Jump to content

Premii pentru copiii gălăţeni la festivaluri muzicale


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Două gălăţence - premiate la festivaluri muzicale

Două dintre copilele pregătite de Ana Condrea, soprană a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, au făcut auzit numele Galaţiului la competiţiile muzicale din ţară.

Una dintre ele este Andrada Maravela, elevă (în clasa a V-a) a Şcolii nr. 11 din Galaţi, la învăţătură ea fiind evaluată cu premiul I. Cât priveşte dragostea ei pentru cântec, Andrada a revenit de la Pucioasa, de la Concursul „Joc de creion”, cu Premiul II la interpretare. Nu e primul concurs la care participă, ea obţinând un premiu special şi la Festivalul „Ghiocelul de Argint”, plus un Premiu de Excelenţă la Festivalul „Florile copilăriei”, ambele la Bârlad. La puţin timp de când a început să se pregătească cu doamna Ana Condrea, deşi a lucrat acum doi ani cu interpretul Teodor Munteanu, Andrada încântă nu numai ochiul, ci şi inimile celor care o ascultă.

În ultimele luni, nici Gabriela Raluca Munteanu nu s-a rezumat doar la activităţile şcolare. Ea este elevă în clasa a IV-a, la Şcoala nr. 25, unde a luat premiul I, şi simultan cu dragostea pentru carte, a continuat să-şi pregătească vocea. Aşa se face că de la Festivalul „Ghiocelul de Argint” de la Bârlad, din mai 2010, Gabriela a revenit la Galaţi cu Premiul II. A obţinut şi o menţiune la Festivalul Naţional de Muzică şi Dans de la Bacău, Ediţia I, 26-27 mai 2010, iar acum se pregăteşte pentru importanta confruntare care va avea loc la Costineşti, la Festivalul Tinereţii. Nu sunt singurele rezultate frumoase ale Gabrielei Munteanu, pentru că despre premiile ei am mai scris şi ne face plăcere să vă aducem aminte despre realizările acestor copii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Iubesc_scoala_dar_si_frumusetea_cantecului__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Şapte premii şi menţiuni pentru gălăţeni la concursul „Minimegastar”

Sâmbătă, la Bucureşti, s-a desfăşurat Festivalul Concurs de muzică uşoară pentru copii „Minimegastar”. Elevii profesoarei Monica Măciuceanu, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, au obţinut şapte premii şi menţiuni: Aurora Totolici (12 ani) – premiul I, Diana Zaharia (8 ani) – premiul al II-lea, Ramona Popa (14 ani) - premiul al II-lea, Adrian Paţilea (14 ani) – premiul al II-lea, Tina Roman (15 ani) – premiul al II-lea, Roxana Vasile (13 ani) – premiul al III-lea şi Ioana Staicu (10 ani) – menţiune.

Este o performanţă, dacă ţinem cont de faptul că doar două dintre fete, Ioana şi Tina, sunt în anul II (în primul an au avut-o profesoară pe Sofia Şerban), ceilalţi urmând cursuri de canto doar de patru luni. Doamna profesoară Monica Măciuceanu explică: „Nu e un secret, e vorba doar de muncă. Teoretic, ei au repetiţii de două ori pe săptămână, câte o jumătate de oră, dar cine credeţi că poate să facă performanţă într-o jumătate de oră, când nici vocea nu se încălzeşte măcar. Începem la ora 16,00 repetiţiile şi terminăm spre nouă seara”.

Monica Măciuceanu a fost, în anii 80, solistă la Teatrul Muzical, după care a plecat în străinătate cu contracte. „Am cântat în Iugoslavia, în Turcia, Germania şi Italia. Acolo am învăţat ce înseamnă disciplina şi seriozitatea. Asta le spun şi copiilor: începând cu punctualitatea, trebuie să munceşti fără să te plângi, dacă vrei să fii bun. Fac şi un pic de armată cu ei, ştiu şi să vorbesc pe limba copilărească. Cum poţi să-i spui unui copil de 8 ani despre respiraţia costo-diafragmatică? Trebuie să-i dai exemple pe înţelesul lui”, spune, pe bună dreptate, profesoara.

Mai trebuie spus că acestea nu sunt primele premii câştigate de elevii doamnei Măciuceanu: la Constanţa, la festivalul „Remember”, desfăşurat în decembrie, gălăţenii au câştigat patru menţiuni, la Braşov – un premiu I, iar la „Constelaţia necunoscută”, la Vaslui, un premiu II, un premiu III şi o menţiune.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sapte_premii_si_mentiuni_pentru_galateni_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Premii gălăţene la festivalul de muzică uşoară „Ghiocelul de Argint”

În perioada 25-27 martie 2011, elevii Şcolii de Arte, structură a Centrului Cultural „Dunărea de Jos" Galaţi, clasa canto muzică uşoară, coordonată de profesor Monica Măciuceanu, au înregistrat un succes remarcabil la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ghiocelul de Argint" de la Bârlad.

