Jump to content

Au scăzut preţurile vilelor de la Lepşa


Relu
 Share

Recommended Posts

Mai în glumă, mai în serios, se vorbeşte despre Lepşa ca despre un cartier al Galaţiului. Într-adevăr, zona a fost descoperită de gălăţeni, cei mai cu dare de mână au început să-şi ridice acolo casele de vacanţă. Dar în ultima vreme, tot mai mulţi din alte judeţe fac o vizită şi nu puţini sunt cei ce investesc în turism. Au venit chiar şi din Constanţa şi şi-au făcut casă de vacanţă acolo!

Din păcate, potenţialul zonei nu este încă exploatat aşa cum ar trebui. Mă gândesc în primul rând la accesul spre zonă. Curse regulate sunt doar de două ori pe zi, Focşani-Braşov şi retur. Între Lepşa şi Târgu Secuiesc, DN 2D e practic un drum de ţară, neamenajat, ai toate şansele să-ţi rupi maşina :(. Agrement organizat nu prea există, cu excepţia nelipsitelor ATV-uri. Dacă vrei cazare, în afară de cort, cică ar fi bine să-ţi faci o rezervare. Din păcate, legătura cu Soveja e doar pe hartă, drumul fiind întrerupt de surpări are carosabilului.

Atracţii turistice:

-Cascada Putnei. Cu 4 km înainte de Lepşa, într-o curbă la dreapta trebuie să faci la stânga. Exista acolo câteva pensiuni şi un loc amenajat, cu balustrada, pentru panorama cascadei.

-Cheile Tişiţei, rezervaţie naturală, peisaje pe măsură. Dupa cca. un km de cascada Putnei, tot intr-o curba la dreapta, tot pe partea stanga, apare un pod si diverse panouri cu anunţuri de cazare. Se trece podul şi pe partea dreaptă, cca. un km, pe un drum îngust şi neamenajat. Taxa de intrare 2 lei, rezervaţia se întinde pe cca 8-9 km.

-Mănăstirea Lepşa. De la podul din centrul satului se face la dreapta, în drum spre Soveja, cca. un km.

Posibilităţi de campare:

-La cascada Putnei, "peste drum". Trecând podul peste râu, spre Cheile Tişiţei, se face imediat la stânga, cca. un km, drum îngust, de ţară, neamenajat. Taxa de cort, 15 lei. Există grup sanitar cu apă curentă, duşuri, bucătărie de vară.

-La mănăstire. Tot pe malul Putnei, total neamenajat dar foarte populat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Magazin din Lepşa, reclamat la Galaţi

In perioada sarbatorilor pascale, mai exact in intervalul 26-28 aprilie, un consumator a reclamat la Inspectoratul Regional al Protectiei Consumatorilor Galati conditiile igienice necorespunzatoare constatate într-un magazin din Vrancea. "Cel mai probabil, un galatean, aflat in perioada Pastelui ca turist in zona Lepsa-Soveja, a reclamat aceste conditii direct la Galati. Noi in aceasta perioada nu am avut sesizari privind conditii igienico-sanitare defectuoase", a spus Dumitru Dila, inspector-sef al OJPC. Daca se vor confirma cele reclamate de galatean se va dispune sanctionarea contraventionala a comerciantului respectiv.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Au scăzut preţurile vilelor de la Lepşa

Multi proprietari de case si vile de vacanta din cea mai cunoscuta zona turistica a Vrancei, Lepsa, si-au scos la vinzare casele de la poalele muntelui. Impinsi de la spate de nevoi, proprietarii, fie vrinceni, fie de la Galati, Constanta sau Bucuresti, renunta la casa de vacanta de la munte, pe care sint dispusi sa o vinda acum la preturi mai mici cu 50% fata de anii de virf 2007-2008. O vila la Lepsa se vinde la preturi cuprinse intre 40.000 euro si 85.000 de euro, negociabil, in functe de amplasament si dotari.

Putini sint insa cei interesati chiar si de asa „chilipiruri”, majoritatea celor care au venit sa prospecteze terenul pentru aceste case de vacanta fiind in special galateni sau constanteni, care vor o resedinta la munte.

Nici terenurile in aceasta zona nu au mai mare cautare, chiar daca si preturile lor sint acum la jumatate in comparatie cu ultimii trei ani.

Anunturi de vinzare pe case, garduri si stilpi

Daca aveti ceva bani pusi deoparte si visati de mult la o frumoasa casa de vacanta la munte, acum pare

momentul cel mai potrivit sa o achizitionati. „Vind vila PA1 din zidarie, in Lepsa, zona deosebita, pe malul riului Putna”, asa suna unul dintre anunturile postate la mica publicitate, categoria imobiliare. Dar si satul turistic Lepsa este plin de anunturi de vinzare, lipite pe garduri si case sau stilpii de telegraf, la preturi negociabile. De altfel, conform unei analize realizata recent de un site de specialitate de imobiliare, pretul caselor de vacanta a scazut cu pina la 52% de la începutul anului 2008 si pina în prezent, într-un ritm similar cu piata rezidentiala în ansamblu.

