Jump to content

Dorinel Munteanu negociază prelungirea contractului cu Oţelul

Recommended Posts

Posted

Dorinel Munteanu negociază prelungirea contractului cu Oţelul

Dorinel Munteanu si Marius Stan se vor aseza la masa negocierilor imediat dupa meciul cu Astra Ploiesti, ultimul din acest campionat. Pentru a continua si din vara la Galati, Dorinel Munteanu a pregatit o lista cu solicitari.

Viitorul lui Dorinel Munteanu la Galati este inca incert, deoarece contractul "Neamtului" se va incheia la 1 iunie. Dorinel a anuntat ca vrea sa continue si din vara, insa numai daca Marius Stan ii va indeplini mai multe conditii.

Prima, si cea mai importanta, este legata de transferuri. "Munti" vrea ca bugetul echipei sa creasca, deoarece nu vrea sa riste in Liga Campionilor cu jucatori lipsiti de experienta.

Marius Stan a spus ca va continua aceeasi strategie ca si pana acum si nu va investi sume importante in transferuri, insa acest lucru nu este deloc pe placul antrenorului.

Pe langa transferuri, constient ca va veni si un moment de decadere, Dorinel Munteanu vrea sa introduca in noul contract si o clauza prin care sa isi incaseze tot contractul in cazul in care va fi demis de la Galati.

Nici acest lucru nu pare a fi pe placul lui Marius Stan, directorul general al galatenilor fiind dispus doar sa ii achite contractul pe sezonul in curs.

Chiar si in aceste conditii, sansele ca cei doi sa ajunga la o intelegere sunt foarte mari, existand varianta unor compromisuri.

onlinesport.ro

Posted

Dorinel Munteanu vrea să-şi prelungească contractul cu Oţelul pentru încă doi ani

Angajamentul antrenorului cu care echipa gălăţeană a obţinut primul său titlul de campioană expiră la finalul acestui sezon.

Dorinel Munteanu este pregătit să semneze prelungirea contractului cu Oţelul Galaţi, stabilind deja mare parte din programul pregătirilor viitorului sezon. „Vom avea vacanţă până pe 10 iunie, iar în perioada 13-24 iunie vom face un prim cantonament, probabil al Poiana Braşov. Apoi vom mai vedee, cred că vom merge într-un stagiu de pregătire fie în Austria, fie în Germania. Nu am discutat încă de prelungirea contractului, o vom face curând, probabil voi semna pe doi ani pentru că mie îmi place continuitatea", a precizat Munteanu.

Pentru sezonul viitor, „Munti" a spus că îşi va fi fixa ca obiectiv repetarea ispravei din acest an, câştigarea campionatului, dar şi a Supercupei. „Îmi plac provocările şi vreau să menţin ştacheta la nivelul la care am ridicat-o acum, să repetăm performanţa de acum. Desigur, vrem să luăm şi Supercupa, unde parcă aş prefera să întâlnim pe Dinamo, că pe ei i-am bătut mai tot timpul", a declarat Munteanu.

adevarul.ro

Dorinel Munteanu: "Nu las Oţelul nici pentru Bundesliga, nici pentru naţională"

Dorinel Munteanu e hotărât să antreneze Oţelul Galaţi în UEFA Champions League. Aflat la final de contract cu Oţelul, Munteanu zice că rămâne la Oţelul şi nu vrea să audă nici măcar de Bundesliga sau de echipa naţională.

Dorinel Munteanu e antrenorul momentului în Liga I. Munteanu, care a ajuns la final de contract cu Oţelul, cu care tocmai a cucerit titlul de campioană, vrea să continue pe malul Dunării. "A fost un campionat greu, dar pe cât de greu, pe atât de frumos a fost. Am reuşit o performanţă incredibilă, nimeni nu se aştepta să luăm titlul. Următoarea mea dorinţă e să câştig din nou un titlu de campion. Aş vrea să rămân la Galaţi, pentru că obiectivele mele nu se opresc aici. Problema mea contractuală se va rezolva în următoarele zile", a spus Dorinel Munteanu.

"Ce am făcut în acest sezon cu Oţelul depăşeşte tot ceea ce am făcut ca jucător în Germania. Sper să ajung acum şi în Bundesliga să antrenez, dar deocamdată nu mă interesează acest aspect", a mai spus Dorinel Munteanu.

evz.ro

Posted

sau...