Cei 10 participanţi s-au întors acasă cu 10 premii plus alte 4 distincţii speciale. Câştigătorii, elevi ai Şcolii de Arte din Galaţi, sunt:

- Zaharia Diana - Trofeul grupei de vârstă 8-9 ani + un premiu special;

- Pavel Bianca - premiul III - grupa de vârstă 8-9 ani;

- Ilie Valentina - premiul III - grupa de vârstă 10-11 ani;

- Mihai Sebastian - premiul III - grupa de vârstă 10-11 ani;

- Totolici Aurora - premiul I - grupa de vârstă 12-14 ani + 2 premii speciale;

- Popa Ramona - premiul II - grupa de vârstă 12-14 ani;

- Vasile Roxana - premiul III - grupa de vârstă 12-14 ani;

- Laura Toma - menţiune;

- Roman Tina - premiul I - grupa de vârstă 15-18 ani + un premiu special;

- Paţilea Adrian - premiul II - grupa de vârstă 15-18 ani;

La Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ghiocelul de Argint" de la Bârlad au participat peste 200 de concurenţi din toată ţara.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Premii-galatene-Festivalul-Ghiocelul-Argint_0_452954895.html

Link to comment
Share on other sites

Acum am si eu o dilema. Daca festivalul este international, n-ar fi trebuit sa participe si copii din alte tari? Oricum asta nu afecteaza cu nimic meritele micilor cantareti galateni. Bravo lor! Daca mai era unul, faceam o echipa de fotbal si sigur luam campionatul.

Link to comment
Share on other sites

Acum am si eu o dilema. Daca festivalul este international, n-ar fi trebuit sa participe si copii din alte tari?

Pai cu un copil din Cahul si unul din Reni e superinternational ;)

Diana Zaharia a adus Galaţiului Trofeul „Ghiocelul de Argint”

Copiii talentaţi din Galaţi au adus oraşului încă un trofeu, cel de la „Ghiocelul de Argint” de la Bârlad, ediţia a V-a, martie 2011. Numele câştigătoarei este Diana Zaharia, elevă în clasa a II-a la Şcoala nr. 26 „Ion Creagă” din Galaţi.

„Dorul” este cântecul pe care Diana l-a interpretat în concurs, un vechi cântec popular românesc aşezat pe acorduri pop, care se potrivesc cu vocea aparte a Dianei.

Diana Zaharia a început pregătirea cu doamna Aurelia Vaida, profesoară la Focşani, dar din toamna lui 2010 se pregăteşte cu doamna Monica Măciuceanu, profesoară la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Diana_Zaharia_a_adus_Galatiului_Trofeul_%E2%80%9EGhiocelul_de_Argint%E2%80%9D___2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Premii pentru gălăţeni la "Ecoul Pietrei Craiului"

Elevii Şcolii de Arte, structură din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos" Galaţi, clasa canto muzică uşoară, coordonată de profesor Monica Măciuceanu, s-au întors cu rezultate remarcabile de la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „Ecoul Pietrei Craiului", Zărneşti 2011. Evenimentul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: muzică populară, muzică instrumentală/cultă şi muzică pop. Cu peste 100 de concurenţi din toate judeţele ţării şi cu un juriu remarcabil (Mihai Vanica - preşedintele juriului, Felicia Filip - solistă Opera Română din Bucureşti, Ilie Micolov - interpret şi compozitor, Carmen Moruz - director Şcoala de Arte Braşov, Bianca Braşoveanu - solist la Opera din Braşov), manifestarea de la Zărneşti a reuşit să se impună la nivel naţional ca un eveniment care promovează şi descoperă adevăratele talente. Printre câştigătorii ediţiei din acest an se numără şi patru gălăţeni, cursanţi ai Şcolii de Arte. Este vorba despre Tina Roman, care a obţinut premiul I şi un premiu special, Aurora Totolici (premiul III), Ramona Popa (menţiune I) şi Laura Toma (premiul special).

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Premii_importante_obtinute_de_tinerii_muzicieni_galateni_la_-Ecoul_Pietrei_Craiului_0_461354444.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Premii pentru copiii gălăţeni la festivaluri muzicale

“Florile Copilăriei”, Bârlad

Concursul Naţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret “Florile Copilăriei”, ediţia a VI-a, Bârlad, 21-22 mai 2011. Au urcat pe scenă, în cele două zile de concurs, 133 de copii şi adolescenţi, grupaţi pe cinci categorii de vârsată: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-16 ani şi 17-19 ani.

Iata distincţiile obţinute de gălăţeni:

Categoria 8-10 ani: Premiul I – Anton Silvia, Menţiune – Mihai Sebastian.

Categoria 11-13 ani: Premiul I – Totolici Aurora, Menţiune – Covrig Ana-Maria.

Categoria 14-16 ani: Trofeul categoriei – Roman Tina, Premiul I – Oprea Oana, Menţiuni – Ciornovalic Alice, Toma Laura, Paţilea Adrian.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Şapte premii plus trofeul pentru gălăţeni, la „Glasul speranţelor” de la Techirghiol

Concurenţii din Galaţi care au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la cea de-a X-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii „Glasul speranţelor”, de la Techirghiol, au cucerit cea mai mare parte a premiilor acordate pe categorii de vârstă, dar şi trofeul.

