Jump to content

Un gălăţean de 33 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în inimă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un gălăţean de 33 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în inimă

Scandal urmat de crima la Galati. Trei frati s-au luat la bataie cu niste vecini de cartier in fata unui bar de la periferia orasului. Cel mai mare dintre ei, in varsta de 33 de ani, a murit dupa ce a fost lovit cu un cutit drept in inima. Fratele mijlociu este internat in spital cu o rana grava la picior.

Politia are un cerc de suspecti, insa cei banuiti de crima nu recunosc nimic.

Medicii de pe ambulanta spun ca au fost chemati mai intai pentru fratele mijlociu, care avea o taietura grava la coapsa si sangera abundent. Tanarul a fost transportat de urgenta la spital si stabilizat. Insa peste aproximativ trei ore, la acelasi bar, doctorii nu au mai putut face nimic pentru fratele cel mare lovit cu un cutit in piept. Acesta si-a dat sufletul langa un copac, la cativa metri de terasa langa care a fost injunghiat.

Din cate se pare, fratele cel mare a fost cel care s-a luat la bataie cu niste vecini, dar cand a vazut ca nu le face fata si-a chemat fratii mai mici in ajutor.

In fata barului unde s-a petrecut totul, politia cauta martori si indicii.

Deocamdata, cei trei suspecti sunt retinuti pentru audieri, dar niciunul dintre ei nu recunoaste ca l-ar fi lovit mortal in piept pe tanarul de 33 de ani.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Medicii (...) au fost chemati mai intai pentru fratele mijlociu

Urmeaza:

Tanarul a fost transportat de urgenta la spital

apoi

peste aproximativ trei ore, la acelasi bar (...) doctorii nu au mai putut face nimic pentru fratele cel mare lovit cu un cutit in piept

Corolar:

fratele cel mare a fost cel care s-a luat la bataie cu niste vecini, dar cand a vazut ca nu le face fata si-a chemat fratii mai mici in ajutor

Mi se pare, sau ceva nu se invarte prea rotund?

Link to comment
Share on other sites

Poate se mai lămureşte...

Crimă la 10 metri de secţia de poliţie!

Vărsare de sânge într-un cartier rău famat al Galaţiului. Un tânăr a murit, iar altul a ajuns la spital de urgenţă. Poliţiştii caută criminalul.

Războiul dintre două grupuri rivale s-a terminat într-o baltă de sânge pentru o parte dintre combatanţi. Un bărbat de 33 de ani a murit după a fost înjunghiat în inimă, iar fratele său a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost şi el înjunghiat în coapsă.

"Nu vreau să declar nimic. Nu vreau. Lăsaţi-mă în pace. Nu vă spun nimic", spune Aurel Giani Mustaţă, fratele care a scăpat cu viaţă.

Medicii nu i-au mai putut salva viaţa bărbatului de 33 de ani. Marian Mustaţă a murit pe loc în urma loviturii de cuţit.

"La Galaţi iarăşi o poveste sinistră de cartier cu alcool, cuţite şi găşti. Un bărbat a fost înjunghiat în inimă şi a murit. Fratele este şi el înjunghiat în spital. Ăştia suntem!", spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

Matorii povestesc cum a fost alergată victima şi înjunghiată în inimă. Poliţiştii audiază un suspect dar nu au reţinut pe nimeni pănă acum.

cancan.ro

Tragedie într-o familie: Un frate înjunghiat şi altul omorât

Nenorocirea s-a abătut crunt asupra unei familii din Galaţi, care în interval de câteva ore şi-a pierdut fiul mai mare iar cel mijlociu este internat în spital. Totul s-a întâmplat în noaptea de luni spre marţi în zona unui bar din I.C. Frimu, unde un bărbat de 30 de ani, Aurel Mustaţă, a fost înjunghiat în coapsă în timpul unei altercaţii. Se pare că acesta şi-a chemat în ajutor fraţii iar aceştia au venit. Marian Mustaţă, de 33 de ani, a vrut să pună lucrurile la punct cu cei care i-au agresat fratele mai mic. A ieşit o bătaie generalizată în urma căreia Marian Mustaţă a fost înjunghiat mortal.

