caro.carolina Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 Buna, va scriu deoarece as dori sa stiu daca sunt parinti din Galati pe acest forum care au recoltat celule stem si daca da, cu cine. In curand o sa fiu mamica si trebuie sa iau o decizie in legatura cu acest subiect deoarece am inteles ca este un singur moment cand se poate face recoltarea: la nastere, deci este cam singura sansa. A mai facut cineva asta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 Până găsim pe cineva care a şi recoltat, iată câteva date existente pe forum care v-ar putea fi de folosLa Galaţi se recoltează celule stem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Am intrebat un prieten care a apelat la chestiunea in discutie. Ei au incheiat contractul cu Cord Blood Center Cluj si a decurs totul ok. Au incheiat un contract, au achitat o suma (recoltare, analiz etc.) si apoi, anual urmeaza apoi o taxa. Exista si posibilitatea achitarii sumelor in rate. Mi multe, binenteles pe site-ul lor. Insa, te rog: NU considera postul acesta ca o recomandare sau similar. E doar un raspuns la o intrebare a ta, in niciun caz nu vreau sa-mi aud vorbe la proces Link to comment Share on other sites More sharing options...
caro.carolina Posted May 26, 2011 Author Share Posted May 26, 2011 Am intrebat un prieten care a apelat la chestiunea in discutie. Ei au incheiat contractul cu Cord Blood Center Cluj si a decurs totul ok. Au incheiat un contract, au achitat o suma (recoltare, analiz etc.) si apoi, anual urmeaza apoi o taxa. Exista si posibilitatea achitarii sumelor in rate. Mi multe, binenteles pe site-ul lor. Insa, te rog: NU considera postul acesta ca o recomandare sau similar. E doar un raspuns la o intrebare a ta, in niciun caz nu vreau sa-mi aud vorbe la proces nu Mikka, nu-ti face griji din cauza asta... scopul intrebarii este unul informativ, oricum o sa consult si un doctor inainte insa as fi vrut o parere din partea cuiva care a facut procedura asta. O sa dau un mail bancilor de celule stem: Cord Blood, Biogenis si Regina Maria - de acestea am auzit ca ar fi cele mai bune si sigure. Acu'... cu Dumnezeu inainte si cine mi-o raspunde vad ce fac mai incolo. Multam fain pentru raspuns si raman interesata daca mai vine cineva cu pareri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
caro.carolina Posted September 12, 2011 Author Share Posted September 12, 2011 Am intrat putin sa va spun ca am nascut un baietel sanatos de 3410g si 49 de centimetri intr-o maternitate de stat din Bucuresti si totul a decurs bine, bebe este sanatos si voinic.Referitor la subiectul despre care va intrebam pe voi, am decis sa fac recoltarea de celule stem pana la urma si acum sunt fericita posesoare a unui astfel de 'brocanas' pentru andrei.Abia astept sa ma intorc in oras pentru ca Bucurestiul ma bulverseaza tare mult si nicaieri nu e mai bine ca acasa!va salut cu drag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Felicitari, sanatate si bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiTZA Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 (edited) Felicitari! Acum, nu vreau sa dau cu bata in balta dar cu tehnologia din ziua de azi se pot recolta celule stem de la orice persoana de orice varsta...Vazut asta la multe, multe, multe, multe emisiuni de prin lumea larga. Si pe Goagal, bata-l "enter"-ul. Acum doi ani si noi ne gandeam sa recoltam celule stem dar...tehnologia si timpul alocat documentarii pe internet, salveaza bugetul. Cu toate ca "se zice" ca alea din cordonul ombilical sunt mai "fresh", celulele stem se pot recolta la orice varsta...Sa speram ca nu vom avea nevoie A fost o perioada cand era o moda sa recoltezi celule stem la nastere. "Da fata, sa vezi fata, se zice fata ca daca recoltezi celule stem la nastere fata, in caz ca doamne fereste fata se intampla ceva fata cu copilul fata, medicii pot sa-i creasca o mana la loc fata...Si asta numai din celule stem fata..." Cred ca in perioada aia "e bine fata" au aparut si bancile de celule stem din Romania Edited September 12, 2011 by AdiTZA Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 da fataaaa... Au aparut produse cosmetice cu celule stem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
