Jump to content

Cinci copii intoxicaţi cu brânză alterată


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cinci copii intoxicaţi cu brânză alterată

Direcţia de Sănătate Publică s-a confruntat în ultimele 48 de ore cu două cazuri de toxiinfecţie alimentară. Primul caz a fost depistat în Tecuci, unde trei copii de opt, 12 şi respectiv 14 ani au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Tecuci după ce au consumat brânză alterată. „S-a făcut ancheta la familia respectivă. Au fost şase consumatori, dar doar copiii au avut de suferit. Au mâncat carne de pui şi brânză la aceeaşi masă. Brânza este cea alterată”, spune Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Acelaşi scenariu a avut loc şi în cazul celor doi copii de la Băleni. După ce au consumat brânză la masă aceştia au ajuns la spital. „Toţi cei cinci sunt internaţi în momentul de faţă. Trei la Tecuci şi doi la Galaţi. Starea lor de sănătate este bună acum. S-au prezentat la spital cu vărsături, durerin abdominale şi scuane diareice. Mulţi dintre producătorii de brânză nu respectă normele de igienă”, mai spune Valentin Boldea, directorul DSP.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Si de ce nu i-a intrebat nimeni de unde au cumparat branza? De ce NU AU interesul sa mearga mai departe pe fir si sa amendeze pe cel de la care a pornit totu;l? Fie vanzator fie producator?

Link to comment
Share on other sites

Încă patru focare de toxiinfecţii alimentare descoperite la Galaţi. Alimentul vinovat este brânza de oi, din comerţ

Numărul total al focarelor de toxiinfecţii alimentare a ajuns la şase în doar câteva zile. Magazinele de unde a fost cumpărat alimentul respectiv se situează în Micro 39 şi în Micro 21.

Alte patru cazuri îmbolnăviri în urma consumului de alimete alterate au fost descoperite la Galaţi. Săptămâna trecută au fost raportate două focare de toxiinfecţie alimentară în Tecuci şi Băleni. De această dată este vorba de municipiul Galaţi.

De fiecare dată, alimental incriminator este brânza de oi. Aceasta a fost cumpătară fie de la producători, fie din pieţe sau magazine alimentare. “Dintre cele patru noi focare în primele două s-a cumpărat alimentul din Piaţa Micro 39. În primul focar am avut 12 consumatori care au mâncat caşul la un picnic La lacul Partidului. Este vorba doar de adulţi de vârste medii din care doar trei au necesitat spitalizare. În al doilea focar s-a cumpărat caş tot din zona pieţei din Micro 39 . Au fost patru consumatori adulţi dintre care doi au fost internaţi. Al treilea focar a fost descoperit tot la Galaţi. O familie, mama, tatăl de 35 de ani şi copilul de 10 ani au au mâncat caş şi li s-a făcut rău. Părinţii nu au fost internaţi. Doar copilul e sub observaţie la Spitalul de Copii. Ultimul focar din cele patru a fost depistat tot în Galaţi. Au fost 10 consumatori care au mâncat caş de oi cumpărat, declară ei, de la un magazin din zona Micro 21. Nu a fost nimeni internat. La verificările făcute în magazin nu s-au găsit documente care să ateste că s-ar fi vândut caş de oi. Nu ştim dacă acesta s-a vândut fără acte”, spune Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfăşurare în momentul de faţă. Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Prefecturii să elaboreze un plan de control la cei care comercialiozează astel de produse în oraş.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

La ProTV, totul e mai mare :))

Avalansa de cazuri de toxiinfectie alimentara la Galati. 60 de pacienti, internati in spital

Branza a trimis 60 de oameni in spital, la Galati. Medicii spun ca, de cand s-a incalzit vremea, s-au trezit cu o avalansa de cazuri de toxiinfectie alimentara. Medicii spun ca toti cei 60 de pacienti cu simptome de toxiinfectie alimentara au mancat branza, de vaca sau de oaie, cumparata din diferite piete din Galati. Unii au consumat alimentul in familie, altii la picnicuri cu prietenii. Printre bolnavi se numara si 7 copii, cu varste intre 8 si 15 ani, si pentru ei isi fac medicii cele mai multe griji.

Intre timp, inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara si Directia de Sanatate Publica incearca sa afle de unde provine branza alterata. Doar ca va fi greu de stabilit daca vina pentru pastrarea necorespunzatoare a alimentului este a comerciantilor, sau chiar a consumatorilor.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Piaţa de brânzeturi din Tecuci a fost închisă

Hala de branzeturi a societatii Piete-Zone Verzi a fost inchisa intrucat multe persoane, in special copii, au fost internate in spital. Se stie ca, in hala tecuceana, comerciantii cu cas, urda, branza burduf, branza de vaci poposesc de la primele orele ale diminetii, peste zi, cat stau sa-si vanda marfa, neexistand conditii de pastrarea marfii in siguranta. Asa se face ca in cele 6-8 ore cat stau in hala, aceasta marfa se altereaza, temperaturile din ultima perioada de timp fiind un factor favorizant.

Nu stim in ce masura “marfa” nu a fost purtata in piata mai multe zile pana a ajuns sa afecteze sanatatea cumparatorilor. Nici nu putem sti in ce conditii a fost realizata igienizarea în stânile si casele celor ce o aduc spre comercializare in Tecuci.

Directorul SC Piete-Zone Verzi SA, Maricel Cazacu, a decis inchiderea halei de branzeturi pana ce vor fi achizitionate frigidere, lazi frigorifice, esentiale pastrarii calitatii produselor. Deocamdata se igienizeaza hala, iar cine se face responsabil pentru imbolnavirea copiilor nu se mai stie...

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Hala de brânzeturi tecuceană a fost igienizată

Hala de branzeturi tecuceana a fost inchisa temporar datorita cazurilor multiple de persoane imbolnavite de conditiile nepotrivite in care se tineau/comercializau produsele derivate din lapte.

Directorul SC Piete-Zone Verzi SA, Maricel Cazacu, a inchis de o saptamana hala de branzeturi, timp in care a igienizat imobilul, a inchiriat si adus un dozator de lapte cu o capacitate de 200 kg. Practic, dimineata, laptele proaspat se introduce in acel dozator, de unde cumparatorii se pot autoservi pe parcursul zilei, platind 2,50 lei/litru.

Cat depre lazile frigorifice promise pentru depozitarea marfii pastrate de comercianti in vederea expunerii si vanzarii la conditii normale acestor zile caniculare, directorul Cazacu a precizat: “Am achizitionat vitrine frigorifice cu agregat extern. Avem comandati 12 metri liniari de vitrine frig, probabil zilele acestea vor fi montate, iar producatorii isi vor relua activitatea”.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Am luat si eu cas de la cioban direct (tot din zona Tecuciului), si toata familia mea s-a imbolnavit. As vrea sa duc undeva casul sa il testez. Eu suspectez ca ingredientele din care e facut casul au ceva, cum ar fi cheagul, nu conditiile de depozitare. Doar cas-ul se vinde de atatia ani in aceleasi conditii ... Stie cineva unde il pot testa?

Multumesc frumos!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.