„E o poveste tristă din Galaţi, unde găştile, cuţitele şi alcoolul şi-au jucat rolul nefast. Un bărbat de 30 de ani a ajuns la Clinica Chirurgie 1 a Spitalului de Urgenţă cu o rană înjunghiată în coapsă, asta în timp ce fratele lui, un bărbat de 33 de ani, zace acum la Morga spitalului nostru. Alte comentarii sunt de prisos”, a spus dr. Nicolae Bacalbaşa, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Cei de la Ambulanţă au căutat mult timp cadavrul bărbatului înjunghiat în inimă. L-au găsit, ca o ironie a sorţii, la câteva zeci de metri de un post al poliţiei de proximitate, în imediata apropiere a barului unde a avut loc altercaţia iniţială. „Era lângă un copac un bărbat de 33 de ani înjunghiat în zona hemitoracică, dar nu mai aveam cum să îl salvăm”, a declarat dr. Domnica Ursu, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Una dintre angajatele barului unde a început conflictul a auzit de tot scandalul. „Mi-a spus colega că aici a ieşit scandal, au auzit ţipete şi alergătură pe aici şi a fost un băiat care a fost înjungheat. Au fost aici întâi, cred, să bea, dar nu aici s-au bătut”, spunea Jenica Gânţu, una dintre angajatele barului.

În blocul în care locuiau fratele mai mic şi mama decedatului, toţi vecinii spun că băieţii Mustaţă erau oameni liniştiţi şi la locul lor şi munceau în construcţii.

Poliţiştii deja au identificat un suspect şi alte două persoane implicate în scandal. „În acest moment s-a identificat un suspect şi alte două persoane sunt audiate în acest caz. Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de omor calificat”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Unul dintre suspecţii crimei de la Galaţi, de luni noaptea, a ajuns bătut la spital

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost internat aseară cu leziuni grave la cap şi în zona toracică. Poliţiştii gălăţeni confirmă că el este unul dintre cei trei suspecţi în cazul crimei dintre găştile de cartier.

Vasile Stroiu, în vârtă de 55 de ani, a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un conflict stradal, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa şi alta a fost înjunghiată în coapsă. Bărbatul povesteşte cum a fost bătut de mai mulţi indivizi în faţa unui bar. „Eram la un bar în I.C. Frimu. Am ieşit să-i dau cheile fiului meu şi am fost bătut. Erau mai mulţi. Îi cunosc. M-au lovit cu picioarele peste tot. Nu mai pot. S-a întâmplat aseară”, spune acesta.

Ciudat, în ceea ce priveşte poevstea omului este faptul că nu a fost bătut aseară ci în seara comiterii crimei. Poliţiştii confirmă acest lucru. „În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul a fost implicat într-un incident într-un bar luni seara. În urma acestui incident, un bărbat şi-a pierdut viaţa şi altul a fost fost înjunghiat”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

În momentul de faţă, mai există încă doi suspecţi în cazul morţii lui Marian Mustaţă, de 33 de ani. Acesta a fost înjunghiat în inimă de mai mulţi indivizi după ce a intervenit în sprijinul fratelui său, care fusese şi el înjunghiat cu câteva minute înainte.

O lumânare a rămas lângă silueta victimei desenată de anchetatori pe asfalt

Acasă la suspectul care a ajuns aseară la spital încă se mai văd urmele mascaţilor care i-au trecut pragul în urmă cu două nopţi. Vecinii povestesc că au auzit zgomote puternice şi că poliţiştii mascaţi au intrat în apartamentul suspectului. „Mi-a zis soţul că se auzea gălăgie mare. Au fost mascaţii aici. Au intrat în casă dimineaţă. Nu ştiu de ce. Se vede acolo la uşă urma că a fost spartă”, spune Marian Ioniţă, una dintre vecine. În momentul de faţă, ceilalţi doi suspecţi sunt căutaţi de poliţie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tribunalul Galaţi a arestat doi suspecţi, pentru ca vinovatul să nu dispară!

Doi gălăţeni au primit mandate de arestare pentru 29 de zile după ce au participat la o încăierare, în urma căreia o persoană a decedat. Tribunalul Galaţi a emis astăzi mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui George Stroiu şi Costel Ichim pentru uciderea unei persoane.