Antrenorul campioanei nu vrea să semneze prelungirea contractului

La Galaţi, totul a fost roz doar trei zile, până când Marius Stan şi Dorinel Munteanu au început să discute, mai întâi în glumă, apoi în serios, problema privind semnarea unui nou contract. Cum ”Neamţul” devine antrenor fără angajament începând cu data de 1 iulie 2011, cele două părţi au demarat negocierile încă din această săptămână. Disensiunile au apărut în momentul în care fostul internaţional şi-a exprimat dorinţa de a forma la Galaţi o echipă cu care să nu se facă de râs în Liga Campionilor, cerând pentru asta un buget de minimum trei milioane de euro pentru transferuri.

Pretenţiile tehnicianului în vârstă de 43 de ani l-au amuzat, la început, pe Marius Stan. Dându-şi seama că acesta nu glumeşte, şeful Oţelului i-a transmis lui Dorinel că vor mai discuta ”după meciul cu Astra”, din ultima etapă. Ieri, într-o declaraţie acordată ”Gazetei sporturilor”, Stan a lansat un mesaj cu destinatar precis: ”Nimeni nu este indispensabil, se poate continua şi fără mine, şi fără Dorinel. Dacă nu semnează Munteanu prelungirea, ce?! Se opreşte clubul în loc? Eu îl las pe Dorinel să rumege”.

Testează piaţa din Germania

Între timp, realizând că Marius Stan are planuri similare cu ale lui Dumitru Bucşaru, Dorinel Munteanu pare că s-a decis să urmeze exemplul lui Dan Petrescu, fostul său coleg de naţională. În ultimele zile, Munteanu a înroşit telefoanele cu Germania, interesându-se de posibilitatea preluării unei echipe din 1.Bundesliga. CV-ul îmbogăţit cu un titlu de campion în Liga 1 şi experienţa acumulată în cei opt ani petrecuţi la FC Koln, respectiv VfL Wolfsburg, îl recomandă pentru un loc pe banca unei prim-divizionare din Germania.

ziarulnational.com

Posted

Munteanu: Vreau să rămân la Galaţi

Tehnicianul Dorinel Munteanu a declarat, sâmbătă, după victoria din meciul cu Astra Ploieşti, scor 1-0, că vrea să rămână la Oţelul: "Am discutat prelungirea contractului cu Oţelul de astă iarnă, dar problemele echipei au fost atunci primordiale. Se va face şi noul contract în aceste zile, vreau să rămân la Galaţi. Dorinţa mea este ca în viitor să ajung în Germania, dar, deocamdată, mă gândesc doar la Oţelul şi la perioada care va veni".

mediafax.ro

Posted

Dorinel a bătut palma cu Marius Stan

Întrebat înainte de a zbura spre Germania dacă părăseşte clubul la care a cunoscut cele mai mari performanţe ca antrenor, Munti n-a făcut nicio promisiune, însă a admis că nu se gândeşte să-şi caute de lucru în altă parte după ce a obţinut calificarea directă în cea mai tare competiţie fotbalistică de pe planetă. „Este nevoie de câteva transferuri şi sunt sigur că nu ne vom face de râs în Liga Campionilor”, a adăugat Dorinel. „În România nu voi mai antrena nicăieri după ce voi pleca de la Oţelul, iar visul meu cel mare este să lucrez în Bundesliga. Nu ştiu însă când va veni acea zi”, susţine tehnicianul, care luni dimineaţă a plecat la Koln, acolo unde îşi are domiciliul de ani buni.

Marius Stan, directorul general al „oţelarilor”, a anunţat ieri că a încheiat un gentlemen’s agreement cu Munteanu şi că urmează să fie întocmite actele atunci când tehnicianul va reveni în ţară. „Nu s-a semnat nimic, aveţi dreptate, dar nu se pune problema ca Dorinel să nu rămână la Oţelul. Nu poate semna acum, deoarece a plecat acasă, la Koln. A făcut însă o treabă minunată aici şi continuăm cu el. Nu ştim momentan dacă încă un an sau doi. Eu mi-aş dori să semneze măcar până în anul 2013”, a explicat şeful grupării locale, un adept al continuităţii.