Cea mai mare distincţie a festivalului a fost câştigată de Maria Cristina Crăciun, care a interpretat melodia „România”, compusă de noul ei profesor, Adrian Daminescu, care a făcut parte şi din juriu, alături de alte personalităţi muzicale.

Tot la Galaţi au ajuns nu mai puţin de alte 7 premii.

Două premii III au fost primite de elevele Aureliei Vaida – Silvia Anton şi Alice Cernovalic.

Celelalte 5 au fost cucerite de elevele profesoarei Monica Măciuceanu, care a ales să-şi serbeze ziua de naştere în compania vedetelor sale, de care a avut grijă ca o mamă adoptivă, pe toată perioada concursului. Fetele i-au răsplătit munca prin cele mai frumoase daruri pe care le-ar fi putut primi de ziua ei: de două ori premiul al III-lea, de două ori premiul al II-lea şi un premiu I. Diana Movilă, o adorabilă „pisicuţă” de numai 5 anişori, a primit premiul al III-lea, alături de Diana Zaharia care, deşi are doar 9 ani, a avut o evoluţie foarte matură. Aurora Totolici (12 ani) a încântat publicul, făcând un show plin de haz pe melodia Monicăi Anghel – „Vin’ la mama de mă cere”. Dar premiul al II-lea l-a primit şi pentru calităţile sale vocale, în condiţiile în care la categoria sa de vârstă concurenţa a fost foarte strânsă. Tot premiul al II-lea pentru calităţi vocale incontestabile a fost câştigat şi de Tina Roman, care a interpretat o melodie dificilă de-a lui Mihai Trăistariu. Juriul a fost însă foarte impresionat de eleganţa, expresivitatea, acurateţea, dar şi de vocea cu un timbru special ale Alexandrei Penciu. Ea a fost nominalizată şi pentru trofeu, dar în final a primit un binemeritat premiu I. „Departajarea s-a făcut foarte greu, uneori la câteva sutimi. Aşa că mulţi concurenţi care au luat premiul al II-lea, ar fi meritat să fie pe primul loc, iar cei cu premiul I ar fi putut foarte bine lua şi trofeul”, a spus în final Octavian Ursulesu, prezentatorul festivalului.

Dincolo de premii, gălăţencele au mai câştigat şi trei zile la mare în cele mai bune condiţii, organizarea festivalului fiind ireproşabilă, chiar dacă Techirghiolul este un orăşel mic. Semn că, acolo unde se vrea, se poate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Aurora Totolici, Premiul I la "Flori de Cântec Românesc"

Aurora Totolici este câştigătoarea Premiului I, grupa de vârstă 13-15 ani, la Concursul Naţional „Flori de Cântec Românesc”, organizat recent la Râmnicu Vâlcea.

Elevă a Şcolii nr. 2 din Galaţi, în clasa a VII-a, Angela este îndrăgostită de cântec. În cei opt ani de când a pornit pe drumul cântecului, tânăra a adunat în palmares zeci de premii. Numai în anul 2011 a dobândit şese premii întâi şi şapte premii II. De asemenea, între 3 şi 5 mai, ea a revenit cu Premiul II, de la Festivalul ''Pentru voi muguri noi', Buzău.

Însă Aurora se numără între finaliştii la Festivalul ''Mamaia Copiilor", 2012. „Nu puteam obţine rezultate bune fără sprijinul doamnei Aurelia Vaida, profesoara cu care mă pregătesc. Mulţumiri am şi pentru profesorii de la mine de la şcoală şi pentru doamna mea dirigintă Călugăru Viorica”, ne-a spus Aurora.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premii pentru galateni la "Armoniile Dunării", de la Brăila

Şcoala de muzică de la Vaslui, clasa profesorului Dragoş Gheorghiu, a luat cele mai multe premii ale Concursului naţional de muzică uşoară pentru copii "Armoniile Dunării". Trofeul competiţiei a fost câştigat de Mihaela Bîgea, 16 ani, de la Vaslui. Ea a interpretat două melodii din creaţia lui Laurenţiu Cazan şi a impresionat juriul cu vocea sa plină, talentul şi prezenţa scenică.

La categoria 15-18 ani, Premiul I a fost câştigat de două concurente, Ruxandra Tomulesei din Iaşi şi Alexandra Penciu din Galaţi. Premiul II a revenit Iuliei Manolache din Vaslui, iar Premiul III l-a câştigat Ramona Popa din Galaţi.

La secţiunea 11-14 ani, Premiul I l-a luat Miruna Diaconescu din Bârlad, Premiul II - Raluca Munteanu din Galaţi, iar Premiul III - Sânziana Nicolau din Vaslui.

La secţiunea 7 - 10 ani, primii trei clasaţi au fost: Bogdan Ştirbu din Vaslui - Premiul I, Drăguţa Dobre din Brăila - Premiul II, Sonia Caranfil din Galaţi - Premiul III. La concurs au participat 34 de copii din: Brăila, Galaţi, Constanţa, Vaslui, Bârlad, Turnu Severin, Bucureşti, Iaşi, Tecuci.

