Jump to content

Încă o reţea de contrabandişti de ţigări a fost anihilată la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Reţea specializată în contrabanda cu ţigări, destructurată de poliţiştii de frontieră din Galaţi

O reţea specializată în contrabanda cu ţigări, formată din 15 cetăţeni români şi moldoveni, a fost destructurată de poliţiştii de frontieră din Galaţi, în urma mai multor percheziţii, nouă membri ai grupării fiind arestaţi preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat emis, marţi, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi, începând din luna noiembrie 2009, poliţiştii de frontieră au documentat activitatea infracţională a grupării specializate în contrabanda cu ţigări.

"Din luna noiembrie a anului 2009, poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea directă a procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Galaţi, au documentat activitatea infracţională a grupării care desfăşura activităţi ilegale în sfera contrabandei cu ţigări, şi care în aceasta perioadă a încercat să introducă ilegal în ţară, în repetate rânduri, peste 130.000 pachete cu ţigari", se arată în comunicatul IJPF Galaţi.

Conform sursei citate, în cadrul acestei operaţiuni denumite "Pitonul", în 14 aprilie au fost făcute 18 percheziţii în diferite locuri din judeţele Galaţi şi Brăila.

În urma percheziţiilor au fost confiscate şase autoturisme, două laptopuri, şapte computere, înregistrări ale unor camere de supraveghere, 75 de telefoane mobile, dar şi înscrisuri şi mijloace de probă.

"Din grupare fac parte 15 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 49 de ani, iar pentru nouă dintre acestea - cetăţeni români şi moldoveni - instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 zile şi care, ulterior, au fost prelungite cu alte 29 zile", a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi, Marcel Antohe.

Valoarea totală prejudiciului calculat până în prezent se ridică la aproximativ 1.555.200 de lei, persoanele în cauză urmând să fie cercetate pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.