Dorinel Munteanu a fost adus la formaţia de la Dunăre în vara anului 2009.

viata-libera.ro

Posted

Daca Marius Stan nu mai aduce si cativa jucatori de valoare, cum se zice "capabili sa faca diferenta" - ne vom face de ras in CL. Nu e indeajuns o echipa muncitoare si disciplinata daca vrei sa faci cateva puncte.

Posted

Marius Stan: "Dorinel mi-a facut o aroganta, sunt sub 50% sanse sa ramana"

Directorul general al campioanei Otelul Galati, Marius Stan, a declarat ca discutiile privind prelungirea contractului antrenorului Dorinel Munteanu sunt intarziate din cauza pretentiilor exagerate ale tehnicianului, care i-a "facut o aroganta", trimitandu-i pe cap cativa impresari, pentru a purta negocierile.

Conducatorul gruparii moldave a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca Dorinel are sub 50% sanse sa ramana la Otelul, insa echipa va avea cu siguranta un antrenor pe 10 iunie, la reunirea lotului. Oficialul "otelar" a precizat ca o mare parte din banii castigati din Liga Campionilor - maximum 10 milioane de euro - vor merge catre infrastructura, nu catre salarii. "Dorinel Munteanu mi-a facut o aroganta, trimitandu-mi impresarii pe cap. Sunt sub 50% sanse ca Dorinel sa ramana. Acum doreste sa negociem prin intermediul impresarilor, dar nu sunt de acord sa discut cu agentii, ci direct, asa cum am facut-o si in ultimii doi ani", a spus Marius Stan, in emisiunea "Liga lu' Mitran".

"Ultima data am vorbit cu el inainte sa plece, dupa petrecerea pe care am avut-o. Nu cred ca are alte oferte. Pana sa se termina vacanta trebuie sa ne intelegem. Pe 10 iunie, lotul se va reuni sub bagheta unui antrenor. Este posibil sa discutam si cu alti antrenori, daca nu ne vom intelege cu Dorinel Munteanu", a mai spus conducatorul galatean.

"Nu investim in salarii, ci in infrastructura"

Directorul general al campioanei Romaniei a spus ca Otelul nu are bani de investit in salarii si o mare parte din incasarile de la UEFA vor fi alocate dezvoltarii infrastructurii clubului: "Cred ca incearca sa obtina mai mult decat e cazul acum, dar asta e problema noastra, pana la urma. Pe noi ca si club ne cunoaste, stie ca nu suntem foarte darnici la capitolul salarii. Stim pe ce ne bazam. La noi, incasarile vor fi de maximum 10 milioane de euro, dupa intrarea in grupele Ligii Campionilor. Nu vom investi in salarii, ci in infrastructura, pentru ca avem nevoie. Am auzit ca se vehiculeaza sume enorme, de 20 de milioane de euro din Champions League, dar sumele astea sunt valabile pentru Barcelona, pentru Manchester United, care mai scot bani si din ticketing si din mai multe lucruri".

sptfm.ro

Posted

Marius Stan: Dorinel Munteanu are 48 de ore pentru a semna prelungirea contractului

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, luni, că antrenorul Dorinel Munteanu are termen până miercuri să semneze prelungirea contractului care a expirat în această vară, în caz contrar urmând să caute un alt tehnician. "I-am făcut o propunere decentă, valabilă doi ani. Pretenţiile lui Dorinel Munteanu pentru Oţelul Galaţi sunt foarte mari, sunt de Bundesliga şi există riscul să nu continuăm împreună. Nimeni nu este bătut în cuie în fotbal, acum totul depinde numai de el. Peste 48 de ore e deja 2 iunie, iar pe 10 iunie trebuie să avem antrenor pentru a stabili strategia pentru vară. Această prelungire de 48 de ore e o prelungire de 10-20 de zile la ceea ce îi oferisem iniţial. Dacă semnam în alb era o dovadă de încredere pentru ambele părţi. În această poveste există intermediari, care se interpun, iar interesul e ca suma să fie cât mai mare", a spus Stan, la Digi Sport.

Marius Stan nu doreşte transferarea unor jucători cu salarii mari, deoarece aceştia ar putea strica puterea grupului. "E utopic să crezi că odată cu aducerea a trei-patru jucători de valoare, am face zece puncte în grupele Ligii Campionilor, iar în plus s-ar slăbi unitatea grupului, cea pe care ne-am bazat. Scopul şi strategia noastră este de a lansa jucători către fotbalul mare", a completat Marius Stan.

