Jump to content

Hipermarketul Auchan dinGalaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Hipermarket Auchan la Galaţi, în 2013

Reteaua de magazine Auchan se va extinde cu 7 noi centre comerciale pana in anul 2014, in urma unor investitii totale de 150 milioane de euro. Unitatile vor fi inaugurate in Constanta, Craiova, Iasi, Braila, Galati, Brasov si Bucuresti, primele doua hipermarketuri urmand a fi deschise pana la finele anului in curs, in Constanta (in cadrul mall-ului Maritimo Shopping Center, pe o suprafata de 12.000 mp) si in Craiova (in Electroputere Shopping Park, pe o arie de 11.000 mp).

In primul trimestru din 2012, va fi inaugurat centrul comercial din cadrul complexului comercial Palas Iasi, unitate ce va avea o suprafata de 5.000 mp si va comercializa, exclusiv, produse alimentare.

"In ceea ce priveste centrele pe care dorim sa le construim in Galati, Braila, Brasov si Bucuresti suntem, in prezent, in etapa de identificare a unor terenuri si dezvoltatori imobiliari. In viitor ne putem majora investitiile la nivel local, prin inaugurarea unor magazine de dimensiuni mai mici. In acest sens, o delegatie oficiala a companiei-mama din Franta a vizitat, recent, Romania, pentru a analiza posibilitatea dezvoltarii de unitati tip supermarket, sub numele Simply Market", a declarat Patrick Espasa, director general al Auchan Romania.

In prezent, Auchan investeste, in parteneriat cu grupul New Europe Property Investments (NEPI), fonduri de 5 milioane de euro pentru extinderea cu 3.500 mp a hipermarketului Auchan Pitesti, la finalizare acesta urmand a beneficia de o suprafata totala de 12.500 mp. Auchan detine, la nivel national, 7 centre comerciale, anul trecut vanzarile retelei autohtone inregistrand o crestere de peste 10% fata de nivelul din 2009.

agendaconstructiilor.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Magazinul cu numărul 15 al Auchan va fi deschis la Galaţi

Grupul francez Auchan, con­trolat de familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, este în prezent unul dintre cei mai activi investitori pe piaţa locală în ceea ce priveşte atât reţeaua de hipermarketuri, cât şi dezvoltarea imobiliară, prin divizia Immochan.

După ce în toamna anului trecut francezii au deschis două hipermar­ke­turi în spaţii deţinute în proprietate în ca­drul centrelor comerciale Electro­pu­tere Craiova şi Maritimo Constanţa, iar în iarnă au fost cumpărate două terenuri în Bucureşti (Tricodava şi Grantmetal), zilele trecute francezii au mai bifat o achiziţie semnificativă, prin preluarea platformei Tractorul Braşov de la firma Flavus Investiţii.

Compania a realizat aceste achiziţii pen­tru a ajunge la o reţea de 15 hiper­mar­keturi până în 2015, adică într-un ter­men de trei ani. Magazinul cu nu­mărul 10 va fi deschis la sfârşitul lunii vi­itoare în Iaşi, iar până la sfârşitul aces­tui an ar trebui deschis şi un magazin de circa 5.000 de metri pătraţi în cartierul bu­cureştean Giuleşti, proiect la care lu­crările sunt programate să înceapă săp­tă­mâna viitoare.

Francezii au până în prezent "bătu­te-n cuie" 13 magazine - nouă existente, Palas Iaşi aflat în prag de deschidere şi cele trei terenuri cumpărate în ultimele luni, Grantmetal, Tricodava şi Trac­tor­ul Braşov. Unităţile 14 şi 15 ar putea fi des­chise în cartierul bucureş­tean Colen­tina, unde francezii au semnat un con­tract cu proprietarii platformei Heli­tube, şi în Galaţi, cel mai mare oraş din ţară în care compania franceză nu şi-a stabilit o prezenţă.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Magazinele Real ar putea fi preluate de Auchan

Grupul german Metro AG negociază vânzarea operaţiunilor din Europa de Est ale lanţului de magazine Real, potrivit Reuters care citează surse anonime. Conform surselor citate, magazinele Auchan sunt interesate de preluarea reţelei real.

