Jump to content

Firma Tancrad Galaţi, abonată la bani publici


Recommended Posts

Posted

Gălăţenii schimbă bordurile Brăilei

Aleea pietonală de pe Bulevardul Independenţei din Brăila, dintre Str. Şcolilor şi Str. 1 Decembrie 1918, a intrat într-un proces de reabilitare ce presupune turnarea unui nou strat de asfalt, înlocuirea băncilor şi montarea de pubele noi. Lucrarea este executată de firma "Tancrad" din Galaţi. Cum pe Bd.Independenţei există şi borduri de granit, acestea vor fi transferate pe Str. Mihai Eminescu, fosta Regală, pentru a se păstra caracterul istoric al zonei.

  • 1 year later...
Posted

"Tancrad", avertizată de Primărie

Firma "Tancrad" a fost avertizată de Primăria Brăila să nu mai repete "figura" de luni după-amiază, când a turnat asfalt în intersecţia B-dul Cuza cu Str. 1 Decembrie 1918, după o ploaie destul de serioasă. "În momentul respectiv, am fost anunţat despre lucrarea aceea şi le-am cerut să se oprească. Nu au apucat să toarne decât o porţiune, fiindcă răsturnaseră asfaltul din maşină înainte de a începe ploaia şi au trebuit să-l împrăştie. Celelalte decupaje pe care le pregătiseră le-au lăsat pentru astăzi (ieri n.n.). Oricum, acum câteva ore am verificat dacă porţiunea realizată pe ploaie a făcut priză suficientă şi, din câte se pare, nu sunt probleme. De altfel, dacă amorsa folosită este corespunzătoare, asfaltul se prinde chiar dacă este umezeală. Important este să nu se pună pe un loc unde bălteşte apa", ne-a explicat, ieri, Vasile Trandafir, responsabilul cu starea străzilor din municipiu. Potrivit acestuia, "Tancrad" Galaţi este la prima abatere de acest gen. "Ei lucrează bine, în general. Situaţia de luni a fost o excepţie care, sper, nu se va mai repeta", ne-a mai spus Trandafir.

http://www.obiectivbr.ro/local/30143-qt ... imrie.html

  • 5 months later...
Posted

"Tancrad" va amenaja Orăşelul Copiilor Brăila pentru 42.000 euro

* Firma gălăţeană a câştigat contractul de lucrări cu o ofertă cu 111 lei mai avantajoasă decât preţul de pornire a licitaţiei (150.000 lei plus TVA) organizată de Primărie *

Municipalitatea a anunţat că va achita 149.889 lei plus TVA firmei gălăţene "Tancrad" pentru amenajarea în acest an a Orăşelului Copiilor. Practic, firma este declarată câştigătoarea unei licitaţii anunţate de către Primăria Brăila încă din octombrie şi organizate în la începutul lunii noiembrie. După adjudecarea licitaţiei, Primăria a făcut public un anunţ în acest sens, prin care a informat că firma "Tancrad" din Galaţi a fost unicul ofertant interesat de acest contract şi, astfel, singurul ofertant înregistrat la licitaţie. În final, preţul de adjudecare a fost 149.889 plus TVA, adică mai puţin cu 111 lei decât preţul de pornire anunţat de municipalitate, iar contractul de lucrări a fost semnat cu "Tancrad" în data de 12 noiembrie.

http://www.obiectivbr.ro/local/37196-qt ... -euro.html

  • 7 months later...
Posted

Senatorului PDL Necula i se rupe. Inima, că face bani cu o firmă pesedistă

Atlas, firma de familie a senatorului PDL Marius Gerard Necula, și firma pesedistă Tancrad, două campioane absolute la contracte cu consiliile județene Galați și Brăila, s-au asociat pentru a dovedi un contract de 9.300.000 RON (fără TVA). Nici la PDL, nici la PSD nu s-a plîns nimeni. Donațiile la partid continuă, nu uitați să votați cinstea și integritatea!

Şi Euro Construct lucrează cu Tancrad

Milioanele făcute pe din două de Atlas și Tancrad reprezintă fonduri UE alocate prin programul național de dezvoltare rurală. Contractul a fost atribuit pe 18 iunie 2010 și are ca obiect modernizarea sistemului de canalizare și alimentare cu apă și modernizarea unor drumuri în comuna Băleni, județul Galați. Gardianul respectivelor fonduri este Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), a cărei filială din Galați este condusă de Nicu Chebac, nimeni altul decît fratele președintelui CJ Galați, pesedistul Eugen Chebac, cel care a ghiftuit pînă acum aceste firme din bugetul local.

Spre exemplu, Tancrad Galați, firma deținută de frații Adriana și Cătălin Stăncic, cunoscuți drept mogulii pesediști ai asfaltului din Galați, a cîștigat numai în ultimul an 47 de contracte cu CJ Galați și Brăila sau cu Compania de Drumuri Naționale. Cu toate că firma poartă ștampila PSD, Tancrad nu s-a sfiit să se asocieze anul acesta cu pedeliștii de la Euro Construct, ca să primească de la Primăria Brăila un contract de 98 de milioane de euro pentru modernizarea unui bulevard.

http://www.kamikazeonline.ro/2010/07/senatorului-pdl-necula-i-se-rupe-inima-ca-face-bani-cu-o-firma-pesedista/

  • 3 months later...
Posted

Gălăţenii de la Tancrad vor deszăpezi Brăila

Licitaţia pentru activitatea de deszăpezire, la Brăila, s-a încheiat zilele trecute. Câştigătorul "întrecerii" este firma Tancrad din Galaţi, care a fost de fapt şi singurul ofertant. Firma va deszăpezi peste 600 de kilometri de drum judeţean. Deszăpezirea costă în acest an 3 milioane de lei, de două ori mai mult decât anul trecut. Potrivit anunţului publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), licitaţia s-a deschis în data de 29 octombrie 2010. Societatea Tancrad din Galaţi a fost singurul ofertant şi a fost declarată câştigătoare.

Motivul pentru care Tancrad a câştigat licitaţia a fost, după cum ne-a declarat Nicu Filote, secretar al Consiliului Judeţean Brăila, acela că "a îndeplinit criteriul dotării cu echipamente specifice pentru activitatea de deszăpezire". Firma se va ocupa, în sezonul rece 2010 - 2011, de deszăpezirea reţelei de drumuri judeţene din Brăila, care totalizează 604 km. Activităţile care urmează a fi prestate de contractant sunt: procurarea materialului antiderapant, transportul, depozitarea şi împrăştierea acestuia pe drumurile judeţene, curăţarea zăpezii cu utilaje specifice sau manual, acolo unde nu se poate acţiona mecanizat, dar şi asigurarea scurgerii apei prin realizarea de nişe în cordoanele de zăpadă.

Firma a depus o garanţie de participare de 20.000 lei şi a făcut dovada că nu înregistrează datorii la bugetul local.

Perioada pentru care s-a semnat contractual este noiembrie 2010 - martie 2011. Suma pusă la bătaie de Consiliul Judeţean Brăila pentru activitatea de deszăpezire în acest sezon a fost de trei milioane de lei cu TVA, valoarea de început la care s-a ridicat licitaţia fiind de 2.421.269 lei.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/E_oficial-_O_firma_din_Galati_va_deszapezi_la_iarna_Braila_0_366563861.html

  • 1 month later...
Posted

Licitaţie câştigată şi pentru perioada fără zăpadă...

