Jump to content

O persoană şi-a pierdut viaţa după prăbuşirea unui deltaplan


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O persoană şi-a pierdut viaţa după prăbuşirea unui deltaplan

Un deltaplan s-a prăbuşit, joi dimineaţă, în zona localităţii Scânteieşti din judeţul Galaţi, iar în urma accidentului un bărbat şi-a pierdut viaţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primele informaţii furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, arată că accidentul s-a petrecut în jurul orei 5.15, fiind anunţat de către un localnic.

În urma accidentului un bărbat şi-a pierdut viaţa, până în prezent nefiind stabilită identitatea acestuia.

Reprezentantul ISU a spus că la faţa locului se află poliţişti care fac cercetări pentru a stabili dacă aparatul şi cursa erau înregistrate.

Reprezentanţii aeroclubului Aerial cred că pilotul deltaplanului prăbuşit a venit peste graniţă

Purtătorul de cuvânt al aeroclubului Aerial Galaţi, Cristian Deceanu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este posibil ca pilotul care s-a prăbuşit cu deltaplanul în apropiere de localitatea Scânteieşti să fi venit peste graniţă. "Noi nu am avut niciun zbor cu aparate ultrauşoare. Am verificat, nimeni de la noi nu s-a ridicat de la sol. De altfel, aparatele ultrauşoare au voie să zboare doar de la răsăritul şi până la apusul soarelui. Credem că aparatul şi pilotul au venit peste graniţă", a spus Deceanu.

Clubul Aerial Galaţi este singurul din zonă care deţine aparate de zbor ultrauşoare şi are un aerodrom propriu în localitatea Vădeni din judeţul Brăila. La Galaţi există un aerodrom funcţional, dar acesta deserveşte şi are în dotare numai avioane utilitare.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Motodeltaplanul care s-a prăbuşit la Galaţi este înmatriculat în Republica Moldova

Motodeltaplanul care s-a prăbuşit, joi dimineaţă, în zona localităţii Scânteieşti din judeţul Galaţi, este înmatriculat în Republica Moldova, iar bărbatul aflat la bordul acestuia şi care şi-a piedut viaţa în urma accidentului era cetăţean moldovean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că aparatul de zbor nu este înmatriculat în România. "Motodeltaplanul, care nu este înmatriculat în România, s-a prăbuşit la aproximativ 20 de kilometri de Galaţi, pe raza localităţii Scânteieşti. Bărbatul care conducea acest aparat a decedat. Se fac în continuare cercetări pentru identificarea acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Surse judiciare afirmă că motodeltaplanul este înmatruiculat în Republica Moldova, iar la bordul acestuia s-ar fi aflat un cetăţean moldovean.

Aceleaşi surse spun că în momentul prăbuşirii motodeltapanul ar fi transportat ţigări de contrabandă din Republica Moldova

Link to comment
Share on other sites

Poliţia a blocat accesul presei

Absolut inexplicabil, Poliţia a blocat accesul presei pe toate drumurile care merg spre poligonul unde s-a produs prăbuşirea. Există suspiciuni că traficantul de ţigări mort în accident ar avea legături cu o serie poliţişti şi militari.

Potrivit unor surse neoficiale (deocamdată autorităţile locale şi Poliţia refuză să comenteze incidentul), pilotul mort în urma prăbuşirii unui deltaplan cu motor în poligonul militar Mălina (la circa 15 km de Galaţi) este cetăţean basarabean.

Ciobanul care a ajuns primul la faţa locului şi a anunţat ISU despre accident a povestit că la faţa locului se găsea şi o cantitate destul de mare de ţigări, cele mai multe de fabricaţie moldovenească. Poliţia a refuzat să comenteze ipoteza că pilotul mort este de fapt traficant de ţigări, dar există indicii destul de clare că aşa este: ţigările găsite, ora neobişnuită a accidentului (5.15), secretomania.

Absolut bizar este că Poliţia a blocat accesul presei către locul accidentului, drumurile fiind închise şi păzite la circa 2 kilometri de intrarea în poligon. Am aflat că ordinul a venit direct de la şeful Poliţiei Judeţului, care nu răpunde la telefoanele ziariştilor.

