Jump to content

Turul ciclist al României 2011 trece prin judeţul Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Turul ciclist al României 2011 trece prin judeţul Galaţi

Editia cu numarul 48 a Turului Ciclist al Romaniei se va desfasura intre 4 si 11 iunie 2011. Competitia va avea la start 90 de rutieri si 17 echipe, urmand sa fie 8 etape (cu 20 de sprinturi si 15 catarari). Distanta totala a turului va fi de 1.400 de kilometri. Caravana va insuma 240 de persoane si 70 de autoturisme.

Etapele din Turul Romaniei 2011:

Constanta - Braila (etapa I)

Braila - Tecuci - Bârlad - Vaslui (etapa a-II-a)

Vaslui - Botosani (etapa a-III-a)

Botosani - Suceava (etapa a-IV-a)

Targu Neamt - Targu Mures (etapa a-V-a)

Targu Mures - Sibiu (etapa a-VI-a)

Sibiu - Balea Lac (etapa a-VII-a)

Brasov - Bucuresti (etapa a-VIII-a).

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Turul trece duminică prin judeţul Galaţi

Astăzi a debutat edţia cu numărul 48 a Turului României la Ciclism. Mica Buclă a demarat pe malul mării, la Mamaia, cu o cursă contracronometru. Bulgarul Iovceo Iovcev Jivkov este primul purtător al tricolui galben în ediţia 2011, după ce şi-a adjudect prologul desfăşurat în această dimineaţă. Rutierul bulgar a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis şi de bulgarul Vladimir Koev, câştigătorul de anul trecut al Micii Bucle. După prânz, caravana a plecat în prima etapă: Constanţa - Brăila, 183,5 kilometri.

Din păcate, în ciuda eforturilor organizatorilor, trei echipe nu au mai onorat Turul României. E vorba de naţionala Serbiei şi de două echipe de club din Olanda şi Tucia. Astfel, la startul competiţiei s-au aliniat 69 de rutieri.

Dumincă, 5 iunie, are loc etapa a II-a: Brăila - Tecuci - Bârlad - Vaslui (187 km).

evz.ro

Italianul Christian Grazian, de la echipa Cycling Team Friulli, a câştigat prima etapă, disputată pe 184 km, între Constanţa şi Brăila, în 4 ore, 20 de minute şi 54 de secunde. În clasamentul general lider este germanul Henrich Berger (Mazicon Bucureşti). Cea de-a doua etapă este programată duminică, de la ora 13.00, între Brăila şi Vaslui (187 kilometri).

Link to comment
Share on other sites

Etapa a II-a live (frciclism.ro), de la ora 13.00.

* Au abandonat numerele 17 (Karatzios Georgios - km 22) si nr. 59 (Dimov Plamen - km 25)

* Au evadat trei ciclisti: nr. 14 (Tamouridis Ioannis), nr. 44 (Mironov Victor), nr. 68 (Bartlau Lars), care se alfa la 22 secunde in fata plutonului.

* Cei trei evadati se afla la 2 min in fata plutonului.

* Sprint Liesti: nr. 44 (Mironov Victor), nr. 14 (Tamouridis Ioannis) si nr. 68 (Bartlau Lars)

* Media orara dupa 1 ora de parcurs este de 44,2 km/h

* Distanta dintre liderii cursei (nr. 14, 44 si 68) si urmaritori (nr. 31, 41, 50, 64, 72) este de 1 mminut si 30 de secunde, iar fata de restul plutonului este de 5 minute si 30 de secunde.

* Liderii cursei (nr. 14, 44 si 68) se afla la 7 minute si 5 secunde fata de pluton.

* Sprint Tecuci: nr. 44 (Mironov Victor), nr. 14 (Tamouridis Ioannis) si nr. 68 (Bartlau Lars)

* La km 80, grupul fruntas (nr. 14, 44 si 68) a fost ajuns de urmaritori (nr. 31, 41, 50, 64, 72)

* Distanta dintre grupul fruntas si pluton este de 6 minute si 50 de secunde.

* La km 91, distanta dintre lideri si primul pluton este de 5 minute si 10 secunde.

* Distanta intre grupul de urmaritori si liderii cursei este de 1 minut si 10 de secunde.

* Nr. 9 (Nechita Andrei) si 75 (Cador Rida) s-au alaturat grupului fruntas.

* Viteza medie dupa 3 ore de concurs este de 42 km/h.

* Distanta dintre liderii cursei si pluton este de 3 minute si 25 de seunde.

* Sprint Barlad: Nr. 14 (Tamouridis Ioannis), nr. 64 (Zhivkov Yovchev), nr. 44 (Mironov Victor).

* Distanta intre lideri si pluton la km 135 este de 4 minute si 50 de secunde.

