Jump to content

Facultatea de Medicină din Galaţi, sub tutela Iaşiului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Facultatea de Medicină din Galaţi, sub tutela Iaşiului

Universităţile tradiţionale de medicină şi farmacie din România vor tutela programele de rezidenţiat organizate noile facultăţi de medicină din România. Practic, "fiecare universitate îşi va asuma tutela unei facultăţi noi, pentru a asigura standardizarea acestui program", a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj, Constantin Ciuce.

Astfel, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş va tutela Facultatea de Medicină din Sibiu, iar Universitatea din Iaşi va tutela facultatea din Galaţi. De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti va tutela facultatea de medicină din Constanţa, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova va tutela facultatea de medicină din Braşov. În partea de vest a ţării, Unversitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara va coordona Facultatea de Medicină şi Farmacie din Arad, iar Universitatea din Cluj va tutela facultatea de profil din Oradea. Scopul acestei măsuri este păstrarea calităţii acestui sistem de învăţământ. În plus, medicii rezidenţi vor putea, din acest an, să îşi petreacă 30 la sută din timp într-un alt centru universitar ori într-o altă clinică universitare care desfăşoară programe de rezidenţiat.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.