Pe surse, am mai aflat că există suspiciuni că traficantul de ţigări mort acţiona în legătură cu o serie de poliţişti din zonă şi cu militarii care asigură securitatea poligonului. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Pilotul a sărit din zbor şi s-a zdrobit de pământ

Tragedie în poligonul militar Mălina, afla la circa 20 kilometri de Galaţi. Un aparat de zbor uşor (deltaplan cu motor) s-a prăbuşit, iar pilotul a murit pe loc. Incidentul s-a produs la ora 5.15, iar cel care a alertat autorităţile este un cioban din zonă, care a fost martor la accident. Resturile motodeltaplanului s-au împrăştiat pe o rază de 400–500 de metri.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic este de naţionalitate moldoveană şi era traficant de ţigări. Atât ciobanul care a fost martor ocular, cât şi poliţiştii au confirmat faptul că în zonă au fost găsite mai multe pachete cu ţigări. „Au fost găsite pachete cu ţigări în zona accidentului. Am examinat locul accidentului şi investigăm cauzele principale. Vom stabili care este scopul prezenţei în zonă a motodeltaplanului. Autoritatea Aeronautică va stabili cauzele exacte. În momentul de faţă nu putem oferi prea multe detalii în ceea ce priveşte ancheta”, spune procurorul Gabriel Petrache, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Echipe ale IPJ, Poliţiei de Frontieră, ISU şi SMURD s-au deplasat imediat la locul accidentului. Din păcate, pentru bărbatul din Moldova nu s-a mai putut face nimic. „Victima era decedată la sosirea echipajelor SMURD. Aparatul de zbor era complet zdrobit. Nu a luat foc. Acum se desfăşoară ancheta şi vor fi stabilite cauzele”, spune şi Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.

Un alt indiciu pentru anchetatori în ceea ce priveşte traficul de ţigări l-a reprezentat structura metalică improvizată de pe scheletul aeronavei. Aparatul prezenta un mecanism de largare (în limbajul aeronautic) cu ajutorul căruia erau paraşutate ţigările fără să aterizeze. „Aparatul de zbor nu avea voie să zboare. Este un zbor ilegal. Nu avea niciun fel de autorizaţie. Conform regulilor aeronautice, zborul cu astfel de aparate se face începând de la răsăritul soarelui şi până la apus. Structura metalică respectivă nu face parte componenţa aeronavei”, spune Albert Malaxa, expert în aeronautică.

Cadavrul moldoveanului a fost găsit zdrobit de pământ la aproximativ 300 de metri de locul prăbuşirii aeronavei. În urma impactului cu solul, acesta a făcut o gaură în pământ de aproximativ 15 centimetri de forma corpului. „Aeronava s-a probuşit pentru că nu era pilotată. Probabil s-a oprit mototul, bărbatul s-a speriat şi a sărit. Dacă ar fi rămas în deltaplan s-ar fi ales cu o mână sau un picior rupt, cel mult”, mai spune Albert Malaxa, inginerul navigabilitate.

Fragmentele aeronavei au fost ridicate de anchetatori pentru analize, iar cadavrul a fost transportat la morgă pentru efectuarea autopsiei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Parchetul Curţii de Apel Galaţi a deschis dosar privind prăbuşirea motodeltaplanului

Parchetul Curţii de Apel Galaţi face cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor prăbuşirii la Scânteieşti a motodeltaplanului, soldat cu moartea pilotului, informează Ministerul Public.

Joi, pe raza localităţii Scânteieşti din judeţul Galaţi, s-a prăbuşit un motodeltaplan (cu un singur loc), incident în urma căruia pilotul a decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din doi procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi şi specialişti criminalişti, fiind de asemenea prezent un reprezentant local al Autorităţii Aeronautice Române.

Motodeltaplanul care s-a prăbuşit, joi dimineaţă, în zona localităţii Scânteieşti din judeţul Galaţi, este înmatriculat în Republica Moldova, iar bărbatul aflat la bordul acestuia şi care şi-a piedut viaţa în urma accidentului era cetăţean moldovean.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că aparatul de zbor nu este înmatriculat în România. "Motodeltaplanul, care nu este înmatriculat în România, s-a prăbuşit la aproximativ 20 de kilometri de Galaţi, pe raza localităţii Scânteieşti. Bărbatul care conducea acest aparat a decedat. Se fac în continuare cercetări pentru identificarea acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

Surse judiciare afirmă că motodeltaplanul este înmatriculat în Republica Moldova, iar la bordul acestuia s-ar fi aflat un cetăţean moldovean. Aceleaşi surse spun că în momentul prăbuşirii motodeltapanul ar fi transportat ţigări de contrabandă din Republica Moldova.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 5.15, fiind anunţat de către un localnic.

