Jump to content

Platformă de instruire pentru funcţionari caută... funcţionari


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Platformă de instruire pentru funcţionari caută... funcţionari

Ministerul Comunicatiilor a anuntat finalizarea unui alt proiect IT finantat cu fonduri UE in valoare de peste 1,4 milioane euro - o platforma de instruire in domeniul serviciilor electronice pentru functionarii publici, numita eAcademie. Aplicatia a fost facuta de Siveco, continutul furnizat de Altfactor Galati, iar partea hardware de Omnilogic. In proiect se estimeaza ca anual vor exista 66.000 de cursanti pentru acest sistem de eLearning (circa 10% din numarul total de functioari publici).

Prezent la eveniment, ministrul Valerian Vreme a spus ca spera ca ministerele sa raspunda pozitiv la aceasta initiativa, dar a recunoscut ca nu este inca nici o obligatie legala sau motivare prin acordarea unei diplome recunoscute pentru participarea la aceste cursuri. "Urmeaza o perioada de implementare si sa speram ca institutiile statului, cele care sunt adevaratele beneficiare ale acestui produs, vor raspunde pozitiv si veti avea mai multi clienti la aceasta academie", a declarat marti ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Aplicatia eAcademie ar urma sa poata fi accesata de functionarii publici pe baza de nume de utilizator si parola si pe anumite zone de acces. Conform caietului de sarcini pentru aceasta licitatie (documentul este atasat articolului) in cadrul acestui proiect pachetul de cursuri va cuprinde un numar de 11 cursuri. Fiecare curs va fi structurat in sesiuni de instruire in format electronic, fiecare sesiune avand ca durata 4 ore. In total vor fi 275 de sesiuni de curs multimedia.

Conform datelor din SEAP (www.e-licitatie.ro), actuala platforma eAcademie este un contract finantat cu fonduri UE si castigat prin procedura de licitatie restransa accelerata de catre Siveco in data 3 februarie 2011, avand o valoare totala de peste sase milioane lei (TVA inclus). Peste 4 milioane lei au reprezentat fonduri UE nerambursabile, iar restul bani de la bugetul de stat. Datele din SEAP mai arata ca pana sa fie castigata de Siveco, aceasta licitatie a mai fost anulata de doua ori.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.