Preşedintele juriului a fost Mihai Vanica, iar membri au fost: profesorii de canto: Mariana Iordache de la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, Gabriela Nechita de la Palatul Copiilor Iaşi şi Dragoş Gheorghiu de la Liceul de Artă Bârlad. Din juriu a mai făcut parte şi reprezentantul Consiliului Judeţean, Nicu Filote.

Pe lângă spectacolul oferit de copii, brăilenii s-au putut bucura de recitaluri susţinute de Crush & Alexandra Ungureanu în prima seară, şi de trupa Heaven în cea de-a doua seară şi de un spectacol al trupei Aset Crew, care s-a remarcat la ultima ediţie a competiţiei "Românii au talent".

Concursul a fost organizat de Şcoala de Arte "Vespasian Lungu" şi Consiliul Judeţean.

obiectivbr.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU COPII ŞI TINERI „CAMENA”, EDIŢIA a V-a - PIATRA-NEAMŢ, 23-24 IUNIE 2012

GRUPA I (5-6 ani) - MOVILĂ DIANA (GALAŢI) - Premiul I

GRUPA III (9-10 ani) - CARAMFIL SORINA-IONELA (GALAŢI) - Premiul III

GRUPA IV (11-12 ani) - MUNTEANU RALUCA-GABRIELA (GALAŢI) - Premiul I, MIHAI PETRU-SEBASTIAN (GALAŢI) - Premiul III

ziarpiatraneamt.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Pariaţi pe Galaţi la Mamaia Copiilor 2012!

* Puteţi vota până duminică la ora 12.00, trimiţând SMS la 1381

Gabriela Munteanu, Diana Movilă şi grupul vocal „Voces” - pregătiţi de profesoara Monica Măciuceanu şi Diana Zaharia, Aurora Totolici - pregătite de Aurelia Vaida sunt copiii gălăţeni care trec zilele acestea prin mari emoţii la Mamaia Copiilor, renumitul festival care se desfăşoară până duminică inclusiv.

Pe lângă faptul că puteţi urmări evoluţiile lor pe programul TVR3, în fiecare seară de la ora 20.00, fetele au nevoie de ajutorul nostru, deoarece concurentul cu cele mai multe voturi de la telespectatori va primi Premiul de popularitate. Să le ţinem pumnii şi să-i votăm prin SMS la 1381, trimiţând numerele: 05 – pentru Diana Movilă, 21 pentru Gabriela Munteanu, 41 - pentru Diana Zaharia, 50 – pentru grupul „Voces” şi 63 – pentru Aurora Totolici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul, pe podium la „Mamaia Copiilor”

Grupul „Voces” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a luat Premiul I la Festivalul-Concurs „Mamaia Copiilor”, ediţia 2012. „Voces” este alcătuit din şase copii de vârste cuprinse între 6 şi 14 ani care au interpretat ˝Balada" (lui Radu Şerban), un cântec interpretat cu ani în urmă de Margareta Pâslaru şi Marina Voica. Grupul este îndrumat de profesoara Monica Măciuceanu.

Gălăţeanca Diana Zaharia a revenit acasă cu Premiul II, la grupa de vârstă 7-9 ani. „Noi, copiii” (versuri Corina Despot, muzica Viorel Gavrilă) a fost piesa pe care Diana a cântat-o la Mamaia.

De asemenea, la grupa de vârstă 13-15 ani, Aurora Totolici a luat Premiul al III-lea, cu piesa „Moldovean blues”, muzica şi versurile Daniel Iordăchioaie. Atât Diana, cât şi Aurora sunt pregătite de profesoara Aurelia Vaida.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Copiii gălăţeni, premiaţi în toată ţara

Grupul „Voces”, al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, a obţinut Premiul I la „Mamaia copiilor”

La Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” sunt mulţi copii talentaţi - dovadă fiind premiile cu care aceştia se întorc acasă de la toate concursurile din ţară. Astăzi vi-i vom prezenta pe câţiva dintre ei, cursanţi la clasa de canto-muzică uşoară, sub îndrumarea profesoarei Monica Măciuceanu. La ediţia din acest an a Festivalului „Mamaia copiilor”, competiţie ce constituie piatra de încercare pentru cei care vor să se afirme în muzica uşoară românească, grupul „Voces”, alcătuit din şase copii şi adolescenţi cu vârste între 6 şi 14 ani, a câştigat Premiul I la categoria grup de vârstă mică, surclasându-i pe favoriţi - duetul Johnny Bădulescu - Dora Gaitanovici (câştigători în ediţiile trecute). „Au fost trei preselecţii, din 2.500 de copii calificându-se, în final, doar câte 14 la fiecare grupă de vârstă”, ne povesteşte profesoara Măciuceanu. Alcătuit din Diana Movilă (6 ani, clasa I la Liceul de Artă), Sebastian Mihai (11 ani, CN Cuza), Gabriela Munteanu (13 ani, Şcoala nr. 25), Ana Maria Covrig (13 ani, Liceul de Artă), Valentina Ilie (13 ani, Şcoala Nr.24) şi Laura Toma (14 ani, Liceul de Artă), Grupul „Voces” s-a prezentat în concurs cu un remix după melodia „Balada”, pe versuri de Constantin Cârjan, a compozitorului Radu Şerban, lansată în 1975 de Margareta Pâslaru şi Marina Voica, în duet, la Festivalul de la Mamaia. Remixul de acum este realizat de muzicianul gălăţean Leonard Ambrozie. „La această melodie am lucrat cu copiii, pe patru voci, din septembrie 2011, până a ieşit impecabil, iar în festival a sunat… Dumnezeu pe pământ!”, ne spune Monica Măciuceanu, amintind, totodată, că Ofelia Andrei a realizat coregrafia, iar Valentina Cuţov, de la Teatrul Muzical, costumele concurenţilor.