Link to comment
Share on other sites

Motodeltaplanul prăbuşit era monitorizat de o lună de către poliţiştii de frontieră

Un aparat de zbor cu aceleaşi caracteristici ale motodeltaplanului prăbuşit, joi dimineaţă, în judeţul Galaţi, era monitorizat de către poliţiştii de frontieră încă din luna martie, când a fost depistat pentru prima dată zburând în zona de frontieră din apropierea Galaţiului. "În luna martie, un aparat de zbor cu acealeaşi caracteristici a fost depistat în zonă cu ajutorul aparatelor cu termoviziune. În ce priveşte ipoteza potrivit căreia cu ajutorul acestui motodeltaplan se făcea trafic cu ţigări, precizez că la locul accidentului nu au fost găsite decât 17 pachete de ţigări", a afirmat Oana Galu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Marcel Codiţă, a precizat că în acest caz a început o anchetă şi că procurorii verifică circumstanţele în care s-a produs accidentul, dar încearcă şi identificarea pilotului şi a aparatului de zbor. "Motodeltaplanul a fost ridicat de la locul accidentului şi urmează identificarea şi expertizarea acestuia. Până în acest moment nu a fost încă identificată nici victima", a declarat procurorul gălăţean.

Link to comment
Share on other sites

omul avea doar 17 pachete la el și zbura de agrement noaptea prin țări străine cu un tiriplici cu motor... BATMAN, BATMAN!!!, asta de vreo lună de zile, de-l priveau fascinați oamenii cu termoviziunea... SCHENGEN, SCHENGEN!!!

mai miră pe careva că nu intrăm în ograda cu pricina?

Link to comment
Share on other sites

Politia ii cauta pe complicii traficantului de tigari cazut cu deltaplanul

Barbatul cazut joi langa Galati dintr-un deltaplan incarcat cu tigari ar fi tinut legatura cu complicii sai romani cu ajutorul unui telefon mobil. Politistii cauta aparatul, in speranta ca vor afla numele si numerele celorlalti contrabadisti.

In paralel, au trimis poza victimei in Republica Moldova, sperand ca cineva o sa il identifice pe pilot.

Reprezentantii Autoritatii Aeronautice Romane din cadrul Ministerului Transporturilor au ridicat epava moto-deltaplanului si vor face o expertiza pe care o vor inmana procurorilor.

Intrebarea la care trebuie ei sa raspunda este: ce anume s-a intamplat in timpul zborului, incat pilotul a ales sa sara de la o asemenea inaltime, adica aproape 700 de metri altitudine?

Primele rezultate ale necropsiei sunt cutremuratoare: doar coloana cervicala a barbatului este fracturata in 12 locuri. Cadavrul poate fi insa identificat. Mai ramane ca cineva sa il recunoasca.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Traficantul de ţigări care a murit în urma accidentului aviatic a căzut de la 700 de metri înălţime

Anchetatorii au finalizat autopsia cadavrului şi au tras primele concluzii. Rănile deosebit de grave din urma impactului i-au provocat moartea bărbatului. Moldoveanul care făcea trafic de ţigări pe teritoriul României cu ajutorul unui motodeltaplan a avut parte de o moarte extrem de violentă. Aceasta s-a zdrobit de pământ după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 700 de metri. „Conform imaginilor înregistrate pe camera cu termoviziune, specialiştii au stabilit că victima a căzut de la aproximativ 700 de metri", spune Oana Galu, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Autopsia cadavrului a scos la iveală lucruri incredibile. Impactul a fost atât de puternic încât oasele de la picioare i-au ieşit prin haine. De asemenea, toate organele interne au explodat când a atins pământul.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic este de naţionalitate moldoveană şi era traficant de ţigări. Atât ciobanul care a fost martor ocular, cât şi poliţiştii au confirmat faptul că în zonă au fost găsite mai multe pachete cu ţigări.

Cadavrul moldoveanului a fost găsit zdrobit de pământ la aproximativ 300 de metri de locul prăbuşirii aeronavei. În urma impactului cu solul, acesta a făcut o gaură în pământ de aproximativ 15 centimetri de forma corpului.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bărbatul care s-a prăbuşit cu deltaplanul a fost identificat

Bărbatul, care s-a prăbuşit pe 19 mai cu deltaplanul la Galaţi, a fost identificat. Acesta s-a dovedit a fi cetăţean al Republicii Moldova, locuitor al municipiului Chişinău, anul naşterii 1976. Cadavrul neînsufleţit al acestuia a fost recunoscut de soţie, informează serviciul de presă al MAEIE.

Potrivit sursei, corpul însufleţit al bărbatului urmează să fie adus astăzi în Republica Moldova. Până acum, cadavrul bărbatului se afla la morga spitalului judeţean, unde a fost efectuată expertiza medico-legală şi alte investigaţii necesare identificării persoanei respective.

