Jump to content

Hipermarket Auchan la Galaţi, în 2013


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Hipermarket Auchan la Galaţi, în 2013

Reteaua de magazine Auchan se va extinde cu 7 noi centre comerciale pana in anul 2014, in urma unor investitii totale de 150 milioane de euro. Unitatile vor fi inaugurate in Constanta, Craiova, Iasi, Braila, Galati, Brasov si Bucuresti, primele doua hipermarketuri urmand a fi deschise pana la finele anului in curs, in Constanta (in cadrul mall-ului Maritimo Shopping Center, pe o suprafata de 12.000 mp) si in Craiova (in Electroputere Shopping Park, pe o arie de 11.000 mp).

In primul trimestru din 2012, va fi inaugurat centrul comercial din cadrul complexului comercial Palas Iasi, unitate ce va avea o suprafata de 5.000 mp si va comercializa, exclusiv, produse alimentare.

"In ceea ce priveste centrele pe care dorim sa le construim in Galati, Braila, Brasov si Bucuresti suntem, in prezent, in etapa de identificare a unor terenuri si dezvoltatori imobiliari. In viitor ne putem majora investitiile la nivel local, prin inaugurarea unor magazine de dimensiuni mai mici. In acest sens, o delegatie oficiala a companiei-mama din Franta a vizitat, recent, Romania, pentru a analiza posibilitatea dezvoltarii de unitati tip supermarket, sub numele Simply Market", a declarat Patrick Espasa, director general al Auchan Romania.

In prezent, Auchan investeste, in parteneriat cu grupul New Europe Property Investments (NEPI), fonduri de 5 milioane de euro pentru extinderea cu 3.500 mp a hipermarketului Auchan Pitesti, la finalizare acesta urmand a beneficia de o suprafata totala de 12.500 mp. Auchan detine, la nivel national, 7 centre comerciale, anul trecut vanzarile retelei autohtone inregistrand o crestere de peste 10% fata de nivelul din 2009.

agendaconstructiilor.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Magazinul cu numărul 15 al Auchan va fi deschis la Galaţi

Grupul francez Auchan, con­trolat de familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, este în prezent unul dintre cei mai activi investitori pe piaţa locală în ceea ce priveşte atât reţeaua de hipermarketuri, cât şi dezvoltarea imobiliară, prin divizia Immochan.

După ce în toamna anului trecut francezii au deschis două hipermar­ke­turi în spaţii deţinute în proprietate în ca­drul centrelor comerciale Electro­pu­tere Craiova şi Maritimo Constanţa, iar în iarnă au fost cumpărate două terenuri în Bucureşti (Tricodava şi Grantmetal), zilele trecute francezii au mai bifat o achiziţie semnificativă, prin preluarea platformei Tractorul Braşov de la firma Flavus Investiţii.

Compania a realizat aceste achiziţii pen­tru a ajunge la o reţea de 15 hiper­mar­keturi până în 2015, adică într-un ter­men de trei ani. Magazinul cu nu­mărul 10 va fi deschis la sfârşitul lunii vi­itoare în Iaşi, iar până la sfârşitul aces­tui an ar trebui deschis şi un magazin de circa 5.000 de metri pătraţi în cartierul bu­cureştean Giuleşti, proiect la care lu­crările sunt programate să înceapă săp­tă­mâna viitoare.

Francezii au până în prezent "bătu­te-n cuie" 13 magazine - nouă existente, Palas Iaşi aflat în prag de deschidere şi cele trei terenuri cumpărate în ultimele luni, Grantmetal, Tricodava şi Trac­tor­ul Braşov. Unităţile 14 şi 15 ar putea fi des­chise în cartierul bucureş­tean Colen­tina, unde francezii au semnat un con­tract cu proprietarii platformei Heli­tube, şi în Galaţi, cel mai mare oraş din ţară în care compania franceză nu şi-a stabilit o prezenţă.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.