadă care va dura până vineri, 10 iunie. Le dorim CAMPIONILOR ROMÂNIEI odihnă plăcută după cel mai bun sezon al clubului roş-alb-albastru!

Din vară vom începe pregătirile pentru o nouă ediţie de campionat, poate cea mai importantă de când FC Oţelul Galaţi se află în primul eşalon.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.