Jump to content

"Autovehicule rutiere", o nouă specializare la Universitatea "Dunărea de Jos"

Recommended Posts

Posted

„Autovehicule rutiere”, o nouă specializare la Universitatea „Dunărea de Jos”

Din toamnă, Universitatea „Dunărea de Jos” va avea o nouă specializare, „Autovehicule rutiere”, care va funcţiona în cadrul Facultăţii de Mecanică. Este vorba despre o specializare foarte cerută de tinerii absolvenţi de liceu şi, mai ales, de firmele din zona Galaţiului şi nu numai, care au nevoie constant de ingineri specializaţi în acest domeniu. „Noi am făcut chiar un studiu în rândul service-urilor şi al reprezentanţelor auto şi am aflat că fiecare dintre aceste firme ar avea nevoie să angajeze în jur de trei absolvenţi la fiecare doi ani. De asemenea, o altă firmă care a apelat până acum la serviciile absolvenţilor noştri este Renault Tehnologie Roumanie, cu care avem un protocol de colaborare încă din 2006. În plus, colaborăm de câţiva ani şi cu uzinele Dacia Piteşti, acolo unde lucrează deja mulţi dintre inginerii formaţi la noi. Practic, în ultimii ani, cererea lor de forţă de muncă specializată a crescut constant după ce au constatat că absolvenţii noştri sunt într-adevăr performanţi. Oportunitatea introducerii acestei noi specializări este dată şi de faptul că, într-un an, se va deschide şi fabrica de tractoare Hoyo în Zona Liberă”, explică decanul Facultăţii de Mecanică, prof. dr. Cătălin Fetecău.

Acesta susţine că şi absolvenţii de liceu sunt foarte interesaţi de domeniul autovehiculelor rutiere. „Am făcut un sondaj şi în liceele cu profil tehnic din Galaţi şi a rezultat că 52 la sută dintre viitorii absolvenţi ar fi interesaţi să urmeze cursurile acestei specializări”, spune Cătălin Fetecău. Specializarea se face deja în mai multe centre universitare din ţară, însă decanul de la Mecanică speră ca, în câţiva ani, la Galaţi să fie una dintre cele mai bune şcoli în domeniu. „Avem o tradiţie de 50 de ani în maşini termice la Facultatea de Mecanică, lucru care ne recomandă ca buni specialişti în acest domeniu”, mai spune decanul Cătălin Fetecău.

Autorizaţia specializării „Autovehicule rutiere” a fost obţinută de la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior pentru 40 de locuri, care vor fi scoase la concurs în sesiune de admitere din această vară.

viata-libera.ro

Posted

Din câte știu singura facultate cu profil asemănător, în țară, e la Pitești... Pe vremuri, nu intra chiar oricine acolo, dacă nu era as la fizică și matematică...