"Tancrad" întreţine drumurile judeţene pentru 160.000 euro

Consiliul Judeţean Brăila a atribuit contractul cu o valoare iniţială de aproape 710.000 lei fără TVA, adică aproximativ 170.000 euro constând în lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene prin cositul vegetaţiei de pe marginea şoselelor. Adjudecatarul licitaţiei derulate la începutul acestei luni este nimeni alta decât firma gălăţeană "Tancrad" SRL, cunoscută prin apropierea de PSD local. Preţul final de adjudecare este 707.694 lei, adică aproximativ 160.000 euro. Tipul procedurii alese de CJ Brăila pentru atribuirea contractului a fost licitaţia deschisă, criteriul aplicat pentru desemnarea ofertei câştigătoare fiind "Oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". De menţionat că firma din Galaţi a fost unicul ofertant care s-a prezentat la licitaţie, fapt ce a restrâns la zero posibilitatea de alegere a autorităţii contractante. Banii pentru finanţarea acestui contract sunt alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean. Potrivit anunţului publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) durata contractului este de aproape un an până la începutul lunii decembrie anul viitor. În ceea ce priveşte dotarea tehnică, autoritatea contractantă a impus dotări minime, printre altele, utilaje cu echipamente specifice defrişării vegetaţiei, dar şi pentru tăierea arbuştilor şi lăstărişului, precum şi o echipă de lucru formată din minim 14 muncitori.

http://www.obiectivbr.ro/economic/51544-qtancradq-intreine-drumurile-judeene-pentru-160000-euro-.html

  • 1 month later...
Posted

"Tancrad" extinde reţeaua de apă-canal pe şoseaua Rm.Sărat din Brăila

Societatea de construcţii "Tancrad" din Galaţi este câştigătoarea unui nou contract public scos la licitaţie de către municipalitate, vizând extinderea reţelei de utilităţi publice de apă-canal pe şoseaua Râmnicu Sărat, cât şi refacerea sistemului rutier afectat de aceste lucrări. Pentru derularea acestui contract atribuit chiar cu o zi înainte de încheierea anului 2010, mai precis în data de 30 decembrie, societatea va încasa suma de 2,418 milioane lei. De menţionat că oferta la care a fost adjudecat contractul, singura primită de altfel în cadrul procedurii, este cu doar 650 de lei sub preţul estimat al contractului (2.418.758 lei preţ atribuire faţă de 2.419.410 valoarea estimată a contractului).

Ar mai fi de adăugat faptul că societatea respectivă, precum şi firme din cadrul grupului "Tancrad", sunt în mod constant câştigătoare ale unor contracte publice organizate de către autorităţile locale din municipiul şi judeţul Brăila. De exemplu, compania face parte din asocierea de firme care a câştigat contractul de modernizare a Bulevardului Dorobanţi, ("Euro Construct", "Max Boegl" şi "Swietelsky Baugesellschaft") valoarea de adjudecare fiind de 99,9 milioane de lei fără TVA.

http://www.obiectivbr.ro/administratie/53717-qtancradq-extinde-reeaua-de-apa-canal-pe-soseaua-rm-sarat-.html

  • 2 months later...
Posted

Tancrad Galaţi, abonată la banii publici ai Brăilei

Unul din două contracte pe bani publici, accesate de firma gălăţeană "Tancrad" de la începutul anului trecut şi până în prezent, este invariabil pe teritoriul judeţului Brăila. Şi ca valori situaţia e la fel de spectaculoasă, pentru că discutăm despre aproximativ 30 milioane de euro, din care circa 10 milioane sunt contracte pe Brăila. Aşadar, la fiecare 3 euro câştigaţi de companie din contracte publice, un euro vine din judeţul nostru. Practic, nu există lucrare majoră pe parte de construcţii/reparaţii/întreţinere sau amenajări de drumuri publice în judeţul nostru care să nu ajungă direct sau indirect în portofoliul "Tancrad".

Dacă vă întrebaţi de unde atâta succes în afaceri, în afară de renumele şi profesionalismul companiei, vă reamintim că nu s-au stins nici acum ecourile celebrului scandal iscat în urma unei anchete derulate de un post naţional de televiziune, din care a reieşit, printre altele, că "Tancrad" plus preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu egal "big love".

De altfel, majoritatea contractelor câştigate de firma gălăţeană care, în treacăt fie spus, deţine şi o subsidiară cu sediul chiar în clădirea "Concivia" (de unde şi "big love"-ul de mai sus) au fost încheiate, fie direct cu CJ Brăila, fie cu unităţi administrativ teritoriale în subordinea CJ, adică primăriile din judeţ. De asemenea, în perioada analizată, contracte frumuşele - iar prin frumuşele înţelegem de peste 2 milioane de euro în total -, are şi cu Primăria Brăila. Tot cu municipalitatea a fost încheiat recent şi mega-contractul de 30 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, contract care nu este inclus în calculul de mai sus, întrucât, deşi "Tancrad" face parte din asociaţia adjudecatară a lucrărilor, totuşi nu este şi liderul acesteia. Adică nu încasează toţi banii, dar foarte posibil că-i revine o parte importantă.

Este aproape imposibil să nu fi sesizat şi dumneavoastră că, pe unde te plimbi prin oraşul nostru, dar şi prin judeţ şi vezi şantiere de lucrări la drumuri, este omniprezentă sigla SC "Tancrad" SA. Nu este doar o simplă impresie, întrucât confirmarea vine în urma unei verificări a site-urilor cu informaţii publice privind licitaţiile derulate de la începutul anului trecut şi până în prezent de autorităţile locale. Instrumentul folosit în documentare a fost motorul de căutare al paginii de web www.licitatiapublica.ro, întrucât site-ul menţionat monitorizează atât procedurile de atribuire a contractelor publice prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) cât şi anunţurile - pe aceeaşi temă a achiziţiilor - publicate în presa centrală, inclusiv Monitorul Oficial al României. Datele obţinute de pe acest site indică SC "Tancrad" câştigătoare a peste 50 de proceduri de achiziţii publice, cu menţiunea că ordonarea informaţiilor s-a făcut în funcţie de data atribuirii contractelor publice, începând cu ianuarie 2010 până în prezent. Dintre acestea, 25 de contracte au fost încheiate cu autorităţi locale din Brăila, iar restul cu autorităţi din Galaţi, cu CNADR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) ori Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi. În total, în perioada analizată, valoarea contractelor adjudecate prin licitaţii publice se ridică la aproximativ 120 milioane de lei (fără TVA), echivalentul a aproape 30 milioane de euro. Trebuie făcută menţiunea că suma nu include şi valoarea contractului de lucrări privind modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, adică alte aproximativ 30 milioane de euro (inclusiv TVA). Aceasta deoarece "Tancrad" nu este singurul adjudecatar al respectivului contract, ci este doar una dintre firmele care au depus ofertă comună la licitaţie, liderul fiind firma "Max Boegl". Revenind, din totalul de 120 milioane de lei, circa 40 milioane de lei, adică aproximativ 10 milioane de euro, sunt bani proveniţi din contracte încheiate la Brăila, calculul excluzând, din nou, contractul pentru Dorobanţi. Concret, este vorba despre 24 de contracte dintre care 14 încheiate direct cu CJ Brăila, 8 cu Primăria Brăila şi încă două cu UAT (unităţi administrativ teritoriale) Stăncuţa (primar PSD-ist) şi Măraşu (primar membru PDL).

