dcp100168 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Marius Stan va merge pe jos 234 de kilometri, până la SlănicProaspăt campion, Marius Stan va parcurge distanţa dintre Galaţi şi Slănic pe jos. După „baia“ cu bere, decuparea gazonului şi sărbătoritul până dimineaţă, moldovenii au găsit o altă metodă ciudată pentru a celebra câştigarea campionatului.Stan a pus pariu cu un prieten de-al său, originar din Slănic Moldova, că va merge până la el pe jos, dacă „oţelarii" vor termina primii. Directorul clubului e hotărât să se ţină de rămăşag. „Eu sunt om de cuvânt, atunci când fac o promisiune, o respect. Probabil o să fac patru sau cinci zile pe drum, dar bucuria e atât de mare, încât nici n-o să simt efortul", a precizat Marius Stan.În pelerinajul său, oficialul Oţelului va trece prin localităţi ca Tecuci, Tişiţa, Mărăşeşti, Adjud, Oneşti sau Târgu Ocna, însă o serie de suporteri şi-au exprimat deja dorinţa de a-l însoţi.adevarul.ro
dcp100168 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Marius Stan şi cursa Galaţi - Slănic MoldovaÎn urmă cu câteva luni, preşedintele Oţelului, Marius Stan, a pierdut un pariu făcut cu un prieten, iar oficialul campioanei trebuie să facă 200 de kilometri pe jos, de la Galaţi, la Slănic Moldova. Deşi a ajuns la 54 de ani, Marius Stan este hotărât să-şi respecte pariul şi a început deja să se antreneze pentru a-şi onora promisiunea. Marius Stan a venit odată cu echipa în cantonamentul din Poiana Braşov, dar este cazat la Hotelul „Alpin".După ce şi-a făcut toate testele medicale, pentru a fi sigur că este apt din punct de vedere fizic, preşedintele Oţelului a intrat şi el în cantonament, în Poiană. Şeful campioanei şi-a stabilit un program strict de pregătire, antrenându-se intens în stagiul de la munte. În fiecare dimineaţă, timp de trei ore, Marius Stan străbate 10-15 kilometri prin pădure, în condiţii vitrege. Pe drumuri forestiere, printre ramuri de brad sau muşuroaie de furnici, preşedintele campioanei se căleşte pentru marele pariu, pe care vrea să-l onoreze până la reluarea campionatului.Dacă dimineaţa aleargă singur prin pădure, Marius Stan se pregăteşte seara, cot la cot cu campionii României. „La cât de bine se menţine, domnul preşedinte ar fi chiar o soluţie viabilă pentru Liga Campionilor. Ne vom gândi serios să-l legitimăm", a menţionat Dorinel Munteanu. „Da, sunt apt pentru Liga Campionilor, dar acolo sus, la tribuna oficială, nu vreau să mă fac de râs în teren", a replicat Marius Stan. „Vreau să-mi respect pariul şi nu dau înapoi. Probabil, prin luna iulie o să-mi iau inima în dinţi şi o să fac cei 200 de kilometri, de la Galaţi, la Slănic Moldova. Oricum o să străbat această distanţă în cinci zile, deci cam 40 de kilometri pe zi. Deocamdată facem propagandă pentru mişcarea în aer liber. Poate aşa devenim o naţiune mai sănătoasă fizic, dar şi mental. Înafara acestui stagiu din Poiană, mai am două cantonamente şi sper ca până la finalul perioadei de pregătire să-mi intru în ritm", a încheiat preşedintele Oţelului.adevarul.ro
dcp100168 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Marius Stan mai lansează un pariu nebunesc* Şeful Oţelului va merge pe jos până la Londra, dacă ia Liga CampionilorEchipa de fotbal Oţelul Galaţi a început pregătirile pentru Liga Campionilor, dar şi preşedintele Marius Stan se antrenează nu pentru a cuceri vreun trofeu, ci pentru a putea onora un pariu făcut astă-iarnă, atunci când formaţia de la Dunăre era lider, dar puţini îi dădeau şanse la câştigarea titlului.În timpul unui cantonament la Slănic Moldova, Marian Stan a făcut un pariu cu câţiva apropiaţi. "Dacă Oţelul ia titlul de campioană, fac drumul Slănic Moldova - Galaţi pe jos (n.r. - 194 de kilometri)", a fost promisiunea lui Marius Stan.