Jump to content

Benzinăriile automate


dcp100168

Recommended Posts

Benzinăriile automate

Patru ex-manageri Rompetrol si-au propus sa creeze un nou jucator pe piata comertului cu combustibili din Romania. Au inceput sa impanzeasca tara cu minibenzinarii automate, vor sa construiasca o fabrica de biocombustibili la Braila si sa amenajeze un chei pentru a putea transporta carburanti pe Dunare.

Prima benzinarie automata din tara. Platesti direct la pompa". Asa suna un titlu de ziar romanesc, din toamna anului trecut, de dupa conferinta de presa de inaugurare a unui nou concept de benzinarii pentru piata din Romania. AutoMat este - cum ii spune si numele - o retea de benzinarii automate, adica fara personal, amplasate in parcarile centrelor comerciale si hipermarketurilor din tara noastra, relateaza Money.ro.

Pana in prezent, compania care a lansat proiectul – Bioromoil Automatic Stations (BAS) – a deschis deja 11 astfel de statii, in centre co­merciale din Turnu Severin, Slatina, Targu Jiu, Craiova, Braila, Galati, Focsani, Bacau, Iasi, Suceava, Sibiu. Pana la sfar­si­tul anului 2011, planul este sa ajunga la 30 si in urmatorii trei ani, la 130, cam tot atat cat are MOL, de exemplu. Un alt detaliu interesant este ca noul concept este creat si pus in practica de patru ex-manageri din compania Rompetrol, compania dezvoltata de Dinu Patriciu, cel mai bogat om de afaceri din Romania, si vanduta acum doi ani catre KazMunaiGaz. De altfel, asemanarea dintre Mic.ro – conceptul de magazine lansat dupa exit de Patriciu – si cel al benzinariilor AutoMat sare in ochi: retail modern, locatii care ocupa spatii cat mai mici, cat mai compacte si cat mai raspandite.

dailybusiness.ro

Şoferii, ceva păreri?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.