Jump to content

"Summer club" la Nicoreşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

"Summer club" la Nicoreşti

O piscină cu apă limpede, soare, mult soare, dar şi momente de relaş la umbra răcoroasă a bolţilor înverzite, a coloanelor antice sau în pavilioanele cu aer exotic – aceasta ar putea fi foarte bine descrierea unui loc de vacanţă din Grecia. Ei bine, nu este vorba nici de Creta, nici de Rhodos sau Paralia, ci de o bază de agrement din… Nicoreşti.

Pare incredibil că la doi paşi de drumul prăfuit ce duce spre Buciumeni, pe locul în care pe timpuri erau nişte clădiri ale unei foste unităţi agricole, să dai peste un colţ de-a dreptul olimpian de petrecere a timpului liber. Este vorba de „Eduard Summer Club”, o idee pusă în practică de Eduard Căcescu, având ca sursă de inspiraţie locurile vizitate în străinătate în timpul concediilor. Şi-au făcut babele cruce, dar viaţa merge înainte.

„A fost o idee de a mea de a face aici un loc exact ˝ca afară˝. Ce dacă-i la Nicoreşti? Pe noi nu ne duce mintea, numai pe greci sau italieni? Şi la urma-urmei, şi Nicoreştiul are o istorie, o tradiţie, ar putea fi atractiv şi pentru cei ce caută un spaţiu de evadare din oraş. Noi am început cu asta. Dorinţa noastră a fost de a face un loc unde să te simţi bine, în condiţii optime”, ne mărturiseşte Eduard.

Timp liber… în afaceri

În principiu, Nicoreştiul este aşezat strategic: la doar 14 km de Tecuci, la vreo 90 km de Galaţi şi 37 km de Focşani. Din păcate, în materie de turism, Nicoreştiul a rămas cam ca pe vremea dacilor.

Clubul lui Eduard sparge regula şi deschide, în sfârşit, sezonul estival şi la Nicoreşti. Că, vorba aia, tineri dornici de distracţie se găsesc peste tot! Iar preţurile de intrare sunt mai mult decât rezonabile: în weekend – 15 lei pentru adulţi, 10 lei, pentru copii, iar în timpul săptămânii preţurile sunt chiar mai mici – 10 lei, respectiv, 5 lei, adulţi şi copii.

Ceea ce surprinde oarecum la Summer Eduard Club este faptul că, deşi este la primul sezon, fiecare detaliu pare deja „aşezat”, de la gazonul tuns ca la carte, florile ornamentale şi bolţile de verdeaţă, până la elemente mărunte, dar care dau „culoare” şi personalitate locului: sculpturi din rădăcini de copac, hamacuri aşezate în locuri umbroase şi liniştite, chiar şi o amenajare peisagistică menită să dea impresia că te afli în apropierea unei aşezări greceşti antice. Ce-i drept, toată afacerea s-a dus la câteva sute de mii de euro.

„Am ales acest stil greco-roman pentru că e unul care nu se demodează niciodată. Desigur, sunt şi elemente de modernitate, dar am încercat să le armonizăm cumva, am lucrat cu o firmă din Focşani specializată pe aşa ceva, pentru a obţine un spaţiu plăcut, cu o atmosferă relaxată”, ne spune Eduard.

El recunoaşte că, fiind la început, încă testează diverse variante de valorificare a clubului. De exemplu, se gândeşte să dezvolte un concept privind nunţile, botezurile în aer liber, cu multă verdeaţă în jur, din ce în ce mai căutate, dar să şi organizeze o serie de evenimente în stil clubbing la care să fie invitaţi să participe artişti la modă.

De asemenea, locaţia are deja o sală de conferinţe pentru întâlnirile corporate sau team-bulding şi nu peste mult timp vor fi create facilităţi şi pentru cazare. Nu în ultimul rând, nici tradiţiile Nicoreştiului nu au fost uitate: „Suntem în curs de amenajare a unei crame pentru vizitatori şi am vorbit deja cu doi dintre distribuitorii locali de vinuri de Nicoreşti să fie furnizori şi pentru noi. Desigur, vrem să ne axăm şi pe o serie de produse culinare tradiţionale, după reţetele din zonă, ca să îmbinăm cele două elemente”.

Şi uite aşa, calea de la Olimp la Nicoreşti nu mai pare chiar atât de lungă. În rest, distracţie la maxim!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.