* Numerele 14 si 44 au intrat in ultimii 25 de km ai etapei.

Castigatorul etapei este nr. 14 (Tamouridis Ioannis), care a fost urmat indeaproape de nr. 64 (Zhivkov Yovchev).

Link to comment
Share on other sites

Tamouridis a câştigat etapa "gălăţeană"

Rutierul Ioannis Tamouridis, de la echipa Tableware, a câştigat, duminică, a treia etapă a celei de-a 48-a ediţii a Turului ciclist al României, disputată pe o distanţă de 187 de kilometri, între oraşele Brăila şi Vaslui. Tamouridis a parcurs cei 187 de kilometri în 4 ore, 35 de minute şi 59 de secunde. Locul secund a fost ocupat de bulgarul Iovko Jivkov (Cycling Team Friulli- 4:36.01), iar poziţia a treia a revenit lui Victor Mironov (Republica Moldova - 4:38.18).

După etapa a treia, în clasamentul general lider este românul Andrei Nechita, care a devenit şi deţinătorul tricoului galben.

Cea de-a patra etapă este programată luni, de la ora 13.00, între Vaslui şi Botoşani (200 kilometri).

Link to comment
Share on other sites

Turul Ciclist al României a trecut pe lângă Galaţi din cauza birocraţiei

Şendreni, Independenţa, Hanu Conachi, Tecuci. Iată porţiunea de judeţ pedalată de Turul Ciclist al României la finele săptămânii trecute. Peste 200 de persoane, o adevărată caravană care nu poate decât să farmece privirile localnicilor, un eveniment care ne poate scoate din cotidianul tern, acel altceva de care avem mereu nevoie. Plus că mai făceau şi ei o cumpărătură!

Cândva Galaţiul se afla pe harta spectaculoasei competiţii, o spun cei cu experienţă mai mare de viaţă care au aflat consternaţi că cea de-a 48-a ediţie a sărit din municipiul Brăila direct în Vaslui. I-am întrebat pe responsabilii Federaţiei Române de Ciclism de ce a fost evitat portul de la Mila 80 a Dunării, localitate care a jucat volei de Liga Campionilor la Buzău, care nu are un stadion ca lumea, o sală a sporturilor şi nici bazin de Doamne-ajută şi care îşi va trimite şi campioana fotbalului, Oţelul, să joace la Bucureşti.

„Am preferat Galaţiul, dar ne-au pasat”

„Nu vrem să ne certăm cu nimeni, dar viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a fost sunat de zeci de ori. De fapt, am sunat concomitent Brăila şi Galaţiul pentru că Turul plecase de la Constanţa şi aveam nevoie de un oraş mare la sudul Moldovei. În timp ce Galaţiul ne-a pasat, Brăila ne-a invitat aproape instantaneu la discuţii, arătându-şi disponibilitatea”, ne-a povestit o persoană din Comitetul de organizare al întrecerii, după ce ne-a rugat să nu-i fie menţionată identitatea. Galaţiul are mult mai multe hoteluri şi l-am fi preferat. Aşa, la Brăila, ne-am împărţit prin tot oraşul pentru cazare. N-am cerut bani sau neapărat cazare gratis. Acolo unde s-a putut, bine, unde nu, am plătit noi. Aveam nevoie de concursul municipalităţii, adică de Poliţie, Jandarmerie, dar probabil nu s-a dorit de către Galaţi”, a adăugat oficialul Federaţiei de Ciclism.

Există explicaţii, nu şi soluţii!

Dacă nici măcar o etapă din Turul Ciclist n-am putut vedea, rămânând cu sticlismul (cea mai cunoscută disciplină în absenţa sportului veritabil), l-am telefonat pe vicele Ciumacenco. „Am fost sunat, este adevărat, dar aveam şi o problemă personală în acele zile. Totuşi, nu m-a sunat nimeni de la Federaţie, ci un coleg de-al dumneavoastră, un ziarist care am înţeles că s-ar ocupa cu organizarea. Dacă ar fi venit o adresă oficială de la Federaţie, ar fi fost altceva. Îmi este greu să rezolv în câteva zile o asemenea situaţie: se punea problema folosirii unor sume din bugetul municipalităţii, deci era nevoie şi de acordul consilierilor locali. Nu pot decide eu în numele Consiliului Local”, se apără adjunctul primarului Dumitru Nicolae. Care mai are un coleg viceprimar. Poate Cristea nu avea alte probleme în ziua respectivă…

Jos pălăria, în schimb, pentru Brăila că s-a putut mişca repede, iar caravana cu cele 12 echipe din 10 ţări a putut lua în coarne străzile principale din oraşul vecin, dar mai ales rival!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.