"Tancrad" are contracte babane şi cu municipalitatea

În afară de mega-contractul de 30 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, alte mari contracte din punct de vedere al valorii mai apar pentru viabilizarea străzii Cimbrului din Brăila - 8,34 milioane de lei, dar şi pentru reperaţii/întreţinere străzi din municipiu - 8,04 milioane lei. De precizat că, în ambele cazuri, "Tancrad" împarte banii din postura de lider şi cu alte firme asociate în ofertă, adică SC "Avimi Serv" SRL, "Energetica Prestserv", Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila şi SC "Proacva Instal", toate aferente contractului pentru strada Cimbrului. În cazul contractului pentru lucrările curente de întreţinere/reparaţii străzi din oraş, suma de 8 milioane de lei o împarte, atenţie, cu SC "Tancrad Construct" SRL Brăila, adică nimeni alta decât subsidiara din Brăila cu sediul în clădirea Concivia!

În rest, sunt contracte pe bandă rulantă cu CJ Brăila pentru întreţinere drumuri judeţene, grupate câte 2-3-4, astfel încât valoric contractele să se încadreze în marja 1 - 1,5 milioane lei. În ce priveşte contractele cu municipalitatea, acestea sunt aferente unor lucrări de realizare de marcaje rutiere, viabilizare terenuri, amenajarea Orăşelului Copiilor în iarna 2010 - 2011, extinderea utilităţilor publice şi, cel mai recent, amenajarea sensului giratoriu la ieşirea din oraş spre Buzău, în dreptul benzinăriei OMV.

Potrivit Registrului Comerţului, la SC "Tancrad" SRL Galaţi asociaţi sunt Cătălin-Cristian şi Adriana-Elena Stancic (10% respectiv 90% contribuţia la capitalul social al firmei de 2,5 milioane lei), iar la SC "Tancrad Construct" SRL Brăila cu sediul Calea Călăraşilor (sediul Concivia) nr. 161, etaj 3, asociaţi sunt Traian şi Cătălin-Cristian Stancic (90% respectiv 10% contribuţia la capitalul social de 300.000 lei).

Proiectul Dorobanţi costă circa 30 milioane euro

La finele anului trecut, Curtea de Apel Galaţi a pus punct unei dispute de aproape doi ani cu privire la atribuirea contractului legat de modernizarea Bulevardului Dorobanţilor, contract cu o valoare foarte mare, circa 30 milioane de euro cu tot cu TVA. Astfel, în decembrie 2010, instanţa gălăţeană a decis că adjudecatarul licitaţiei este asocierea "Tancrad", "Euro Construct", "Max Boegl" (lider) şi "Swietelsky Baugesellschaft". Pentru realizarea acestui proiect se vor cheltui 99,9 milioane de lei fără TVA, cea mai mare parte provenind din fonduri europene nerambursabile, cu menţiunea că a fost aleasă oferta cea mai scumpă din punct de vedere al preţului oferit. Câştigătorii au oferit o perioadă de garanţie de 10 ani pentru lucrările din proiect.

Proiectul investiţional constă în modernizarea sistemului rutier, a căii de rulare a tramvaielor precum şi a canalului colector de sub bulevard, pe întreaga lungime a acestuia. Concret, obiectivele specifice ale proiectului sunt modernizarea căii rutiere Dorobanţi, în lungime de 4,7 km, compusă din 4 benzi, câte două benzi pe fiecare sens, în lăţime de 7 m, modernizarea celor două căi de rulare a tramvaiului în lungime de 4 km, consolidarea canalului colector Ghermani situat în corpul căii Dorobanţilor, reabilitarea a 4,7 km de trotuare şi pe aceeaşi lungime a reţelei de apă, de termoficare, electrică, plus refacerea a 5.000 mp mediu ambiant.

obiectivbr.ro

Posted

Tancrad repară şi străzile Tecuciului

In data de 15 iunie se vor finaliza lucrarile de pe strazile Popa Sapca, Galati, Hortensia P. Bengescu. Aceste lucrari plus cele de pe strada Stefan cel Mare sunt executate de Tancrad Galati. Pentru lucrarile de plombare a strazilor tecucene s-a incheiat contractul cu nr. 77227/20.05.2011 cu SC Tancrad SRL Galati. Valoarea lucrarilor de plombare este de 508.850 lei fara TVA. Procedura de achizitie publica privind lucrari de intretinere strazi balastate a fost transpusa in SEAP si urmeaza licitatia in data de 30.05.2011. Se pare ca firma Tancrad vine cu oferte convenabile administratiei locale, cu sume/cerinte mai mici fata de celelalte societati ce participa alaturi la licitatii. Ramane sa vedem si calitatea acestor lucrari la finalizarea muncii.

tecuci.eu

  • 4 months later...
Posted

Tancrad modernizează drumuri din Galaţi şi Tulcea de 355,4 milioane lei

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a atribuit trei contracte noi de modernizare de drumuri, în judeţele Hunedoara, Timiş, Arad, Bihor, Tulcea şi Galaţi, proiectele având o valoare totală de 1,4 miliarde lei (324,7 milioane euro), fără TVA.

...

Proiectarea şi execuţia lucrărilor din judeţele Tulcea şi Galaţi va fi realizată de asocierea Tancrad - Delta ACM '93- Primacons Group - Aquaform, pentru 355,4 milioane lei fără TVA.

Tancrad Galaţi este controlată de Adriana Elena Stancic (90%), Delta ACM Bucureşti aparţine omului de afaceri Florea Diaconu, Primacons Group din Bucureşti este deţinută integral de Alexandru Dumitrovici, iar Aquaform Bucureşti este controlată de Angela Vintilescu (75%).

Lucrările vor fi finanţate din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul de stat prin cel al MDRT, precum şi din alte surse legal constituite. Pe perioada realizãrii lucrărilor, finanţarea este asiguratã de prestatorii, executanţii şi furnizorii selectaţi, urmând ca MDRT să plătească sumele datorate eşalonat, în intervalul 2013-2020.

  • 1 month later...
Posted

Tancrad construieşte blocuri sociale la Mangalia

Mediul de afaceri din Mangalia are, de câteva luni, un nou jucător pe piaţa construcţiilor. Este vorba despre SC Tancrad SRL din Galaţi, firmă adusă în sudul litoralului de fostul primar Mihai Claudiu Tusac, gălăţean la origini. Tancrad şi-a deschis punctul de lucru din Mangalia chiar la Tusac acasă, în campingul Zodiac, din Jupiter, şi a intrat hotărâtă în pâine, prin contractarea de reparaţii şi lucrări de parcări, trotuare, alei pietonale şi carosabile, drumuri şi îmbrăcăminte asfaltică în municipiul Mangalia, graţie unui contract de 1.786.594,6 lei, fără TVA, atribuit de fostul edil mangaliot în ultimele zile ale anului 2010, pe 29 decembrie. Anterior, concetăţenii lui Tusac au asfaltat aleile din Jupiter, iar în mai 2011 au primit şi contractul pentru construirea a 10 blocuri din cele 36 visate de fostul primar, după modelul locuinţelor ieftine pentru tineri, iniţiat de primarul Constanţei, Radu Mazăre, proiect estimat la 20.000.000 de euro.

Tancrad este una din cele mai mari firme de construcţii din ţară, cu lucrări de sute de milioane de euro derulate, în special, în Galaţi şi Brăila, unde deţine un adevărat monopol la contractele din banii statului. Firma controlată de Cătălin Cristian şi Adriana Elena Stăncic a declarat în 2010 o cifră de afaceri de 105.671.099 lei şi un profit net impresionant, de 8.724.128 lei, obţinut, aproape exclusiv, din contracte derulate cu statul.