Bizar este că judecătorii au admis cererile de arestare formulate de Parchet, cu toate că doar unul dintre cei doi bărbaţi i-a aplicat victimei loviturile mortale, celălalt fiind nevinovat. "Prin încheierea de şedinţă pronunţată în data de 11.06.2011, instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, aceştia fiind cercetaţi pentru infracţiunea de încăierare, constând în aceea că în noaptea de 23 spre 24.05.2011 ar fi participat la o încăierare între mai multe persoane, în aceste împrejurări producându-se moartea victimei M. M., fără să se poată stabili care dintre participanţi a săvârşit fapta de mai sus", a declarat judecătorul Meleacă Florin, vicepreşedintele Tribunalului Galaţi.

De menţionat este că ambii arestaţi preventiv au formulat recurs, urmând ca acesta să fie judecat de Curtea de Apel Galaţi.

adevarul.ro

Cazul neprecizat mai sus este evident acesta Un gălăţean de 33 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în inimă

Link to comment
Share on other sites

Două persoane – arestate preventiv

Magistraţii Tribunalului Galaţi au dispus, sâmbătă, 11 iunie, arestarea preventivă pentru gălăţenii George Stroiu şi Costel Ichim, pentru o perioadă de 29 de zile, aceştia fiind acuzaţi că au participat la o încăierare care s-a soldat cu moartea unui om. Propunerea de arestare preventivă a venit din partea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, care i-au cercetat pe cei doi gălăţeni pentru că în urma încăierării, la care au participat cinci-şase persoane, Mustaţă Marian a decedat.

Din informaţiile pe care le-am primit de la Alfredo Simionescu, procurorul de caz şi purtătorul de cuvânt în relaţiile cu presa al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, bătaia a început, pe 23 mai 2011, din cauza consumului de alcool, iar cearta care a degenerat în violenţă. Locul în care s-a produs încăierarea soldată cu moartea unui om este barul „La Jarcă” din I.C. Frimu. Atunci, în acel loc, o persoană a dat cu cuţitul. Arma albă i-a străpuns inima victimei, care a murit imediat.

În instanţa de judecată, unul din cei doi arestaţi, Stroia George, ar fi recunoscut că a lovit cu cuţitul, dar, cel puţin deocamdată, procurorul Alfredo Siminonescu, a afirmat că „încă nu s-a putut stabili cu exactitate cine este autorul crimei”.

În aceleaşi împrejurări, de încăierare cu violenţă, mai multe persoane au suferit diverse leziuni. Şi în legătură cu acest aspect cercetările continuă. Deocamdată, încadrarea juridică a celor două persoane arestate preventiv este încăierarea, infracţiune prevăzută de art.322 din Codul penal.

În urma hotărârii judecătorilor, cei doi au declarat recurs, dosarul lor urmând să fie trimis la Curtea de Apel Galaţi pentru judecare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Unul dintre învinuiţi a fost eliberat

Costel Ichim - unul dintre cei doi acuzaţi de uciderea lui Marian Mustaţă, faptă comisă pe 25 mai, în apropierea Bisericii „Sfântul Mina” a fost eliberat din arest. Miercuri, Costel Ichim şi George Stroiu s-au aflat la Curtea de Apel, unde li s-a judecat recursul declarat împotriva măsurii arestării.

În acest dosar a pledat ca apărător şi Dinu Gâlcă, fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel, înainte de a i se întâmpla accidentul în urma căruia se află internat la Bucureşti.

Cei doi nu au fost arestaţi pentru crimă, ci pentru încăierare, urmată de moartea victimei. În mai, între două grupuri, cel al fraţilor Mustaţă şi cel al familiei Stroiu s-a iscat un scandal. Cele două grupări se încaieră, iar în conflict trei indivizi se aleg cu răni grave. Doi dintre ei ajung la spital după ce este chemată ambulanţa, iar cel de-al treilea, Marian Mustaţă, nu este găsit iniţial. După ce s-a găsit cadavrul, în apropierea Bisericii „Sfântul Mina”, au început căutările vinovaţilor. Ichim şi Stroiu plecaseră în Italia, iar părinţii lor, la sfatul avocaţilor, le-au cerut să se înapoieze pentru a se prezenta în faţa anchetatorilor. Cei doi au venit şi au fost încarceraţi pentru încăierare.

În cuprinsul articolului care reglementează această infracţiune vine precizarea: „Dacă nu se cunoaşte care dintre participanţi a săvârşit faptele arătate în acel alineat, se aplică tuturor închisoarea de la 6 luni la 5 ani, când s-a cauzat vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii. În cazul în care s-a cauzat moartea, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani”. Procurorul chiar a citat această prevedere, arătând motivul pentru care cei doi au ajuns după gratii.