Buni la şcoală şi pe scenă

Tot în această vară, elevii Monicăi Măciuceanu au mai câştigat premii şi la alte două concursuri - la Festivalul „Camena”, de la Piatra Neamţ, unde Diana Movilă şi Gabriela Munteanu au obţinut câte un Premiu I la grupe de vârstă diferite, iar Sebastian Mihai şi Sorina Caranfil - câte un Premiu al III-lea. La Festivalul Internaţional „Steaua de cristal”, desfăşurat în iulie, la Gura Humorului, Sebastian Mihai a obţinut Premiul al II-lea, iar Gabriela Munteanu, Diana Movilă şi Mitzura Pentiuc, câte o Menţiune. „Copiii învaţă foarte bine şi la şcoală, astfel încât efortul lor în plan artistic este cu atât mai mult de apreciat. Practic, acum ei nu au avut vacanţă”, declară profesoara, mulţumindu-le, totodată, părinţilor pentru susţinerea necondiţionată. Între 10 şi 12 august urmează un nou festival, la Iaşi, „Music for Kids”, la care avem patru gălăţeni calificaţi în finală, iar la începutul lunii septembrie va fi o nouă ediţie din „Ceata lui Piţigoi”, la Galaţi. Le ţinem pumnii strânşi talentaţilor noştri solişti şi precizăm că, pe 29 iulie, la sărbătoarea Zilei Imnului, la Galaţi, una dintre elevele profesoarei Măciuceanu, Andreea Mihai, a cântat a capella întreg Imnul „Deşteaptă-te, române!”, lucru pe care nu s-a încumetat să-l facă niciunul dintre soliştii consacraţi ai Galaţiului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

O gălăţeancă a câştigat trofeul Festivalului "Music for Kids"

La Festivalul „Music for Kids”, desfăşurat în perioada 10-12 august, la Iaşi, au participat trei concurente din Galaţi care s-au întors acasă cu şapte premii: Diana Movilă (6 ani) - Premiul al III-lea şi două premii speciale, Gabriela Munteanu (13 ani) - Premiul al II-lea şi două premii speciale, iar Ramona Popa - Trofeul, la categoria de vârstă 14-18 ani.

„A fost foarte greu, pentru că finaliştii erau cu toţii extraordinar de buni”, dezvăluie profesoara gălăţencelor, Monica Măciuceanu, adăugând: „La proba a capella se poate face diferenţa”. Preşedintele juriului a fost Mihai Trăsitariu, care ar fi vrut să-i ofere Ramonei Popa şi Premiul „Mihai Trăistariu”, constând într-un duet al câştigătoarei cu celebrul solist. Însă, de data aceasta, a considerat că Ramona nu s-a mobilizat îndeajuns.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Premii pentru gălăţeni la Veliko Târnovo

Cea de-a zecea ediţie a Concursului Internaţional de Muzică Pop pentru tineri „Silver Yantra”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în Bulgaria, la Veliko Târnovo, a reunit solişti valoroşi din 15 ţări. Deşi a fost cel mai greu concurs la care au participat până în prezent, elevii profesoarei de canto Monica Măciuceanu, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, s-au întors şi de data aceasta cu premii frumoase, pe măsura talentului şi muncii lor: Ramona Popa a primit Premiul I (la categoria de vârstă13-16 ani) precum şi calificarea la două festivaluri, la San Remo şi în Malta. Inclusiv câştigătoarea Trofeului, o solistă din Albania, a felicitat-o pe Ramona, spunându-i că are o voce extraordinară.

Sorina Caramfil (la categoria de vârstă 9-12 ani) a primit Premiul juriului copiilor pentru cea mai bună prezenţă scenică şi invitaţia de a merge anul viitor în Malta. Gabriela Munteanu (tot la categoria 9-12 ani) şi Diana Movilă (la categoria 5-8 ani) au primit câte o Menţiune, iar profesoara Monica Măciuceanu a fost recompensată cu Premiul de Excelenţă pentru cea mai bună şi mai complexă prezenţă în festival a reprezentanţilor şcolii de muzică din Galaţi.

