dcp100168 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Gălăţeanul Shift - hip-hoperul cu mesaj pozitiv Gabriel Mihai Istrate, pe numele de scenă Shift, încearcă să readucă hip-hopul în atenţia publicului prin intermediul unui mesaj pozitiv. La 28 de ani, Shift a lansat single-ul „Pe cuvânt“, un Imn al Copiilor, cântat împreună cu corul de copii Do-Re-Mi. Povestea lui Gabi a început cu mai bine de 12 ani în urmă, când s-a îndrăgostit de hip-hop, pe vremea când încă locuia în Galaţi şi cânta într-o trupă underground, numită Ilogic. „Cred că anturajul m-a determinat să mă îndrept către hip-hop. Din punctul meu de vedere, doar prin hip-hop sau rock poţi transmite un mesaj foarte puternic. Şi cum n-am fost un mare fan al muzicii rock, am ales hip-hopul", declară artistul. Cu hip-hopul, Gabi „s-a jucat" mai mulţi ani şi pe partea de producţie, făcând parte dintr-o echipă care produce muzică pentru mai mulţi artişti români, printre care şi Puya. După opt ani de locuit în Bucureşti şi trei de când trupa cu care a debutat s-a destrămat, tânărul s-a hotărât să încerce o carieră solo. Şi-a luat numele Shift, despre care spune că înseamnă schimbarea prin care a trecut după ce a renunţat la trupă, şi a lansat câteva piese pe internet, ca să testeze reacţia publicului. „Ar trebui să fim mai încrezători în locul ăsta" Debutul propriu-zis a venit însă odată cu apariţia pe piaţă a piesei „Pe cuvânt", o melodie hip-hop cu un mesaj pozitiv despre România. „Mesajul piesei este că ar trebui să fim mai optimişti, mai încrezători în noi şi în ceea ce facem şi mai încrezători în locul ăsta, că până la urmă e casa noastră. Eu cred că nicăieri nu-i ca acasă. De aici ni se trag rădăcinile şi cred că ar trebui să găsim părţile bune pentru a rămâne aici, pentru că sunt destule: avem o ţară frumoasă, cu locuri foarte frumoase şi cu oameni deştepţi", este de părere Gabi. Despre titlul piesei, care deja a intrat în playlistul radiourilor, hip-hoperul crede că este un fel de jurământ, care spune că „Viaţa e chiar frumoasă, pe cuvânt". Un hip-hop mai muzical Lansarea single-ului „Pe cuvânt" va fi urmată şi de lansarea unui album, despre care Gabi spune că e ceva nou pe piaţa din România. „Eu cred că am foarte multe de spus şi nu puteam s-o fac într-o piesă sau două, eu cred în albume. Iar albumul meu este un material foarte variat, unde predomină hip-hopul, dar şi influenţele reggae, rock şi electro. Am făcut tot ce am avut în cap, tot ce am simţit, nu mi-am pus limită la absolut nimic. Momentan, n-am ales numele albumului, am vreo trei variante posibile. Cât despre piese, cred că o să intre pe album în jur de 15", spune Gabriel. „Cred că vin cu un mesaj foarte optimist, cu un sound nou, albumul chiar e altceva faţă de ce s-a făcut la noi până acum. Vin cu un hip-hop mai muzical şi-mi doresc ca lumea să simtă exact ce am simţit şi eu când am făcut albumul", adaugă artistul. Pentru piesa „Pe cuvânt", Gabriel a colaborat cu Kamara (Alb Negru) şi cu corul de copii DO-RE-MI. „Colaborarea cu Kamara a fost o întâmplare. L-am cunoscut prin managerul meu, iar într-o zi a trecut pe la studio şi i-a plăcut foarte mult piesa. L-am văzut că e entuziasmat şi am zis să încercăm ceva împreună, iar în două ore am făcut varianta finală. Cât despre DO-RE-MI, eu îmi doream de mult să fac o piesă cu copilaşi şi, anul trecut, am cunoscut pe cineva care are un cor şi care a fost de acord să colaborăm". adevarul.ro
