Jump to content

Firmele de leasing cer Poliţiei recuperarea maşinilor de la rău-platnici


dcp100168

Recommended Posts

Firmele de leasing cer Poliţiei recuperarea maşinilor de la rău-platnici

Modalitatea prin care unele firme de leasing incearca si chiar reusesc sa puna mana pe masinile celor care nu mai pot sa isi plateasca ratele e de acum folclor. E clar ca pana acum aceste firme recurgeau la ajutorul firmelor "de recuperari" care, sub diverse denumiri, luau masina pe sus la fel de repede atat din parcarea rau-platnicului care mai avea de dat banii pe o luna si la fel a celui care nu platise decat una-doua rate.

Anul acesta firmele de leasing au gasit o modalitate mai facila de a pune mana pe masinile ale caror soferi nu mai plateau leasingul. Pun politistii sa le aduca masinile cu pricina, motivand ca e vorba de masini aflate in proprietatea lor si care sunt considerate furate, deoarece nu s-a terminat plata leasingului pentru ele.

Fenomenul a inceput la politia galateana in acest an. "Anul trecut, politistii de la Compartimentul Trafic si Furturi Auto din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati nu au primit sesizari de la firmele de leasing prin care acestea reclamau ca utilizatorii sau firmele carora le dadusera masini in leasing nu mai pot plati ratele si nu inapoiaza masinile. Anul acesta, de la inceput si pana acum s-au primit nu mai putin de 26 de plangeri de la firme de leasing care sustin ca persoane fizice sau firme care au luat masini in leasing nu isi mai pot achita obligatiile de plata si refuza restituirea masinii. Practic, in acest caz masina este reclamata ca fiind furata, desi se stie ca nu a fost platita in totalitate si persoana sau firma care a luat-o in leasing nu mai returneaza autovehiculul. Cazul este considerat unul de furt si se trateaza conform prevederilor legale", a declarat cms. Cristina Tatulici, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati.

Sunt si situatii mai mult decat neplacute pentru toate partile implicate, deoarece exista si persoane care mai au foarte putin de achitat, dar nu mai au posibilitatea financiara sa o faca si atunci cu greu pot accepta sa predea masina pentru care au platit patru-cinci ani. Singura solutie ar fi una luata de comun acord cu firma de leasing care sa ofere un fel de reesalonare, lucru care nu se intampla mereu deoarece clientul, fie el firma sau persoana fizica, nu poate mereu garanta ca va face fata, material vorbind, noii intelegeri.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.