Cu alte cuvinte, copiii noştri sunt la înălţime peste tot pe unde se duc, impresionând atât juriul, cât şi publicul prin voce, ţinută, mişcare scenică, dar şi prin alegerea inspirată a repertoriului. Pe 20 octombrie, urmează Festivalul Neghiniţă de la Bacău, unde le ţinem, din nou, pumnii strânşi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Gălăţenii au strălucit la Bacău. Opt premii şi menţiuni la "Neghiniţă"

Elevii clasei de canto - muzică uşoară de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, coordonaţi de profesoara Monica Măciuceanu, s-au întors, duminică seară, de la cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii „Neghiniţă”, desfăşurat la Bacău, cu opt premii şi menţiuni: Sebastian Mihai a primit Trofeul la grupa de vârstă 12-13 ani, fiind supranumit de preşedintele juriului, Mihai Alexandru, „diamantul” Galaţiului. Sebastian a convins juriul, primind 10 pe linie. Gabriela Munteanu a primit Premiul al II-lea, Sorina Caramfil şi Alexandra Lupoae - Premiul al III-lea, Mihai Andreea - Menţiune, iar Bianca Pavel, Alexandra Chirilă şi Mitzura Pentiuc - Premii speciale. Festivalul s-a desfăşurat pe patru secţiuni: muzică instrumentală, artă dramatică, muzică uşoară şi dans, gălăţenii participând doar la muzică uşoară.

Până la sfârşitul anului, elevii profesoarei Măciuceanu au mai primit invitaţia de a participa la încă trei festivaluri: la Piteşti, la Braşov şi la Constanţa. „Chiar dacă este obositor şi uneori copiii nu sunt în cea mai bună formă - la Bacău, de pildă, Gabriela a fost răcită - satisfacţiile după un astfel de concurs sunt foarte mari”, ne-a declarat profesoara Monica Măciuceanu. Iar când preşedintele juriului mărturiseşte că n-a respirat cât timp a cântat Sebastian Mihai, atunci chiar că merită şi oboseala şi tot efortul. Poate că în fiecare copil există un diamant, important este cine-l şlefuieşte şi cum ştim să-l punem în valoare. Felicitări tuturor copiilor şi profesoarei acestora!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premii pentru gălăţeni la Festivalul “Constelaţia Juniorilor”

La Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri “Constelaţia Juniorilor”, desfăşurat la Focşani, pe 20 octombrie, micii artişti din Ansamblul “Estrada Copiilor", de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, pregătiţi de instructoarea Andreea Ignat, au fost răsplătiţi de juriu astfel: Daniela Nicoleta Negoiţă (11 ani), Răzvan Pripoaie (11 ani) şi Cristina Mazere (13 ani) au primit Premiul al III-lea; Martha Miroslav (11 ani), Briana Andrei (7 ani) şi Laura Toader (14 ani) - Menţiuni, iar Denisa Petrea (9 ani) - Premiul special al juriului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Trofeul categoriei 11-13 ani de la Festivalul "Music for Kids" a ajuns la Galaţi

La Festivalul Internaţional „Music for Kids” (ediţia a patra), desfăşurat la Iaşi, în perioada 9 -11 august, au participat trei gălăţeni, pregătiţi de profesoara Monica Măciuceanu, de la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Nici unul nu s-a întors acasă cu mâna goală: la grupa de vârstă 8-10 ani, Ioana Bulgaru a primit Premiul al III-lea. La grupa de vârstă 11-13 ani, unde concurenţa a fost acerbă, Sebastian Mihai a primit Menţiune, iar Gabriela Munteanu a primit trofeul categoriei. Melodia cu care Gabriela a cucerit atât juriul cât şi publicul este Hora Mare. După cum aflăm de la profesoara care îi pregăteşte pe copii, festivalul a reunit peste 60 de participanţi valoroşi din nouă ţări. „Organizarea a fost foarte bună, iar juriul a numărat nu mai puţin de 15 membri, din generaţii diferite, de la foşti laureaţi ai festivalului, la compozitori renumiţi şi  critici muzicali. Preşedinte a fost Viorel Gavrilă”. Pe lângă premii şi menţiuni, cei trei gălăţeni au mai primit şi premii speciale, oferite de sponsori. Marele trofeu al festivalului a fost câştigat de Rebeca Neacşu, cunoscută de la "Românii au talent".
În perioada 6-8 septembrie urmează, la Galaţi, Festivalul „Ceata lui Piţigoi”, unde elevii profesoarei Monica Măciuceanu vor trebui să-şi apere, la ei acasă, prestigiul dobândit în atâtea competiţii la care au fost premiaţi până acum.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Gălăţeanca Ioana Bulgaru - revelaţia Festivalului Silver Yantra

La cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Silver Yantra”, desfăşurat recent la Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, au participat 84 de concurenţi din 12 ţări (Italia, Malta, Japonia, Franţa, Republica Moldova, România, India, Filipine, Slovenia, Serbia, Belgia şi ţara gazdă). Din juriu au făcut parte muzicieni şi compozitori din mai multe ţări, printre care s-a numărat şi Mihai Trăistariu. Concursul – foarte strâns, ştiut fiind că acolo ajung să participe cei mai valoroşi concurenţi – a fost structurat pe patru categorii de vârstă.

