Jump to content

Primăria Galaţi vrea să-l dea în judecată pe Marian Iancu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Primăria Galaţi vrea să-l dea în judecată pe Marian Iancu

Încă o veste proastă pentru Marian Iancu, finanţatorul lui Poli Timişoara. Acesta va fi chemat în instanţă de Primăria Galaţi, după ce a adus grave jigniri acestei instituţii prin declaraţiile făcute în presă în ultimul timp.

"Felicităm echipa Oţelul Galaţi pentru performanţa deosebită şi regretăm faptul că preşedintele echipei Poli Timişoara nu a dat dovadă de fair-play. Astfel, înaintea meciului cu echipa noastră, Marian Iancu a lansat public nişte acuzaţii extrem de grave referitor la finanţarea echipei dunărene de către autorităţile locale", se arată în comunicatul remis de Primăria Galaţi.

Iată şi declaraţiile care au deranjat această instituţie. „Primăria Galaţi dă bani clubului de ani de zile, dar ei (Oţelul) fac evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, există o complicitate între Primărie şi club, pentru că Oţelul primeşte o mulţime de bani publici. Oţelul Galaţi a plătit salariile jucătorilor şi nu a decontat sume în Legea Sportului, deci a acţionat ilegal", susţinea Marian Iancu, declaraţie prezentă în toate ziarele şi pe toate televiziunile de sport.

Instituţia a replicat destul de dur la aceste acuze grave. "Primăria Galaţi a înţeles să sprijine consistent echipa de fotbal cu care toţi ne mândrim, fiind cel mai important sponsor, după ArcelorMittal. Astfel, în acest an Oţelul primeşte cu 2.150.000 lei, cu un sfert de milion de lei în plus faţă de anul trecut. În 2010, Primăria Galaţi a fost a treia din ţară din punct de vedere al finanţării acordate unei echipe de fotbal. Niciodată însă nu a existat vreo „complicitate" între primărie şi club şi nici nu poate fi vorba de evaziune fiscală. Îi cerem lui Marian Iancu să prezinte public scuze gălăţenilor pentru că a aruncat cu o pată de noroi în cea mai iubită echipă de fotbal şi a încercat să inducă ideea că performanţa a fost obţinută în mod ilegal. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a-l da în judecată pentru că a prejudiciat imaginea Primăriei Galaţi şi a echipei Oţelul", se mai arată în comunicatul remis de Primărie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Marian Iancu a fost dat în judecată de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco

Astăzi, printr-un comunicat de presă, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco anunţă că l-a dat în judecată pe Marian Iancu, principalul finanţator al FC Timişoara. Viceprimarul a cerut instanţelor de judecată ca Marian Iancu să fie obligat la plata sumei de 1 leu cu titlul de despăgubiri morale. De asemenea, să fie obligat să publice pe cheltuiala sa decizia judecătorilor, într-un ziar naţional.

Marian Iancu a fost chemat în instanţă după ce a adus grave jigniri Primăriei Galaţi prin declaraţiile făcute în presă în urmă cu câteva săptămâni. Din păcate, numele Primăriei Galaţi a fost târât într-un scandal iar vinovaţii trebuie să plătească. După ce am aşteptat degeaba ca gălăţenii să primească scuze din partea lui Marian Iancu, preşedintele FC Politehnica Timişoara, am decis să cer instanţelor de judecată să facă dreptate”, a spus viceprimarul Ciumacenco.

Iancu a spus public, în cadrul unei emisiuni la televiziunea Sport.ro, declaraţia sa fiind preluată de mai multe publicaţii naţionale de largă circulaţie, că: “Primăria Galaţi dă bani clubului de ani de zile, dar ei fac evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, există o complicitate între Primărie şi club, pentru că Oţelul primeşte o mulţime de bani publici”.

„Este adevărat că Primăria Galaţi dă clubului de fotbal foarte mulţi bani, fiind principalul susţinător financiar, după sponsorul ArcelorMittal. Modul în care sunt cheltuiţi este anual verificat de organele abilitate, iar acestea nu au descoperit vreodată nici cea mai mică neregulă”, a spus Ciumacenco.

Din cauză că Marian Iancu nu şi-a cerut scuze gălăţenilor, viceprimarul Ciumacenco a cerut instanţelor de judecată ca Marian Iancu să fie obligat la plata sumei de 1 (un) leu cu titlul de despăgubiri civile (daune morale). „Plângerea a fost formulată în calitatea mea de viceprimar, iar cheltuielile de judecată vor fi suportate din surse proprii şi nu din bani publici”, a mai spus Ciumacenco.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ciumacenco apără onoarea echipei Oţelul în instanţă

Pe data de 2 aprilie va avea loc primul termen al procesului intentat pe 8 iunie 2011 de către viceprimarul Nicuşor Ciumacenco lui Marian Iancu, patronul echipei de fotbal Poli Timişoara. Mărul discordiei îl reprezintă acuzaţiile pe care Iancu le aducea la adresa echipei de fotbal Oţelul Galaţi, precum şi modalitatea în care municipalitatea a asigurat finanţarea clubului roş-alb-albastru.

