Jump to content

Şefi noi la instanţele şi la parchetele gălăţene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

La instanţele şi Parchetele gălăţene, şefi cu acte în regulă

În urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la instanţe şi de la Parchete, Judecătoria Galaţi va avea preşedintă. La acest concurs, judecătoarea Diana Mihaela Oancea a luat nota 8,18 ( 9,57 la proiectul de management şi 6,80 la testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane), ceea ce înseamnă că postul de conducere vizat va fi al ei. Judecătoria Galaţi a fost condusă, în ultima perioadă, de judecători cu delegaţie, dar nu a mai avut la conducere pe nimeni cu mandat de foarte mult timp.

Şi la Curtea de Apel Galaţi s‑a ocupat postul de vicepreşedinte, pentru care a candidat judecătoarea Irina Alexandra Boldea. Nota ei finală, 9,13, a rezultat din cele două probe: 9,27 la proiectul de management şi 9,00 la testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Aşadar, doamna Mariana Ghena, preşedinta Curţii de Apel Galaţi, va avea de acum înainte un ajutor cu... mandat de trei ani.

Din păcate, nu acelaşi lucru s‑a întâmplat la Tribunalul Galaţi. Pentru postul de vicepreşedinte la această instanţă s‑au înscris, iniţial, două judecătoare, dar una dintre ele s‑a retras pe parcursul concursului, iar cealaltă nu a obţinut notă de trecere.

Şi pentru procurori s‑a încheiat examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere. În urma rezultatului obţinut, 8,92 (9,64 la proiectul de management şi 8,20 la testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane) doamna Dorina Leau va fi prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor va fi de acum înainte un prim procuror cu acte în regulă. Procurorul Ionel Daghi a terminat examenul cu nota 7,77 ( 9,14 la proiectul de management şi 6,40 la testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane).

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25501

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Şefi noi la instanţele şi la parchetele gălăţene

Institutul Naţional al Magistraturii a dat publicităţii primele rezultate de la concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere la curţi de apel, tribunale, judecătorii şi parchetele arondate acestor instanţe.

La Judecătoria Galaţi, Diana Mihaela Oancea, al cărei mandat expiră pe 15 iulie, a luat la proba scrisă nota 7,60, iar la proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere a luat nota 9,75. Cu media 8,67, Diana Oancea va rămâne preşedinta Judecătoriei Galaţi.

Tot pe 15 iulie expiră şi mandatul de vicepreşedinte al Irinei Boldea, de la Curtea de Apel Galaţi. În locul acesteia va veni judecătoarea Virginia Filipescu, care a obţinut media 9,23 (9,20 la testarea scrisă şi 9,26 la proiect) la acest concurs.

De remarcat este faptul că, pentru prima oară după mult timp, va fi numit prin concurs, un preşedinte al Judecătoriei Lieşti, post vacant încă din 2006. Judecătoarea Florica Bucur s-a înscris la concurs şi a obţinut media 7,80 (6,60 la scris şi 9,00 la proiect). Aşadar, Judecătoria Lieşti are un nou preşedinte.

Situaţia la parchete

Şi câţiva procurori gălăţeni au participat la acest examen. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ionel Gâlcă, numit în funcţie în 2009, va avea un nou mandat de prim-procuror, el obţinând media 8,08 (8,60 la proba scrisă şi 7,57 la proiect).

Pentru postul vacant de prim-procuror adjunct s-a înscris în cursă procuroarea Violeta Păun, iar nota 9,22 (8,80 la scris şi 9,64 la proiect) îi asigură un mandat pentru acest post.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, posturile de prim-procuror şi prim-procuror adjunct erau vacante de la 1 iunie 2010, dar vor fi ocupate acum de cele două candidate, Emilia Daniela Negraia (pentru prim procuror), care a obţinut nota 9,40 (8,80 la scris şi 10 la proiect) şi Corina Iftode (pentru prim procuror adjunct), care a luat 8,95 (8,80 la scris şi 9,10 la proiect).

Magistraţii enumeraţi mai sus aşteaptă acum validarea rezultatelor obţinute şi numirile pe post.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Se caută șefi pentru cinci instanțe din Galați

Zece funcții de conducere la nivelul instanțelor din raza Curții de Apel Galați sunt scoase la concurs în următoarea perioadă, acestea devenind vacante ca urmare a mutării sau pensionării titularilor de până acum. Dintre acestea, cinci sunt numai la instanțe din județul Galați, pe lista nominalizată de Consiliul Superior al Magistraturii figurând ca scoase la concurs funcția de vicepreședinte la Curtea de Apel Galați, președinte la Tribunalul Galați, vicepreședinte la Judecătoria Galați, președinte la Judecătoria Tecuci și președinte la Judecătoria Tg. Bujor. Celelalte cinci posturi sunt la Judecătoria Brăila (președinte și vicepreședinte), Judecătoria Făurei (președinte), Judecătoria Panciu (președinte) și Judecătoria Adjud (președinte).