Analiştii estimează că un preţ de achiziţie a operaţiunilor Real din Europa de Est de aproximativ 900 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) ar fi realist, din care 200-300 milioane de euro ar reprezenta valoarea proprietăţilor imobiliare, iar 500-600 milioane de euro activităţile operaţionale, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Auchan a refuzat să comenteze informaţia.

Real Hypermarket România s-a lansat, oficial, în martie 2006 şi operează 25 de magazine pe piaţa locală în 18 oraşe din ţară, printre care şi Galaţi.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

E oficial: Auchan a cumpărat magazinele real din România

Grupul de retail Metro AG a vândut operaţiunile real din România, Polonia, Rusia şi Ucraina. Cumpărătorul este compania franceză Auchan. Grupul Auchan a semnat un acord cu distribuitorul german METRO GROUP în vederea cesionării activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est. Grupul Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor METRO GROUP în Polonia, în România, în Rusia şi în Ucraina, informează un comunicat al Auchan. Este vorba despre 91 de hipermarketuri din ţările amintite şi de 13 galerii comerciale în Rusia şi România. Astfel, pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan.

Vânzări de 2,6 miliarde de euro

În cele 4 ţări, Real a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011, şi are 20 000 de angajaţi. Auchan, la rândul său, numără 98 de hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste 4 ţări. Vianney Mulliez, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Auchan, consideră că „prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia. Este, în acelaşi timp, ocazia de a ne servi şi mai bine clienţii cu ajutorul echipelor foarte profesioniste, atât de la Real cât şi de la Auchan, în care avem o încredere deplină.”

„În Auchan, am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est: Auchan oferă bune perspective de dezvoltare colaboratorilor şi activităţilor Real Eastern Europe», precizează Olaf Koch, Preşedintele Comitetului de Direcţiune Metro AG.

Această operaţiune mai necesită obţinerea aprobării din partea autorităţilor competente ale concurenţei din fiecare ţară vizată şi va fi finalizată, sub această rezervă, în 2013.

Afacerile Auchan

Al 12-lea grup de distribuţie din lume, Grupul Auchan este prezent în 12 ţări şi are 269 000 colaboratori. Este organizat pe 5 mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), banca (Oney Banca Accord) şi ecommerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere. Viziunea Grupului Auchan.

În 2011, cifra de afaceri a Grupului a fost de 44,4 miliarde euro fără taxe, din care 55% a fost realizată în afara Franţei.

În România, În România, Auchan a deschis primul magazin în noiembrie 2006, în 2009 francezii operau deja 7 unităţi, iar acum lanţul Auchan numără 10 hypermarketuri.

Afacerile real

Reţeaua de hipermarketuri Real este o entitate a METRO GROUP. Sub marca Real, METRO GROUP deţine 316 hipermarketuri în Germania, precum şi 110 hipermarketuri în Polonia, în România, în Rusia, în Ucraina şi în Turcia. În anul fiscal 2011, compania care avea circa 70.000 angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 11,2 miliarde euro.

Real Hypermarket România s-a lansat, oficial, în martie 2006 şi operează 25 de magazine pe piaţa locală în 18 oraşe din ţară, dintre care patru în Bucureşti, trei în Timişoara, câte două în Oradea şi Constanţa, şi câte unul în Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Bacău, Galaţi, Ploieşti, Piteşti şi Craiova.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT DE PRESĂ

METRO GROUP a semnat un contract cu retailerul francez Groupe Auchan, în legătura cu vânzarea afacerilor real,- din Europa de Est. În România, Auchan va prelua activităţile operaţionale pentru 20 din cele 24 de magazine. Magazinele din Arad, Constanţa Nord, Oradea Episcopia Bihorului şi Suceava nu vor fi preluate de către Groupe Auchan. În momentul de faţă, real,- România depune toate eforturile să găsească soluţia potrivită pentru fiecare dintre aceste locaţii, cât mai repede cu putinţă.