Ioana Bulgaru, gălăţeanca de nouă ani, elevă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, la clasa de canto muzică uşoară a profesoarei Monica Măciuceanu, a fost revelaţia – sau „cireaşa din festival”, după cum ne-a declarat profesoara „Ioana a interpretat două melodii: „Şcoala mea”, în română şi italiană, precum şi o piesă foarte grea din repertoriul solistei islandeze Bjork, cu care a cucerit atât juriul, cât şi publicul. Ioana este un copil şarmant, care a acaparat, pur şi simplu, atenţia la acest festival. Comunicativă, vorbăreaţă, descurcăreaţă, peste tot pe unde merge atrage atenţia: e un copil cu adevărat charismatic!”, afirmă Monica Măciuceanu.

Deşi are doar 9 ani, iar grupa la care a concurat este 9-12 ani, Ioana a reuşit să îi surclaseze pe toţi ceilalţi 23 de concurenţi care au participat la aceeaşi categorie. Nu este singurul premiu câştigat de Ioana Bulgaru în acest an, ea a mai obţinut Premiul I la Ceata lui Piţigoi, Premiul al III-lea la Music for Kids, Premiul I la Bucureşti, la Top Music, premiul al II-lea la Star Music şi trofeul la Mamaia, cu Grupul Voces, din care face parte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Daniela Nicoleta Negoiţă merge la „Next Star”

Tot mai mulţi copii talentaţi, care sunt pregătiţi de instructori de la Galaţi, participă la diverse emisiuni care promovează talentul în toate formele lui. Cursanţii Casei de Cultură a Sindicatelor sunt cei care au intrat în preselecţii, iar în urma evoluţiei au reuşit să se califice pentru a participa la ediţiile televizate.

Dacă Adrian Geartu este participant la emisiunea „România Dansează”, Daniela Nicoleta Negoiţă merge la „Next Star”.

Daniela are 12 ani, este cursantă la clasele de canto şi dansuri, din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor şi elevă la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, secţia muzică. Conform celor spuse de reprezentanţii CCS, de patru ani, Daniela Nicoleta Negoiţă este solistă şi dansatoare a Ansamblului „Estrada Copiilor”. „Este un copil foarte talentat, ambiţios şi profesionist. Daniela are un palmares bogat în premii, atât la muzică cât şi la dans, trofee obţinute la consursuri locale şi naţionale. Andreea Ignat este persoana care o pregăteşte la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar mama Danielei se ocupă de tot ceea ce înseamnă imaginea ei pe scenă”, se arată într-un comunicat de presă.

În urma unei evoluţii foarte bune, Daniela Nicoleta Negoiţă a fost selectată să participe la emisiunea-concurs „Next Star”.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Gabriela Munteanu, la "Mamaia copiilor" 2014

Gabriela Munteanu a participat recent, la Buzău, la preselecţia pentru Festivalul „Mamaia copiilor”, ediţia 2014. Fireşte, a trecut examenul cu bine. Gabriela are 13 ani şi este elevă de premiul I la Şcoala „Petru Rareş” (Nr. 25) din Galaţi, în clasa a VII-a. Cântă de la şase ani, în competiţii naţionale şi internaţionale. Glasul său - când năvalnic, când lin ca o aripă de înger - a acaparat atenţia multor jurii. Are peste 50 de diplome: 20 cu premiul I, zece cu premiul al II-lea, plus menţiuni. Colecţia sa numără şi cinci trofee individuale, dintre care două au fost dobândite în 2013 (categoria de vârstă 11-13 ani), la festivalurile „Music for Kids” Iaşi şi „Flori de gheaţă” Bucureşti. Mai deţine trofeele concursurilor „Star Music”, în 2010, şi „Pink Love”, în 2011. Gălăţeanca are în colecţie şi un trofeu de grup, cu membrii Grupului „Voces”, al Centrului Cultural Dunărea de Jos, obţinut la Festivalul „Mamaia copiilor” 2013, îndrumătoarea grupului fiind Monica Măciuceanu, profesoară care a pregătit-o în ultimii trei ani.
Gabriela a început la clasa profesorului Ioan Şerban, apoi s-a bucurat şi de îndrumările sopranei (şi regizoarei) Ana Condea, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi. În prezent, se pregăteşte cu profesoara Cristina Manoliu Săvulescu, din Bucureşti.
Ce înseamnă cântecul pentru ea? „Este un mod de exprimare şi de comunicare. Este o bucurie şi o lumină pe care o port în suflet şi o trimit către ascultători”, spune Gabriela.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Elevii profesoarei Monica Măciuceanu au luat toate premiile la Festivalul „Provocarea Talentelor” de la Bacău