caro.carolina Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 Ee, sunteti rautaciosi mai.... acum parerile sunt impartite pe tema asta. din ce am citit noi chiar sunt mai bune celulele recoltate la nastere pentru ca, teoretic, nu sunt programate sa devina ceva, de aceea se pot folosi pentru atatea afectiuni. Mai erau si celule din dintii de lapte dar acolo controversele sunt si mai mari... celule din maduva insa este o procedura dureroasa. Asa, din cordon ombilical e cel mai ok... si cum medicina avanseaza cine stie in cativa ani pentru ce fel de afectiuni pot fi folosite. Better safe then sorry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiTZA Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 (edited) cum medicina avanseaza cine stie in cativa ani pentru ce fel de afectiuni pot fi folosite. Better safe then sorry. Ete, vezi, ai scris-o cu tastele tale...celulele stem, dupa cum ti-am explicat, se pot separa prin nush ce metoda din sange...e ca si cum te-ai duce sa donezi sange...Celulele stem...in general, asa, de felul lor pot deveni ce li se spune sa devina, deci, indiferent de "varsta" lor pot fi dresate Better mi/ne-ai spune cat te costa pe an minunea asta...sau cat mai e o contribuitie la bancile astea. Ca de banii astia, ii iau juniorului ce vrea mujchiul lui...si avem noi grija sa fie safe Oricum, sorry nu suntem pentru ca "medicina avanseaza" Mai erau si celule din dintii de lapte dar acolo controversele sunt si mai mari... Daaaa, apar dispute cu Zana Maseluta, de fapt dintii aia sunt proprietatea ei, deci si beneficiile de pe urma mestecatorilor i se cuvin... http://en.wikipedia.org/wiki/Stem_cell Cred ca daca gaseai asta inaintea forumului....te lamureai cu celulele astea... Edited September 13, 2011 by AdiTZA Link to comment Share on other sites More sharing options...
caro.carolina Posted September 14, 2011 Author Share Posted September 14, 2011 Eu am mai citit si pe site-uri din afara, iar asta e unul dintre ele: http://www.parentsguidecordblood.org/ ca sa nu ma iau strict dupa ce zic bancile de celule de la noi din tara. aditza, am inteles ca nu esti convins de aceasta procedura de recoltare celule stem la nastere si ca privesti din alt punct de vedere. Noi, pana una alta asa am decis in deplina cunostinta de cauza... nu este o suma extraordinara (in comparatie cu cat am cheltuit pe tot felul de prostii pentru copil - camera amenajata, jucarii si poate unele inutile) ci o simpla procedura sa pastram aceste celule in speranta ca nu le vom folosi niciodata, evident! sa ne fie juniorii sanatosi pana una alta Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiTZA Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 De la bun inceput spun ca nu am nimic cu nimeni, fiecare face ce vrea cu viata lui si cu celulele lui. Am aruncat si eu o privire pe site...o fi in denumirea lui un site "specializat" pe problema, dar cand dai click pe http://parentsguidecordblood.org/content/usa/medical/diseases.shtml vezi ca se face referire la celulele stem din sange, nu strict la cele din cordonul...ombilical. Apoi vezi niste sectiuni, unde descriu cazurile in care se pot folosi celulele stem si de unde. Standar therapies (these are all allogeneic: patient must find a matching donor) Therapies in Clinical Trials (these are a mix of alloegeneic and autologous) Experimental Treatments (these are mostly autologous: patient uses her own cells) Dupa cum vezi, folosirea propriilor celule stem este in faza experimentala...nush ce sa mai zic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts