Jump to content

"Păcatele tinereţii" unor candidaţi


dcp100168

Recommended Posts

Discuţii pe dosare

"Păcatele tinereţii" unor candidaţi

* Anchetat de DNA şi inculpat pentru infracţiuni de luare de mită şi fals, Vasile Băiculescu este candidatul PD‑L la Primăria Brăhăşeşti * Mircea Toader îl apără pe candidatul la Primărie, Andrei Lişinschi, catalogat de liberalul Bogdan Olteanu ca "puşcăriaş"

În ciuda faptului că primarul comunei Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, este inculpat pentru luare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, el este candidatul PD‑L la primărie. Cum e posibil aşa ceva? "Când s‑a declanşat procesul în instanţă, era deja desemnat. Noi am propus chiar excluderea, dar organizaţia locală nu a fost de acord. Ştiţi foarte bine că într‑o localitate unde sunt foarte mulţi rromi este greu să găseşti o soluţie. Dacă va fi condamnat, indiferent de poziţia pe care o are, noi îl excludem", a declarat Mircea Toader, liderul PD‑L. Secretarul executiv Elena Udrea a declarat că a întâlnit multe situaţii în care oamenii au fost urmăriţi penal şi apoi au fost achitaţi: "Pentru că sunt jurist trebuie să existe o condamnare, altfel nu ştim să mai deosebim cine e vinovat de cine nu e vinovat".

Atunci era speculă, acum e profit

Pentru că în ultima vreme s‑au tot vehiculat în presă condamnările suferite de candidatul PD‑L la Primărie, Andrei Lişinschi, liderului Mircea Toader i s‑a cerut oficial un punct de vedere. Asta mai ales în contextul în care liberalul Bogdan Olteanu a cerut PD‑L să‑şi clarifice poziţia faţă de "candidatul infractor, candidatul puşcăriaş Andrei Lişinschi". Toader a negat că Lişinschi ar avea o condamnare şi pentru furt. "Îmi pare rău că Bogdan Olteanu a jignit, indiferent în ce formă ceea ce există în trecutul fiecărui om. Acum 28 de ani, Andrei Lişinschi, la vârsta de 21 de ani a suferit o condamnare pentru o activitate care azi se numeşte profit şi atunci se numea speculă. Nu poţi să judeci activitatea unui om cu ceea ce a fost în trecut în acea conjunctură. Noi nu ne gândim decât la ce a făcut după 90, ce a construit şi ce poate să construiască. Îmi pare rău că Bogdan Olteanu a scos acea declaraţie în momentul în care el însuşi, împreună cu gălăţeanul Paul Păcuraru, a făcut un aranjament să dea vreun milion şi ceva de euro pentru reparaţia unor xeroxuri când le iei noi cu jumătate de preţ. Mi se pare mult mai grav cineva care e implicat într‑o acţiune cu repercusiuni juridice actuale decât unul de acum 30 de ani, când ce a făcut, a luat ţigări de la Gheorghe şi le‑a vândut lui Vasile", a declarat Toader. Elena Udrea a spus că după 28 de ani intervine şi reabilitarea pe cale judecătorească: "Dacă oamenii votează candidaţi care ar putea avea o umbră asupra imaginii lor, înseamnă că cetăţenii au decis că acela este un om de încredere".

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23465

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.