Jump to content

Steaua a câştigat Cupa României la fotbal


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Steaua - Dinamo 2-1. Cupa României merge în Ghencea!

Steaua îşi ia revanşa pentru înfrângerile suferite în faţa dinamoviştilor în campionat şi câştigă Cupa României după un 2-1 electrizant obţinut în faţa unui public extrem de agitat şi în unele momente chiar periculos pentru evoluţia partidei. Torţele aprinse în tribună sau aruncate în teren de suporterii ambelor echipe, pe durata reprizei secunde, au corespuns de această dată, ca intensitate, cu jocul.

Steaua a început meciul exact cum o făcuse şi în derby-ul de pe Ghencea şi, în afara barei lui Torje din minutul 3, a dominat prima repriză. După trei ocazii la poarta lui Bălgrădean în primele zece minute, hulitul Dică a fost cel care a adus golul (24), printr-o execuţie splendidă din lovitură liberă. Dinamo nu s-a lăsat impresionată şi a răspuns în aceeaşi manieră: gol Torje, tot din lovitură liberă. Meciul a continuat într-un ritm dinamic, jucătorii arătând un angajament ajuns atipic pentru campionatul românesc.

Cu Olăroiu tot în tribune, acolo unde fanii stelişti au fumegat, la propriu, Steaua a fost cea care a dat lovitura decisivă în repriza secundă. Dar un dinamovist a ajutat-o: Bărboianu s-a grăbit să ajungă la o minge înaintea lui Surdu, a reuşit, dar a trimis în propria poartă în loc să îndepărteze pericolul.

Tot steliştii s-au arătat mai înfocaţi şi după 2-1, iar MM Stoica a fost trimis în tribune pentru incursiunile nesăbuite pe gazon. Iar ocaziile au venit tot la poarta lui Dinamo (71, 80 şi 85). Până la sfârşit, Steaua a mai avut emoţii cu adevărat doar la henţul făcut în careu de Emeghara, în prelungiri, dar nesancţionat de arbitrul Marius Avram.

După 4 ani de secetă, o echipă din Bucureşti câştigă un trofeu intern. Este Steaua, iar această realitate îl face pe talismanul lui Dinamo, Gabriel Torje, să lăcrimeze minute bune după fluierul de final. Un meci încă important pentru România, Steaua - Dinamo, a reuşit până la urmă să se ridice la pretenţiile unui joc memorabil.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.