De altfel, potrivit presei brăilene, Tancrad a ştiut de minune să fie pe placul atât al PSD-ului, care conduce destinele Brăilei, cât şi a PDL-ului. Conform aceleiaşi surse, Tancrad beneficiază de un lobby puternic din partea deputatului PSD de Brăila Cristian Rizea, prieten al ex-primarului Tusac, dar şi fost candidat al social-democraţilor în colegiul din Mangalia. Mai mult, Tancrad face parte şi din portofoliul de influenţă al fostului procuror general al Galaţiului, Dinu Gâlcă, trimis în judecată în decembrie 2010 de către DNA, pentru fapte de corupţie. Astfel, potrivit interceptărilor SRI aflate la dosar, Gâlcă i-a cerut omologului său, procurorul general din Timiş, Vasile Bâc, să-l ajute pe finul său, Cristian Cătălin Stăncic, acţionar la Tancrad, să scape de un dosar instrumentat de către procurorii timişoreni cu privire la mafia imobiliară din Timişoara.

Capitala Banatului este, de altfel, unul din punctele cheie ale afacerilor celor aduşi de Tusac să repare drumurile şi să ridice primele 10 blocuri din cartierul social din Mangalia. Asta întrucât Stăncic şi Tancrad sunt la una din firmele celor mai bogaţi oameni de afaceri din Timişoara, controversaţii fraţi Emil şi Marius Cristescu. Cu o avere estimată de revista Forbes între 500 şi 550 milioane de euro, fraţii Cristescu sunt printre cei mai bogaţi oameni din România, graţie afacerilor derulate prin holdingul Bega în industrie, turism, imobiliare, construcţii şi comerţ.

Cristian Cătălin Stăncic şi Tancrad SRL deţin majoritatea acţiunilor de la SC Comat Metal SA, alături de Optica SA şi Agro Comat Impex SA, firme din portofoliul fraţilor Cristescu, administratori fiind acelaşi Stăncic, alături de Maria Kiss şi Nicolae Conac, directori în cadrul holdingului Bega, deţinut de cei mai bogaţi afacerişti din Timişoara. Foarte interesant este însă faptul că relaţiile dintre Timişoara şi Tusac nu sunt tocmai de conjunctură. Potrivit informaţiilor noastre, asupra cărora vom reveni, fostul primar al Mangaliei este fericitul posesor al câtorva imobile ridicate în Timişoara, detaliu care încheie astfel un inedit cerc al intereselor care uneşte Mangalia, Galaţiul şi Timişoara.

replicaonline.ro

  • 5 months later...
Posted

Tancrad a deszăpezit Brăila de 2,4 milioane de lei

Consiliul Judeţean Brăila a finalizat, recent, centralizarea datelor şi stabilirea sumelor de plată pentru acţiunile de deszăpezire din iarna trecută, mare parte dintre deconturi fiind deja făcute. Chiar dacă am avut o iarnă destul de grea, cu ninsori abundente, judeţul s-a încadrat în bugetele alocate iniţial, fără să fie nevoie de suplimentarea sumelor.

Consiliul Judeţean a alocat, astă toamnă, un buget de 2.499.544,20 lei (aproape 25 miliarde de lei vechi n.n.), din care urma să-i plătească firmei care a câştigat licitaţia, adică "Tancrad" SRL Galaţi, în funcţie de acţiunile realizate efectiv în teren. Dacă ar fi nins de mai multe ori şi ar fi trebuit să se acţioneze pe parcursul unui număr prea mare de zile, exista riscul ca bugetul să fie depăşit. N-a fost cazul însă. Calculele efectuate, ce au ţinut cont de utilajele folosite şi de numărul orelor de lucru din teren, au stabilit că "Tancrad" are de încasat, în total, suma de 2.428.753,64 lei, deci cu câteva zeci de mii de lei sub bugetul alocat în toamnă.

obiectivbr.ro

  • 3 weeks later...
Posted

Tancrad a luat tot bugetul de reparaţii şi investiţii al Brăilei din ultimii patru ani

În ultimii patru ani, Tancrad Galaţi a executat şi încasat de la CJ şi UAT-urile din judeţul Brăila contracte în valoare totală de 452.793.681 lei noi. Înmulţiţi şi dvs cu 10.000 şi veţi obţine suma în lei vechi, pe care noi, de la Viaţa Brăilei, recunoaştem că am avut dificultăţi în a o calcula. De aceea, ataşam lista acestor contracte care se pot găsi pe internet, accesând site-ul licitatiipublice.ro. Menţionăm că Tancrad nu a ratat nimic, această firmă lăcomindu-se inclusiv la contractul de cosire a vegetaţiei de pe drumurile judeţene în valoare de 707.694 lei noi fără TVA , adică 7 miliarde de lei vechi! Reţineţi, aceşti bani sunt din taxele şi impozitele noastre!

Aşa cum am promis, iată că prezentăm tuturor cititorilor noştri cele 75 de contracte de lucrări atribuite de CJ Brăila şi UAT-urile din judeţ, începând cu anul 2007 şi până în prezent, firmei de casă, Tancrad Galaţi.

Viaţa Brăilei analizează 38 dintre acestea, investiţii care sunt suportate din banii bugetului public atât de la Consiliul Judeţean Brăila, Consiliul Local Municipal Brăila, cât şi de la diverse Unităţi Administrativ Teritoriale din judeţul Brăila. Sumele sunt uriaşe, de ordinul zecilor de milioane de lei.

În anul 2007, Tancrad a obţinut sume mari în urma contractării următoarelor lucrări: Reabilitare şi asfaltare DC 15, Comuna Stăncuţa, judeţul Brăila, din 9 iulie, valoarea investiţiei ajungând la 4.360.150 lei, iar beneficiar fiind Unitatea Administrativ Teritorială Stăncuţa.

În 2007 şi 2008, pe drumurile judeţene şi comunale lucrări de aproape 35 milioane de lei

În luna octombrie 2007, Tancrad a executat în judeţ lucrări în valoare de 21.951.834 lei onorând contracte pentru Consiliul Judeţean Brăila. Astfel au fost realizate investiţiile: Lucrări de întreţinere prin aşternere covor bituminos 1 strat pe 5 drumuri judeţene: DJ 221, DJ 212, DJ 212 C, DJ 221 C, DJ255 A, DJ 255 A, în valoare de 8.734.707 lei; Lucrări de întreţinere prin aşternere covor bituminos 1 strat pe 7 drumuri judeţene: DJ 203 R, DJ 203 T, DJ 203 A, DJ 211 B, DJ211, DJ 203 S, DJ 203 N, DJ 211, de 8.417.263 lei. Tot în 2007, pe 9 decembrie, s-a lucrat la Asfaltarea drumului comunal DC 16 km 0 + 000 - km 7 + 070, între localităţile Tufeşti şi Viziru, comuna Tufeşti, judeţul Brăila, în valoare de 4.799.864 lei, beneciar fiind UAT Tufeşti.