Motivele pentru care proprietarii renunta la casele de vacanta in care au investit bani, timp si suflet, sint legate, in principal, de criza de bani. Focsaneanul Nicolae Ignat locuieste la Lepsa mai ales in timpul sezonului cald si vrea sa-si vinda casa de vacanta inca de anul trecut, de cind, spune el, a mai taiat din pret in speranta ca va atrage mai multi clienti. „Casa este din anul 1997, terenul si casa au 550 mp, este amplasata pe malul Putnei, avem o terasa, te trezesti cu muntele in fata. La inceput am cerut 120.000 – 130.000 de euro, am mai scazut acum, dar mai putin de 80.000 de euro nu mai putem lasa nici un leu. Am mai avut ceva oferte, dar nimic serios. Au venit din Constanta, Buzau, au facut poze, dar cam atit”, ne-a declarat Nicolae Ignat, care vrea sa isi vinda casa din Lepsa.

Un alt proprietar, din Galati, plecat in strainatate, vrea sa isi dea vila de pe malul Putnei, cu tot cu terenul aferent de 800 mp, la pretul de 70.000 euro. O alta casa noua de vacanta, care mai are nevoie de ceva retusari, este scoasa la mezat cu 40.000 de euro, pentru un teren de 300 mp si casa de 160 mp.

Si Ion Soare vrea sa isi vinda vila cu etaj de la Lepsa, din motive financiare, insa nu prea a gasit persoane interesante pina acum sa cumpere, ci mai degraba sa faca schimb. ”Pretul este de 85.000 de euro, negociabil, pentru 800 mp cu tot cu teren, casa fiind cu etaj sint 220 mp locuibili. Casa e din BCA, cu toate utilitatile. Am avut ceva interesati, de la Galati, Constanta, dar mai mult cu combinatii”, ne-a spus Ion Soare.

Teren de 20 euro/mp la Lepsa

Nici terenurile nu se vind mai bine in statiunea de munte. In prezent, un teren la Lepsa se vinde, cel mai putin, cu 4 euro/mp in extravilan, unde nu sint utilitati. Cei interesati pot gasi loturi de teren si in intravilan, la preturi ceva mai piperate, de 18 euro/mp sau chiar la 20 euro mp, in punctul Streiul. Oricum, in comparatie cu anul 2008, si preturile la terenuri au scazut la jumatate, spun imobiliarii. „Terenurile la Lepsa nu se cauta. In principal, sint proprietari din Galati, Constanta, Bucuresti, care nu au reusit sa construiasca nimic si acum vor sa le vinda pentru ca au nevoie de bani. Preturile au scazut si cu 50% fata de anii de virf 2007-2008, dar tot nu se cauta”, ne-a declarat Dan Teodor Verbita, administratorul unei agentii imobiliare din Focsani.

Multe din aceste terenuri au si dezavantajul de a nu avea utilitati, precum apa curenta sau canalizare, singura utilitate in zona centrala a satului turistic fiind energia electrica. De altfel, turistii nu prea se inghesuie in aceasta zona pe de o parte din cauza posibilitatilor limitate de petrecere a timpului liber, dar si din cauza ca lucrarile la DN 2D Focsani – Ojdula sint oprite, din cauza nealocarii fondurilor necesare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru continuarea investitiei.

Satele Lepsa, Gresu, Porcu si Streiu din comuna Tulnici au luat avint dupa 1990, fiind preferate de noii imbogatiti ai tranzitiei pentru constructia de case la munte. In zona au case multe din persoanele cunoscute ale judetului, de la politicieni, pina la politisti, procurori si oameni de afaceri.

ziaruldevrancea.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Vacanţă în Munţii Vrancei

Continuăm vacanţa la munte ceva mai aproape de casă. În cadrul campaniei „Eu vara nu dorm”, ajungem să respirăm aer curat şi să ne bucurăm de umbra brazilor, în minunata Ţară a Vrancei. Mergem la pas prin Lepşa şi poposim apoi la Soveja. Descoperim împreună peisaje de poveste, dar căutăm şi cazare în zonă.

