Jump to content

Cum se blochează o stradă la solicitarea bisericii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cum se blochează o stradă la solicitarea bisericii

Pentru ca masinile sa nu deranjeze procesiunile funerare, reprezentantii Bisericii Mavramol au închis circulatia în zona. În urma verificarilor efectuate de Politia Locala a reiesit faptul ca stalpii sunt amplasati cu autorizatia Primariei Galati.

Accesul între strada Aleea Scolii si Aleea Mavramol, ambele situate în centrul Galatiului, este blocat din cauza unui gardulet ridicat în mijlocul drumului. Cei mai nemultumiti de aceasta situatie sunt parintii copiilor de la Gradinita Nanny, deoarece sunt nevoiti sa parcheze la o distanta de circa 10-20 de metri.

„Este aberant ce se întîmpla. Acest gard nu are ce cauta în mijlocul unei strazi. Dorim sa existe o fluenta a circulatiei între strazile Balcescu-Aleea Mavramol si Aleea Scolii si Brailei. Aceasta strada nu este proprietate privata”, ne-a spus Cristian Dascalescu.

În încercarea de a deslusi „misterul” legat de existenta celor patru stâlpi l-am contactat pe deputatul Liviu Bogdan Ciuca, care are cabinetul notarial pe Aleea Mavramol. Acesta sustine ca gardul ar fi fost amplasat de Primarie si Politie la solicitarea Bisericii Mavramol. „Stiu ca au fost discutii cu privire la microbuzele care veneau si parcau pe trotuarul din fata bisericii. Au fost cazuri în care nu se putea intra cu cortegiul funerar în fata bisericii din cauza masinilor parcate aiurea. Personal, mi-ar conveni sa dispara acest gardut. Respect însa si decizia Bisericii”, spune deputatul Ciuca.

L-am contactat si pe parintele paroh Mihai Gherghe, de la Biserica Mavramol. Acesta ne-a raspuns ca strada a fost blocata pentru securitatea credinciosilor. „Acolo circulau masini tot timpul, care deranjau slujbele. A fost înfundata în urma cu multi ani. Am luat aceasta masura pentru securitatea copiilor de la gradinita, a credinciosilor care vin la Biserica si pentru împiedicarea infractorilor. În zona sunt foarte multi smecheri cu masini de lux, care pot prezenta un pericol”.

mediasinfo.ro

Link to comment
Share on other sites

Si din Adevarul:

O stradă din Centru, blocată la cererea Bisericii:

„Este pentru securitatea credincioşilor. Sunt mulţi şmecheri cu maşini de lux, care pot prezenta un pericol”, spune parohul.

Pentru ca maşinile să nu deranjeze procesiunile funerare, reprezentanţii Bisericii Mavramol au închis circulaţia în zonă . În urma verificărilor efectuate de Poliţia Locală a reieşit faptul că stălpii sunt amplasaţi cu autorizaţia Primăriei Galaţi.

Accesul între strada Aleea Şcolii şi Aleea Mavramol, ambele situate în centrul Galaţiului, este blocat din cauza unui gărduleţ ridicat în mijlocul drumului.

Domnia bunului plac

În încercarea de a desluşi „misterul" legat de existenţa celor patru stâlpi l-am contactat pe deputatul Liviu Bogdan Ciucă, care are cabinetul notarial pe Aleea Mavramol. Acesta susţine că gardul ar fi fost amplasat de Primărie şi Poliţie la solicitarea Bisericii Mavramol.

„Ştiu că au fost discuţii cu privire la microbuzele care veneau şi parcau pe trotuarul din faţa bisericii. Au fost cazuri în care nu se putea intra cu cortegiul funerar în faţa bisericii din cauza maşinilor parcate aiurea. Personal, mi-ar conveni să dispară acest gărduţ. Respect însă şi decizia Bisericii", spune deputatul Ciucă.

L-am contactat şi pe părintele paroh Mihai Gherghe, de la Biserica Mavramol. Acesta ne-a răspuns că strada a fost blocată pentru securitatea credincioşilor.

Şmecheri cu maşini de lux!

„Acolo circulau maşini tot timpul, care deranjau slujbele. A fost înfundată în urmă cu mulţi ani. Am luat această măsură pentru securitatea copiilor de la grădiniţă, a credincioşilor care vin la Biserică şi pentru împiedicarea infractorilor. În zonă sunt foarte mulţi şmecheri cu maşini de lux, care pot prezenta un pericol".

Întrebat dacă deţine autorizaţie de la Primărie, parohul Mihai Gherghe a răspuns: „Domnul Durbacă mi-a dat autorizaţie, pe vremea când era primar. Acel gărduleţ este cu aprobarea Poliţiei, Pompierilor şi a Primăriei. Cei de la Primărie să se ducă la Arhive să vadă că am autorizaţie. Într-adevăr, el a fost scos pe timpul lucrărilor ISPA".

Cei mai nemulţumiţi de această situaţie sunt, în primul rând, părinţii copiilor de la Grădiniţa Nanny, deoarece sunt nevoiţi să parcheze la o distanţă de circa 100 de metri.

„Este aberant ce se întîmplă. Acest gard nu are ce căuta în mijlocul unei străzi. Dorim să existe o fluenţă a circulaţiei între străzile Bălcescu- Aleea Mavramol - Aleea Şcolii şi Brăilei. Această stradă nu este proprietate privată", ne-a spus Cristian Dascălescu.

Proprietarul va fi somat!

Primăria nu are cunoştinţă de existenţa vreunei autorizaţii. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, spune că proprietarul va fi somat să desfiinţeze gardul.

„Am vorbit cu cei de la Disciplina în construcţii de la Poliţia Locală. Vor face verificări în teren şi vor soma pe proprietar să-l desfiinţeze" a declarat Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primăriei.

Rezultatele verificărilor!

Cristian Gâscă, directorul Poliţei Locale Galaţi, ne-a declarat: „La noi nu a cerut nimeni autorizaţie pentru amplasarea gardului acolo. Nu ştim în momentul de faţă care e situaţia lui. Vom face verificări şi în funcţie de rezultate vom lua măsuri".

Aşa cum ne-a promis, ieri, în jurul orei 15.00, conducerea Poliţiei Locale a mers la faţa locului. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că stălpii sunt amplasaţi cu autorizaţia Primăriei.

„Oamenii mei au mers la faţa locului şi au constatat că cei patru stâlpi sunt acolo de mult timp. Ei au fost puşi cu acordul Primăriei", a spus Cristian Gâscă. 39.gif

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Centru-Bisericii-Mavramol-securitatea-credinciosilor_0_483552172.html

PS

Si eu stiam ca-i blocata strada de mult timp... poate doar s-au vopsit stalpii.106.gif

Link to comment
Share on other sites

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că stălpii sunt amplasaţi cu autorizaţia Primăriei.

„Oamenii mei au mers la faţa locului şi au constatat că cei patru stâlpi sunt acolo de mult timp. Ei au fost puşi cu acordul Primăriei", a spus Cristian Gâscă.

Asta inseamna ca vor ramane...sau vor fi scosi? :-??

Link to comment
Share on other sites

Strada e inchisa de ani de zile si lucrul asta nu a deranjat pe nimeni. Ce naiba, astia de la Adevarul au picat acum in Galati??

Sincer, cred ca - cel putin pentru strada (aleea) in cauza e foarte buna masura. Cei care nu vor sa-si miste c..rul 10-20 m pana la gradinita sa-si duca progeniturile in alta parte. Poate asa se mai descongestioneaza si centrul orasului de masinile tuturor beeeeep.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.