În anul 2008, Tancrad a executat următoarele lucrări: Reabilitare Drum Comunal DC 38 Suţeşti-Deduleşti-DN 2B Km 0+000 - Km 13+000, judeţul Brăila, având ca beneficiar pe UAT Comuna Şuţeşti, în sumă de 9.836.999 lei, contractul fiind obţinut pe 9 iulie. Şi în acest an, CJ Brăila a dat sume peste sume către Tancrad pentru: Lucrări suplimentare de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice în vederea aşternerii unui covor bituminos pe DJ 203R, km 7+000 km 11+300 Cireşu Lişcoteanca, valoarea ridicându-se la 1.126.638 lei, din 5 august; Execuţie sală bowling şi spaţii agrement în clădirea Casei de Cultură pentru Tineret Brăila, pentru suma de 1.525.972 lei din 29 decembrie. Toate aceste lucrări au însumat 12.489.609 lei.

Alte milioane de lei date în 2009 - 2011

În următorii 3 ani, Tancrad şi-a mărit visteria, obţinând sume exorbitante din contul CJ, Primărie şi UAT-urile judeţului.

În 2009, Tancrad şi-a adjudecat următoarele lucrări: Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor prin aşternere de covor bituminos 1 strat pe drumul judeţean DJ 221 km 5+00 - km 12+000, din 31 ianuarie, pentru suma de 1.670.493 lei; Lucrări întreţinere îmbrăcăminte asfalt prin aşternere covor bitum pe DJ 211, 211A, 211B, 211C, 255A, 211D, valoarea fiind de 7.352.344 lei din 13 ianuarie; Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor prin aşternere de covor bituminos 1 strat pe drumul judeţean DJ 202A km 5+500 km - 11+500, în valoare de 3.461.515 lei, din data de 9 februarie. La numai o zi diferenţă Tancrad a obţinut altă lucrare în valoare de 5.549.836 lei, de la CJ Brăila, contract ce face referire la Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor prin aşternere de covor bituminos 1 strat pe drumul judeţean DJ 212 km 11+000 - km 38+000.

La decursul anului 2009, s-au contractat: Lucrări de reparaţii capitale şi modernizări parcări în Municipiul Brăila, în valoare de 4.099.943 lei, la începutul lunii martie; Lucrări de reparaţii curente şi întreţinere străzi în Municipiul Brăila, pentru 3.279.712 lei; Viabilizare teren atribuit potrivit prevederilor Legii nr. 15/2003, Str. Mecanizatorilor, Municipiul Brăila. Lucrări de apă-canal şi sistematizare verticală, lucrări de drumuri, în valoare de 3.792.865 lei, din august, beneficiarul fiind Primăria Brăila.

În lunile ce au urmat, CJ Brăila din nou a contribuit la majorarea capitalului firmei Tancrad, prin obţinerea următoarelor contracte: Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări cu mixturi asfaltice pe 3 drumuri judeţene DJ 221, DJ 202A, DJ 202B, pentru 1.043.031 lei din data de 16 iulie; Executarea lucrărilor suplimentare de reabilitare drum comunal DC 59, km 0+000 km - 11+000, între DJ 212A şi staţiunea Blasova, pentru suma de 2.581.709 lei, din 26 august.

În anul următor, adică în 2010, s-au desfăşurat contractele: Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin aşternerea unui covor bituminos într-un strat pe drumurile judeţene DJ 211, Bordei Verde-DN 2B (Oprişeneşti) 1,50 km, DJ 203, Zăvoaia-Însurăţei, 2,00 km, DJ 202A, Racoviţa-Gradiştea, 2,00 km, din data de 4 ianuarie, de 1.782.230 lei; Lucrări de „Reabilitare drum judeţean DJ 212 A Brăila - Măraşu, tronsonul km 0+000 km - 32+000 etapa II”, în valoare de 24.291.768 lei, la numai 2 zile de la contractul anterior; Lucrările suplimentare la contractul de lucrări nr. 15 din 18.03.2009 în cadrul proiectului "Restructurare şi lărgire a drumului judeţean Viziru, Cuza-Vodă, Mihai Bravu, de 6.677.491 lei, din data de 23 aprilie, contribuind şi SC MAX BOEGL ROMÂNIA SRL. Pentru aceste contracte beneficiarul a fost Consiliul Judeţean Brăila.

În luna februarie, UAT Comuna Măxineni a fost beneficiarul lucrărilor: Modernizare drum comunal DC1 Corbu Vechi - Corbu-Nou, în comuna Măxineni, judeţul Brăila, pentru suma de 7.445.433 lei şi Moderniyare drum comunal DC 56 Mănăstirea Măxineni din DN 23, în comuna Măxineni, judeţul Brăila, suma fiind de 5.674.485 lei.

În iulie 2010, Primăria Brăila a fost benefiar în lucrările: Lucrări de reparaţii curente şi întreţinere străzi în Municipiul Brăila, pentru suma de 8.049.381 lei.

În numai o singură zi, pe 12 iulie 2010, Consiliul Judeţean Brăila, condus de Gh. Bunea Stancu, s-a gândit să facă un pustiu de bine societăţii Tancrad, acordându-i posibilitatea de a desfăşura 2 lucrări şi pe alte 7 drumuri judeţene: Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări pe 4 drumuri judeţene DJ 221-Romanu-Gemenele-Râmnicelu-Şuţeşti-Ianca, km 12+000-km 53+490, 10000 mp, DJ 202A-Gulianca-Racoviţa-Gradiştea, 0+000-km 27+200, 8000 mp, DJ 202B-Latinu-Scorţaru Nou-Gemenele-Movila Miresii-Urleasca, km 0+000-km 34+150, 6000 mp, DJ 255A-Romanu-Unirea-DN 21, km 60+300-km 64+800, 2000 mp, având o valoare de 1.583.539 lei; Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări pe 3 drumuri judeţene DJ 211B-Tătaru-Bărăganu-Victoria-Mihai Bravu, km 0+000-km 27+550, 10000 mp, DJ 211-Roşiori-Dudeşti-Zăvoaia-Bordei Verde-DN 2B, km 9+300 - km 13+000 şi km 15+000 - km 52+380, 10000 mp, DJ 211C-Tătaru-Colţea-Ciocile, km 0+000-km 17+500, 3000 mp, în valoare de 1.376.260 lei.

Pe data de 13 iulie 2010, CJ Brăila a mai adjudecat firmei Tancrad o altă investiţie: Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări pe 5 drumuri judeţene DJ 203A-Vişani-Galbenu, km 72+000 - km 82+700, 2000 mp, DJ 203-Galbenu-Făurei-Ulmu-Însurăţei, km 20+000 - km 84+897, 10000 mp, DJ 203N-DN 2B (Surdila Greci)-Lim. judeţ Buzău, de 1.061.625 lei.

În data de 17 noiembrie 2010, Tancrad a făcut lucrări de întreţinere pe timp de iarnă - deszăpezire, pe perioada noiembrie 2010 - 31 martie 2011, pentru suma de 2.421.126 lei, beneficiar fiind tot CJ Brăila.

În anul 2011, a fost demarat mai multe lucrări a căror beneficiar este Primăria BrăilaContractul de lucrări în cadrul proiectului Modernizare Bulevardul Dorobanţilor, municipiul Brăila, a cărui beneficiar este Municipiul Brăila, câştigat tot de Tancrad, în asociere cu MAX BOEGL ROMÂNIA SRL-SWIETELSKY-EURO CONSTRUCT, pentru suma de 99.992.904 lei, din data de 18 ianuarie; Viabilizare Str. Cimbrului - Municipiul Brăila, în sumă de 8.314.893 lei, din 22 februarie, participând şi firmele, SC AVIMI SERV SRL, SC ENERGETICA PRESTSERV SRL, COMPANIA DE UTILITĂŢI PUBLICE DUNĂREA BRĂILA, SC PROACVA INSTAL SRL.