Vânzarea trebuie însă întâi să fie aprobată de către autorităţile de reglementare competente şi se aşteaptă să fie finalizată în 2013. Pe întreaga perioadă a acestui proces compania îşi va continua activitatea, magazinele real,- vor funcţiona în program normal oferind posibilitatea clienţilor să beneficieze de cele mai bune produse la standarde de calitate şi la preţuri avantajoase.

În continuare în România METRO GROUP se va concentra şi mai mult pe METRO Cash&Carry.

real,- Hypermarket România

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Magazinul Real a intrat în renovare sau în lichidare? Printre rafturi bate vântul schimbării

* Cu standuri şi case dezmembrate, hipermarketul Real arată ca şi cum s-ar pregăti să-şi primească noii proprietari, pe francezii de la Auchan * Reprezentanţii Real spun însă că nu e vorba decât de o simplă renovare * Consiliul Concurenţei încă analizează tranzacţia anului 2012 din retail

Dacă mergeţi zilele acestea la cumpărături la Real, veţi constata cu surprindere că aproape un sfert din suprafaţa magazinului a fost golită. Standurile şi casele din zona centrală a unităţii comerciale au fost dezasamblate, perimetrul gol fiind înconjurat cu pânză şi ferit de ochii clienţilor. Reprezentanţii magazinului spun că nu se face decât o renovare, dar recenta achiziţie a lanţului german Real de către retailerul francez Auchan ne face să ne întrebăm dacă nu e vorba de ceva mai mult decât atât.

Real: „E doar o acţiune de renovare”

Lucrările ar putea sugera o acţiune de lichidare de stoc pe care Realul o desfăşoară înainte ca magazinul să fie preluat de către Auchan, cel care a cumpărat reţeaua de unităţi Real din România şi din alte trei state din Europa Centrală şi de Est (Polonia, Rusia şi Ucraina), la sfârşitul anului trecut, la preţul de 1,1 miliarde de euro. În sprijinul acestei supoziţii stă faptul că produsele care se aflau în standurile dispărute (îmbrăcăminte, produse pentru bebeluşi, accesorii pentru casă şi grădină) sunt vândute acum într-un cort amenajat în parcarea unităţii comerciale, iar unele dintre produsele aflate încă în magazin afişează preţuri promoţionale.
L-am întrebat pe directorul magazinului, Teodor Şerban, dacă Realul îşi face, într-adevăr, bagajele ca să le facă loc celor de la Auchan. Oficialul a infirmat această ipoteză. “Este doar o acţiune de renovare pe care o avem în desfăşurare”, a afirmat, ieri, directorul magazinului Real de la Galaţi.

Preluarea, încă sub lupa Consiliul Concurenţei

În sprijinul spuselor oficialului Real vine declaraţia emisă, ieri, de Consiliul Concurenţei. Instituţia a anunţat, printr-un comunicat de presă, că încă analizează preluarea unităţilor Real de către Auchan. "Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care Auchan România SA preia controlul asupra real,- Hypermarket România SRL. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal", a anunţat Consiliul.
Totodată, autoritatea de concurenţă a invitat părţile terţe interesate să prezinte eventualele observaţii sau puncte de vedere în legătură cu operaţiunea de concentrare economică până la data de 29 martie.

Mult nu mai e până la instalarea Auchan

Deşi Consiliul Concurenţei nu a avizat încă preluarea reţelei Real de către Auchan, momentul instalării francezilor la Galaţi nu poate fi prea îndepărtat. Imediat după anunţarea tranzacţiei, la sfârşitul anului trecut, surse apropiate retailerului german spuneau că Auchan va începe să funcţioneze aici chiar de anul acesta.
Schimbările aşteptate la magazinul din sud-vestul oraşului ţin în special de modul de prezentare a mărfii, unităţile Auchan având rafturi ceva mai înalte, cu o structură asemănătoare celor din hipermarketurile METRO sau Selgros. De asemenea, magazinele Auchan au un personal mai numeros decât magazinele Real, care operează, în medie, cu 250 de salariaţi.

