dcp100168 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 O tecuceancă s-a aruncat în faţa trenuluiLucratorii sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati investigheaza cazul unei femei, care a fost lovita mortal de trenul personal Barlad-Tecuci, a declarat, marti, pentru AGERPRES, seful Biroului Judetean de Politie Transporturi Feroviare Galati, subcomisar Stefan Costandache. Potrivit acestuia, trenul personal Barlad-Tecuci a lovit mortal o femeie care a sarit pe liniile de cale ferata, accidentul avand loc la circa doi kilometri de gara CFR Tecuci. Mecanicul de locomotiva a declarat ca victima a sarit pe sinele de cale ferata din iarba de pe margine in care statuse ascunsa.Cum victima nu avea asupra ei niciun act, iar accidentul a facut imposibila identificarea faciala, politistii care investigheaza cazul asteapta ajutorul cetatenilor. ''Victima avea urmatoarele semnalmente: tanara, in varsta de 20 ani, cu o inaltime de circa 1,50 metri, par negru, pana la umeri, purta un trening de culoarea neagra, un tricou verde, papuci albastri, de plastic si cercei de aur, de forma ovala. Cine crede ca are informatii cu privire la identitatea victimei poate apela serviciul unic de urgenta 112'', a declarat Costandache. Acesta este cel de-al treilea accident feroviar mortal inregistrat in judetul Galati, de la inceputul anului si pana in prezent.flacarais.ro
dcp100168 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Rodica Gavrilaş, moarte încă misterioasăTanara ce s-a aruncat in fata trenului, Rodica Gavrilas, implinise 22 ani in luna aprilie. Era eleva in ultimul an la Colegiul de Agricultura, la seral, si-i spusese mamei ei ca urma sa mearga sa se inscrie pentru bacalaureat. “Invata binisor, ii placea sa studieze. Din proprii bani isi cumpara cele necesare, o ducem greu caci s-a stins si tatal ei acum trei ani, eu neavând servici intrucat am grija de fratele ei bolnav, care are probleme cu picioarele. Duminica, m-a felicitat caci era ziua mea onomastica, a aprins lumanari asa cum facea de ani, era credincioasa. Nu ne-am certat, n-a facut nici o aluzie la faptul ca are vreun gand rau, nimic nu prevestea ceea ce se va intampla. Luni a plecat pe strada, la magazin in colt, unde a mai fost, si nu s-a mai intors. Miercuri dimineata am alertat politia ca a disparut de acasa”, povesteste mama Rodicai.Sora Rodicai continua sirul evenimentelor: ”A mai lipsit de acasa, venea la mine la Ungureni uneori. Pe la varsta de 14 ani a fost internata in spital la Tecuci deoarece avea probleme cu plamanii. In urma acestei internari a fost infectata cu virusul HIV, de atunci facea tratament, primea lunar o pensie medicala, se intretinea singura din aceasta suma, isi lua cele necesare scolarizarii, recent si-a cumparat si un sifonier. De la acea varsta nu a existat nici un moment in care sa fi spus ca are ganduri sinucigase datorate bolii, ii placea sa traiasca chiar daca existau probleme medicale. Din pacate, pe la 15-16 ani a fost rapita de o gasca de nemernici si-au violat-o. A trecut si-acea durere, cu toate ca pana in ziua de azi nu s-a elucidat cazul, politia nu a depistat acei indivizi (7 la numar dupa, spusele familiei) care si-au batut joc de sora mea. Din spusele vanzatoarei de la magazinul mixt rezulta ca, in seara de luni, Rodica se afla acolo inainte de orele 22, a avut o altercatie cu niste baieti, c-ar fi dat-o aia afara sau ceva de genul si ea a parasit localul in mare fuga. De aici se pare ca a luat-o spre linia ferata, unde mecanicul locomotivei sustine ca a vazut-o aruncandu-se in fata trenului la 22,30. Nu stim sa fi avut vreun prieten, iubit, nu a lasat nici un bilet, nimic sa prevesteasca tragedia. Nu am declarat inca la politie de cele afirmate de vanzatoarea de la chiosc, caci am aflat ulterior, iar la morga au fost alte rude sa o identifice. Ramane sa se stabileasca daca in telefonul ramas acasa avea ceva scris, ceea ce n-as crede”.Victima a vorbit mai mult ca de obicei la telefon in zilele de sambata si duminica. Rodica a fost adusa in sicriu acasa, are capacul pus datorita impactului, inmormantarea avand loc sambata 4 iunie. Casa din str. Vornicului nr.1 in care locuieste mama si fratele bolnav al raposatei este mai mult decat saracacioasa. “Nenorocirea asta ne lipsea…”, tot spune o mama indurerata, care, de ani traieste un destin crancen si greu de suportat.tecuci.eu
Recommended Posts