Jump to content

Gălăţeni la marşul "Motocicliştii există în trafic"


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeni la marşul "Motocicliştii există în trafic"

Aproximativ 500 de motociclişti s-au adunat, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Constituţiei, şi au pornit într-un marş care va traversa Capitala, eveniment organizat pentru a-i sensibiliza pe ceilalţi participanţi la a trafic şi a-i face conştienţi de pericolele la care îi expun. Motocicliştii au plecat în marş în jurul orei 10.15, din Piaţa Constituţiei, pe traseul Piaţa Unirii - Universitate - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Arcul de Triumf. Scopul manifestării ce face parte din campania Asociaţiei Motocicliştilor din România (AMR), "Motocicliştii există în trafic", este de a atrage atenţia asupra creşterii numărului de accidente în care sunt implicaţi motocicliştii. Reprezentanţii motocicliştilor au anunţat că, tot sâmbătă, vor avea loc marşuri şi în alte 22 de oraţe din ţară, respectiv Timişoara, Cluj, Constanţa, Călăraşi, Drobeta Turnu Severin, Bistriţa, Giurgiu, Braşov, Sibiu, Iaşi, Zalău, Cugir/Alba, Argeş, Hunedoara, Fagăraş, Târgovişte, Oradea, Galaţi, Baia Mare, Câmpina, Buzău.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Accidentele care îi au în prim-plan pe şoferii pe două roţi nu mai sunt o surpriză pentru bucureşteni. Aproape 230 de motociclişti au fost implicaţi în incidente rutiere din Bucureşti, de la începutul anului 2008. Numărul evenimentelor de acest fel a crescut cu aproape un sfert faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Poliţiei Capitalei.

Din ianuarie 2008 s-au înregistrat 1.439 de accidente rutiere, în 229 dintre acestea fiind implicate motociclete, motoscutere sau mopede. Bilanţul precizează că 79 de persoane au fost rănite grav, iar 173 au fost rănite uşor. În 45 dintre cazuri, vina le-a aparţinut şoferilor pe două roţi.

"Analiza acestor date relevă o creştere a numărului de accidente în care au fost implicaţi conducătorii de motociclete, motoscutere şi mopede cu aproximativ 22%, un element pozitiv fiind scăderea numărului persoanelor decedate în urma acestor evenimente", se arată în comunicatul Poliţiei.

Antena 3

Strict autentică, povestită de frate-meu. Drum între Năvodari şi Hârşova, în iulie, anul trecut, la volanul unui microbuz. Marfă fragilă, deci toate motivele să circule cu viteză moderată şi fără excese. Depăşeşte o maşină oprită pe dreapta, cu avariile pornite. Apoi, imediat, în faţă, un camion care voia să facă la stânga, să iasă undeva pe câmp, oprise să dea prioritate celor ce veneau din faţă. Normal, l-a ocolit prin dreapta. În timpul manevrei, vede că pe lângă microbuz trece în viteză un motociclist, iese în decor şi se afundă într-o vie.

L-au descâlcit dintre sârme şi curpeni, au chemat salvarea şi l-au trimis la spital. Pe microbuz nici o zgârietură, deci nu intra în discuţie impactul. Ce se întâmplase de fapt? Motociclistul a venit cu viteză f. mare din spate, a realizat că nu poate opri în timp util şi a încercat o manevră de ocolire a microbuzului prin dreapta. Numai că nu i-a ieşit manevra.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.