De parcă nu era de ajuns câţi bani dăduse de la bugetul CJ Brăila, Gh. Bunea Stancu din nou aruncă banii în grădina celor de la Tancrad, oferindu+le pe tavă lucrările: Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări cu mixturi asfaltice pe drumurile judeţene DJ 203-Galbenu-Sătuc-Jirlău-Făurei-Ulmu-Dudescu-Zăvoaia-Însurăţei, 10.000 mp, km 20+000 - km 84+897, DJ 203A-Vişani-Drogu-Galbenu, 2.000 mp, km 72+00, pentru suma de 1.051.366 lei, din data de 11 iulie; Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări cu mixturi asfaltice pe 3 drumuri judeţene DJ 221-Romanu-Gemenele-Şuţeşti-Ianca, 10.000 mp, km 12+000 - km 53+490, DJ 202A-Gulianca-Ariciu-Racoviţa-Custura-Gradiştea, 6.000 mp, km 0+000 - km 2, în valoare de 1.348.711 lei, pe data de 24 iunie; Lucrări de întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări cu mixturi asfaltice pe drumurile judeţene DJ 211B-Tătaru-Bărăganu-Victoria-Mihai Bravu, 10.000 mp, km 0+000 - km 27+550, DJ 211C-Tătaru-Colţea-Ciocile, 3.000 mp, km 0+000 - km 17+460, DJ 255, pentru 1.004.988 lei pe data de 12 iulie 2011.

În luna august Primăria Brăila a fost beneficiar pentru 2 investiţii: Reabilitare pasaj pietonal platou Piaţa Independenţei, suma fiind de 3.858.042 lei; Reabilitare zonă de promenadă cuprinsă între Str. Calea Călăraşilor şi Faleza Dunării, pentru 10.950.000 lei. Pe 15 octombrie 2011 se desfăşoară investiţia Acord-cadru lucrări de reparaţii, întreţinere şi reabilitări străzi, însumând 62.053.340 lei, beneficiar fiind tot Primăria Brăila.

Însă ca beneficiar în derularea altor lucrări figurează şi Compania de Utilităţi Publice Dunărea, acestea fiind: Reabilitare captare Chiscani, staţie tratare chiscani, staţii de pompare şi de clorinare, reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare pe străzi comune - aglomerarea Brăila, având o sumă de 70.782.008 lei, din data de 23 iulie; Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare pe străzi separate - aglomerarea Brăila, pentru suma de 34.659.900 lei, din 2 februarie.

Pe 19 ianuarie 2012, se demarează lucrările conorm contractului Achiziţie servicii de proiectare şi lucrări de execuţie pentru Modernizare drumuri comunale, reabilitare cămin cultural şi dotare, înfiinţare şi dotare centru de asistenţă programul after school în Comuna Unirea, judeţul Brăila, având ca beneficiar Comuna Unirea jud. Brăila, cu o valoare de 9.629.034 lei.

Pe data de 26 ianuarie 2012, Consiliul Judeţean Brăila, din nou dă bani cu nemiluita societăţii Tancrad pentru lucrarea Servicii de deszăpezire, a drumurilor judeţene în perioada 19.12.2011 – 30.03.2012, pentru suma de 2.499.547 lei.

Menţionăm că Tancrad nu a ratat nimic, această firmă lăcomidu-se inclusiv la contractul de cosire a vegetaţiei de pe drumurile judeţene în valoare de 707.694 lei noi fără TVA , adică 7 miliarde de lei vechi! Si pe unde trece această firmă se alege doar praful!

viatabrailei.ro

TABELUL CU LISTA LUCRĂRILOR

Pentru a vizualiza tabelul, faceti click pe el si mariti-l!

Posted

Umbla o vorba-n targ cum ca Tancradul + Bunea Stanciu = Love si bineinteles derivatul lovele!

O fi adevarat?

PS Pentru cine nu stie Bunea Stanciu era (si inca mai este) the big mahar de Braila (sef de CJ din partea PSD). Nici iarba nu creste fara stirea astuia in judetul vecin si preten. Un (alt) hot dovedit, care invartea telefonic miliardele cand impartea demnitati publice cu Ioan Nicolae (ala cu gazul ieftin si combinatele chimice).

In concluzie: hotia n-are limite asa cum banii n-au miros !

  • 1 month later...
Posted

Primăria Brăila a pierdut 7 milioane de euro din fondurile UE

Cea mai importantă lucrare edilitară efectuată în ultimii ani la Brăila, modernizarea Bulevardului Dorobanţi, a degenerat într-un puternic scandal după ce Comisia Europeană a retras 25% din finanţarea de 30 milioane euro alocată prin POR. Finanţarea a fost redusă după ce la controlul Autorităţii de Audit în legătură cu derularea proiectelor finanţate prin Axa II a Programului Operaţional Regional au fost descoperite mai multe nereguli, printre care o serie de criterii restrictive impuse participanţilor la licitaţiile pentru contractul de 30 milioane euro.

Printre altele, în caietul de sarcini erau prevederi care le impuneau ofertanţilor să facă dovada deţinerii unor staţii de betoane şi mixturi asfaltice la o distanţă de 80 km în jurul Brăilei. Era o prevedere care avantaja firmele din Brăila şi Galaţi, dar în primul rând Tancrad SRL Galaţi, firmă abonată la contractele pe bani publici încheiate cu preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi primarul Brăilei, Aurel Simionescu. Tancrad SRL Galaţi are la Brăila şi o „clonă", Tancrad Construct SRL Brăila, care are sediul pe Calea Călăraşilor nr. 161, et. 3, adică în sediul firmei de construcţii a lui Bunea Stancu, Concivia SA. Sunt multe exemple de contracte de deszăpezire sau peticire a drumurilor judeţene, pe care Bunea Stancu le-a împărţit frăţeşte firmei sale de construcţii, Concivia SA, şi „chiriaşilor" de la Tancrad.

Prin măsura luată de Autoritatea de Audit, din valoarea estimată a modernizărilor Bulevardului Dorobanţi, de 124.334.887 lei, cu TVA, Primăria Brăila a pierdut 31.083.721 lei, adică 7.228.772 euro. Primarul Aurel Simionescu a contestat decizia Autorităţii de Audit la Curtea de Apel Bucureşti. În dosarul 10.475/2/2011, instanţa s-a pronunţat pe 10.04.2012, respingând acţiunea Primăriei Brăila ca neîntemeiată. Acum, odată trecute alegerile locale, primarul Brăilei încearcă să obţină clemenţa Ministerului Dezvoltării, pentru a se reveni asupra măsurii de reducere cu 25% a finanţării. Planul de rezervă este ca primăria să contracteze un împrumut de 10 milioane de euro, din care să acopere „gaura" de 7 milioane euro şi să finanţeze şi alte lucrări edilitare.