Oficialul grupării gălăţene a menţionat că jucătorii tineri ai Oţelului pot fi transferaţi în schimbul unei oferte de minimum două milioane de euro. "Am stabilit un preţ minim de două milioane de euro pentru un jucător tânăr şi de perspectivă, pentru că la jumătate mai bine nu îl dăm", a menţionat Stan, care a precizat că Oţelul Galaţi ar putea disputa meciurile din grupele Ligii Campionilor pe Naţional Arena.

La rândul său, antrenorul Dorinel Munteanu a admis că există posibilitatea să nu mai continue la Oţelul Galaţi. "Întrebaţi-l pe dânsul de ce a spus ceva, pentru că eu nu cunosc situaţia. Nu este nicio firmă de impresariat, sunt nişte oameni cu care am contract de un an şi jumătate. La vremea respectivă am considerat că e mai bine să apelez la aceşti oameni. Nu mă ascund. Eu vreau să rămân la Galaţi. Mi-a trimis o ofertă, mi-a dat un termen de gândire de două zile. Se poate să îi dau răspunsul mai devreme sau mai târziu. Am mai avut discuţii mai aprinse, nu cred că este o tragedie. Vom discuta ca oamenii. Am spus că îmi doresc să rămân la Galaţi, dar dacă nu se poate, nu se poate. Acum nu ştiu care sunt şansele să rămân la Galaţi", a subliniat Dorinel Munteanu.

Posted

Las' ca vine Andone... Sau vreun alt mare nume - ca la noi se rotesc in prostie - Halagian (mai traieste???), Radulescu etc.

Posted

Din toată povestea asta, în care dracu' ştie cine minte şi cine spune adevărul, de pierdut are numai Stan.

La anul, când echipa - fără Dorinel - o să clacheze din cauza meciurilor mult prea dese (campionat - Ligă - Cupa României), va fi acuzat că l-a alungat pe antrenorul care a făcut performanţă. Dacă rămâne Dorinel, Stan o să fie acuzat că n-a adus oamenii pe care-i ceruse antrenorul ca să facă faţă competiţiilor...

Posted

daca dolarel avea intentii curate, semna in alb. sau, nu pleca in vacanta pana nu semna un precontract sau orice alta forma contractuala de la care sa plece cu negocierea.

Posted

Hopa! Acum , brusc, e dolarel... Sa semneze in alb? De ce?

Si da, de acord cu dcp-ul, e o lovitura destul de grea pentru M Stan. S=ar "scoate" cu vreun Guardiola, ceva. Cu Andone sau alte "mari" nume, cam greu.

Posted

brusc?? nu, a fost dolarel dintotdeauna.

sa semnaze in alb ca dovada de incredere. nu mi se pare normal sa lasi echipa fara antrenor si sa pleci in concediu. adica lasi locul vacant stiind foarte bine ca se poate ocupa imediat? nu am inteles miscarea asta. poate fi catalogata ca un test de loialitate pt mariusica dar nu-si avea rostul atata timp cat mariusica a avut incredere in el in toti acesti 2 ani. si motive de despartire au fost destule la inceputul mandatului...

Posted (edited)

Am impresia ca brusc Munteanu nu mai are niciun merit si ca tot se datoreaza numai lui M Stan (ma rog, Mariusica pentru prieteni). Ceea ce mi se pare extrem de periculos... :-?

Si raman la parerea mea: asta cu semnatul in alb e praf in ochi. Intr-un mediu profesionist, unde e vorba de foarte multi bani si unde (teoretic) actioneaza oameni constienti de importanta lor si a actiunilor lor nu se semneaza nimic in alb.

Daca a fost din totdeauna, ce atata frasuiala? Vrea omul mai multi bani si gata.

Edited by Mikka
Posted

Hai sa privim pragmatic din prisma personajelor impicate.

1. Dorinel Munteanu - a obtinut un rezultat extraordinar la care nimeni nu visa acum un an. A muncit mult si a castigat campionatul in contextul in care valoarea individuala a lotului a fost de partea a 2-a a clasamentului. Normal ca acum doreste mai mult e dreptul lui, si-a demonstrat valoarea, i-au crescut actiunile. Asa se intampla peste tot in lume si asa e normal. E o negociere si baza de la care pleaca nu poate fi nicidecum ca anul trecut.

