Jump to content

Maternitatea de la Spitalul Judeţean, modernizată de ArcelorMittal


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Maternitatea de la Spitalul Judeţean, modernizată de ArcelorMittal

Cu sprijinul ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost desemnată „Spital prieten al copilului", în conformitate cu standardele OMS şi UNICEF. Astfel, bebeluşii pot sta alături de mamele lor imediat după naştere, legătura dintre mamă şi copil, precum şi alăptarea sunt facilitate, iar cei mici se pot bucura de cel mai bun start în viaţă.

Demersurile pentru transformarea maternităţii au început în prima parte a anului 2008, cu sprijinul financiar al ArcelorMittal Galaţi şi au vizat crearea unui mediu prietenos pentru mamă şi nou-născut, oferirea unor servicii de cea mai bună calitate din partea personalului medical şi echiparea saloanelor cu mobilier nou şi modern.

„Suntem bucuroşi că am putut contribui la un proiect atât de important pentru tânăra generaţie din Galaţi. ArcelorMittal Galaţi va continua să se implice în proiecte care susţin dezvoltarea comunităţii locale şi care asigură un viitor mai bun pentru locuitorii oraşului", a declarat Thierry Le Gall, director general ArcelorMittal Galaţi.

Serviciile de tip rooming-in pe care le oferă acum Maternitatea Spitalului Judeţean facilitează alăptarea exclusiv la cererea bebeluşului şi nu după un program rigid aşa cum se întâmplă în maternităţile obişnuite. Mamele primesc de la asistente informaţii esenţiale despre beneficiile alăptării, despre cum se hrăneşte corect un nou-născut şi cum trebuie să aibă grijă de copii.

Cea mai importantă intervenţie a constatat în instruirea personalului maternităţii, 72 de medici şi asistente, pentru a promova alăptarea şi pentru a acorda mamelor o atenţie sporită, care se traduce prin consiliere privind modul corect de hrănire a copiilor şi prin sfaturi privind îngrijirea lor. Mai mult, mamele aflate în pericol de a-şi abandona copiii primesc sprijin pentru a-şi putea păstra copiii şi beneficiază de consiliere specializată.

„La aceasta s-a adăugat înlocuirea paturilor, saltelelor şi mobilierului din toate cele 25 de saloane. UNICEF România şi voluntarii de la ArcelorMittal Galaţi au instalat la Maternitate 105 paturi şi saltele pentru mame, 86 de pătuţuri cu saltele pentru bebeluşi, 105 noptiere, 47 de mese de înfăşat şi saltelele aferente, 53 de mese şi scaune pentru saloane, 24 de mese şi 90 de scaune pentru sala de mese", a spus Dorian Dumitrescu, PR Manager ArcelorMittal Galaţi.

Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal Galati

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.