18 firme s-au bătut pentru cele 30 milioane euro

Desemnarea consorţiului de firme care să execute lucrările de 30 milioane euro a durat doi ani şi jumătate, din cauza contestaţiilor şi reluării licitaţiilor. La prima licitaţie, din toamna lui 2009, s-au prezentat 18 firme: Euro Construct, Pa&Co, Vega 93, Tehnologica Radion, Max Boegl, Tancrad, Swietelsky Baugesellschaft, Euro Construct Trading , Arcada Company, Leonhard Weiss GmbH & Co, Alpine Bau GmbH, Mari Vila Com, Delta ACM 93, Condurii Şulţ, Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila, Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA, Apolodor Com Impex SRL, Dimar SRL. Cele 18 firme s-au organizat în 7 asocieri care au depus oferte. Câştigătorul primei licitaţii a fost asocierea formată din Mari Vila Com SRL Bucureşti, Delta ACM 93 SRL Bucureşti şi Condurii Şulţ SRL Ploieşti, care câştigase cu o ofertă de 78,13 milioane lei fără TVA. A fost înregistrată o avalanşă de contestaţii. Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a fost anularea procedurii de atribuire a contractului. Nemulţumiţi, patronii firmelor câştigătoare au deschis acţiune la Curtea de Apel Galaţi, cerând anularea deciziei CNSC. După câteva luni, Curtea de Apel a obligat Primăria Brăila să reia procedura.

A doua licitaţie, câştigată de cea mai scumpă ofertă

La a doua licitaţie au participat 11 firme, organizate în patru asocieri. A fost declarată câştigătoare asocierea formată din Tancrad SRL Galaţi, Euro Construct Trading, Max Boegl şi Swietelsky Baugesellschaft. Este o combinaţie de firme din clientela PSD cu firme din clientela PDL. Pe surse, cel mai bun punctaj fusese obţinut de asocierea a două firme gălăţene, Arcada Company SA şi Vega 93. ­Oferta Tancrad - Euro Construct - Max Boegl - Swietelsky a fost 99,99 milioane de lei fără TVA, iar oferta asocierii Vega 93 - Arcada Company a fost de 65,6 milioane lei fără TVA, în timp ce asocierea dintre Mari Vila Com şi ­Alpine Bau GmbH a avut cel mai mic preţ, de 62,2 milioane lei fără TVA. Preţul oferit de ­asocierea Delta ACM 93 - Confort - Martin Rose a fost de 75,9 milioane lei.

Tancrad şi asociaţii au ­câştigat la Curtea de Apel

Au urmat noi contestaţii şi pentru a doua oară CNSC a anulat procedura de atribuire, dar nu în întregime, ci doar partea de evaluare a ofertelor. CNSC a anulat raportul procedurii nr. 259.994/15.07.2010 şi a obligat Primăria Brăila să solicite clarificări ofertanţilor cu privire la îndeplinirea criteriilor şi să reevalueze ofertele. Reevaluarea Primăriei Brăila, a dat câştigătoare aceeaşi asociere din care făcea parte Tancrad. Au urmat contestaţiile în instanţă a celor şapte firme nemulţumite, dar Curtea de Apel Galaţi a respins toate contestaţiile şi a dispus continuarea procedurii de adjudecare a contractului. A fost încheiat contractul nr. 44.878/22.12.2010, în valoare de 99.992.906 lei fără TVA, între Primăria Brăila şi consorţiul format din ­Asociaţia JV Max Boegl - Tan­crad - Swietelsky - Euro Construct, Max Boegl Romania apărând acum ca ­lider al asocierii.

romanialibera.ro

Posted

Nereguli la asfaltările făcute de Tancrad

* Consiliul Judeţului vrea să angajeze un expert care să spună dacă firma gălăţeană de construcţii şi-a făcut treaba conform contractului

Consiliul Judeţului Galaţi a deschis, se pare, sezonul controalelor la instituţiile pe care le păstoreşte, dar şi la contractele pe care le are în derulare cu diverşi prestatori de servicii. Cel mai nou contract auditat a fost cel de întreţinere prin plombare a drumurilor din judeţul Galaţi, contract câştigat de Tancrad.

Inspectorii care au confruntat documentele cu situaţia din teren au găsit mai multe nereguli în derularea acestui contract. În primul rând, suspiciunea cea mai mare este aceea că Tancrad nu a efectuat lucrările de aproape un milion de lei. "Vom apela la o comisie sau la un expert care să stabilească în teren dacă lucrările făcute de Tancrad valorează 941.000 de lei", spune preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Suspiciunile vizavi de existenţa unor nereguli au apărut în momentul în care la mai puţin de o săptămână de la începerea lucrărilor, constructorul a trimis pe adresa Consiliului Judeţului o "notă de plată" în valoare de 700.000 de lei, adică o mare parte din valoarea totală a contractului. Inspectorii au aflat apoi că, deşi contractul este din 6 iunie, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis tocmai pe 18 iunie, pe 7 iunie se lucra deja pe drumurile judeţene! Asta, probabil, pentru a avea mai multe zile la dispoziţie până la termenul de predare a lucrării. Acesta a fost stabilit pentru 18 iulie, dar nici până joi nu se făcuse recepţia lucrărilor.

Inspectorii din cadrul serviciului "Audit" au mai constatat ca în acest contract nu exista o fundamentare a cheltuielilor făcută de regulă de Serviciul Drumuri şi Poduri din CJ şi nici o garanţie de bună execuţie, deşi aceasta era prevăzută în contract.

Reprezentanţii Tancrad nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune un punct de vedere vizavi de problemele sesizate de auditul CJ.

viata-libera.ro

Posted

adica...Tancrad nu a stiut sa cotizeze cui trebuie si la timp, iar acum i se "arata pisica" . sa stie pentru alegerile viitoare, sa nu mai faca discriminari, si sa-i plateasca pe toti :)

Posted

adica...Tancrad nu a stiut sa cotizeze cui trebuie si la timp, iar acum i se "arata pisica" . sa stie pentru alegerile viitoare, sa nu mai faca discriminari, si sa-i plateasca pe toti :-)

BINGO !!!

  • 1 month later...
Posted

Tancrad a lăsat fără apă mai multe blocuri din Micro 19

Mai multe blocuri din Micro 19 au rămas fără apă, marţi, în jurul orei 14.00, şi toate imobilele din Micro 21 primesc apă cu presiune scăzută după ce societatea de construcţii Tancrad, care execută o lucrare pe strada Oţelarilor, a spart o conductă aparţinându-i societăţii Apă Canal. Problemele vor dura câteva ore.

"În urma lucrărilor executate de SC Tancrad pe strada Oţelarilor a fost avariată o vană de golire Dn 50 mm de pe conducta magistrală Dn 300 mm. Pentru remediere fost necesară oprirea apei şi sunt afectaţi următorii consumatori: punctul termic SC33, blocurile M19, O7, O8, O9, O10, O11 şi O12 din Micro 19 şi agenţii economici Altex, Billa, Rompetrol, Poşta Română (strada Oţelarilor), iar consumatorii din Micro 21 au presiune scăzută. Durata estimată de remediere a avariei este de circa 4-5 ore, începând cu ora 14.00", a anunţat, în urmă cu câteva minute, societatea de alimentare cu apă potabilă, Apă Canal.

viata-libera.ro

  • 3 weeks later...
Posted

Tancrad a "modernizat" şi strada Instrucţiei

SC „Tancrad” Galaţi, firma de suflet a politicienilor din administrația locală, cea care a câştigat pe bandă rulantă contracte grase pe bani publici, şi-a mai bifat pe răboj încă o ”o mega realizare”. Tipic românesc, la nu mai puţin de doi ani de la ultimele lucrări de modernizare, strada Instrucției, situată în spatele fostei Librării Centrale, a fost din nou săpată. Spre disperarea locatarilor care s-au trezit, timp de două săptămâni, în zgomote de picamer și praf, muncitorii de la Tancrad au reușit performanța să schimbe bordurile și să toarne un asfalt de mântuială.

instructiei-2.jpg

Iscusința celor de la Tancrad și a șefilor de la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei iese și mai mult în evidență, atunci când vine vorba de trecerile de pietoni. Pe o stradă ascunsă, care arată mai degrabă ca o alee între blocuri, există două treceri de pietoni aflate la o distanță de aproape 30 de metri una față de altă. Ironia face ca ambele să fie făcute fără cap și să fie, practic, inutilizabile. Una dintre trecerile de pietoni este jumătate folosită pe post de parcare, iar cealaltă dă într-un gard.