Lepşa - "perla turismului vrâncean"

În staţiunea Lepşa, una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din judeţul Vrancea, găsiţi cazare la sume cuprinse între 50 şi 220 de lei. La Pensiunea „Roxy”, camera dublă, cu toaleta pe hol, costă 50 de lei. Vila „Rose-Marie” îşi aşteaptă oaspeţii cu următoarele tarife: camera dublă - 50 de lei, în timpul săptămânii, şi 60 de lei, în weekend, camera triplă - 70 de lei, de luni până vineri, respectiv, 80 de lei, la sfârşitul săptămânii, iar apartamentul cu două camere poate fi închiriat cu 70 sau 80 de lei, în funcţie de zilele în care doriţi să vă cazaţi. Casa de vacanţă „Rândunica”, situată în centrul staţiunii, la 50 de metri de şoseaua principală, vă aşteaptă să-i fiţi oaspeţi într-una din cele şase camere dotate cu televizor, încălzire centralizată, internet wireless, bucătărie complet utilată, sală de ping-pong, grătar, loc de joacă pentru copii şi parcare. Camera dublă costă 60 sau 65 de lei, apartamentul cu două camere 120 sau 130 de lei, dacă vă cazaţi în timpul săptămânii sau în weekend, iar preţul de închiriere la cheie ajunge la 400 de lei. La Pensiunea „Lina”, situată pe DN 2D, kilometrul 72, turiştii pot alege să doarmă într-una din cele opt camere cu pat matrimonial şi fotoliu pat extensibil, cu 80 de lei pe noapte. Tarife ceva mai mari au stabilit proprietarii Pensiunii „Tulnici”, din localitatea Tulnici (situată la aproximativ 14 kilometri de Lepşa). Camera dublă costă 100 de lei, apartamentul cu două camere 140 de lei, iar locul de camping tot 100 de lei. Dacă doriţi să vă rezervaţi şederea la Pensiunea „Casa Albert”, de cinci margarete, trebuie să scoateţi din buzunar 150 de lei pentru camera dublă şi 220 de lei pentru un apartament cu două camere. La Cabana "Panoramic" sunt, de departe, cele mai mari tarife, pentru că un apartament cu trei camere costă 220 de lei.

Soveja - staţiunea cu aerul cel mai ozonat din Europa

La Cabana „Ana”, amplasată pe marginea râului Dragomira, camera dublă costă 60 lei. Pe site-ul www.turistinfo.ro, proprietarii anunţă că oferă reducere de 10 la sută pentru un sejur de minimum trei nopţi sau grupurilor formate din cel puţin 24 de persoane. Micul dejun costă şase lei de persoană, iar prânzul şi cina 12 lei. Tot 60 de lei este cazarea şi la Casa „Poieniţa”. La Pensiunea „Elena”, o noapte într-o cameră dublă costă 80 de lei, iar „Casa Bunicilor Stoian” oferă camera dublă cu 100 de lei, apartamentul cu două camere cu 200 de lei şi cel cu trei camere cu 260 de lei. Dacă sunteţi o gaşcă mai mare, puteţi închiria la cheie, cu 250 de lei pe zi, Cabana „Haiducului”, structurată pe două nivele, cu trei camere duble, living, bucătărie şi loc de servit masa.
Dacă ajungeţi în partea aceasta a Vrancei, nu trebuie să rataţi o plimbare la Mănăstirea Lepşa, Cascada Putnei, Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, Mânãstirea lui Matei Basarab, Schitul Soveja, dar şi la alte multe obiective turistice din zonă.

Cum ajungem la destinaţie

De la Galaţi la Lepşa, pe ruta Galaţi-Tudor Vladimirescu-Focşani-Lepşa, sunt 160 de kilometri, pe care, dacă îi parcurgem cu maşina, facem două ore şi jumătate, iar pe combustibil dăm în jur de 75 de lei. De la Lepşa la Soveja mai sunt 7 kilometri, aşa că păstrăm acelaşi traseu, doar că mergem 20 de minute în plus.
Puteţi ajunge în zonă şi dacă luaţi microbuzul Galaţi - Focşani (un bilet costă 17 lei).
Călătoria cu trenul, până la Focşani, costă între 18 şi 40 de lei. Drumul trebuie continuat, din autogară, cu un autobuz al Societăţii de Transport Local. Până la Lepşa, biletul costă 25 de lei, iar până la Soveja 18 lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Constructori gălăţeni pentru drumul Soveja - Lepșa

Asocierea Lemacons SRL - Citadina’ 98 SA - Trameco SA a câştigat licitaţia pentru "Modernizare DN 2L Soveja - Lepșa, km 60+145 - km 76+277", a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizând că a fost semnat contractul pentru acest obiectiv. "DN 2L asigură legătura între DN 2 (E 85) din care se desprinde la km 200+600 (în zona localității Tișița) și DN 2D, pe care îl intersectează la km 73+780 (în localitatea Lepșa). Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor este în valoare de 126.778.219 lei cu TVA", explică CNAIR. Durata contractului este de 30 luni, din care şase pentru proiectare şi 24 pentru execuţie, iar garanţia este de 60 de luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.