Jump to content

Costică Moisă - cetăţean de onoare al Tecuciului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Costică Moisă - cetăţean de onoare al Tecuciului

Intrucat Ziua Eroilor se va omagia in acest an in data de 2 iunie, s-a considerat ca este oportuna acordarea titlului de cetatean de onoare in cadrul sedintei ordinare a CL din data de 26 mai d-nului Costica Moisa. Datele biografice si cele legate de activitatea profesionala activa a generalului Costica Moisa au fost inaintate pentru cunoastere si analiza Comisiei de Cultura.

Costica Moisa s-a nascut la 21 mai 1924 in comuna Independenta intro familie de tarani cu sase copii. A absolvit Scoala gimnaziala la Independena, Scoala Navala de la Galati, Liceul Vasile Alexandri Galati, Scoala Militara Ofiteri Artilerie Galati, Scoala Militara Ofiteri Artilerie Sibiu in anul 1943. In 1956 studiaza la Academia de Inalte Studii Militare de 3 ani de la Bucuresti, Cursul de diplomatie, atasat militar din anul 1961, precum si 2 cursuri post-academice superioare.

Acum, ajuns la pragul varstei de 87 ani si a celor 51 ani de casatorie cu o tecuceanca, s-a propus acordarea titlului de cetatean de onoare al municipiului Tecuci.

In perioada anilor 1944- 1946 a lucrat ca Specialist Naval la S. Naval Galati, in anii 1946-1965 a indeplinit functii militare de la locotenent la general maior de Brigada; de la Capitan Reg. Artilerie la General Loctiitor Cdt. Armata 2 Buzau; a comandat Divizia de la Iasi si a indeplinit functii de Loct. Cdt. Divizie Oradea si Braila. La Tecuci a indeplinit functia de prim loctiitor cdt. si comandant al UM 01589 Tecuci. Ca membru fondator al Asociatiilor Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere este Presedinte de onoare al acesteia.

Persoanele care vor sa-l vada, felicite la desemnarea titlului si diplomei pot participa joi 26 mai in sala mare a Primariei in cadrul sedintei CL cu incepere de la orele 16.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.