Marele Trofeu, trofeele pentru grupele de vârstă 7-8 şi, respectiv, 9-10 ani, şase premii I, cinci premii II şi trei premii III, reprezintă impresionantul palmares cu care elevii profesoarei Monica Măciuceanu s-au întors de la Festivalul „Provocarea Talentelor”, de la Bacău. Iată cine sunt eroii! Grupul Voces şi-a adjudecat triumfător marele Trofeu al Festivalului, după o interpretare acapela de excepţie! Performerii de la grupa de vârstă 0-6 ani sunt Sara Apostolache - Premiul II, Maria Cecală - Premiul II, şi Teodora Necula - Premiul III. La grupa 7-8 ani, laureaţii sunt: Diana Movilă - Trofeul, Sabina Crăescu - Premiul I, Bianca Gîrmacea - Premiul I, Daria Taivan - Premiul I, Rareş Căldăraru - Premiul II, Cătălina Dragomir - Premiul III, Selini Mihailopol - Premiul III. La grupa 9-10 ani, Trofeul i-a revenit Măcrinei Gavrilescu, Premiul I - Ioanei Bulgaru, iar Premiul II - Biancăi Dan. Andreea-Ana Mihai şi-a adjudecat Premiul I la grupa 12-13 ani, iar Laura Toma - Premiul II la grupa 14-18 ani. La categoria peste 18 ani, Premiul I i-a fost decernat Georgianei Gheţiu. Toţi aceştia sunt elevi la clasa canto muzică-uşoară a Centrului Cultural „Dunărea de jos”, condusă de profesoara Monica Măciuceanu.

Pe scenă, la miezul nopţii

Festivalul de la Bacău a avut mai multe secţiuni, din care numai la muzică uşoara au fost 110 concurenţi. Din păcate, micilor artişti le-au fost puse la grea încercare nu numai performanţele vocale, energia, talentul, ci şi rezistenţa fizică. Imaginaţi-vă că, deşi erau treziţi de la 5.00 dimineaţa, copiii au urcat pe scenă la ora 18.00! Şi toate acestea din cauza organizării proaste. „Nici nu ştiu cum să încep: la ora 24.00 copiii încă mai cântau, microfoanele erau aduse din gară, boxele arătau a cutii de porumbei, programul s-a afişat după ce începuse concursul, diplomele nu erau ştampilate, trofeul ni se va trimite prin poştă... ne-am simţit umiliţi!”, ne-a povestit Monica Măciuceanu. În faţa unei asemenea avalanşe de nereguli, a fost tentată să renunţe la concurs, dar s-a gândit că micii artişti, în mare parte la primul lor festival, ar fi fost dezamăgiţi. „Sunt foarte mândră de performanţe şi de copii mei, mai ales că zece dintre ei s-au aflat prima dată pe o scenă adevărată. Nici nu ştiu de unde au mai avut energia să cânte şi să danseze. Şi au făcut-o corect!”, ne-a mărturisit profesoara. Cuvinte de laudă are doar pentru juriul condus de compozitorul Claudiu Bulete, care a rezistat cu stoicism până la final, recompesând copiii pe merit, pentru performanţe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

16 premii şi menţiuni, câştigate de 15 copii din Galaţi la Festivalul „Ghiocelul de argint”

La cea de-a opta ediţie a Festivalului de Muzică uşoară „Ghiocelul de Argint”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, la Bârlad, cei 15 participanţi gălăţeni, de la clasa de canto-muzică uşoară a Şcolii de Arte, din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, au câştigat 16 premii şi menţiuni. „Au fost foarte mulţi participanţi, peste 150”, ne spune profesoara Monica Măciuceanu, care ne-a obişnuit, în ultimii ani, cu astfel de performanţe.
La grupa de vârstă 5-7 ani, Apostolache Sara a primit premiu special şi menţiune, Necula Teodora - menţiune şi Cecală Maria - menţiune. La grupa 8 - 9 ani, Andrei Briana a primit premiul special, Dumitran Andreea - menţiune, Mihailopol Selini - premiul al III-lea, Taivan Daria - premiul al II-lea, Crăescu Sabina - premiul al II-lea, Gîrmacea Bianca - premiul I şi Movilă Diana tot premiul I.
La grupa  10-11 ani, Dan Bianca - premiul al III-lea, Gavrilescu Macrina - premiul al II-lea, Chiriac Sonia - premiul al II-lea,  iar Bulgaru Ioana  - Trofeul grupei. Pe 10 aprilie, o veţi putea vedea şi asculta pe Ioana Bulgaru evoluând în concurs la Next Star.
La grupa 16-18 ani, Toma Laura a câştigat premiul I. Din juriu au făcut parte compozitori şi profesori: îi amintim aici pe Marcel Iorga (preşedinte), Emil Răducanu (Radio Iaşi),  Dumitru Jijie  şi Claudiu Bulete.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Marele trofeu şi alte cinci premii pentru copiii gălăţeni participanţi la Festivalul Naţional "Lucky Kids"

Elevii profesoarei de canto muzică uşoară Monica Măciuceanu s-au întors cu un trofeu şi alte cinci premii de la Festivalul Naţional „Lucky Kids” de la Roman. Bianca Andra Gârmacea este cea care a reuşit să câştige trofeul la una dintre categoriile de vârstă din concurs. Macrina Gavrilescu, Veronica Movilă, Ionela Crăescu şi Laura Toma au obţinut fiecare câte un premiu al II-lea, în timp ce Daria Taivan a primit o menţiune.  
„A fost un festival foarte frumos organizat, cu mulţi concurenţi foarte buni şi un juriu exigent, din care au făcut parte Stela Enache, Viorel Gavrilă şi Nicolae Caragea. Toţi cei şase copii ai mei au câştigat ceva, iar acest lucru este onorant, pentru că patru dintre ei sunt abia în anul I de studiu”, ne-a declarat Monica Măciuceanu, profesor la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.