Avocaţii acestora au arătat că sunt neelucidate mai multe circumstanţe în care s-a petrecut fapta, cea mai gravă fiind aceea că la acel moment nu s-a găsit cadavrul şi că nimeni nu pare să fi văzut trupul inert, deşi prin zonă au trecut cei de la ambulanţă, poliţiştii, şi chiar avocaţii, care au declarat că nu au zărit absolut nimic. Tot ei au precizat că, potrivit raportului medicului legist, există o singură lovitură, iar „în canalul iniţial al rănii cuţitul a fost înfipt de trei ori fără să fie scos din rană, ceea ce înseamnă că doar unul a lovit şi că unul dintre cei doi stă în puşcărie degeaba”, a explicat avocatul.

Se pare că judecătorii Curţii de Apel i-au dat dreptate, Ichim fiind pus joi în libertate, cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

"Unde a fost cadavrul în crima de la "Sfântul Mina"?!

Crima de la „Sfântul Mina” continuă cu aceeaşi întrebare retorică din punctul de vedere al avocatului care-l apără pe George Stroiu, arestat în acest dosar: „Unde a fost cadavrul pe 25 mai 2011, între orele 22,30 şi 1,00?”.

Luni, la Curtea de Apel, apărătorul a readus în discuţie subiectul în cadrul recursului împotriva deciziei de prelungire a mandatului de arestare a clientului său. În urma altercaţiei între familia Mustaţă şi Stroiu, a ajuns la spital doar Geani Mustaţă. Avocatul nu este însă de acord cu punctul de vedere al Parchetului, care arată că Marian Mustaţă a zăcut mort câteva ceasuri bune la nici zece metri de barul unde s-a petrecut incidentul. "L-au căutat, i-au găsit papucii, telefonul, dar nu au găsit cadavrul lui Marian. Sunt martori care spun că el ar fi fost la o fată", a spus avocatul, acreditând ideea unui posibil atac, dar comis de altcineva, în altă parte. Reamintim că, după câteva ore, cadavrul lui Mustaţă a fost găsit în apropierea barului. Iniţial au fost arestaţi atât Stroiu, cât şi Costel Ichim. Ultimul a fost eliberat, după ce avocatul său a susţinut că mortul avea o singură rană provocată de cuţit, ceea ce înseamna că doar unul dintre cei doi a lovit.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Scandal între avocat şi magistraţi în dosarul crimei de la "Sfântul Mina"

În dosarul crimei de la biserica Sfântul Mina, cercetarea judecătorească avansează, dar termen de termen, avocatul celui închis reuşeşte să se contreze cu magistraţii. Crima s-a petrecut anul trecut pe 25 mai, la un bar din apropierea bisericii. A fost mai întâi o încăierare, din care a ieşit înjunghiat Giani Mustaţă. Cei din jur au chemat salvarea, ignorând că în ”luptă” fusese implicat şi Marian Mustaţă.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 21.00, dar abia pe la ora 1.00 a fost găsit şi cadavrul lui Marian, la câţiva metri de bar, după nişte copaci. Avocatul a susţinut tot timpul că bărbatul a fost căutat, cu câteva ore înainte, în acelaşi loc, fără a fi găsit. Marţi, a readus în discuţie acelaşi subiect: unde a fost cadavrul între orele 21.00 şi 1.00? A cerut reaudierea unor martori, dar şi o probă video care ar dovedi că George Stroiu s-ar fi aflat în alt loc, în jurul orei 23.00. Procurorul s-a opus, precizând că termen de termen acelaşi lucru s-a făcut, adunându-se până acum 14 martori. „Ce facem, reluăm cercetarea penală?” a întrebat retoric reprezentantul Parchetului. Avocatul a spus că-şi apără clientul care stă degeaba arestat. „Dacă stă degeaba, de ce Curtea nu l-a pus în libertate? Aţi avut atâtea recursuri până acum”, a spus judecătorul, referindu-se la instanţa superioară, a cărei menire este de a cenzura deciziile pe care le consideră greşite.

De precizat este şi faptul că în acest dosar a mai fost un arestat, Costel Ichim, care a fost pus în libertate. Acesta, dar şi Vasile Stroiu, sunt inculpaţi alături de George Stroiu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.