2. Marius Stan - si-a dovedit valoarea ca manager - a cumparat ieftin si a vandut mai scump, a asigurat liniste la club si i-a oferit stabilitate antrenorului. A fost diplomat si nu s-a lasat atras in scandaluri.

INSA Marius Stan are ambitii politice si cum el se identifica cu echipa Otelul se va identificasi cu locul ocupat in viitor in clasament. Daca Otelul va evolua bine ii vor creste si lui Marius Stan "actiunile" - procentele in sondaje/voturi. La fel, daca echipa va evolua slab si "cota de piata" a lui Marius Stan va fi in declin.

Mai mult, in cazul in care cade intelegerea cu Dorinel si Otelul va juca slab, fara sa aduca noi jucatori de valoare, ghici cine va fi facut responsabil?

Eu cred ca Marius Stan are tot interesul ca Dorinel sa ramana la echipa deoarece ar avea mult mai mult de pierdut pe cand antrenorul isi poate gasi mult mai usor de lucru mai alest din postura in care tocmai ce a castigat campionatul (cu o echipa considerata outsider).

Tot ce apare acum in presa sunt doar presiuni (normale) care se pun de catre unul celuilalt dar pana la urma se va ajunge la o intelegere.

http://www.viata-libera.ro/articol-Otelul_nu_are_antrenor_2.html

Posted

Dorinel Munteanu s-a înţeles cu Oţelul Galaţi! "Neamţul" rămâne încă 2 ani

Dorinel Munteanu s-a înţeles cu Oţelul Galaţi şi va conduce trupa de la Dunăre în viitoarea ediţie a Champions League. Noul contract este valabil pentru următorii doi ani.

Marius Stan a declarat pentru www.prosport.ro: "Nu aveam nicio emoţie că vom continua împreună. Dorinel a făcut o treabă foarte bună la Oţelul, iar eu sunt adeptul continuităţii. N-am semnat contractul, dar o vom face când va reveni el la Galaţi. Chiar dacă unii nu ne prevedeau un viitor roz, pot spune că lucrurile au revenit pe făgaşul normal."

prosport.ro

Dorinel Munteanu: "Mă bucur că am ajuns la o nouă înţelegere cu domnul preşedinte şi sper să ducem cu bine pe mai departe munca extraordinară începută la Oţelul."

Marius Stan: "N-am avut nicio emoţie, ştiam că vom ajunge la un nou acord. Dorinel a reuşit o performanţă nemaipomenită la Oţelul şi trebuia să continue."

otelul-galati.ro

Posted

Dorinel Munteanu s-a mulţumit cu 200.000 €!

Tehnicianul şi-a mai redus din pretenţiile financiare şi a anunţat că este dispus să-şi prelungească contractul. Dorinel Munteanu şi Marius Stan s-au înţeles ieri asupra unui nou angajament, „Neamţul“ urmând să conducă echipa în grupele Ligii Campionilor. Surse din anturajul echipei susţin că „Neamţul" va semna pe doi ani şi va avea un salariu anual de 200.000 de euro, cu 80.000 mai mult decât a câştigat până acum. La această sumă se vor adăuga în contract diverse bonusuri de performanţă. "Gata, am ajuns la consens! Dorinel a mai lăsat şi el din pretenţii, am mai plusat şi noi la ofertă şi am bătut palma. Aşa cum se întâmplă la o negociere." (Ilie Hagioglu, director sportiv Oţelul Galaţi)

adevarul.ro

Posted

Eintracht Frankfurt l-a ratat pentru a doua oară pe Dorinel Munteanu

Gruparea Eintracht Frankfurt a încercat de două ori să semneze un contract cu Dorinel Munteanu, prima dată în 2003, când era jucător la Wolfsburg, apoi, la finalul acestui sezon, când l-a dorit ca antrenor, ambele încercări nefiind finalizate. Dorinel Munteanu a optat acum să-şi prelungească înţelegerea pentru încă două sezoane cu Oţelul Galaţi.

Eintracht Frankfurt a ocupat poziţia a 17-a în această ediţie de campionat în Bundesliga, retrogradând în liga a doua germană

În 2003, gruparea Eintracht Frankfurt, nou promovată în prima ligă germană, a dorit să-l achiziţioneze pe jucătorul Dorinel Munteanu, pe atunci la VfL Wolfsburg, dar transferul nu s-a perfectat.