Jump to content

158 de miliarde de euro pentru salvarea Greciei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

158 de miliarde de euro pentru salvarea Greciei

Liderii din zona euro au convenit joi sa infiinteze un al doilea pachet de ajutor pentru Grecia, in valoare de 158 de miliarde de euro, cu sprijin substantial din partea bancilor si creditorilor privati din Grecia.

"Ajutorul va fi de aproximativ 160 miliarde de euro", a declarat prim-ministrul italian Silvio Berlusconi,citat de AFP, la finalul unui summit crucial cu privire la viitorul monedei unice. El a vorbit de 109 miliarde de euro in imprumuturi care vin din Europa si Fondul Monetar International, iar restul de 49 miliarde de euro- contributie din partea sectorului privat. Din aceasta suma, 37 miliarde de euro vor veni dintr-o "contributie voluntara" a bancilor creditoare si 12 miliarde de euro din rascumpararea datoriilor din piata.

Liderii din zona euro au aratat un "angajament ferm" in favoarea Greciei, a declarat joi seara presedintele francez Nicolas Sarkozy in timpul unei conferinte de presa, potrivit AFP. "Am decis sa sprijinim Grecia, in calitate de membru al zonei euro. Este un angajament puternic", a declarat Sarkozy, dupa summit-ul in care a fost de a stabili un ajutor fundamental pentru Grecia.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.