Încurajaţi şi ei de acest pariu, mai mulţi colaboratori şi prieteni ai şefului de la Oţelul s-au lăsat luaţi de val. Au apucat să facă fel de fel de promisiuni, care mai de care mai îndrăzneţe. "Eu mă las de fumat", a zis Romeo Jianu, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Marius Stan şi director la Politehnica Galaţi, "satelitul" Oţelului. "Eu i-am promis soţiei că nu voi mai pleca la pescuit fără ea!", a zis un altul.Ulterior, după ce Oţelul a luat campionatul, câştigându-şi dreptul de a evolua direct în grupele Ligii Campionilor, de cele mai multe dintre făgăduinţele făcute în iarnă de oamenii preşedintelui s-a ales praful! Fumător înrăit, Romeo Jianu s-a abţinut o noapte, după care şi-a reluat "sportul preferat"!Singurul care e hotărât să ducă prinsoarea până la capăt pare a fi Marius Stan. Liderul "siderurgiştilor" vrea să-şi respecte pariul făcut la Câmpulung. De două săptămâni, Marius Stan îşi pune la punct condiţia fizică. A intrat în cantonament cu echipa, la Poiana Braşov, acolo unde a demarat pregătirile pentru drumul Slănic Moldova - Galaţi. Pe lângă alergări uşoare, preşedintele a parcurs pe jos drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov! Ardoarea cu care a parcurs distanţa i-a adus un necaz: picioarele i s-au umflat, iar câteva zile după "antrenament" a umblat încălţat doar în sandale. "Cred că dacă nu mi se umflau degetele de la picioare, făceam şi drumul invers. Dar cred că îmi cădeau unghiile!", glumeşte Stan.Prietenii şi colaboratorii l-au sfătuit să renunţe: "Dă-l încolo de pariu. Lumea a uitat". Stan nici nu vrea să audă de abandon şi trage tare pentru a fi în formă. "Chiar acum fac drumul Slănic Moldova- Galaţi! Nu glumesc. Numai că sunt cu maşina", mărturisea, ieri la amiază, Stan.Şase kilometri pe oră!"Mulţi mi-au zis să renunţ, dar nici nu vreau să aud. E pariul meu cu mine. Uşor nu-mi va fi. Mi-am făcut socoteala: bag 6 kilometri pe oră, 8 ore pe zi! Prima zi va fi cea mai grea, că apoi, probabil, nu mă voi mai da jos din pat", se amuză Stan.Nu ştie când va pleca în temerara acţiune, drum pentru care şi-a făcut inclusiv asigurare medicală. "Acum e prea cald. Voi amâna până când temperatura va fi propice mersului pe jos. Voi apela şi la o Salvare, pentru orice eventualitate. Ştiţi ce ce îmi e frică? De faptul că nu mă voi mai opri după acest pariu!", spune conducătorul campioanei României, care a lansat încă un rămăşag inedit: "Dacă vom lua Liga Campionilor, promit să merg pe jos până la Londra, oraşul în care s-a desfăşurat finala de anul acesta!".evz.ro
dcp100168 Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Scutit de mersul a 200 de kilometri pe jos! A fentat pariul facut pentru castigarea titluluiMarius Stan a reusit sa-si onoreze, cu ajutorul suporterilor, pariul fata de Constantin Rosculet, patronul unei pastravarii, caruia ii promisese ca va parcurge pe jos distanta dintre Galati si Slanic Moldova daca Otelul cu castiga titlul in sezonul 2010-2011.Marius Stan a ales o modalitate originala de a-si respecta un pariu facut in 2010 cu Costantin Rosculet, patronul Pastravariei din Slanic Moldova. La vremea respectiva, oficialul moldovenilor a scris pe o carte postala ca "daca Otelul castiga campionatul, promit sa vin pe jos Galati-Slanic Moldova". "Mi-a zis ca-si cumpara trei perechi de adidasi si tot isi va onora pariul. Imediat, l-am sfatuit sa nu dea banii pe incaltari, ci sa se urce cu echipa si apropiatii in autocar si sa vina la mine sa manance, cu conditia sa-si achite consumatia. Imediat mi-a spus sa ma astept la 50 de invitati", a spus Rosculet. Astfel, sambata trecuta si-au facut aparitia 50 de suporteri imbarcati intr-un autocar ultramodern, insotiti de un delegat al Otelului. "Au fost toate preparatele de pastrav, de la ciorba pana la pastrav cu mamaliguta si mujdei, chiftele de peste si altele. Fiecare a servit ce a vrut. I-am trimis si lui Marius Stan o gustare, m-a sunat si mi-a multumit", a spus Rosculet, care l-a atentionat pe presedintele Otelului ca echipa va rata podiumul in acest sezon daca nu-i va calca pragul pastravariei cat de curand.cancan.ro
Recommended Posts