Asta în timp ce singura problemă majoră a oamenilor din zonă a rămas tot nerezolvată, respectiv lipsa trotuarelor. În timp ce oamenii se plâng că nu au trotuare, muncitorii de la Tancrad le-a mai pregătit o surpriză, la plecare: excavatorul a rupt cablurile TV și a înclinat un stâlp de iluminat. Nu este primul caz în care oamenii sesizează bătaia de joc cu care lucrează firma de casă a pesediștilor.

Cele mai recente reclamații cu privire la modul în care îşi face treaba Tancrad fac referire la străzile Eminescu, Columb şi Caragiale, acolo unde s-au realizat lucrări de refacere a trotuarelor şi a carosabilului. Lucrările au fost tărăgănate şi făcute fără cap, iar nimeni din administrația locală a „Noului Galați” nu a luat vreo măsură în acest sens.

nepasadegalati.ro

Posted
Pe o stradă ascunsă, care arată mai degrabă ca o alee între blocuri, există două treceri de pietoni aflate la o distanță de aproape 30 de metri una față de altă. Ironia face ca ambele să fie făcute fără cap și să fie, practic, inutilizabile. Una dintre trecerile de pietoni este jumătate folosită pe post de parcare, iar cealaltă dă într-un gard.

Asta în timp ce singura problemă majoră a oamenilor din zonă a rămas tot nerezolvată, respectiv lipsa trotuarelor. În timp ce oamenii se plâng că nu au trotuare, muncitorii de la Tancrad le-a mai pregătit o surpriză, la plecare: excavatorul a rupt cablurile TV și a înclinat un stâlp de iluminat.

Care-o fi pluralul de la Dorel? Dorei sau Doreli?

Un Dorel, doi Dorei, mai multi Do... E plina tara asta de Dore(l)i !!! 8-}

  • 3 weeks later...
Posted

Aproape 2,49 milioane lei ne va costa deszăpezirea drumurilor judeţene

* Contractul de lucrări a fost câştigat la licitaţie de firma "Tancrad" din Galaţi, unicul ofertant înscris la procedură * Aceeaşi firmă s-a ocupat de aceste lucrări şi în iernile trecute

Şi în iarna aceasta, tot gălăţenii de la "Tancrad" se vor ocupa de deszăpezirea judeţului, cunoscut fiind faptul că de mai mulţi ani sunt declaraţi câştigători ai licitaţiilor speciale organizate de către Consiliul Judeţean Brăila pentru atribuirea acestui contract. De curând a fost publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul de atribuire a unui contract în acest sens, cu o valoare de 2,48 milioane de lei. Adjudecatar, aşa cum am spus, este firma "Tancrad", singura participantă la licitaţia organizată de către Consiliul Judeţean Brăila. Licitaţia pentru acest contract de lucrări a fost lansată la valoarea de 2.489.236 lei, iar preţul final a fost stabilit la 2.489.192,80, cu 43,2 lei mai puţin decât valoarea estimată.

Necesarul de lucrări stabilit la încheiarea contractului vizează împrăştierea manuală şi mecanizată a materialului antiderapant (inclusiv procurarea materialului antiderapant, transportul şi depozitarea acestuia), curăţirea mecanizată a zăpezii (cu autofreza, cu autogreder, greder semipurtat, autocamion cu lamă, buldoexcavator, etc.); curăţirea manuală a zăpezii în zonele în care nu se poate acţiona mecanizat - poduri, podeţe, pasaje, treceri la nivel etc. şi asigurarea scurgerii apelor prin realizarea de nişe în cordoanele de zăpadă; degajarea carosabilului de obstacole care blochează traficul (copaci, crengi etc., mai puţin autovehicule implicate în accidente rutiere), incidente neprevăzute provocate de fenomene meteo neprevăzute (vijelii, chiciură). Potrivit caietului de sarcini, cantitatea totală de material antiderapant estimată a fi necesară în iarna care vine este de circa 1.300 tone, din care 100 tone pentru depozitare în grămezi mici în punctele nevralgice, 400 tone pentru împrăştierea manuală şi încă 800 tone pentru răspândire mecanizată. De asemenea, se va acţiona cu autofrezele pe o perioadă estimată de 320 de ore, plus alte 7.500 de ore cu alte utilaje de curăţare a zăpezii (autogreder, auto cu lamă, etc). Pentru curăţarea manuală a zăpezii sunt alocate circa 3.100 ore, iar pentru degajarea carosabilului de obstacole încă 100 de ore. Tot în caietul de sarcini este prevăzută şi perioada de aşteptare a utilajelor până la acţionarea efectivă: aşteptat în bază cu autofreza 200 de ore, aşteptat în bază cu alte utilaje de curăţare a zăpezii (autogreder, auto cu lamă etc) 16.000 ore.

Aşa cum am spus, şi în iernile trecute drumurile judeţene au fost deszăpezite de "Tancrad". În iarna 2011-2012, de exemplu, factura plătită de CJ Brăila firmei gălăţene s-a ridicat la 2,42 milioane lei.

obiectivbr.ro

  • 2 months later...
Posted

Tacrad va moderniza drumul comunal DC13

Firma Tancrad SRl din Galati va moderniza drumul comunal DC13 in satul Urleasca component al  comunei Traian. Valoarea lucrarilor atribuite in 17 decembrie 2012 se ridica la 1.894.129 lei +TVA. La licitatie a participat doar firma castigatoare.

infoest.ro

  • 4 years later...
Posted

Tancrad va deszăpezi drumurile judeţene din Brăila în următoarele două ierni

* Valoarea totală contractului este de 5 milioane de lei

Județul Brăila va fi deszăpezit în următoarele două ierni de firma Tancrad. Societatea a câștigat contractul pus la bătaie de CJ Brăila, în valoare totală de 5 milioane de lei. Este vorba despre aceeași societate care s-a ocupat și până acum de deszăpezirea din județ și de care președintele CJ Brăila s-a declarat mulțumit.

„S-a câștigat contractul de deszăpezire pe doi ani de zile. Asta înseamnă că stăm liniștiți pentru la iarnă, pentru că suntem pregătiți din punct de vedere al adjudecării contractului, nu mai avem niciun fel de problemă pentru iarna 2017-2018 și iarna 2018-2019. A fost o singură firmă care și-a depus ofertă. Îmi pare rău că la acest segment nu e concurență foarte mare și poate, nu știu, la următoare contracte sperăm să vină și alte firme”, a declarat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Acesta a ținut să precizeze că suma de 5 milioane de lei este suma maximă prevăzută pentru deszăpezire, însă, de fapt, se decontează doar lucrările efectuate, așa că, practic, este puțin probabil ca suma să fie cheltuită în totalitate. De altfel, în anii trecuți, s-au cheltuit în general doar o treime din banii alocați.

reperul.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.