Jump to content

Premii de muzică populară pentru gălăţeni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premii de muzică populară pentru gălăţeni

Sâmbătă, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Mangalia, au fost felicitaţi laureaţii, pe secţiuni, ai celei de-a VII-a ediţii a Festivalului internaţional de folclor pentru copii şi tineri interpreţi „Dobroge, mândră grădină“.

Printre aceştia s-au aflat şi trei gălăţeni, astfel:

La secţiunea Interpretare solişti vocali şi instrumentişti, categoria 8-13 ani: Premiul III - Ioana Ciorică (Galaţi), Ana Buturugă (Galaţi).

La secţiunea Coregrafie dans popular naţional: Premiul III - „Cununiţa Satului” (Lieşti, Galaţi).

cugetliber.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Cununiţa Satului din Lieşti, premiată la Constanţa

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Folclor pentru Tineret „Dobroge, mândră grădină” şi-a desemnat câştigătorii, sâmbătă seară, după ce, în perioada 27-29 iunie, a promovat pe litoral cântecele, dansurile şi obiceiurile tradiţionale.  În urma deliberării juriului, unul dintre cele două trofee ale festivalului a luat drumul Bulgariei, fiindu-i acordat ansamblului de cântece şi dansuri Balkan Razvitie, din Dryanovo. Al doilea trofeu a rămas „acasă”, la Muguraşii din Agăş - Bacău, la secţiunea Ansambluri folclorice de tradiţii şi obiceiuri. În cadrul evenimentului, s-a acordat un trofeu şi pentru cea mai frumoasă fată de la festival. Astfel, Trofeul „Miss Dobroge, mândră grădină” a ajuns la o tânără dobrogeancă din Cumpăna, Mihaela Bogdan-Mândra, din ansamblul Româncuţa. La secţiunea Ansambluri de cântece şi dansuri populare, au mai fost acordate cinci premii I, care au ajuns la: Cununiţa Satului din Lieşti - Galaţi, Plaiurile Mioriţei din Buzău, Bobocica din Dolj, Floricica din Dolj şi Căluşarii din Curtişoara. La secţiunea Ansambluri folclorice de tradiţii şi obiceiuri, au fost acordate alte patru premii I, care au ajuns la Româncuţa din Cumpăna, Hora din Drăgăneşti, Flori de măr din Curtişoara şi Doina, Suflet Românesc din Văleni, Dâmboviţa.

telegrafonline.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.