Auchan, pe locul 2 în topul retailerilor

După ce a achiziţionat reţeaua Real, Auchan a urcat pe poziţia a doua în topul retailerilor din România, fiind devansat doar de Kaufland şi urmat de Carrefour.
Grupul Auchan activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în 12 ţări.
Real, parte a grupului METRO, a luat decizia de a se retrage de pe pieţele din România, Polonia, Rusia şi Ucraina pentru a se concentra pe operaţiunile din Germania.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce se va intampla cu microbuzele, dar e clar ca vor omori cu totul chioscarii, pentru ca al nostru Consiliu al Concurentei doarme. O sa ajungem o tara (sau mai bine zis o Europa) de sclavi-muncitori la Coca-Cola, Mc`Donalds, Wall-Mart, Kaufland, OMV, firme de automobile, farmacii si banci.

Link to comment
Share on other sites

Chioscurile nu se va desfinta, doar sa fie mai putine si asta e de bine. Daca vrei sa cumperi o bomboana te duci la supermarket? Si chioscu are rolul lui, e mai rapid mai.. Si da mai multe locuri de munca un supermarket decat 2-3 chioscuri, da si acele locuri de munca numai intre neamuri si cunostinte se da si au la pretentii... parca ai munci la birou, dar... Si prefer sa fiu sclavul la un patron care intradevar e patron, nu un buticar care la viata lui a fost un taran cu tupeu si a facut un chiosc numai cu mita la Durbaca sau altele... nu toti dar multi. Chioscurile sunt cum era pe timpuri bisnita si ii fugarea politia pe bisnitarii de gume de la coltul strazi, cam asa ceva sunt si chioscurile dar cu acte cica...

 

George pe tine asta te doare ca nu va mai fi transport gratuit :)) Oricum nu ducea pana la Braila... 

A facut Promenada mall pana la Galati care tranvesa toata Braila si nu a facut Real-ul care mergea 10 km :-)  Asa cursele alea nu merge peste tot... dar sunt bune ca te scoate din vagauna aia.

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce se va intampla cu microbuzele, dar e clar ca vor omori cu totul chioscarii, pentru ca al nostru Consiliu al Concurentei doarme. O sa ajungem o tara (sau mai bine zis o Europa) de sclavi-muncitori la Coca-Cola, Mc`Donalds, Wall-Mart, Kaufland, OMV, firme de automobile, farmacii si banci.

 

Ideea în mare începe să semene cu traiul americanilor nu? oare ne-am dori să trăim măcar ca ei ?

Link to comment
Share on other sites

Laur, e parerea ta. Insa inevitabilul se va produce odata si odata, iar la bomboanele de la chiosc doar vei visa (pentru ca nu platesti taxe peste taxe si salariati din vanzarea de bomboane).

Sincer, eu si multi altii nu prea ne-am dorit, Andrei. Dar nu prea veam de ales :) Problema e ca majoritatea care-si doreau. nu stiau ce vor la randul lor cu adevarat, insa in curand se vor satura si ei. Din plin!

Link to comment
Share on other sites

LaurX82 tu se vede ca ti-ai facut o pasiune din a iti bate joc de mine. Nu stiu ce te doare pe tine de mine. Crezi ca eu am nevoie de acel microbu? Dar se vede ca tu probabil ai masina si te doare in cot de microbuzul ala. Dar nu te gandesti la pensionari. 

Link to comment
Share on other sites

LaurX82 tu se vede ca ti-ai facut o pasiune din a iti bate joc de mine. Nu stiu ce te doare pe tine de mine. Crezi ca eu am nevoie de acel microbu? Dar se vede ca tu probabil ai masina si te doare in cot de microbuzul ala. Dar nu te gandesti la pensionari. 

La pensionari sa ma gandesc ??? :)) Ce cauta aia la real??? Nu am masina, am moto deci... Si nu am treaba cu tine stai linistit...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Auchan, undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru preluarea magazinelor Real

Consiliul Concurenţei a avizat pozitiv tranzacţia prin care grupul francez Auchan va prelua 20 dintre magazinele deţinute de Real în România. Conform site-ului Finanţiştii.ro, aprobarea a fost dată cu impunerea unor condiţii pe care lanţul de retail Auchan va trebui să le respecte „pe două pieţe relevante, Craiova şi Tg. Mureş”.

