Jump to content

Specializarea „Asistente Medicale” de la Medicina gălăţeană, singura acreditată din ţară


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Specializarea „Asistente Medicale” de la Medicina gălăţeană, singura acreditată din ţară

Facultatea de Medicina şi Farmacie din Galaţi va deveni, în scurt timp, prima din ţară care va avea acreditare pentru specializarea Asistente Medicale. Mai multe ne-a spus decanul facultăţii din cadrul Universităţii „Dunăre de Jos” din Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita. „Pentru a acredita o specializare din cadrul facultăţii este nevoie de trei promoţii de absolvenţi. Odată cu modificarea structurii învăţământului universitar, durata specializării ˝Asistenţă medicală˝ a crescut de la 3 la 4 ani. În aceste condiţii, toate facultăţile de medicină trebuiau să o ia de la zero şi să scotă trei promoţii de asistente pe noul sistem pentru a obţine acreditarea. Am ales o altă cale: cea a continuării de studii pentru absolvenţii ciclului de învăţământ de 3 ani. Astfel, în această vară, facultatea gălăţeană va fi singura care va da a treia promoţie de asistente medicale ce îndeplinesc condiţiile ciclului extins de învăţământ. Implicit, vom fi prima facultatea care îşi acreditează această specializare. Raportul de profil al ARACIS a fost favorabil”, a precizat prof. dr. Aurel Nechita.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cea de-a zecea promoţie de asistente medicale a Facultăţii de Medicină din Galaţi a avut cursul festiv

Au agăţat, pentru o zi, halatele albe în cui şi au îmbrăcat robele negre. Este vorba de 95 de asistente medicale care au ajuns la sfârşitul unei călătorii academice ce a durat patru ani. Surorile medicale au participat astăzi la cursul festiv, desfăşurat la Teatrul Muzical şi prezentat de decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

Noua titulatură, cea de „asistentă medicală", obţinută astăzi, nu reprezintă o noutate pentru o bună parte din tinerele absolvente. Multe dintre ele au profesat chiar de pe băncile facultăţii.

Gina Teacă(42 de ani) a făcut, timp de patru ani, naveta Bârlad-Galaţi doar ca să obţină diploma. „Sunt asistentă la Spitalul de Urgenţe din Bârlad, dar am vrut să am şi studii superioare. Mi-a fost greu să mă împart în două locuri, dar a meritat efortul. Este o facultate minunată, cursurile sunt mult mai amănunţite faţă de ceea ce am făcut în postliceală", a declarat femeia.

Înainte de cursul festiv, asistentele au mers la biserică să se roage şi să asculte slujba ţinută de Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. „Întrucât asistentele sunt mâna dreaptă a medicului, pot spune că ele prelungesc mâinile lui Dumnezeu, salvând vieţi. Sunt nişte vindecătoare ale sufletului şi trupului", a spus clericul.

Cursul festiv a celei de-a zecea promoţii de asistente a fost prezentat de decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Aurel Nechita. „Ne bucurăm că absolventele noastre reprezintă o mare parte din regiunea de sud-est: Galaţi Buzău, Tulcea, Brăila. Aşteptăm cu nerăbdare acreditarea, ca să nu mai avem nevoie de comisia de la Bucureşti pentru examene“, a declarat Nechita.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.