Viceprimarul Ciumacenco i-a cerut la vremea respectivă lui Marian Iancu să prezinte scuze gălăţenilor, în caz contrar anunţând că îl va acţiona pe acesta în judecată. Contactat telefonic, Nicuşor Ciumacenco ne-a declarat că acţiunea în instanţă a făcut-o încă de anul trecut, în calitate de viceprimar, urmând ca pe data de 2 aprilie să aibă loc primul termen al procesului intentat lui Marian Iancu. „Nu mă voi duce la primul termen în instanţă, se va prezenta avocatul care a făcut acţiunea în numele meu”, ne-a declarat Ciumacenco.

În plângerea făcută anul trecut în instanţă şi înregistrată pe data de 8 iunie, viceprimarul solicită instanţei ca prin hotărârea pe care o va pronunţa Marian Iancu să fie obligat la plata sumei de 1 (un) leu cu titlul de despăgubiri civile şi să publice pe cheltuiala sa dispozitivul hotărârii prin care s-a admis acţiunea, într-un ziar de largă circulaţie.

„În fapt, pârâtul Marian Iancu, în calitate de preşedinte al FC Politehnica Timişoara, a formulat unele acuzaţii grave la adresa Primăriei Municipiului Galaţi, prin intermediul mai multor publicaţii de largă circulaţie naţională. Astfel, în preajma unui meci decisiv pentru stabilirea campioanei României la fotbal, ce urma să aibă loc între echipa de fotbal Oţelul Galaţi şi FC Politehnica Timişoara, club condus de pârât, acesta a formulat unele jigniri şi acuze nefondate la adresa adversarilor din teren. În acest discurs jignitor, încălcând orice etică sportivă, pârâtul a emis unele acuzaţii de complicitate la evaziune fiscală şi deturnare de fonduri şi la adresa Primăriei Municipiului Galaţi. Astfel, acesta a declarat public, în cadrul unei emisiuni la televiziunea Sport.ro, declaraţia sa fiind preluată de mai multe publicaţii naţionale de largă circulaţie, că «Primăria Galaţi dă bani clubului de ani de zile, dar ei fac evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, există o complicitate între Primărie şi club, pentru că Oţelul primeşte o mulţime de bani publici». Afirmaţiile pârâtului nu sunt justificate, fiind total neadevărate şi produse doar în scopul de a produce un prejudiciu de imagine Primăriei Galaţi, în calitate de important finanţator al clubului de fotbal FC Oţelul Galaţi. Indiferent care era scopul atacurilor, este inacceptabil ca instituţia Primăriei, care nu are nicio legătură cu meciul de pe teren sau din declaraţiile celor două cluburi, să fie târâtă în acest joc murdar. Fapta pârâtului a produs un grav prejudiciu de imagine instituţiei în care ocup o funcţie de conducere, scopul fiind cel de a lăsa în conştiinţa publicului ideea că în cadrul Primăriei Galaţi se realizează o activitate nelegală de evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, scăzând din credibilitatea şi încrederea cetăţenilor în această instituţie. O astfel de afirmaţie a produs un prejudiciu moral, afectând imaginea, şi aşa greu încercată, a instituţiei Primăriei Municipiului Galaţi. Pârâtul este cel care trebuie să acopere acest prejudiciu prin recunoaşterea vinovăţiei sale, în mod simbolic fiind obligat la plata unei sume de 1 leu, adevăratul remediu fiind cel al aducerii la cunoştinţa publicului prin publicarea dispozitivului hotărârii de admitere a acţiunii într-un ziar de largă circulaţie naţională, a neadevărului din afirmaţiile sale constatate de o instanţă judecătorească. Afirmaţia pârâtului a fost făcută cu unicul şi văditul scop de a discredita instituţia Primăriei, afirmaţiile la adresa acesteia au caracter evident calomniator şi insultător, sunt făcute de o persoană responsabilă, toate aceste elemente reprezentând în fapt existenţa condiţiilor de angajare a răspunderii civile delictuale, sub forma daunelor morale, reglementată de prevederile art. 998 C.civ.”, se arată în plângerea formulată de Nicuşor Ciumacenco.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Numãr unic dosar: 11732/233/2011

Înregistrat în data de: 08.06.2011

Obiect dosar: pretenţii daune morale

Părţi:

bullet2.gifCIUMACENCO NICUŞOR : Reclamant

bullet2.gifMARIAN IANCU : Pârât

Solutie: În baza art. 242 alin. 1 pct.2 C.p.civ. suspendă judecarea cauzei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.