Negocierile dintre Metro Group şi Auchan s-au finalizat în noiembrie 2012, francezii preluând toate hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est. Tranzacţia s-a realizat pentru 1,1 miliarde euro.

Printre cele 20 de hipermarketuri Real din România preluate de francezi, se numără şi cel din Galaţi. Alte patru magazine – din Arad, Constanţa, Oradea şi Suceava – nu au fost incluse în tranzacţie, rămânând în continuare în portofoliul Metro Group.

Conform Finanţiştii.ro, spre deosebire de divizia Cash & Carry de la Metro, care a reuşit să se impună în România, segmentul Real a raportat doar pierderi pe piaţa internă. Cel mai recent bilanţ, pe anul 2011, a consemnat pierderi de peste 120 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei.

La finalul anului 2011, reţeaua Auchan din România număra nouă magazine. Grupul francez activează în 12 ţări şi are 262.000 de angajaţi. Compania Auchan este cunoscută ca fiind unul dintre liderii distribuţiei de alimente, având 616 hipermarketuri şi 759 supermarketuri. Auchan deţine şi o divizie imobiliară pentru comerţ şi o bancă.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Real Galaţi devine Auchan până la sfârşitul lui martie

Primul hipermarket construit în Galaţi, situat la ieşirea pe Dig spre Brăila, se va transforma din Real în Auchan până la sfârşitul lunii martie. Informaţia ne-a fost confirmată de reprezentanţii companiei Auchan, care urmează să facă un anunţ oficial în următoarele săptămâni. De altfel, pe rafturile hipermarketului au început să apară o serie de produse comercializate exclusiv în reţeaua Auchan, semn că deja au început să se facă o serie de schimbări.
Tranzacția Auchan-Real, vizând achiziția a 20 de hipermarketuri Real în România, inclusiv cel din Galaţi, a fost finalizată în luna septembrie 2013, ca urmare a acordului semnat în luna noiembrie 2012 între Grupul Auchan şi Metro Group şi a validării primite în vara anului trecut din partea Consiliului Concurenţei. "Calendarul nostru este unul ambiţios, dorim să realizăm convergenţa celor 20 de magazine şi trecerea sub marca şi comerţul Auchan în mai puţin de un an. Priorităţile noastre, în această perioadă, sunt: integrarea celor 5.000 de noi colaboratori, oferind fiecărui colaborator şansa la reuşită, cucerirea şi fidelizarea de noi clienţi, propunându-le un comerţ bazat pe discountul generalizat, cu o gamă vastă şi pertinentă de produse de calitate ieftine şi la cele mai mici preţuri şi construirea unei companii lider şi responsabile, declara în urmă cu patru luni Patrick Espasa, director general Auchan România.
Auchan România, în noua sa dimensiune, ajunge la 31 de magazine deschise şi alte două în construcţie, o suprafaţă netă de vânzare de 252.000 metri pătraţi, peste 10.000 de angajaţi, trei platforme logistice, 70 milioane de clienţi anual şi o cifră de afaceri comună de peste 4,5 miliarde de lei, fără taxe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Real se închide pe 24 februarie. Din 6 martie vom avea Auchan la Galaţi

Dragostea multor amatori de shopping din Galaţi, hipermarketul Real, se închide fix de Dragobete. Din 24 februarie, timp de 10 zile, Realul din Galaţi se va rebrandui în Auchan, retailerul francez care a preluat reţeaua de hipermarketuri Real din România de la grupul german Metro, în noiembrie 2012.

Este „cronica unei morţi anunţate”, din moment ce se ştia demult că Realul din Galaţi se va transforma în Auchan la începutul acestei primăveri. De altfel, clienţii care au vizitat Realul în week-end au golit pur şi simplu rafturile, cumpărând de la condimente şi margarină până la plasme TV şi profitând de reducerile de până la 50% şi de anunţul „Lichidare totală de stocuri”.

