Jump to content

Doi gălăţeni arestaţi pentru clonare de carduri


Recommended Posts

Posted

Doi gălăţeni arestaţi pentru clonare de carduri

Ieri, magistraţii Tribunalului Galaţi au emis două mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a doi gălăţeni, Grigore Neagu şi Răzvan Drăguş, acuzaţi printre altele şi de clonare de carduri.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de cei doi încă din 2009, iar pe 3 iunie i-au prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii l-au acuzat pe Răzvan Drăguş de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronică, tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces neautorizat într-un sistem informatic şi de tentativă de fraudă informatică.

În acelaşi dosar, Grigore Neagu este acuzat de procurori de săvârşirea constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la falsificare de instrumente de plată electronică, instigare la deţinere de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronică, instigare la tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, instigare la acces neautorizat într-un sistem informatic şi de instigare la tentativă de fraudă informatică.

În urma cercetărilor, procurorii DIICOT susţin că în cursul anilor 2009 – 2010, cei doi inculpaţi ar fi constituit, împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate. Cei doi, împreună cu membrii grupării, mai arată procurorii, au falsificat mai multe carduri, dar au şi determinat alte persoane să facă această acţiune, după care au încercat să efectueze retrageri de bani de la diferite ATM-uri (bancomate), fără a avea acordul titularilor conturilor. Se pare că datele pentru clonarea cardurilor erau obţinute cu ajutorul unor dispozitive montate la bancomatele băncilor.

Acum, Răzvan Drăguş şi Grigore Neagu au primit mandate de arestare, dar au atacat decizia magistraţilor de la Tribunal cu recurs, dosarul lor urmând să fie înaintat Curţii de Apel Galaţi.

viata-libera.ro

  • 4 weeks later...
Posted

Un cunoscut artist a fost arestat pentru clonare de carduri

Pianistul Răzvan Drăguş, din trupa Andante, asemuit cu Richard Claiderman, este acuzat de clonare de carduri. Instrumentistul tocmai semnase un contract pentru un album cu cea mai importantă casă de discuri din SUA.

Unul dintre cei mai buni „clăpari" din România, pianistul Răzvan Drăguş, a ajuns în arestul Poliţiei Galaţi.

Grigore Neagu şi Răzvan Drăguş au fost arestaţi anul acesta pe 3 iunie de către Tribunalul Galaţi sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică, tentativă de efectuare a unor operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces neautorizat într-un sistem informatic şi tentativă de fraudă.

Răzvan Drăguş a urmat cursurile liceale şi a absolvit Conservatorul în Germania, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi pianişti din România. A devenit membru al formaţiei Avantgarde, trupă care cântă pop rock, soft rock, reggae, funk şi balade.

Răzvan Drăguş s-a declarat nevinovat, însă DIICOT Galaţi că deţine interceptări telefonice, care ar proba comiterea faptelor pentru care a fost arestat. "Sunt surprinsă pentru că îl cunosc de mult timp, iar Răzvan este un geniu al muzicii. Acest talent se va pierde, dacă va rămâne în arest. Nu cred în vinovăţia lui Răzvan, locul lui nu este în arest", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocatul lui Răzvan Drăguş.

adevarul.ro

Posted

„Claiderman de Galaţi” a fost eliberat

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis vineri să înlocuiască măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi Galaţiul în cazul lui Răzvan Drăguş.

Muzicianul a fost reţinut luna trecută sub acuzaţia că a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a sustrage bani din conturile gălăţenilor.

Eliberarea pianistului a venit ca o uşurare pentru rudele şi cunoscuţii acestuia, care nu s-au îndoit de nevinovăţia lui Răzvan, după cum ne-au declarat avocaţii care îl reprezintă în proces.

Grigore Neagu şi Răzvan Drăguş au fost arestaţi pe 3 iunie 2011 de Tribunalul Galaţi sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică, tentativă de efectuare a unor operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces neautorizat într-un sistem informatic şi tentativă de fraudă.

Răzvan Drăguş a făcut liceul şi Conservatorul în Germania, fiind apreciat în prezent ca fiind printre cei mai talentaţi pianişti din România. A devenit membru al formaţiei Avantgarde, trupă care cântă pop rock, soft rock, reggae, funk şi balade.

adevarul.ro

  • 2 years later...
Posted

Falsificatori de carduri trimişi în judecată de DIICOT Galaţi

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat de curând ancheta într-un dosar privind un grup infracţional organizat, care se ocupa, printre altele, cu falsificările de carduri. Inculpaţii din dosar, Răzvan Drăguş, zis „Razu”, Grigore Neagu, zis „Grig” sau „Gogu”, şi Cristinel Stoica, zis „Copilu”, au fost deferiţi justiţiei, urmând să fie judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi.
În urma cercetărilor, procurorii DIICOT au arătat că, în cursul anilor 2009-2010, Răzvan Drăguş, la acea vreme membru al trupei Avantgarde, şi Grigore Neagu, administratorul unei firme de pază, au constituit, împreună cu alte persoane, printre care şi Cristinel Stoica, un grup infracţional organizat în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate. Cei doi, împreună cu membrii grupării, mai arată procurorii, au falsificat mai multe carduri, dar au şi determinat alte persoane să facă acest lucru, după care au încercat să efectueze retrageri de bani de la diferite ATM-uri (bancomate) atât din ţară, cât şi din străinătate, fără a avea acordul titularilor conturilor. Se pare că datele pentru clonarea cardurilor erau obţinute cu ajutorul unor dispozitive montate la bancomatele băncilor.

