Jump to content

CSU Galaţi - volei feminin (2011-2012)


dcp100168
 Share

Recommended Posts

CSU Galaţi a revenit în primul eşalon

Echipa feminină CSU Galaţi a revenit în anul 2011 în Divizia A1 la volei feminin, după o pauză destul de lungă. Asta pentru că actuala echipă nu are nicio legătură cu formaţia CSU Metal Galaţi, multipla campioană naţională din deceniul trecut, care s-a desfiinţat în vara anului 2010.

CSU Galaţi este o grupare de tradiţie a voleiului feminin românesc, care în anii '80-'90 se lupta mereu pentru un loc pe podium şi are în palmares trei titluri de vicecampioană naţională plus o Cupă a României. Acestea sub conducerea antrenorului Traian Vîlsan şi avînd în componenţă jucătoare ca Speranţa Găman-Andreica, Crina Georgescu-Răuţă, Cristina Buzilă-Moga, Emilia Nedelcu-Nemţanu, Daniela Drăghici-Dinică, Maria Obreja-Muscă, Dana Sîngeorgean-Ţurcanu, Maria Mititelu, Gabi Cojocaru sau... Ileana Dobroschi-Berdilă, actuala antrenoare a echipei de pe malul Dunării!

Ileana Berdilă (51 de ani) a jucat pentru formaţia gălăţeană între 1979 şi 1993, dar a fost şi membră a echipei naţionale a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), Universiada de la Bucureşti (1981) sau turnee finale de Campionat European. "Am preluat echipa acum 8-9 ani, când CSU Metal a rămas în prima ligă, iar CSU a continuat în liga a doua, cu fete reactivate sau cu junioare de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi. Am mai participat la trei turnee de promovare, dar al patrulea a fost cu noroc pentru noi. Am început sezonul actual fără obiectiv, cu nouă sportive în lot, foarte tinere. Doar Irina Enciu-Todaşcă are 27 de ani, restul au sub 21 de ani. Pe parcursul campionatului, după ce am văzut că o promovare este foarte posibilă, am transferat trei jucătoare cu experienţă, cu care ne-am acoperit posturile deficitare. Cu ele cred că am înclinat balanţa în favoarea noastră, pentru că aveam o echipă tânără şi cu talie mai mică", a declarat Ileana Berdilă, antrenoarea echipei din Galaţi, pentru site-ul www.voleiromania.ro. Sosite în luna ianuarie, "veteranele" Andreea Constantinescu-Niculcea şi Adriana Dumitru-Dudnic (33 de ani fiecare), foste componente ale formaţiei gălăţene, ca şi Mihaela Hoţoi-Taşkiran (36 de ani), au schimbat faţa echipei, iar CSU a "defilat" la turneul final pe care l-a găzduit şi a câştigat fără emoţii toate cele trei partide.

Ce va urma pentru formaţia de pe malul Dunării? "Pentru fete urmează o vacanţă binevenită, până pe 1 august, când vom relua pregătirile. Bineînţeles că ne dorim întărirea lotului pentru sezonul următor. Sunt o ambiţioasă şi nu vreau să ne facem de râs în Divizia A1, unde ne dorim mai mult decât salvarea de la retrogradare", a mai spus Ileana Berdilă.

Iată lotul utilizat în acest campionat de CSU Galaţi: Andreea Constantinescu-Niculcea, Ioana Ştefu - coordonatoare; Georgiana Angheluţă, Claudia Olariu, Oana Oprea - universali; Mihaela Hoţoi-Taşkiran, Irina Enciu-Todaşcă, Cristina Botezatu - centri; Adriana Dumitru-Dudnic, Ana Maria Berdilă, Bianca Rusu - extreme; Mirela Bobaru - libero.

Formula standard utilizată la turneul final de la Galaţi a fost: Niculcea - Angheluţă (Olariu), Taşkiran, Todaşcă, Dudnic, Berdilă, Bobaru-libero. Ana Maria Berdilă a fost desemnată cea mai completă jucătoare a turneului final.

voleiromania.ro

Link to comment
Share on other sites

La sediul Federaţiei Române de Volei a avut loc, ieri, lansarea ediţiei 2011/2012 a Divizia A1 de volei. Sistemul de disputare şi-a păstrat formula din sezonul trecut. După derularea meciurilor din campionatul regulat (tur-retur) vor urma fazele play-off (pentru primele opt echipe) şi play-out (ultimele patru). Cele mai slabe două echipe – stabilite în urma meciurilor directe din play-out – vor lua drumul diviziei secunde. Noua ediţie de campionat este programată a debuta la începutul lunii octombrie.

