dcp100168 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Parcarea neasfaltată de lângă INGUn gălăţean ne scrie: „Cea mai folosită parcare din Galaţi este cea de pe strada Brăilei, de la bănci. Sute de maşini sunt distruse zilnic puţin câte puţin. Dacă nu puteţi asfalta o parcare din centrul oraşului, măcar nivelaţi-o şi puneţi zgură, care este gratis la Galaţi. Ideea de bază este că vreau să ne arătaţi că vă pasă de noi. Atât”.Am încercat să aflăm de cine ar depinde asfaltarea acelei parcări. Am sunat la Eduard Grosu, directorul ADP Galaţi, care ne-a declarat: „Noi nu avem în administrare acel loc. Este posibil ca terenul respectiv să fie proprietate privată – în spatele lui sigur se află un teren privat. Cei de la Primărie, de la Direcţia Patrimoniu vă pot spune care este situaţia respectivului teren. La un moment dat, cineva m-a întrebat: dacă am un teren, îl pot face parcare privată? Şi, după cum mi-a explicat, ar fi putut fi vorba chiar de locul respectiv, însă oricum, îi trebuie autorizaţie de la Primărie”.Am luat apoi legătura cu Nicoleta Manole, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Muncipiului, care s-a interesat şi ne-a lămurit: „Terenul de lângă ING este proprietate privată, a fost restituit proprietarului în baza Legii 10 din 2001, iar proprietarul a fost pus în posesie în 2006. Fiind proprietate privată, vă daţi seama că nu se poate interveni în niciun fel. Fiind terenul unei persoane, aceasta are toate atributele dreptului de proprietate şi dreptul de a dispune de acel teren. Ar putea, spre exemplu, inclusiv să îngrădească zona, poate dispune aşa cum doreşte de terenul său”.Prin urmare, discuţia se încheie aici. E posibil inclusiv ca proprietarul să aibă în intenţie amenajarea unei parcări private, însă pentru aceasta, aşa cum spunea şi Eduard Grosu, este necesară o autorizaţie de la Primărie.viata-libera.roAl cui să fie, oare, terenul ăla?
mambo Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 cica ar fi terenul CJG-ului. asta ar fi si motivul pt care nu intervine nimeni acolo iar CJG nu ar avea nimic de castigat daca ar amenaja o parcare. mai mult de atat se pare ca ar fi fost in discutii candva, sa ridice acolo un corp de birouri dar cum acest edificiu a fost amenajat in str. eroilor, a picat si varianta asta.
Legumix Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 cica ar fi terenul CJG-ului. asta ar fi si motivul pt care nu intervine nimeni acolo iar CJG nu ar avea nimic de castigat daca ar amenaja o parcare. mai mult de atat se pare ca ar fi fost in discutii candva, sa ridice acolo un corp de birouri dar cum acest edificiu a fost amenajat in str. eroilor, a picat si varianta asta. auzisem ca ar tine de Registrul Comertului
Recommended Posts