Deltaplanul a fost preluat de experţii în domeniu, pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

unimedia.md

Traficantul înaripat, identificat de soţie

Poliţiştii din Galaţi l-au identificat pe bărbatul care, în urmă cu două săptămâni, a murit după ce a căzut din motodeltaplan, în timp ce încerca să introducă ilegal ţigări din Republica Moldova în România.

Vladimir Cearneaschi avea 35 de ani şi locuia cu soţia sa în Chişinău. Ieri, femeia şi-a identificat soţul la morgă, după un tatuaj, apoi l-a luat acasă pentru a-l înmormânta. “Vladimir lucra ca paznic, nu ştiam că se ocupă şi cu asta. Sunt încă şocată”, a declarat Irina, soţia traficantului de ţigări.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Nevasta deltaplanistului mort nu stia ca sotul ii e pilot

Politistii galateni l-au identificat barbatul care in urma cu doua saptamani a murit dupa ce a cazut din motodeltaplanul in care transporta tigari de contrabanda. Vladimir Cearneaschi, de 35 de ani, din Chisinau, de meserie paznic, casatorit de 4 ani cu Irina, o vanzatoare in Capitala Moldovei, era cetatean moldovean si sta in Chisinau. El a fost identificat de sotie dupa un tatuaj in forma de trei puncte. Cadavrul, intr-un sicriu ermetizat cu aluminiu, a fost luat de familie pentru a fi dus in tara. "Nu stiam ca face asta, nu stiam ca e pilot. Cred ca altii l-au bagat in mizeria asta. Ce sa zic, sunt inca socata", a declarat sotia deltaplanistului contrabandist.

"Barbatul a fost identificat de sotie pe baza unor semne particulare. In ancheta am primit ajutor de la Consulatul Republicii Moldova la Iasi si de la Centrul Bilateral de Contact din Punctul de Trecere al Frontierei Galati Rutier", a declarat cms. Cristina Tatulici, purtator de cuvant al IPJ Galati.

Se pare ca barbatul mort era despartit de 6 luni de sotia sa, dar nu si in acte.

Femeia a avut nevoie de un aviz de la Directia de Sanatate Publica Galati pentru a scoate corpul neinsufletit din tara. Cadavrul a fost pus intr-un sicriu captusit cu aluminiu. Din pacate, cu exceptia identificarii, anchetatorii nu au mai facut publice alte date despre evolutia investigatiei judiciare.

radioiasi.ro

post-2782-0-48232100-1307140599_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Deltaplanistul-contrabandist a fost omorât de aparatul de zbor

Expertiza efectuată în cazul cetăţeanului moldovean, care a murit după ce deltaplanul motorizat în care se afla s-a prăbuşit lângă localitatea Scânteieşti (judeţul Galaţi), în apropierea poligonului militar de la Mălina, a scos la iveală detalii interesante. Practic, ancheta a infirmat ipoteza iniţială, conform căreia motorul deltaplanului s-a oprit în zbor, iar pilotul s-a aruncat şi a murit la impactul cu solul.

Experţii autorităţii aeronautice au ajuns la concluzia că una dintre cutiile metalice, în care fuseseră ascunse ţigările, s-a desprins de aparat, provocând o ridicare în aer a deltaplanului, dar şi dezechilibrarea acestuia, iar pilotul a fost catapultat din aparatul de zbor. Alexandr Vladimir Cerneavschi (35 de ani) a murit în urma impactului cu solul, care a fost atât de puternic încât corpul s-a înfipt la 15 centimetri în pământ.

O dată cu finalizarea expertizei, s-a încheiat şi ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. “Faţă de cetăţeanul moldovean s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru folosirea unui aparat de zbor neînmatriculat şi pentru că a pilotat deltaplanul fără să aibă autorizaţie de zbor”, ne-a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Pachetele de ţigări descoperite la faţa locului dovedesc că bărbatul făcea contrabandă, dar autorităţile nu au aflat de când se ocupa cu traficul de ţigări. Deltaplanul, aflat în custodia Ministerului Transporturilor, a fost confiscat de stat, la fel ca şi un gps auto, de care se folosea pentru a-l ghida pe timpul nopții, şi un hands-free. Afacerea pusă pe picioare de pilotul deltaplanului era extrem de bănoasă, putând câştiga şi 1.000 de euro la un transport, în condiţiile în care vindea ţigările, în special de provenienţă moldovenească, cu un euro pachetul.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.