Retragere neautorizată de bani

Ancheta în această cauză a început în decembrie 2009, când un gălăţean a depus plângere pentru că a rămas fără 1.400 de lei în cont, după ce o persoană neautorizată a scos banii de la un bancomat din oraş. Ulterior plângerii, procurorii DIICOT, pe baza înregistrărilor video de la bancomatul de la care au fost retraşi banii, l-au identificat pe cel care a făcut tranzacţia în persoana lui Cristinel Stoica. Astfel, cercetările au fost extinse, anchetatorii aflând şi de alte cazuri similare, unul dintre ele vizându-l pe Răzvan Drăguş, care a încercat să scoată bani folosind carduri contrafăcute, acestea fiind însă blocate de bancomat.
În timpul anchetei, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc. Unul dintre inculpaţi, care lucra ca barman la restaurantul lui Răzvan Drăguş, distribuia drogurile, cocaină, chiar la locul său de muncă. Acesta a fost motivul pentru care procurorii au efectuat o percheziţie la restaurantul cu pricina, în urma căreia au fost identificate, în biroul lui Răzvan Drăguş, echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi falsificării instrumentelor de plată electronică, precum şi 189 de carduri falsificate. 
În iunie 2011, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a lui Drăguş şi a lui Neagu, aceştia stând după gratii o lună de zile. Atât Neagu, cât şi Stoica sunt cunoscuţi cu antecedente penale, ambii fiind recidivişti, ultimul fiind chiar eliberat condiţionat. Mai mult, Cristinel Stoica s-a sustras urmăririi penale, audierea lui fiind imposibilă. Acum, cei trei inculpaţi vor da explicaţii în faţa judecătorilor, care le vor aplica şi pedepsele cuvenite.

viata-libera.ro

  • 4 years later...
Posted

Pianist român talentat, condamnat la închisoare pentru falsificare de carduri

Judecătorii Tribunalului Galaţi l-au condamnat pe pianistul Răzvan Drăguş, asemuit în perioada sa de glorie cu Richard Clayderman, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de intrumente de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Instrumentistul Răzvan Drăguş şi-a ratat cariera după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT Galaţi în 2013, în condiţiile în care semnase în 2011 un contract pentru un album cu cea mai importantă casă de discuri din SUA. Mai mult decât atât, Răzvan Drăguş, considerat unul dintre cei mai buni „clăpari" din România a ajuns şi în arestul Poliţiei Galaţi în 2011, când au început investigaţiile împotriva sa.

Răzvan Drăguş a urmat cursurile liceale şi a absolvit Conservatorul în Germania, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi pianişti din România. A devenit membru al formaţiei Avantgarde, trupă care cântă pop rock, soft rock, reggae, funk şi balade.

Procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că, în cursul anilor 2009-2010, Răzvan Drăguş, la acea vreme membru al trupei Avantgarde, şi Grigore Neagu, administrator al unei firme de pază, au constituit, împreună cu o altă persoană, Cristinel Stoica, un grup infracţional organizat în vederea obţinerii unor importante sume de bani prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate. Anchetatorii au descoperit că Răzvan Drăguş şi complicii săi au falsificat 189 de carduri, instigând şi alte persoane să facă acelaşi lucru. Pianistul, Neagu Grigore şi Stoica Cristinel au încercat să efectueze retrageri de bani de la diferite ATM-uri (bancomate) atât din ţară, cât şi din străinătate, folosindu-se de cardurile falsificate. Datele pentru clonarea cardurilor erau obţinute cu ajutorul unor dispozitive montate la bancomatele băncilor. Procurorii DIICOT Galaţi au aflat de reţeaua infracţională pusă pe picioare de Răzvan Drăguş în 2009, când un gălăţean, Lupu Mihăiţă, a depus plângere după ce a constatat că i-au dispărut 1.400 de lei din cont, în urma unei retrageri neautorizate de la un bancomat din Galaţi.

Pe baza înregistrărilor video de la bancomatul de la care au fost retraşi banii, poliţiştii l-au identificat pe cel care a făcut tranzacţia în persoana lui Cristinel Stoica. Anchetatorii au extins ulterior cercetările, descoperind că există mai multe sesizări similare, unele dintre ele vizându-l pe Răzvan Drăguş, care a încercat să scoată bani folosind carduri contrafăcute, însă sistemul  de securitate bancar le-a blocat în bancomate.