Hipermarketul Real din Galaţi este printre ultimele din ţară rămase de remodelat de către francezii de la Auchan, alături de cele din Bacău, Bucureşti (AFI Cotroceni), Craiova, Deva, Târgu Mureş şi Timişoara Nord.

Conform unor surse credibile, Auchan Galaţi va fi inaugurat pe data de 6 martie. De asemenea, între 24 februarie şi 5 martie, va fi închis doar magazinul Real propriu-zis, galeriile comerciale putând fi vizitate şi în această perioadă de către clienţi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Auchan face peste 60 de angajări în Galaţi

Gălăţenii dornici să lucreze în noul hipermarket Auchan mai au la dispoziţie doar 2 zile maxim pentru a aplica pentru cele peste 60 de posturi oferite de retailerul francez.

Locurile de muncă oferite de Auchan în Galaţi au fost postate pe site-ul de specialitate e-jobs.ro. CV-urile pot fi depuse până mâine, 7 martie, pentru  postul de lucrător comercial şi până sâmbătă, 8 martie, pentru posturile de agent de securitate şi profesionist produse proaspete (măcelar, brutar, cofetar, bucătar).

Pentru posturile de lucrător comercial oferite de Auchan în toată ţara au aplicat până acum peste 14.800 de candidaţi. Alte 900 de persoane se bat pentru ocuparea posturilor de profesionist produse proaspete, în timp ce pentru job-ul de agent de securitate au aplicat peste 930 de persoane din toată ţara. 

Fostul hipermarket Real din Galaţi, preluat de grupul francez Auchan alături de alte 21 de magazine Real din România, a fost închis la sfârşitul lunii februarie pentru reamenajare după standardele Auchan. Până la deschiderea hipermarketului sub noua siglă, cumpărătorii au acces doar în galeriile comerciale.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Auchan Galaţi se deschide sâmbătă, 5 aprilie

Hipermarketul Auchan din Galaţi se va deschide sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 10,00.

Cu o zi înainte, vineri, va fi organizată o conferinţă de presă în care vor fi aflate mai multe amănunte despre noul hipermarket.

Auchan îi ia locul fostului hipermarket Real din Galaţi, cel de-al 17-lea remodelat din cele 20 cumpărate de la grupul german Metro şi a cărui ultimă zi de funcţionare a fost pe 24 februarie.

În momentul de faţă, putem spune doar că remodelarea magazinului din Galaţi, anunţată iniţial (dar neoficial) pe 6 martie, a durat de aproape două ori mai mult decât perioada medie de trei săptămâni alocată fiecăruia din celelalte magazine din România.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

De ce a durat atât de mult deschiderea Auchan Galaţi

Începând de astăzi, 5 aprilie, ora 10.00, hipermarketul Auchan Galaţi şi-a deschis porţile pentru clienţi. Ieri, în prezenţa ziariştilor şi a reprezentanţilor primăriei - city managerul Aurel Vlaicu şi viceprimarul Florin Popa, reprezentanţii Auchan au tăiat panglica inaugurală şi au fost „ghizi” într-un tur în premieră al magazinului.

Hipermarketul Auchan Galaţi, deschis în locul fostului Real, este una din cele două ancore ale complexului comercial Arcade Galaţi, alături de Jysk. Este cel de-al 18-lea hipermarket remodelat sub conceptul Auchan din seria celor 20 de magazine Real cumpărate. Este, totodată, cel de-al 11-lea hipermarket remodelat în acest an, după cele 7 de anul trecut.

Realul se ducea la vale, Auchan a consolidat terenul

Remodelarea fostelor hipermarketuri Real a durat, în medie, 3 săptămâni în 2013 şi 10 zile în 2014, a afirmat Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al Auchan România. Cu toate acestea, remodelarea hipermarketului din Galaţi a durat de cel puţin două ori mai mult: 6 săptămâni, din 25 februarie şi până pe 4 aprilie.

