Jump to content

Mansarde pentru studenţi


dcp100168

Recommended Posts

Investiţii universitare

Mansarde pentru studenţi

* 11 milioane de lei vor fi folosite pentru mansardarea a opt clădiri din patrimoniu

Universitatea "Dunărea de Jos" va mansarda anul acesta patru dintre căminele studenţeşti, precum şi patru dintre spaţiile de învăţământ pe care le are în proprietate. Din bugetul de peste 25 de milioane de lei pe care Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) l‑a pus la dispoziţia instituţiei gălăţene, peste 11 milioane vor fi folosite la capitolul "obiective noi de investiţii", mai precis la mansardarea a opt clădiri din patrimoniu. "Este vorba despre patru cămine, B, C, E şi Y. Mansardarea este soluţia cea mai bună pentru că oricum o parte din banii aceştia i‑am fi dat pe hidroizolaţii. Aşa, vom obţine şi spaţii noi pentru cazare şi pentru învăţământ. Nu ştiu dacă vor fi folosite chiar pentru amenajarea unor săli de cursuri, însă măcar nişte cabinete pot fi făcute", a explicat rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Viorel Mînzu. În ce priveşte noile camere studenţeşti de la mansardă, conducerea universităţii spune că această investiţie nu va însemna automat că vor fi cazaţi mai mulţi studenţi. "Prin mansardare vom obţine în jur de 400 noi locuri de cazare, însă nu urmărim neapărat cazarea mai multor studenţi, cât oferirea unor condiţii mai bune. În unele cămine, în loc să stea câte patru în cameră, vor sta câte trei după crearea acestor noi locuri", a precizat directorul general administrativ, Romeo Horghidan.

Investiţii şi în corpul principal

Şi clădirea Universităţii de pe strada Domnească, unde se află sediul Rectoratului, va suferi anul acesta o serie de cosmetizări. Deşi, iniţial, nu a dorit să facă niciun fel de investiţii aici până când clădirea nu va fi consolidată, rectorul Viorel Mînzu a anunţat că o va include anul acesta pe lista corpurilor ce vor suferi reabilitări. Asta şi pentru a nu mai fi acuzat că a lăsat de izbelişte cea mai importantă clădire a universităţii. "Am decis să facem o serie de lucrări şi aici, în plus sper să putem dota câteva săli şi cu mobilier nou", a spus rectorul "Dunării de Jos". În ce priveşte Căminul A, cel aflat de mai bine de opt ani în consolidări, veştile nu sunt foarte bune. Deşi anul acesta fondurile pentru reparaţii capitale au crescut la circa 500.000 de lei, banii sunt în continuare insuficienţi pentru a finaliza clădirea. "Vom mai face demersuri la minister, poate o să primim ceva mai multe fonduri", au mai precizat cei din conducerea Universităţii.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23397

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.