Candidații își mai pot depune candidaturile la Institutul Național al Magistraturii până pe 30 septembrie 2022, urmând ca până în luna decembrie să parcurgă o serie de probe, precum cea de evaluare psihologică, susținerea unui proiect referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere și o testare scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane.

Numele noilor șefi de instanțe vor fi cunoscute pe 21 decembrie, odată cu afișarea rezultatelor finale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Parchetele încep anul sub zodia șefilor cu delegație

În timp ce unii conducători de unități au intrat în 2023 cu o nouă prelungire a actului care le permite să stea în funcții de conducere, alții sunt pentru prima dată titulari ai unui astfel de document. Este situația de la DIICOT Galați, structura de combatere a criminalității organizate fiind "decapitată" la finele anului trecut, prin pensionarea procurorului Emilia Negraia, fost șef plin în ultimii patru ani.

După cum reiese din situația actualizată pe 4 ianuarie 2023 a evidenței procurorilor delegați pe funcții de conducere și execuție în Ministerul Public, mai mulți procurori din Galați, șefi mai vechi sau mai noi, au intrat în noul an cu delegații în buzunare, care să le asigure funcțiile și pentru următoarele luni. Primul desemnat, așteptat de altfel după ce funcția a rămas vacantă prin pensionarea fostului șef, este procurorul care va conduce, pentru următoarea jumătate de an, ca interimar, Serviciul Teritorial Galați al DIICOT. Este vorba despre procurorul Robert Gabriel Pătrănoiu, care a primit delegarea pe funcția de șef al unității începând cu data de 1 ianuarie 2023, până pe 1 iulie 2023. Robert Pătrănoiu lucrează în această structură de zece ani, este brăilean și a mai activat anterior ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila și, respectiv, ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Delegări noi, delegări cu prelungire

Opt este numărul procurorilor din parchetele din Galați care au început noul an cu documente noi care le asigură interimatele. Pentru unii, delegările au devenit aproape o formalitate, procurorii în cauză aflându-se de multă vreme la cârma unora dintre structuri. Alții vor experimenta în premieră avatarurile funcției de șef într-un domeniu confruntat cu acute crize de personal.

Printre cei aflați la prima delegare pe o funcție superioară se află procurorul Adriana Popa, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care până la jumătatea lunii iunie va asigura funcția de șef de secție, precum și procurorul Cristian Laurențiu Lupășteanu, care lasă Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, până în iulie 2023, pentru a fi prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor.

Tot pe ruta Galați - Tg. Bujor s-au mai realizat câteva delegări, soldate cu numirea în funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Galați a procurorului Nicoleta Andrinoiu, dar și cu avansarea la Parchetul Tribunalului a procurorului Ovidiu Zaharia, fost procuror la Tg. Bujor și fost șef delegat al Parchetului Judecătoriei Galați.

Tot la Parchetul local, rămâne pe funcție, ca efect al prelungirii delegării, procurorul Marinela Nedelcu. Efectul delegărilor se face simțit și la parchetele superioare, respectiv cel de pe lângă Tribunal și Curtea de Apel. Monica Buzea rămâne procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel cel puțin până pe 6 aprilie, iar șeful de la Parchetul Tribunalului, prim-procurorul Florin Oancea, și-a mai asigurat un interimat până la începutul lunii iulie. Procurorul Paula Marcu mai are de stat în funcția de adjunct al șefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați cel puțin o lună, în baza unei delegări din luna august a anului trecut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tribunalul Galați are un nou președinte

Instanța județeană este singura din circumscripția Curții de Apel Galați la care s-au operat modificări în organigrama de conducere, în urma concursurilor pentru ocuparea funcțiilor organizate la finele anului trecut. Odată cu pensionarea fostului președinte al Tribunalului Galați, Robert George Florea, consemnată prin decret prezidențial pe 29 decembrie 2022, și susținerea concursului de promovare, a fost numită pe funcția cea mai înaltă de la Tribunal, ca președinte, judecătoarea Diana Mihaela Oancea, unul dintre cei mai vechi și experimentați magistrați ai instanței aflați în activitate. Celelalte funcții scoase la concurs au fost păstrate de foștii titulari, conform președintelui Curții de Apel Galați, Cosmin Răzvan Mihăilă. 

Curtea de Apel Galați îl are ca președinte pe judecătorul Cosmin Răzvan Mihăilă, secondat de doi vicepreședinți, judecătorii Doru Benescu și Alexandru Bleoancă. La Tribunal, alături de noul președinte, îl regăsim în postura de vice pe judecătorul Giulio Costel Nedelcu, în timp ce Judecătoria Galați îi are ca președinte pe judecătoarea Ana Maria Răzlog, iar ca vicepreședinte pe judecătoarea Laura Panea. Judecătoarea Nina Fotache este președintele cu delegație al Judecătoriei Tecuci, la Judecătoria Tg. Bujor este președinte  judecătoarea Roxana Lucia Mahu, iar cea de la Liești este condusă de judecătoarea Costela Dumitrache. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.