Programul echipei feminine a CSU Galaţi: etapa I: CSM Lugoj (deplasare); etapa a II-a: Pro Volei Botoşani (acasă); etapa a III-a: Unic Piatra Neamţ (d); etapa a IV-a: Dinamo Bucureşti (a); etapa a V-a: „U” Cluj (d); etapa a VI-a: Ştiinţa Bacău (a); etapa a VII-a: CSM Bucureşti (d); etapa a VIII-a: SCM Universitatea Craiova (a); etapa a IX-a: Tomis Constanţa (d); etapa a X-a: Argeş Volei Piteşti (a); etapa a XI-a: CSU Medicina Tg. Mureş (d).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Adriana Dumitru a pleact la Brăila

Nou promovata in divizia A1 de volei feminin CSU Galati a pierdut una din jucatoarele de baza cu care a repus Galatiul pe harta voleiului feminin de prima liga. Adriana Dumitru Dundic a lasat divizia A1 si Csu Galati pentru divizia A2 si Csm Comision Braila. Adriana Dumitru a revenit in volei la inceputul acestui an iar in palmaresul sau figureaza 3 titluri de campioana si 3 cupe, toate cu Csu Metal Galati. In timpul in care nu a activat ca jucatoare Adriana Dumitru s-a ocupat de pregatirea micutelor voleibaliste de la ACSV Donaris.

sportgalati

Link to comment
Share on other sites

Victorie şi înfrângere la Brăila

Voleibalistele de la CSU Galati au sustinut doua meciuri de verificare la Braila, cu divizionara secunda nou-infiintata CSM Comision Braila. Cele doua echipe si-au impartit victoriile. In prima zi, Comison Braila a castigat cu 3-2, iar in cea de-a doua zi "studentele" s-au impus cu acelasi scor, 3-2.

sportgalati

Link to comment
Share on other sites

Voleibalistele de la CSU au lot „subţire” pentru A1

Dacă în urmă cu trei luni era bucurie mare, după ce ambele echipe de volei de la CS Universitatea au reuşit să promoveze, după ani buni de absenţă, în prima divizie, acum lucrurile s-au schimbat radical.

Situaţia este gravă la echipa feminină unde antrenoarea Ileana Berdilă nu are la dispoziţie decât 10 jucătoare. „Faţă de sezonul trecut, le-am pierdut pe Adi Dudnic, o jucătoare cheie în angrenajul nostru şi pe Georgiana Angheluţă şi am transferat-o pe Ruxandra Dănăilă, 18 ani, de la ACSV Donaris. Sunt foarte supărată, la această oră practic nu am cu cine să lucrez la antrenamente, n-ai cum să rezişti în prima divizie cu junioare şi cadete. Ne aflăm într-o situaţie dificilă, luni voi purta o discuţie cu directorul clubului Ion Mandache, să încercăm să găsim soluţii pentru a transfera 3-4 jucătoare pe posturile deficitare. Dacă va rămâne lotul actual, cu siguranţă vom fi ciuca bătăilor în campionat”, ne-a declarat antrenoarea Ileana Berdilă.

CSU Galaţi a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute două amicale în compania celor de la CSM Comision Brăila, echipă care va activa în A 2, victoriile fiind împărţite: 3-2 şi 2-3. Lotul folosit: Andreea Niculcea, Ana Maria Berdilă, Mihaela Taşkiran, Irina Todaşcă, Mirela Bobaru, Claudia Olariu, Ioana Ştefu, Oana Oprea şi Ruxandra Dănăilă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

CSU Galaţi a anunţat FR Volei că nu poate participa pe prima scenă a voleiului românesc

După ce Pro Volei Botoşani s-a retras din Divizia A 1 de volei feminin, o altă echipă a anunţat că nu poate participa în viitoarea ediţie a primei divizii feminine din România. Este vorba de nou promovata CSU Galaţi, care a trimis încă de ieri o adresă oficială către Federaţia Română de Volei, prin care cere înscrierea în Divizia A2 feminin.

Din câte se pare, motivul acestei retrageri este situaţia financiară a clubului care nu a permis conducătorilor echipei gălăţene să facă transferuri în această vară. Mai mult, din lotul echipei care a promovat, au plecat patru jucătoare, astfel că în acest moment antrenoarea Ileana Berdilă mai putea conta decât pe 8 jucătoare.

handbalvolei.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.