Tiberiu Dăneţiu a confirmat că întârzierea a fost determinată de lucrările de care au vizat consolidarea solului şi remedierea denivelărilor care erau vizibile cu ochiul liber în fostul hipermarket Real. „La Galaţi, remodelarea a durat aproape dublu, pentru că am avut nişte lucrări importante de refacere a solului magazinului. Asta a fost principala cauză şi ne pare rău că gălăţenii n-au putut să vină în magazinul nostru aproape o lună de zile. Dar îi aşteptăm de azi înainte şi suntem convinşi că e un avantaj enorm în momentul de faţă prin ceea ce aducem”, a spus directorul de marketing al Auchan România.

Transformarea magazinului Real în Auchan a constat în modificări tehnice şi comerciale, cum ar fi reorganizarea suprafeţei de vânzare, extinderea unor universuri comerciale, îmbunătăţirea confortului clienţilor, decorarea, sistemele informatice, formarea echipelor şi introducerea comerţului Auchan, de tip discount generalizat, cu game largi şi adaptate de produse, la preţuri permanent mici şi cu servicii utile pentru clienţi.

Specialist alimentar recunoscut, Auchan se diferenţiază prin faptul că pune un accent deosebit pe calitate, prospeţime şi preţuri mici. Auchan Galaţi a dezvoltat în mod special partea de produse proaspete fabricaţie proprie: brutărie, patiserie, carmangerie şi a acordat o atenţie deosebită raioanelor de legume şi fructe, dar şi pescăriei, graţie filierelor de aprovizionare româneşti şi internaţionale, integrând şi punctele forte recunoscute ale Real în aceste domenii.

Fără cozi: la case, la raioanele de mezeluri, carne şi brânzeturi

În domeniul nealimentar, Auchan Galaţi a extins raioanele destinate copiilor şi bebeluşilor (textile pentru bebeluşi, jucării), parfumeria şi îngrijirea personală, dar şi cele destinate întreţinerii casei. La hipermarketul din Galaţi, clienţii vor descoperi şi noul concept ELECTROAUCHAN - cu electrocasnice mici şi mari zilnic ieftine, dar şi universul animalier, în care vor găsi tot ce au nevoie pentru animalul lor de companie, la preţuri mici.

La o vedere generală, dispunerea raioanelor Auchan nu este radical diferită faţă de cea din fostul Real. Conform reprezentanţilor Auchan, această dispunere se face în urma unor studii de piaţă şi, cum nu e vorba de vreo campanie electorală, nu este niciun motiv ca aceste studii să nu aibă rezultate asemănătoare, fie că au fost comandate de Real, fie de Auchan. De remarcat este, însă mutarea raionului de cosmetice şi parfumerie departe de zona de vânzare a peştelui, cauza constituind-o mirosurile… incompatibile.

Auchan este însă mai „aerisit”, cu spaţii şi alei mai largi. Reprezentanţii hipermarketului au insistat pe cele 33 de case de marcat existente. Chiar dacă acestea nu vor funcţiona non-stop, ele vor fi deschise permanent într-un număr suficient de mare astfel încât clienţii să facă nu doar economie de bani, ci şi de timp.

70 de angajaţi în plus faţă de cei 200 preluaţi de la Real

De altfel, la casele de marcat, dar şi la raioanele de vânzare a mezelurilor, cărnii şi brânzeturilor - adică acolo unde e relaţia directă cu clientul - a fost suplimentat numărul angajaţilor, pentru a se evita cozile. Hipermarketul Auchan Galaţi are aproximativ 270 de angajaţi, dintre care circa 200 au fost preluaţi de la Real. Numărul locurilor de muncă directe nou-create este de 30, a afirmat Teodor Şerban, directorul Auchan Galaţi

Conform acestuia, hipermarketul Auchan nu va fi deschis non-stop în perioada sărbătorilor de Paşti, programul său urmând să fie prelungit timp de câteva zile doar cu o oră peste orarul normal, adică până la ora 23.00.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Cinci săli de cinema la Auchan

Compania Immochan, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului francez Auchan, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a decis să investească în galeriile de la Galaţi câteva milioane de euro, din care circa un milion de euro sunt alocaţi amenajării a 5 săli de cinema, cu o capacitate de 700 de locuri.

