Jump to content

O gălăţeancă vrea să devină bărbat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O gălăţeancă vrea să devină bărbat

După ce a suferit o operaţie de schimbare de sex în Spania, o gălăţeancă vrea să devină bărbat şi în acte, nu numai anatomic.

Persoana în cauză a depus deja actele pentru a-şi schimba numele şi implicit sexul, din femeie, în bărbat, pe cale administrativă. Din dosarul său nu lipseşte nici certificatul medical eliberat de clinica la care a avut loc intervenţia chirurgicală.

Pentru a putea beneficia de transformarea oficială din femeie în bărbat, şi de documentele care îi recunosc noua identitate, juriştii administraţiei locale vor trebui să-i avizeze cererea. Se pare că e prima cerere de acest gen care a ajuns pe masa juriştilor gălăţeni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Viaţa la genul masculin. Alina este pregătită să devină Alin

Armata te poate face bărbat, dar şi o operaţie de schimbare de sex! Pacienta devenită pacient se numeşte Alin şi este din judeţul Galati. In acte, femeia era deja bărbat de peste un an. În urma operaţiei, Alina a devenit Alin cu totul şi se pregăteşte pentru o nouă viaţă la genul masculin. Are de trecut, însă, peste luni, poate chiar ani, de tratamente. Psihologii se tem că noul bărbat îşi va dori curând să redevină Alina.

Un material destul de complet, mai jos

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

Alina se simţea de mică bărbat în trup de femeie

Tânăra care a suferit, la 1 iunie, o intervenţie chirurgicală pentru schimbare de sex suferea de transsexualism, fiind diagnosticată cu tulburare de personalitate. Silvia-Alina s-a judecat cinci ani cu Consiliul Local al Municipiului Galaţi pentru a putea face operaţie de schimbare de sex şi pentru a-şi schimba numele în Silviu-Alin.

Silvia-Alina (35 de ani) a simţit încă din copilărie tulburări fizice şi psihice şi s-a internat de mai multe ori în spital cu „simptome" de transsexualism. Specialiştii de la Clinica de Endocrinologie de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon" Iaşi, care au consultat-o în mai 2005, au arătat că aceste tulburări ale identiţăţii sale s-au relevat din copilărie. Din discuţiile şi analizele efectuate la clinică a rezultat că în cazul Silviei-Alina este vorba de un bărbat într-un trup de femeie, în termeni de specialitate „o identitate de gen şi de rol sexual masculin, într-un fenotip feminin".

Două expertize de specialitate

Înarmată cu biletul de externare de la „Sf. Spiridon" şi cu zeci de documente privind trecutul său medical, tânăra a cerut acordul magistraţilor pentru a putea să-şi schimbe sexul. Ea a cerut instanţei să dispună efectuarea a două expertize de specialitate: una psihiatrică - pentru a începe demersurile eventualei schimbări a sexualui - şi una medico-legală, care să stabilească în urma investigaţiilor biologice existenţa transsexualismului.

Citat ca pârât, Consiliul Local al Municipiului Galaţi nu a depus întâmpinare în această cauză inedită. „Din punct de vedere biologic, nu sunt probleme în schimbarea fenotipului feminin în cel masculin, în consens cu identitatea de gen. Ţinuta relativ ordonată este considerată concordantă a sexului masculin", au arătat rezultatele expertizelor medicale efectuate în cazul tinerei devenită bărbat în urmă cu doar câteva zile.

Concluziile expertizei psihiatrice au întregit portretul medical al Alinei-Silvia: tulburare de personalitate de tip mixt şi modificări comportamentale de tip transsexual. La 3 noiembrie 2006, Judecătoria Galaţi a admis cererea femeii de a face o operaţie de schimbare a sexului.

Schimbarea de nume

Alina-Silvia a început demersurile în vederea schimbării sexului. Primul pas a fost la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias", unde, în aprilie 2007, a suferit o operaţie de îndepărtare chirurgicală a uterului şi a trompelor uterine. A urmat, la scurt timp, o altă operaţie la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti când i-a fost extirpat vaginul. În toată această perioadă, Alina-Silvia a urmat un tratament medicamentos pe bază de hormoni, pentru creşterea testosteronului din corp.

La 21 decembrie 2010, Judecătoria Galaţi a decis schimbarea, în certificatul de naştere, a prenumelui Alina-Silvia în Alin-Silviu.

6 operaţii de schimbare de sex s-au efectuat în România în ultimii 17 ani.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Vecinii femeii care şi-a făcut operaţie de schimbare de sex: «Nouă ne spunea că e bolnavă»

Femeia de 35 de ani care, marţi, şi-a făcut operaţie de schimbare de sex a avut probleme cu organele de reproducere încă din copilărie. Ba chiar, la botez, preotul le-ar fi sugerat părinţilor să o declare băiat.

Femeia de 35 de ani care, marţi, a devenit bărbat cu ajutorul unei operaţii la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti s-a stabilit de un an în Italia, împreună cu mama ei. Înainte de asta, a locuit însă într-un bloc din Galaţi, iar vecinii îşi amintesc de Alina Silvia A. ca de o tânără cuminte şi foarte retrasă. “Purta tocuri, era îmbrăcată ca o fată şi deodată a devenit mai băieţoasă. Am auzit apoi că la naştere preotul i-ar fi recomandat mamei ei, după ce a văzut copilul, să o declare mai degrabă băiat, că era cam incert, adică era şi ea, şi el ”, spune Georgeta Iordache, o vecină a Alinei.

Oamenii nu au părut chiar şocaţi când au aflat că fata şi-a făcut operaţie de schimbare de sex, ba chiar cred că a dat dovadă de curaj. “Ştiu că mergea des la spital, nouă ne spunea că e bolnavă, iar în urmă cu un an a vândut apartamentul şi s-a mutat în Italia. Cred că a avut mare curaj să facă asta şi trebuie să i se respecte alegerea”, a spus Mihai Nelu, unul dintre vecinii femeii care acum e bărbat.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.