Întreaga afacere infracţională din care făcea parte fostul pianist al trupei Avantgarde a ieşit la iveală după ce procurorii DIICOT au făcut o perchiziţie la restaurantul din Galaţi al lui Răzvan Drăguş, anchetatorii urmărindu-l atunci pe un barman care lucra acolo şi care era suspectat că distribuia cocaină în local. În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi falsificării instrumentelor de plată electronică, precum şi 189 de carduri falsificate în biroul lui Răzvan Drăguş.

Pianistul s-a declarat nevinovat, dar judecătorii au considerat că există suficiente probe care îi demonstrează vinovăţia. Pe 18 ianuarie, Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Răzvan Drăguş la trei ani de închisoare cu executare la capătul a cinci ani de procese. Complicii săi, Neagu Grigore şi Cristinel Stoica, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu suspendare, respectiv trei ani şi trei luni de închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la instanţa superioară.

adevarul.ro

  • 11 months later...
Posted

„Richard Clayderman de Galaţi“, condamnat la închisoare. Cum şi-a ratat cariera un pianist de succes

Judecătorii l-au găsit vinovat pe pianistul Răzvan Drăguş de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de intrumente de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 17 decembrie, pe pianistul Răzvan Drăguş, asemuit în perioada sa de glorie cu Richard Clayderman, la doi ani de închisoare cu executare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de intrumente de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. 

Instrumentistul Răzvan Drăguş şi-a ratat cariera după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT Galaţi în 2013, în condiţiile în care semnase în 2011 un contract pentru un album cu cea mai importantă casă de discuri din SUA. Mai mult decât atât, Răzvan Drăguş, considerat unul dintre cei mai buni „clăpari" din România a ajuns şi în arestul Poliţiei Galaţi în 2011, când au început investigaţiile împotriva sa.

Răzvan Drăguş a urmat cursurile liceale şi a absolvit Conservatorul în Germania, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi pianişti din România. A devenit membru al formaţiei Avantgarde, trupă care cântă pop rock, soft rock, reggae, funk şi balade. Procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că, în cursul anilor 2009-2010, Răzvan Drăguş, la acea vreme membru al trupei Avantgarde, şi Grigore Neagu, administrator al unei firme de pază, au constituit, împreună cu o altă persoană, Cristinel Stoica, un grup infracţional organizat în vederea obţinerii unor importante sume de bani prin comiterea de fraude cu carduri bancare clonate.

Anchetatorii au descoperit că Răzvan Drăguş şi complicii săi au falsificat 189 de carduri, instigând şi alte persoane să facă acelaşi lucru. Pianistul, Neagu Grigore şi Stoica Cristinel au încercat să efectueze retrageri de bani de la diferite ATM-uri (bancomate) atât din ţară, cât şi din străinătate, folosindu-se de cardurile falsificate.

Datele pentru clonarea cardurilor erau obţinute cu ajutorul unor dispozitive montate la bancomatele băncilor. Procurorii DIICOT Galaţi au aflat de reţeaua infracţională pusă pe picioare de Răzvan Drăguş în 2009, când un gălăţean, Lupu Mihăiţă, a depus plângere după ce a constatat că i-au dispărut 1.400 de lei din cont în urma unei retrageri neautorizate de la un bancomat din Galaţi.

Dat în vileag de un traficant de cocaină

Pe baza înregistrărilor video de la bancomatul de la care au fost retraşi banii, poliţiştii l-au identificat pe cel care a făcut tranzacţia în persoana lui Cristinel Stoica. Anchetatorii au extins ulterior cercetările, descoperind că există mai multe sesizări similare, unele dintre ele vizându-l pe Răzvan Drăguş, care a încercat să scoată bani folosind carduri contrafăcute, însă sistemul  de securitate bancar le-a blocat în bancomate.

Întreaga afacere infracţională din care făcea parte fostul pianist al trupei Avantgarde a ieşit la iveală după ce procurorii DIICOT au făcut o perchiziţie la restaurantul din Galaţi al lui Răzvan Drăguş, anchetatorii urmărindu-l atunci pe un barman care lucra acolo şi care era suspectat că distribuia cocaină în local. În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi falsificării instrumentelor de plată electronică, precum şi 189 de carduri falsificate în biroul lui Răzvan Drăguş.

Pianistul s-a declarat nevinovat, dar judecătorii au considerat că există suficiente probe care îi demonstrează vinovăţia. Complicii săi, Neagu Grigore şi Cristinel Stoica, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu suspendare, respectiv trei ani de închisoare cu executare, la care se va adăuga şi un rest neexecutat de 883 de zile dintr-o pedeapsă la care fusese condamnat anterior.

adevarul.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.