Lucrările vor fi de anvergură, deoarece presupun modificări masive în construcţia deja existentă, aşa încât reprezentanţii companiei nu au putut face o promisiune privind data la care se vor inaugura atât de râvnitele săli de cinema.

Prezent la conferinţă, primarul Marius Stan a confirmat faptul că investitorii au depus documentele de autorizare de circa două săptămâni şi că, din punctul său de vedere, semnăturile vor fi primite în cel mai scurt timp. Acesta a dat exemplul mall-ului de pe b-dul Coşbuc, care a depus documentele la Primărie în luna martie, în luna mai deja existau avizele, iar în noiembrie avea loc inaugurarea, deci din punctul de vedere al administraţiei locale lucrurile au mers foarte bine. Din păcate, mall-ul nu a construit şi sălile de cinema.

De această dată, investitorii de la Auchan sunt fermi pe poziţie: vor construi, dar lucrările vor fi de durată, cea mai optimistă dată de inaugurare fiind decembrie anul acesta şi cea mai pesimistră variantă e cea a Paştelui anului viitor. Sălile de cinema vor fi amenajate la intrarea în galerii, în partea stângă, până în magazinul Jysk.

Primarul a anunţat că se ia în calcul pentru viitor şi mutarea capătului de linie pentru autobuzele Transurb la Auchan, deoarece compania e dispusă să ofere teren pentru acest lucru, fiind direct interesată ca locuitorii Galaţiului să aibă mijloace de transport pentru a veni la cumpărături.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Auchan donează 150 de calculatoare școlilor gălățene

“Toamna se numără bobocii”…sau proiectele de solidaritate. Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Auchan anunţă o nouă ediţie a programului “Auchan-să la educație”, program susţinut de către Fundaţia Auchan pentru Tineri care se va desfăşura, de această dată la Galaţi, în perioada 18 octombrie - 5 decembrie 2016. Prin acest program vor fi donate 150 de echipamente IT recondiţionate unităţilor de învăţământ şi instituţiilor sociale care activează în judeţul Galaţi, în urma unei selecţii. Obiectivul acestui program este să se identifice cele mai bune proiecte educaţionale. Aceste proiecte  vor fi propuse de către instituţiile educaţionale şi neguvernamentale din Galaţi (şi împrejurimi) şi, ulterior, vor fi premiate cu echipamente IT recondiţionate în cadrul Ateliere Fără Frontiere. Proiectele care urmează a fi înaintate trebuie să aibă drept scop educaţia comunităţilor defavorizate in ceea ce priveşte dotarea cu echipamente IT. Totodată, proiectele trebuie să prezinte clar capacitatea de activare, accesibilitate şi sustenabilitate a activităților propuse spre implementare. Pentru a participa în cadrul acestui program şi a avea şansa de a câştiga echipamentele IT în vederea susţinerii unei mai bune activităţi educaţionale, instituţiile vor trebui să completeze un formular de candidatură, disponibil online pe site-ul www.educlick.ro, în care să descrie proiectul propus spre implementare.

agora.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 years later...

Protecția Consumatorilor a amendat magazinul Auchan din Galați cu 13.000 lei

În cursul ultimei luni din 2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a verificat modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în magazinul din municipiu al lanțului de hipermarketuri Auchan. Comisarii CJPC Galați au aplicat 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 13.000 lei si 1 avertisment.

”Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la:
– comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, cu ambalaj deteriorat
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu acumulări masive de gheață, impurități si praf in zona de produse congelate si preparate din carne
– nerespectarea regimului promoțiilor (lipsa de la raft a produsului singular)
– neconcordanțe între denumirea produsului înscrisă pe eticheta de la raft și cea de pe produs 
– neafișarea prețurilor unor produse- nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare de la vitrinele cu produse calde (preparate calde păstrate la temperatura de 38o C, față de 60o C, cât este prevăzut în legislație)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.