dcp100168 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Vineri, 27 aprilie, concert SHIFT în Zodiar ClubShift s-a nascut in 1983 la Galati, unde si-a terminat studiile in inginerie, in timp ce adevarata pasiune s-a desfasurat cronologic:1998 (Galati) – pune bazele trupei Ilogic1999 – 2000 (Galati) – creeaza primul album semnat Ilogic, “Ridicol”2001–2002 (Galati) – infiinteaza studioul de inregistrari “Fara Logica”- absolvirea Scolii de Arte “Dunarea de Jos”2003 – 2006 (Bucuresti) – colaboreaza cu Urban Records ca artist si producator, bucurandu-se de muzica alaturi de: Raparta, Mc Bean, Connect-R, Matteo, Tom Boxer, Mike Diamondz, Vanotech, K-Gula, Dj Undoo2007 (Galati) – lanseaza compilatia “Fara Logica Mixtape”2008 (Galati) – hotaraste sa plece la drum in varianta solo si lanseaza clipul piesei “Prea Devreme” sub pseudonimul “Kreuzet”2008 – 2009 (Bucuresti) – colaboreaza cu Kontrol Room Studio @ Sahia Film, unde isi pune creatiile la dispozitia unor artisti cum ar fi: Besa (Albania), 361Grad (Elvetia), Roxy Rocks, Andreea Antonescu, Sylvie, K1, Dariela, Alexandra Stanciu, Lavinia- incepe creatia si inregistrarile noului album solo- pune bazele grupului de productie “Midiots”- produce integral albumul “Acelash – E bine rau”2010 (Bucuresti) – mixeaza varianta finala a albumului solo si filmeaza primele 3 videoclipuri- isi schimba pseudonimul in “Shift”- pe partea de productie colaboreaza cu artisti precum: Puya, Bere Gratis, Dj Osaka si SRG, Sylvie, etckissfm.ro
dcp100168 Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 Rapperul SHIFT nu uită de unde a plecat! Gabriel Istrate, cunoscut în lumea muzicală românească sub numele de SHIFT, este gălăţean 100%, fapt amintit chiar de el în melodiile pe care le interpretează. De la „Viaţa-i divină”, unde cântecul se încheie cu „Te aştept mâine la Galaţi”, până la superhitul „Sus pe toc”, cu celebrul vers „ ...şi vine din Galaţi, de-acasă frate! ”, SHIFT a ţinut aproape de el Galaţiul, oraşul în care s-a născut şi de unde s-a format în cariera muzicală. Pe 20 august, SHIFT a lansat un nou videoclip, intitulat... „Ţiglina 1”! Piesa este interpretată alături de cunoscuta cântăreaţă Adda („Îţi arăt că pot”). „Ţiglina 1 este cartierul în care am copilărit. Mă leagă multe amintiri de acest loc. Ideea de a face o melodie despre Ţiglina 1 mi-a venit, aşa, dintr-o dată, nu plănuisem acest lucru. Mă bucur că am reuşit să fac şi clipul. Sunt mândru că sunt gălăţean”, a declarat SHIFT, în exclusivitate pentru PresaGalatiBraila.com. SHIFT şi Adda mai au împreună încă trei piese care vor fi lansate în viitorul apropiat.presagalatibraila.com
dcp100168 Posted June 29, 2016 Author Posted June 29, 2016 Shift lansează “Adevărul”, primul album din carieră După o experienţă de 17 ani în lumea muzicală, Shift şi-a pus inspiraţia, amintirile şi visele în albumul “Adevărul”. Compozitor şi producător de succes, Shift şi-a început drumul către topurile muzicale, în 2013, prin single-ul “Sus pe toc” (feat. Marius Moga), care l-a propulsat direct în playlisturile de radio, TV şi club, în care a rămas de atunci prin hituri precum “După ani şi ani” (feat. Vizi Imre), “Lejer”, “Rupem boxele (feat. Andreea Bănică), “Avioane de hârtie” (feat. Andra), “Norocos” (feat. What’s Up şi Connect-R), “Urcă şi coboară” (feat. Ruby) etc. Astăzi, după numeroase colaborări de top, Shift lansează albumul „Adevărul”, material discografic la care a lucrat timp de doi ani şi a produs în total 60 de piese, din care a ales doar 16 pentru a le include pe materialul care prezintă un mix între underground şi pop. Despre primul lui album, Shift mărturiseşte: “Am tot felul de nebunii în cap, pe care am vrut ăa le adun sub un singur nume - ‘Adevărul’, primul meu album, pe care şi eu îl aştept de multă vreme. E un album mixt, cu multe colaborări inedite, cu multe feat-uri cu prietenii mei din muzică. Nu au fost aleşi întâmplător, sunt persoane cu care am amintiri, am mai lucrat şi cu care sunt pe aceeaşi lungime de undă”. presagalati.ro
Recommended Posts